Keresés

Részletes keresés

UJOKA Creative Commons License 2009.11.19 0 0 292
Szia! Bizony haladás! :)
Csak így tovább! Ügyik vagytok!

Előzmény: csillag virág (289)
csillag virág Creative Commons License 2009.11.19 0 0 291
Sziasztok!!Találtam én is Jan Fennelt.1 fejezettől a 24-ig.ha valakit érdekel:http://tibetterrier.lapunk.hu/?modul=mcsop&a=58812 itt elérhető.
csillag virág Creative Commons License 2009.11.19 0 0 290
Szia Ildi!!!Karesz a jó elöbb kipróbálta a ropis dolgot.Rémusz leült vele szembe és csak nézte.Karesz arrébb fordult a kutya szintén elé ült és csak nézte aztán Kari csak ette nem is foglalkozott vele ő csak ül nyugodtan Karival szembe és csak nézte.A végén a benne haygott egy-két szálat oda adta neki és ő megette.Ez igy jó???Ezt a reakciót kellett várnuk Rémusztól??És köszönöm a jó tanácsokat sokat tanultam ismént ,főleg hogy ffime rá keresett a neten  és most már még többet tanultam-tanultuk.Köszönjük
Előzmény: Kyra-kutty (282)
csillag virág Creative Commons License 2009.11.19 0 0 289
Sziasztok.Köszönöm Ildi a segitséget és az ötletet és köszönöm ffime-nek is hogy rá keresett a neten.Én is olvasgatom már egy ideje és tényleg fantasztikus,nagyon sokat lehet belőle tanulni egy pár dolgot már ma elkezdünk alkalmazni mert sajna nálunk meg Rémi érzi magát falkavezérnek.Bár lekopogom ma nem szökött el se nappal se tegnap éjjel ez már haladás nem?:):):)Amúgy most Karesz pont a ropis trükküöt próbálja kiváncsi vagyok az eredményre!:)Majd irom hogy hogy sikerült.Addig is sziasztok Meli
ffime Creative Commons License 2009.11.19 0 0 288
Igazából szerintem jót tenne mind a kettővel. De tény , elolvasva , ...Mogyi azt hiszi Ő a falkavezér. azt tesz amit akar. És sajnos Gordon meg kezdi utánozni. Most az elején kell elérnünk az ellenkezőjét. És mind ezt úgy hogy nincs benne szigor, verés, kiabálás semmi! Le vagyok döbbenve, hogy milyen jókat ír.
Előzmény: UJOKA (287)
UJOKA Creative Commons License 2009.11.19 0 0 287

Az lehetséges! :)

Olvasd felváltva, hogy egyikről sem maradj le!

 

Gondolom Mogyorónál fogod kezdeni!:)

Előzmény: ffime (286)
ffime Creative Commons License 2009.11.19 0 0 286
Reggel óta olvasom. Hihetetlen jó. Nagyon sok tervem van már ma estére is. Azt hiszem ez az angolom rovására fog menni :-)
Előzmény: UJOKA (285)
UJOKA Creative Commons License 2009.11.19 0 0 285
Szia Merci! Ez tényleg jó! Ajánlott olvasmány kutyatartóknak! :)
Előzmény: ffime (284)
ffime Creative Commons License 2009.11.19 0 0 284
http://www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia


Sziasztok,
Utána kerestem Jan Fennel-nek és találtam egy könyvet fent a neten.

Kyra-kutty Creative Commons License 2009.11.18 0 0 283
még annyit szeretnék mesélni a szoros együttlétről, hogy kempingezni voltunk együtt a nyáron. (két évesek a mi kutyáink)
Az első nap nem értették mi a mi területünk. az egész kempinget be akarták járni, sátrak közt, ki a kerítésig.
Sátor madzagon kellett tartanunk őket, de a 3. napon már nem kellett semmi!
Tudták mi a láthatatlan vonal ami a mi területünk. Nem mentek el, szót fogadtak első szóra!
Az új helyzet és az éjjel-nappali együttlétünk nagyon szorosra font minket!
Az első nap csupa fegyelmezés volt, de másnap és harmadnaptól az első halk szóra szót fogadtak, mint egy álomban! Annyira szorosan igazodtak hozzánk, és mindenki jól érezte magát közben!

Mi meg persze nagyon büszke gazdik voltunk és állandóan elismerő pillantásokba ütköztünk, pedig nem szoktak ilyenek lenni...
Egyszerűen nekik ez a lényeg. Sok, szoros együttlét, következetes szabályokkal. Ez a láthatatlan zsinór ami összetartja embert és kutyát szavak nélkül...
Kyra-kutty Creative Commons License 2009.11.18 0 0 282
Szia!
Nekem az a gyanúm, hogy Rémusz nagyon főnöknek érzi magát.
A kutya falkában élő állat. A falkát két ösztön tartja életben. Az élelem szerzés és a szaporodás.
Az utóbbira nem térek most ki, de az élelem szerzésre igen. Ha egy helyben marad az állat (territórium), akkor már azonnal a hierarchia kialakítása a fontos számukra.
Amikor nincs vadászat, hanem játék és pihenés, akkor társadalmi rangsort állítanak, hogy a vadászat során mindenki tudja a helyét. Vagyis egész nap csinálnak valamit. Vagy vadásznak, vagy készülnek arra, hogy majd vadászni fognak. Ez a játék ideje és lényege.

Namost. Ha a falkavezér szerepe stabil, akkor mindenki elfogadja, hogy a vezér akkor jár kel, amikor akar. S élelemmel tér haza. Rémusz eddig saját maga főnöke volt aki bármikor járt kelt, s életben maradt így is.
Rémusz előtt keményen naponta meg kell mutatni, hogy ki is itt a főnök. Többször el kéne hagyni a területet (elmenni nélküle sétálni pár percre), hogy lássa, itt nem ő az aki kedvére jár kel.
Érdemes tanulni pár fogást a falka jelbeszédéből.

A magasabb rendű (az ember) igazából nem üdvözli a kutyát, hanem fogadja az üdvözlést. Nagy különbség! Ha hazaérsz, ne te menj hozzá oda, hanem ő jöjjön hozzád. S nem kell agyon istápolni, csak fogadni tisztelettel és tartással az ő üdvözlését. Ezt minden találkozáskor, még ha csak 5 percre mentél el!
Náluk nincs különbség mennyi időre mész el, ha újra találkoztok akkor a falka újra egyesül a fenti szabályok szerint. Minden egyesülés során megerősítik a magasabb rendüek a pozíciójukat. (csak figyeld, ha ők is különválnak egymástól és újra találkoznak. Kinek van magasabban a feje, ki üdvözöl kit...)

Ki lehet próbálni azt is, hogy haza érve kezdjetek el falatozni előttük, akár kint a kertben. Semmi esetre se adjatok nekik belőle, természetes módon osszátok meg magatok közt az ételt. S majd a leg végén amikor "jóllaktatok" akkor adjátok nekik a maradékot. S ez után már ti ne egyetek, hisz jóllaktatok és a maradék az övék. Így tud túlélni a falka. Mindig az erős eszik először s aztán a többi. A gyengét jóllakatni nem jó bolt, ez egyértelmű. Az alacsony rangú pedig elfogadja ezt, hiszen mindenki érdeke a túlélés.

Terület elhagyás: szigorúan a vezér megy ki először. Terepszemléz, és ha biztonságos, jöhetnek a többiek is. Haza térve fordítva. Amíg a főnök kint marad, ő védi a hazafelé tartók fenekét, s ő lép be utoljára, mert vigyázza a falkát. (a leggyengébb iszkol haza a leg hamarabb a biztonságba...)

Étkezés: A táljába tegyetek ropit, vagy száraz kenyér darabot -mindegy, csak jól harsogjon a fogaid közt. Etetéskor tartsd a kezedben a tálját és edd ki belőle a ropit látványosan, de úgy, hogy közben ne is foglalkozz a kutyával csak a kajával (én zacskóban tettem bele a kutya edényébe így tiszta maradt:)) Ilyenkor láthatóan hülyének néznek és nem is értik mit csinálsz, de annyira működik, hogy ihaj.) Amikor a ropi elfogyott és "jóllaktál" akkor tedd elé, mert Te már végeztél. Övé a maradék. 1-2 hétig érdemes csinálni és csodákat tesz!

Játék: sokat játszottam velük olyat, hogy négykézláb a fejünk egymásnak szegve, de mindig az én fejem kerüljön magasabbra nála. Sose hagytam, hogy az övé legyen fent. Néha megáll az ember egy pillanatra és ha nagylegénynek érzi magát akkor ő akar fölül lenni. Ilyenkor finoman le lehet gyűrni, lefektetni, rátornyosulni. A játék során megtanulja ezt és lassan ő lesz aki behódol. Vagyis nem állja a tekinteted, és leereszti a fejét. Neked kell magasra tartott nyakkal dominánsnak lenni. Ha durvulna a játék abba kell hagyni. Ha oda csippent, akkor meg kell bűntetni, hiszen a vezér a főnök, ő dönti el mi fáj, mikor lesz elég.
Én súlyos függelem sértéskor a mar megragadását alkalmazom (mint az anyakutya), nagyon renittens esetben marjánál fogva földre nyomom. (ez kb. évente 1x, mert ez elég durva megrovása az állatnak, nem ajánlott sűrűn alkalmazni, mert romboló hatása is lehet)
A játék során szerintem most hanyagoljátok azt, hogy ember fekszik és kutya fölötte ácsorog. Mindig fordítva legyen.

Most hirtelen ez jut eszembe, de mindennek az a lényege, hogy sokat kell együtt lenni és naponta erősíteni a falka sorrendjét. Mind ezt úgy, hogy mindenki jól érzi magát, semmi agresszió nincs benne s mégis olyan jelrendszerrel kommunikálunk az állattal amit ő úgy ért, mint mi az abc-t.

Meg fogja szokni, hogy hol a helye és szerintem nem is kell hozzá több hónap. Sűrű és következetes napi munkával néhány hét alatt meg lesz. És talán pár nap múlva nem is akar szökni...

Ha erősnek érzi a falkát, biztonságosnak, "tökös" vezetővel, akkor nem akarja majd elhagyni azt és külön utakat járni. Higgyetek magatokban! A kutya elfogadja a rangsort, beléjük van kódolva. Szinte kívánják ezt a fegyelmet, mert ez tartja életben őket. Ők tudják, csak mi emberek kevésbé...

Mindig a leg kiegyensúlyozottabb kutyákat akkor láttam, amikor a gazdi tisztában van ezekkel a szabályokkal és érti az ő nyelvrendszerüket.
Ők nem akarnak minket elhagyni, sőt. Rémusz kicsit keményebb dió, mert ő a főnök a kis fejében...

Én annyira nem hiszek az elzárásban (persze éjszakára nem lenne rossz), hanem inkább a szoros együttlétben, fenti szabályok, jelek betartásával.
Ismét csak ajánlani tudom Jan Fennel bármely könyvét e témáról...
Bízzatok magatokban, és Rémuszka még fiatal. Hamar fel fog ébredni benne az az ösztön ami évezredek óta bennük van.
Üdvözlettel: Ildi
csillag virág Creative Commons License 2009.11.18 0 0 281
Sziasztok.Az a helyzet hogy az éjjszaka nagyon jól sikerült reggel mentünk ki és örömünkre itthon volt Rémusz.Jött ugrált és össze vissza puszilgatta Kareszt.Aztán el kellett mennünk délelőtt mert volt dolgunk amit el kellett intézni,ez kb 1 órát vett igénybe és mire haza jöttünk Rémusz sehol.Futottunk arra amerre látunk még Fruzsihoz is beszaladtunk ne-e ment oda de sajna nem.A 4.dik szomszédomban találtuk meg végül.El mentünk vele Fruzsihoz hogy ő is megnyugodjon és megbeszéltük hogy ez igy nem a legjobb törtük fejünket hogy mit kéne még csinálni.Mint kiderült nem a pásztornál hanem másol lógott meg.Beszéltük Fruzsival a kenelt mi is de nem tartjuk túl jó ötletnek mert akkor most állandóan be van zárva.Mert az jó hogy nappal bent van a kenelben de este???nem jöhet ki,mert félő hogy mivel nappal nem tud szőkni igy este próbál.Most azt beszéltük Fruzsival amit meg is tettünk hogy szinte az egész kert körbe van pásztorozva amit huba átszakitott mert ismént átgázolt rajta de megjavitottuk.De ez a megoldás a gyerekeim véget sem a legjobb mert igy ők sem tudnak olyan szabadon mozogni.Úgyhogy kérek mindenkit segitsen nekünk kitalálni valami jó megoldást,mert ma Fruzsi is megjegyezte hogy ez igy nem jó mert félő hogy az autó üti el,vagy ami rosszabb kilővik.És a gond hogy pont velünk szemben lévő utcában lakik egy gyep mester.Vissza vinni nem szeretnék sőt nem is akarjuk.Szeretnénk ha itt maradna csak nem tudjuk hogy és mit csináljunk.Minden őtletett nagyon várunk és köszönjük Adri az ötleted.Sziasztok
UJOKA Creative Commons License 2009.11.18 0 0 280

Milyen két bugyuta jószág! :)

Én Rémusz és Mogyi helyében bolond lennék szökdösni, de nekik valahogy ez a normális. Kell a gazdi is meg a szabadság is.

Pedig a kettő együtt nem megy, normális esetben.

Adrienn ötlete megfontolandó, ha náluk bevált, beválhat itt is.

Merci nálatok meg kezdésnek a rés felkutatása! :)

 

Nekünk a leonbergi mellett egy mudi kutyus van, őt vidékről vettük nagyon szar helyről. Ő például akkor boldog, ha otthon van, sosem próbált megszökni, sőt sétánál akkor élénkül fel, ha végre hazaérünk! :) (szerintem pici korában ilyen családról álmodozott, ahol biztonságban, tisztaságban, bántás nélkül élhet, teli hassal! :) )

Így nem is visszük mindig, mert otthon lenni sokkal jobban szeret!

Bár a sok leós sétákat imádja, ahol a dömperek között kocog elől! :)-valahogy a leók között biztonságban érzi magát.

 

 

 

 

Előzmény: ffime (279)
ffime Creative Commons License 2009.11.18 0 0 279
Képzeljétek , este már kicsit furcsa volt, hogy Mogyi tele volt bogánccsal. Mert hogy az nincs a kertben, Gordonon meg nem volt. Ma reggel jöttem rá a titokra...Mogyi talált rést a pajzson( kerítésen) és kilóg! Persze vacsira otthon volt, és reggel is amikor látta hogy kijöttem visszajött. Meg van a program a hétre, megtalálni a rést és megsemmisíteni! :-)Nagyon találékony:-)
szép napot
Mare di Scilla Creative Commons License 2009.11.18 0 0 278
Szia Merci!

Köszönjük nektek is a képeket!
Illetve hogy ilyen boldog otthont biztosítotok Gordonnak.

Üdv
Adrienn
Előzmény: ffime (273)
Mare di Scilla Creative Commons License 2009.11.18 0 0 277
Sziasztok!
Köszönjük a képeket!

Mi a kaukázusinknál próbálkoztunk villanypásztorral(ő is befogadott kutty, csak ő egész fiatalon került hozzánk) nála azonban nem vált be a villanypásztoros trükk... Rájött hogyan tud meglépni emellett is... Simán áthajtott rajta, mert rájött úgy kevésbé rázza meg az áram.
Úgy hogy nálunk más módszert kellett bevetni áram nélkülit.. de így is bevált... ha kiszökött többnapos kennelfogság következett... (nagyon nehéz volt végigcsinálni, de megérte) és lám ez hatásos volt.... azóta nincs gond, még ha tárva marad a kapu akkor sem megy ki.. remélem így is marad...
esetleg megpróbálhatnátok ha van olyan helyetek ahová be lehet zárni és ahol gondolkodthat egymagában .... nyers megoldás de a szökést társította az azt követő kennelfogsággal ...
Üdv

Adrienn
Előzmény: csillag virág (272)
UJOKA Creative Commons License 2009.11.17 0 0 276
Szia Merci!

A fülre van sima tisztító, amit egy vattakorongra rácseppentesz és áttörlöd jó alaposan! Megmondom őszintén én nem szoktam ezt túl gyakran megtenni!
Főként nyáron szokott bepállni kicsit, amikor meleg van és gyakran úszik.
Ha elmentek egy állatos boltba (pl. Freshnapf, ilyesmi) ott van minden efféle.
Kefe nagyon fontos! Ügyi vagy, hogy kérdezed, mert szerettem volna már írni!
Mi kétfélét használunk, a fémből készült bontósat, ami olyan mint egy fésű, meg a kefét, ami sok kis szúrós tüskéből áll, és téglalap alakú.
Ezt is tudod olvasni a HLT honlapon a Leotartás részben, a Kutyakozmetika menüpontban, képek is vannak! :)
Én Mogyiból kivagdaltam a csomókat és átfésültem, nagyon csipázta! :)
Gordon mackó is imádni fogja! Nálunk ha megjelenek a kefével, ugrálnak örömükben! :)
Mivel közben is velük foglalkozol, jutalomként fogják fel (jobb esetben)! :)

Szióka, Andi
Előzmény: ffime (273)
UJOKA Creative Commons License 2009.11.17 0 0 275
Szia Meli! Nagyon cukik vagytok! Örülök, hogy a két kutyus ilyen jól megvan együtt! :)
Köszi a képeket!

Előzmény: csillag virág (272)
arwenleo Creative Commons License 2009.11.17 0 0 274

Szia Csillag virág!

 

Köszönjük szépen a képeket, nagyon jó soruk van nálatok Hubának és Rémusznak.  Irtó aranyosak vagytok így együtt.

Reméljük éjjel nem lesz szökés!

 

Előzmény: csillag virág (272)
ffime Creative Commons License 2009.11.17 0 0 273
Köszönöm a sok jó tanácsot. Ma már ügyesebb voltam. Amikor megjöttem, elléptem stb, ahogy írtátok (még régebben is), és tényleg ráléptem a lábára, de véletlenül....abba is hagyta az ugrálást egy kicsit. Minden nap van mit tanulnom. Lali ma szoliban , így egyedül kellett megoldanom az etetést. Nem volt egyszerű, de végül is úgy lett ahogy én akartam. Semelyiknek nem engedtem hogy a másik táljába egyen, akkor sem ha az már befejezte. Persze Mogyit fogni kell ehhez.
Andi!
Megkaptam! Köszönöm szépen. Holnap megyek a postára reggel!
Lenne egy pár kérdésem még:
Hogyan tisztítsam a fülét (füleiket)
Milyen fésűt vagy kefét vegyek nekik?
szép estét
csillag virág Creative Commons License 2009.11.17 0 0 272
Sziasztok igértem küldők neketek képeket hát küldők egy párat jó??:):) 
Ú.T. Creative Commons License 2009.11.17 0 0 271
Sziasztok!

Én is egyértelműen a "nemfigyelekrád" módszert javasolnám, épp úgy mint a Jani!

Tehát ha hazaértek és mentek befelé, utasítjátok hogy leüljenek (1x határozottan, mert nem kell ismételgetni semmit), ha nem csinálja amit kell, akkor nincs üdvözlés, nincs simogatás, még csak rá sem néztek, ha ugrik ellépsz, ellököd, stb., de nagyon fontos hogy nem veszel róla tudomást.
Ha valamelyik azt csinálja amit elvársz tőle azt lehet dicsérni, jutalmazni, de a jutalomfalatot azonnal kell adni, hogy tudja miért is kapta.
És természetesen ezt is gyakorolni kell, tehát ha a házból jöttök ki ugyan így kell eljárni, és akár 5-10 percenként lehet próbálkozni.
Jó kis program estére!
:-))))))

Ú.T.
Előzmény: ffime (266)
csillag virág Creative Commons License 2009.11.17 0 0 270
Köszönöm a drukkolást ,de sajna nem jött be.Vagyis a villany pásztor bejött csak most találtunk egy másik utat.Igaz most nem az utcára sikerült kiszöknie hanem a szomszédba.Ott egy 63éves néni lakik és nem mert kijönni tőle.De hála máshová nem tudott menni.Ma Karesszal kiküszöböltük ezt a hiányt is hát ma újra kiváncsian várjuk mi lesz éjjel.Az biztos hogy Rémusz nagyon fél a villany pásztortol nem is mer a közelébe menni.Viszont ma Huba át szaladt rajta csak épp vissza felé nem tudott vagy mert jönni Karesz úgy emelte át mert másként nem tudta kihozni.Kérdezném hogy mikor bement lehetséges hogy nem csapta meg a pásztor,mert Kari nem látta illetve hallotta pedig ott volt ő is.Vagy csak Huba nagyon kemény.,mert kifelé többször is kapot a pásztortól.Vagy számitsunk arra ha gyorsan át szalad akkor nem igazán csip úgy,mert akkor félünk hogy előbb -útóbb Rémusz is megpróbálja.Hát ma röviden ennyi remélem holnap már csak csúpa jó dolgott tudok majd irni.Sziasztok Meliék
Kis Alfi Creative Commons License 2009.11.17 0 0 269
Örülünk a jó híreknek!!!

A felugrálásról a legjobb mód a "nemfigyelekráddelátodGordonthogy szeretemmertszépenül" módszer a leghatásosabb sztem, de lehet kombinálni, ha mégis felugrik, kitartod a két mellső lábát, ez elég hamar kényelmetlen lesz számára, és akkor sem engeded el. Vagy amikor felugrik, finoman rálépsz a hátsó lábára, ez sem fog tetszeni.... Fontos, ha úgy fogad ahogy illő lenne, akkor viszont tessék neki nagyon örülni, dicsérni szeretgetni!!!
Előzmény: ffime (266)
Kis Alfi Creative Commons License 2009.11.17 0 0 268
Milyen szép kutyus lett!!!
A kép szerint nagyon szereti a gazdit, az pedig csak jót jelenthet... :-)))
Előzmény: UJOKA (265)
Kis Alfi Creative Commons License 2009.11.17 0 0 267
Drukkoltunk!!! Bejött??? :-)

Köszönjük a beszámolót, és várjuk a képeket! A türelmetek, meghozza a kívánt eredményt!

Üdv: Kis Alfiék
Előzmény: csillag virág (262)
ffime Creative Commons License 2009.11.17 0 0 266
Sziasztok.
Mi túl éltük az első egyedül töltött napot. Megvolt az eredménye, szétmarcangoltak amikor hazaértem. Nem ismerték meg a kocsit, így csak akkor kezdtek szaladgálni, amikor elkzedtem beszélni hozzájuk, mert nem láttam a sötétben hol vannak, meg állt bennem az ütő! De ott voltak. Szóval jól viselték. Ma reggel vittem Gordont kontrollra, a dokihoz. Arra gondoltam, hogy lesétáljuk az útat, egy jó félóra volt oda vissza. Perzse nem egyszerű, kijutni a kapun, úgy hogy Mogyi bent maradjon. Nem fogad szót. Mivel Gordon szófogadó,Mogyit picit kikötöttem, amig Gordon kiszaladt és utána Mogyit elengedtem. De ez nem jó megoldás. Valami ki kell talánunk. Lali szolgálatban van, így egyedül csak így tudtam megoldani. Gordon élvezte a sétát, olyan szépen jött mellettem, hogy akár le is vehettem volna a pórázt. mintha rajta sem lett volna.Épületekbe nem szeret be menni, van valami rossz emléke. De hallgatott rám. A Doki megmérte a lázát, már nem volt, de azért kapott egy szurit(antibiotikumot), hogy nehogy visszaessen. Nagyon jól türte. Viszont sajnos a doki bácsi nem annyira felkészült, gondolom nincs túl sok melója ott nálunk, se számítógépe se semmi a rendelőben. Így nem tudom őket ott regisztráltatni. Majd néznem kell a közeli városokban egy másik dokibácsit. Utána szépen hazasétáltunk.(ja oda felé megtámadott minket egy hatalmas :-) puli, de jó csúnyán néztem rá és elment:-), persze amikor már megismerte hogy ez a hazafelé vezető út, már gyorsabban szedte a lábait. Élvezet vele sétálni!
A tanácsotokat kérném, hogy szoktassuk le az ugrálásról? az elfordulok nem anniyra jön be, mert addig addig tekerek, míg elém kerül és ugrál, és anniyra örül, hogy még harapdál is.

Szép napot

UJOKA Creative Commons License 2009.11.16 0 0 265
Teszek fel egy képet Buksiról!- emlékeztek még rá?
Golda, a leonbergi szuka nem tervezett kölyke, akiért Zoliék Körmendről jöttek fel és vitték egy másik befogadott kutyusuk mellé. Nagy szeretetben él ott náluk.
Köszi Zoli a képet!

Kicsinek még Goldával:





Friss Buksi:

UJOKA Creative Commons License 2009.11.16 0 0 264
Merci, Lali mi újság? Hogy telt az első nap? Várjuk a híreket! :)


UJOKA Creative Commons License 2009.11.16 0 0 263
Drukkolunk! Szerintem minden rendben lesz!
Van már a kutyusokon biléta, névvel, címmel, telefonszámmal? :)
Ez elvesztés esetén nagyon fontos! Nem beszélve a chip-ről.

Nagyon kedves kis beszámolót írtatok megint, öröm olvasni a boldogságotokat!

Előzmény: csillag virág (262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!