Kedves fórumozók! Sajnos nekem nem sikerült használható kefirgombára szert tennem. Kérem, ha lenne valaki Debrecenből, akinek van fölöslege és tudna nekem eladni, kérem írjon. A Vaterán vettem, de már kiderült, hogy elpusztult gombát kaptam. Köszönöm
Bezomány! Akkora gombák, mint 1kisebb karfiol! 1*megfeledkeztem az esti szűrésről, reggel szűrtem. Annyi volt a változás, hogy jóval sűrűbb lett a kefír. (azóta reggel szűrök) Lehet, hogy nem kellett volna, de megkóstoltam! Az íze is olyan, mint a savanyított karfiolnak!
Egészségedre az elsőt ! és minden továbbit is :-)) Én sima dobozos 1,5 % ost használok és ugyan úgy csinálja a dolgát. A gombák minőségéről Faqac - nak már van tapasztalata.
Ma elkészült az első kefírem! ValakiA-tól kapott gomgát beletettem, 2 dl forralt házitejbe és kb másfél nap alatt kellemes picikét csípős, "darabos" kefirré alakult. Gondolom, az hogy nem sima és homogén mint a bolti, nem baj. A házi tej azt jelenti, hogy az egyik üzlet előterében van egy tejautomata, amely a használati utasítás szerint kezeletlen, csak hűtött tejet ad. Köszönöm.
Köszi Ági az infokat. Kicsit semleges, krémízű lett, nekem ízlett natúr is, gyümölcs nélkül. Házitejből készítettem (125Ft/l-ért jutok hozzá), reggel kiderűl, hogy milyen lett a második adag. Utána megpróbálom kaukázusiból csinálni, ha nem lesz jó, talán a Vaterán tudok venni olyan gombát amit Ti használtok.
Az ize hasonló volt. Biztosan attól is függ hogy melyik fajta gombát használják az előállításhoz, nem tudom a "mi" gombáink és a tejipar által használt oltók pontos nevét. Lehet hogy ez a karfiolos gomba alap nem felelne meg az EU és ANTSZ előírásainak sem.
2004-előtt voltunk Szlovákiában Párkányban, szerettünk volna sztrapacskát enni, de nem volt juhtúrójuk és akkor ott azt mondtak a helyiek, hogy az EU miatt nem lehet bridzát csinálni. Persze azóta is van brindzájuk.
Szép napot ! Eddig csak fogyasztottam , most szólok is ! Van átadható adag gombám , csak személyesen, Csepel sziget, ill. Dél -Pestiek vagy vállalkozó szellemű erre közlekedő részére. Megtalálható vagyok !
Tavaly kóstoltam elősször a kefir gombát, sok jót hallottam róla, és egyébként is nagyon szertem a kefirt. Sajnos akkoriban nem volt rá lehetőségem, hogy én is beszerezzek belőlle külföldre utazásom miadt. Azóta is vadászom ismerőseim körébe, sajnos mindhiába. Örülök, hogy rátalaáltam erre az oldralra, és remélem tud nekem valaki segíteni. Junisutól megint el utazom, és szertnék kivinni magammal. Nagyon örülnék, ha valaki tudna adni, egy picit, később úgy is elszaporodik. Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok, érdekes fórum! Most készülök nyugdíjba, nagyon gondolkozom azon, rendszeressé kéne tenni fogyasztását. Amit eddig olvastam róla, egészséges dolognak tűnik!