Valamilyen aprított sült hús /maradék is jó/, vegyes párolt zöldség /répa z.bab, paprika, z.hagyma, brokkoli, kínaikel, főtt spagetti -vagy üveg(rizs)tészta, sötét szójaszósz Vokban, Vokolajon hirtelen összesütve, 1 meka húslével összerottyantva.
Az összes darabolandó hozzávalót vékony csíkokra kell vágni, a zöldséget eleve úgy pároljuk enyhén sós vízben!
Ha nincs vokolaj, szezámolajon óvatosan pirítsunk kevés reszelt gyömbért-zúzott foghagymát. Ezt használjuk, de vigyázzunk, meg ne égjen, mert keserű lesz!
A Westendben a Thai étkezdében 1 meka húslevest is adnak hozzá, ami jelentős mennyiségű Naglutamátot tartalmaz, hogy jobban etesse magát!
Szottyosításhoz jó a végén hozzáadott besűrített házi hús-csontleves maradék!
Nem vagyok az a borsó-szakértő, csak arra gondoltam, hogy itt is árulják azt a zsengehéjas, úgy fogyasztandó borsóhüvelyt, TESCO-ban is, Intersparban is előfordul, delikáteszekről nem is beszélve.
Hűtőben pihentetve, és még legalább 2* átgyúrta est-reggel, dében azután kikolbászolta, a rácsra tette, azt tepsire, és be a fölforrósított sütőbe.
Míg megsült /25-30'/ a "lányokkal" -anyósom+nejem- fölaprított rengeteg lilahagymát, megteríttetett, és megittunk 1-2 feles Cezart, vagy Rubint, azután asztalhoz ültünk és friss kenyérrel bezabáltunk. A csevapcsicsához ő mindig adott csípős Pirosaranyat, mert szerette.
Utána ő vörösbort 1-2 pohárral, én meg 1-2 üveg sört ittam, közben jól elbeszélgettünk, míg a lányok takarítottak, és kisütötték a többit, mert nem lacafacázott, mindig 1-1 kiló húsokat vett. A kisütöttet azután hidegen elfogyasztotta, és mi is vihettünk haza belőle.
Remek reggelik voltak hidegen -másnaposan-, mert ilyen alkalmakkor előferdült, hogy több pohárka, üvegecske italocska is elfogyott.
:o)
Azért az volt az igazi, mikor a Strandon a céges üdülőjükben sütötte parázs fölött.
A Béterv lakásétterem a Terézvárosban, az Aradi utcában működik, tulajdonosa és szakácsa Biró Botond Boldizsár. Ebben az étteremben indult útjára az az irodalmi vacsorasorozat, „élő irodalmi szakácskönyv”, mely a „Főzőcske, de okosba” címet kapta. Az esték[...] Bővebben!Tovább »
Picit eltér a pajzsmirigy-értékem a normálistól, de nem vészesen, azt mondták, csak nézni kell majd időnként.
Egyébként anyámnak is, nekem is magas, mióta csak először mértek koleszterint, és gőzünk sincs, miért. Az old-school étrendi változtatásnak semmi értelme nem lenne, mert úgy nagyjából eleve úgy eszünk, túlsúlyosak se vagyunk....
pajzsmirigy-alulműködésnél is magas a koleszterin, pajzsmirigy-műtétig nekem magas volt, azóta normális (pedig nem volt gondom a hormonszintekkel, azóta hormonpótlást kapok)
(valahol írták, hogy a pajzsmirigy-hormon hiány áttételesen szívinfarktust is tud csinálni...)
Nekem normalis volt a szintem a chemoig... akkor, annyit hanytam, hogy leginkabb zabkasan eltem... az feltoltotte a gyomromat, megallitotta a haborgast... no akkor kezdett felkuszni a koleszterinem.
Allitolag a zabkasa csokkenti... masnak persze, nekem nem.
Amit megkóstoltam, az nem saját gyártású volt, hanem egy eléggé különleges büfében ittam. Elsőnek a színe tetszett meg, ezért aztán megkóstoltam. Az íze is megfelelt, de miután azóta sehol nem láttam, nem is ihattam. Igaz, nem sűrűn látogatok különféle vendéglátóipari egységekbe.
Az egész nagyon vitatott dolog, és az étrendnek többek szerint köze sincs hozzá. Állítólag a szervezet maga is termel, és ha keveset eszel, akkor többet, ha meg sokat, akkor kevesebbet, a végeredmény meg ugyanaz. :)
Nem tudom mennyi volt a koleszterined, de ahogy láttalak, nem hinném, hogy magadra etted volna a dolgot.
Nekem mindig a felső határt verdesi, de rengeteg évvel ezelőtt végigmért az akkori háziorvosom és közölte, hogy én feltehetően ezzel a szinttel születtem és holt biztos nem ettem magamra. Nagyon eltérőek a vélemények, hogy mennyi a még elfogadható és mennyi a kóros szint. Tudtommal az amerikaiak nemrég még alacsonyabbat határoztak meg, mint az europai szint.