Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91676

Szálas hagyma az, amikor a hosszában félbevágott hagymát nem félkarikákra, hanem

90°-kal elfordítva szálasra (félfőre) vágod.

Előzmény: ZsuR (91674)
Caipi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91675

A szójaszószban eleve van nátriumglutamát.

Előzmény: joy (91673)
ZsuR Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91674

LEforrazott szalas hagyma... a leforrazast ertem :)), de mi a szalas hagyma?

Előzmény: nagypapi51 (91672)
joy Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91673

http://www.eletforma.hu/receptek/rakott-zoldbab/

 

Z.bablevesnek is jó.

 

A tahi pirított tésztában is van.

Valamilyen aprított sült hús /maradék is jó/, vegyes párolt zöldség /répa z.bab, paprika, z.hagyma, brokkoli, kínaikel, főtt spagetti -vagy üveg(rizs)tészta, sötét szójaszósz Vokban, Vokolajon hirtelen összesütve, 1 meka húslével összerottyantva.

 

Az összes darabolandó hozzávalót vékony csíkokra kell vágni, a zöldséget eleve úgy pároljuk enyhén sós vízben!

Ha nincs vokolaj, szezámolajon óvatosan pirítsunk kevés reszelt gyömbért-zúzott foghagymát. Ezt használjuk, de vigyázzunk, meg ne égjen, mert keserű lesz!

 

A Westendben a Thai étkezdében 1 meka húslevest is adnak hozzá, ami jelentős mennyiségű Naglutamátot tartalmaz, hogy jobban etesse magát!

 

Szottyosításhoz jó a végén hozzáadott besűrített házi hús-csontleves maradék!

Aki szereti, Erőspistával csípősítse!

Előzmény: Zitka (91665)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91672

...Tipped a salátára...? Mivel társítsam?...

Ecet, olaj, csipet dijoni mustár, leforrázott szálas hagyma, só, pici cukor.

- persze előtte a babot főzd roppanósra. :)

Előzmény: Zitka (91668)
Caipi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91671

Nem vagyok az a borsó-szakértő, csak arra gondoltam, hogy itt is árulják azt a zsengehéjas, úgy fogyasztandó borsóhüvelyt, TESCO-ban is, Intersparban is előfordul, delikáteszekről nem is beszélve.

Előzmény: Zitka (91670)
Zitka Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91670

A cukorborsóra gondolsz, ugye? Nem a magyar korai cukorborsóra, hanem amit távol-keleti ételekben használnak.

 

http://eatsmarter.de/lexikon/warenkunde/zuckerschoten

Előzmény: Caipi (91669)
Caipi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91669

A borsó rövidebb, és itt is árulják, én nagyon szeretem.

Előzmény: Boszorka (91666)
Zitka Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91668

Egészen biztosan bab.

 

Ha borsó lenne, akkor peas lenne, nem beans. :)

 

Tipped a salátára...? Mivel társítsam?

 

 

 

Előzmény: Boszorka (91666)
Boszorka Creative Commons License 2014.02.17 0 0 91667

salátát

Előzmény: Boszorka (91666)
Boszorka Creative Commons License 2014.02.17 0 0 91666

Biztos, hogy bab? Ilyen formátumban a zsenge borsót is árulják arra fele, amit héjastól esznek.

A képen látható babból én saláttá csinálnék.

Előzmény: Zitka (91665)
Zitka Creative Commons License 2014.02.17 0 0 91665

Szombaton Bécsben voltam, és egy utcai piacon a kosaramba ugrott :) ilyen bab:

 

http://www.thinkvegetables.co.uk/vegetable.asp?VegetableID=9

 

Van ennek itthoni neve? Hogyan a legfinomabb...?

Egyelőre csak a fokhagymás vajon megpárolás jutott eszembe...

 

Ugye hamar megpuhul? Elég zsengének néz ki...

joy Creative Commons License 2014.02.17 0 0 91664

Hááát?

Marad inkább a csevapcsicsa, azt is úgy, ahogy novisadi születésű apósomtól tanultuk:

 

1/3 marha+1/3 disznó+1/3 birka 2* átdarálva, só, őrültbors, szódabika, alaposan összedolgozva előző nap.

Hűtőben pihentetve, és még legalább 2* átgyúrta est-reggel, dében azután kikolbászolta, a rácsra tette, azt tepsire, és be a fölforrósított sütőbe.

 

Míg megsült /25-30'/ a "lányokkal" -anyósom+nejem- fölaprított rengeteg lilahagymát, megteríttetett, és megittunk 1-2 feles Cezart, vagy Rubint, azután asztalhoz ültünk és friss kenyérrel bezabáltunk. A csevapcsicsához ő mindig adott csípős Pirosaranyat, mert szerette.

Utána ő vörösbort 1-2 pohárral, én meg 1-2 üveg sört ittam, közben jól elbeszélgettünk, míg a lányok takarítottak, és kisütötték a többit, mert nem lacafacázott, mindig 1-1 kiló húsokat vett. A kisütöttet azután hidegen elfogyasztotta, és mi is vihettünk haza belőle.

Remek reggelik voltak hidegen -másnaposan-, mert ilyen alkalmakkor előferdült, hogy több pohárka, üvegecske italocska is elfogyott.

:o)

 

Azért az volt az igazi, mikor a Strandon a céges üdülőjükben sütötte parázs fölött.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.15 0 0 91663

Rejtő Jenő, a rablógyilkosok és a miccs (Főzőcske, de okosba)

A Béterv lakásétterem a Terézvárosban, az Aradi utcában működik, tulajdonosa és szakácsa Biró Botond Boldizsár. Ebben az étteremben indult útjára az az irodalmi vacsorasorozat, „élő irodalmi szakácskönyv”, mely a „Főzőcske, de okosba” címet kapta. Az esték[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

ZsuR Creative Commons License 2014.02.09 0 0 91662

...arrol nem is beszelve, hogy a zabkasatol hizok :))

Előzmény: Caipi (91659)
Caipi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91660

Picit eltér a pajzsmirigy-értékem a normálistól, de nem vészesen, azt mondták, csak nézni kell majd időnként.

Egyébként anyámnak is, nekem is magas, mióta csak először mértek koleszterint, és gőzünk sincs, miért. Az old-school étrendi változtatásnak semmi értelme nem lenne, mert úgy nagyjából eleve úgy eszünk, túlsúlyosak se vagyunk....

DE mondom, engem igazából nem is érdekelne.  

Előzmény: Bubo.Bubo. (91657)
Caipi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91659

Ó Te szegény... amúgy én is azért eszem mostanság porridge-ot meg zabkorpás joghurtot, hogy az is levigye. Több oldalról támodok. :) 

 

Előzmény: ZsuR (91656)
Caipi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91658

Jó ötlet. :)

Előzmény: nagypapi51 (91654)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91657

pajzsmirigy-alulműködésnél is magas a koleszterin, pajzsmirigy-műtétig nekem magas volt, azóta normális (pedig nem volt gondom a hormonszintekkel, azóta hormonpótlást kapok)

 

(valahol írták, hogy a pajzsmirigy-hormon hiány áttételesen szívinfarktust is tud csinálni...)

Előzmény: Caipi (91652)
ZsuR Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91656

Nekem normalis volt a szintem a chemoig... akkor, annyit hanytam, hogy leginkabb zabkasan eltem... az feltoltotte a gyomromat, megallitotta a haborgast... no akkor kezdett felkuszni a koleszterinem.

 

Allitolag a zabkasa csokkenti... masnak persze, nekem nem.

Előzmény: Caipi (91652)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91655

Amit megkóstoltam, az nem saját gyártású volt, hanem egy eléggé különleges büfében ittam. Elsőnek a színe tetszett meg, ezért aztán megkóstoltam. Az íze is megfelelt, de miután azóta sehol nem láttam, nem is ihattam. Igaz, nem sűrűn látogatok különféle vendéglátóipari egységekbe. 

Előzmény: Caipi (91643)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91654

Osszátok be Caipival/vel, övé a lazac, tiéd a kagyló :)

Előzmény: ketyo61 (91653)
ketyo61 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91653

A kagylo nekem viszont johetne, barmilyen formaban, imadom. Minden viziszornyet. :-)

Előzmény: nagypapi51 (91650)
Caipi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91652

Az egész nagyon vitatott dolog, és az étrendnek többek szerint köze sincs hozzá. Állítólag a szervezet maga is termel, és ha keveset eszel, akkor többet, ha meg sokat, akkor kevesebbet, a végeredmény meg ugyanaz. :)

Előzmény: Boszorka (91649)
Caipi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91651

Elhiszem, de egyikünk sem szereti a kagylót, na meg ettől eltekintve is több hozzávalóért minimum az Ázsia Bt.-be kellene menni.

Előzmény: nagypapi51 (91650)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 91650

Az eredeti helyén nem találom, de ez a beírás ugyanaz.

Sáfrányos lazacpörkölt - baromi finom...:)

Előzmény: Caipi (91648)
Boszorka Creative Commons License 2014.02.06 0 0 91649

Nem tudom mennyi volt a koleszterined, de ahogy láttalak, nem hinném, hogy magadra etted volna a dolgot.

Nekem mindig a felső határt verdesi, de rengeteg évvel ezelőtt végigmért az akkori háziorvosom és közölte, hogy én feltehetően ezzel a szinttel születtem és holt biztos nem ettem magamra. Nagyon eltérőek a vélemények, hogy mennyi a még elfogadható és mennyi a kóros szint. Tudtommal az amerikaiak nemrég még alacsonyabbat határoztak meg, mint az europai szint.

Előzmény: Caipi (91646)
Caipi Creative Commons License 2014.02.06 0 0 91648

Köszönöm kérdésedet, már csak néha és kicsit szédelgek, még ki akarok próbálni masszázst, de ez itt most nagyon off.

Hogy on is legyek: úgy döntöttem, a hétvégén egyik nap vadlazacpaprikás lesz. :D

Előzmény: Bubo.Bubo. (91647)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.02.06 0 0 91647

hogy vannak a nyakizmaid?

Előzmény: Caipi (91646)
Caipi Creative Commons License 2014.02.06 0 0 91646

DE igazából nem a koleszterinszintem érdekel, csak azt akarom, hogy ne vegye észre a háziorvos, hogy abbahagytam a koleszterincsökkentő szedését. :) 

Előzmény: Caipi (91645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!