Van egy ötletem: A Nobel díjat mutogasd itt, a vele járó pízt, meg küld át nekem. Hisz végülis én is jelentkeztem válaszadásra, és, hogy nem kérdeztél, az nem mentesít. Szla: 117...............:))
Mindenkinek köszönöm, hogy segít, segített. (Macskának is! :))
Jelenleg több szálon folyik a "nyomozás"
Ha minden kérdésre megkapom a választ, itt is írok majd róla, mert szerintem sokunkat érdekelheti a téma. Addig is jó cefrézést, finom pálinkákat kívánok mindenkinek.
Kösznöm a választ, akkor a hordókon tartom a szemem, mert kb. 80% vannak feltöltve. Tavaly a körte cefrézés( Dr Oetker-es élesztővel oltva) után kb. 2 óra múlva kilőtte a gumidugót és szépen kicsordogált kb. 10 liter cefre.
Ideális hőmérsékleten erjeszted. Nem fog 3 nap alatt rohanva kierjedni és talán még a fajélesztőnek is betudható, hogy kevésbé habzik. De azért még egy két napig figyeld, nehogy esetleg jobban beinduljon. (bár szerintem nem fog)
Én sem tudok másra gondolni, mint Barkócza, bár dupla falúnál ez sem igazán lehetne probléma. És ha már egyszer-kétszer jól működött, akkor nem a rendszerrel lesz baj. Én azért próbaképpen forralnék benne egy kevés vizet, hogy biztosan nem a készülékkel volt a gond.
Az elején én is sokat agyaltam rajta, hogy mikor forrt ki meg mi baja lehet. Ha megállt és tükrös a felszíne (megfordult) akkor kész én akkor főzöm és jó lett mindig.
Valószínűleg sűrűbb volt a második cefréd, leült a sűreje a hordó aljára, és egy jó kis hőszigetelő réteget hozott létre. Ezért kell a duplafalúba is a keverés. Vagy jobban meg kell higítani.