Már ne haragudj, de ezen miért lepődsz meg? Minden élesztőn rajta van, hogy "X"g/mázsa. A jóisten tudja csak, hogy te melyik típust vetted. Ha meg csak budafoki, akkor az is benne van a "reggelinkben" hogy egy kocka/mázsa a szokás. Ha végig olvasol mindent ami a Sogi írásában benne van, és jó pálinkát /irányított erjesztést/ szeretnél akkor nem kérdezed meg másnap mit kellene csinalni, hanem egyből beoltod élesztővel, pektinbontóval, és savval ha szükséges. Hidd el, én is nagyon kezdő vagyok itt, nem akartam durva lenni veled csak kb 2-3 óra olvasás a "reggelinkben" és az elméleti részt magadba szívod. Tudod, csak mint Fábry: fejben dugásban én vagyok a legjobb. A gyakorlat meg hozza majd a többit. ;)
Valahogy sejtettem,hogy nem lest a társaság segítőkész.:(Nyilván visszaolvastam,de nem találtam kielégítőnek a válaszokat.De köszönöm,majd szakkönyvekből és tapasztalatból megoldom.Azért olvasgatlak benneteket,max nem kérdetek,látom felesleges.
Akit érdekel:a cefrét beoltottam 3÷ élesztővel sogi írása alapján ez tűnt megfelelőnek.A bunda ma először lenyomva,légmentesen zárva.
Becefréztem 130kg gönci m.kajszit és 150l lett,létezik hogy több lessz literben?....épp csak annyi vizet kapott ami az élesztőhöz,savazáshoz stb. kellett.
Sziasztok. Élesztőt milyen arányban tesztek a cefrébe? Én is elkezdtem a saját főzést, gy hagymakupolás réz 40 literes főzővel. Sokat olvasgatok, de kíváncsi vagyok az eltérő véleményekre is. Jelenleg 30 és 20 literes hordókban sárgabarack cefrém forr. Még semmi nincs benne, tegnap dolgoztam fel, de estére már beindult.
Gondolom akkor ez spéci lapszűrő ugye? Én nem gondoltam semmi komolyra, csak egy kis szűrőre amin át tudom csoroggatni az anyagot.
Ez 0.1mikronos, 30db/csomag és 6eFt. Egyszer használom és eldobom. Söröshordók vannak nekem alul felcsapolva, csak ra kellene húzni egy db csövet és kész. Ha jó lehet ez a szűrő.
Jelenleg papírt használok, de "sok" a veszteség. :D