Keresés

Részletes keresés

Tápika29 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 3477

Szia Feri!

 

Általában egészségesnek érzem magam.Nincs is semmi panaszom a szívritmuszavaron kívül.Holnap de.megyek kardiológiára. Most,hála Istennek,3 napja nem volt semmi panaszom.Ha rámjön egy ilyenfajta érzés,próbálom elterelni a figyememet,ha lehet. Néha depis is vagyok, néha bepánikolok.

Örülök,hogy Te leküzdötted ezt a dolgot,remélem,hogy nekem is sikerülni fog!

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.14 0 0 3476
Nem, de a google - szerencsénkre - igen:-)) Ahogy olvastam, általában 5,5 cm-nél kezdődhetnek a komolyabb problémák, nyilván ezért kell óvni magad.

http://www.mnsza.hu/szivbeteg/beteg/aorta_aneurysma.php
Előzmény: highlander62 (3475)
highlander62 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 3475
Talán találkozott már valaki a következő kifejezéssel és meg tudja magyarázni nekem:
'aorta kimeneti tágulat 42mm' (ultrahangos vizsgálat volt).
Mi ez és miért tiltottak el mindennemű nehéz fizikai megerőltetéstől?
BFeri53 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 3474
Kedves Tápika!

Én egy TÁJÉKOZÓDÓ LAIKUS CIVIL vagyok.

Nekem sem tetszik ez a világ. Ez van, ebbe születtem, ehhez kell alkalmazkodni. Talán majd a következő élet jobb lesz :-) Addig is meg kell látni a szépet, meg kell tanulni élvezni a pillanatot. Carpe diem! Mégsem olyan rossz neked itt, hiszen ugye nem akarsz meghalni? Küzdesz az egészségedért.
Úgy értettem, nem vagy egyedül, nemcsak magadért élsz. ez jó!
Olvastad Szepes Máriától "A mindennapi élet mágiáját"? Letölthető!
Mindenkinek, főleg a nőknek ajánlom.

Én 10 évig voltam gyakorló "szívritmuszavarodott" beteg :-)
10 évig szedtem a gyógyszereket. Nem gyógyultam meg, sőt egyre rosszabbul lettem. Az orvosaim halálosan ijesztgettek. "Meghalsz, ha abbahagyod a gyógyszerszedést." Rájöttem, hogy az élet minősége is számít. A gyógyszerek hatására nem javult az életem minősége, sőt.... Nagy nehezen elhatároztam, hogy kezembe veszem az egészségem. Kiderült, hogy téves volt a diagnózis, nem is kellett volna gyógyszert szednem. Három éve nem szedek semmilyen gyógyszert.
Három éve autodidakta módon tanulmányozom az emberi test működését.
Nemcsak a hivatalos medicinát olvasom, hanem az alternatív megközelítéseket is.

Az orvos-beteg kapcsolatban fontosak a szavak. Szavakkal ártani is és gyógyítani is lehet. A beteg kiszolgáltatott, ideges. Ha az alkata is ilyen, akkor végképp ki lehet készíteni pár könnyelmű mondattal. Az orvosok állítólag tanultak lélektant, tudniuk kell. Az ideges beteget nyugtatni kell, nem pedig ijesztgetni. A te esetedben nagyon úgy tűnik, hogy megalapozatlanul rémisztgettek.

A hormonális fogamzásgátlás egy nagy kérdés. Olvastad annak a szernek a mellékhatásait, amit szedsz? Van olyan orvosi vélemény, hogy nemi hormonok szedése megzavarja a szervezet finom egyensúlyát, homeosztázisát.

A legtöbb betegség egy adaptációs probléma. Idegeskedéssel, rágódással nem tudod megoldani a problémákat, csak tetézed. Kell egy kis egészséges bizalmatlanság. Vigyázz a kezedre! :-) A személyiségfejlesztés segíthet. Az agykontroll is jó lehet, ha nálad működik. Minden pozitív önszuggesztió segíthet. Nem szabad megijedni egy szívritmuszavartól. Nagyon sok az ártalmatlan szívritmuszavar. Kicsit jobban kiegyenesedsz, kihúzod magad és már jobban is vagy. Csak nehogy magadba roskadj!

Általában hogy érzed magad? Mennyit alszol? Van-e a tavaszi depin kívül más panaszod is? Írjad le, mit érzel. Milyen a ritmuszavar? Mikor jelentkezik, meddig tart?
Egészségesnek érzed magad, vagy betegnek?

Fiatal vagy még betegnek!

üdv. BFeri53
Előzmény: Tápika29 (3471)
Tápika29 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 3473
A dokim azt mondta,hogy leállhat a szív.Elküldött laborra.Ő nem is küldött el kardiológiára,én kértem beutalót.Önszorgalomból.Azt mondta,hogyha megint magas lesz a Kálium,akkor a  vesém körül  fog nézelődni.De a vizeletem teljesen jó lett.
Tápika29 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 3472
Amit lehagytam:Jövő hét szerdára kaptam időpontot kardiológiára.Majdnem 1 hónapra rá.
Tápika29 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 3471

BFERI,te Isten vagy:))Nem tudom,hogy Te orvos vagy e,mert nem követtem ezt a tömérdek hosszú topicot,de most megnyugtattál(egy kicsit)---na jó,nagyon.:)Bárcsak ilyen orvosok lennének!Én szívem szerint,ha dönthetnék fontos ügyekben,biztos az első helyre (fizetés szempontjából)a kórházi dolgozókat terjeszteném fel.Hisz ők életeket mentenek,és komoly döntéseket hoznak életről halálról....De sajnos,mivel nem fizetik meg őket, és 3Xannyi munkát kell elvégezniük kevesebb pénzért,a munkájuk is romlott.Nem alaposak,felszínesek.

Én 29 éves vagyok.Nem tudok velemszületett szívhibáról,csak nagyon idegeskedős vagyok.Rágódom.Túl jószándékú vagyok ebbe a "mocskos" világba.Sokszor érzem azt,hogy nekem nem ebbe a világba kellett volna születnem.Abba a világba,amikor egy adott szó,egy kézfogás elég volt.Az emberek mosolyogtak,nyitottak voltak,egyenesek mindenkivel. Ez a Magyarország elkeserít,idegesít. Csak úgy kezdem el szedni a Lifepackot,gondoltam,hogy a szívritmuszavaromra jó lesz.Nem szeretek egyébként orvosságot szedni.Nagyon jól tudom,milyen a gyógyszeripar.Beszedsz valamit,aztán attól a gyógyszertől majd lesz más bajod,amire megint szedhetsz valamit.Így én a fogamzásgátlón kívül még fejfájásra sem szedek semmit.Hozzáteszem,hogy az előbb leírtat sem szívesen szedem.Gondoltam alternatív gyógymódra,ha az agykontroll ennek nevezhető!

Kedves Feri!Te honnan tudsz ilyen dolgokat.Az egészségügyben dolgozol?Vagy neked is voltak panaszaid?

BFeri53 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 3470
Szia!

Milyen szívritmuszavarod van? EKG-n is látszik, vagy csak érzed?

5,6-os kálium szint ez még az enyhe fokozat. Nyugodj meg. Ettől nem áll meg a szíved.
8,0 felett számít súlyosnak.
De gondolkodjunk másképp. 29 éves vagy. Ekkora kiderül, hogy van valakinek veleszületett szívelváltozása, vagy sem. Neked semmi szervi bajod nincs a szíveddel. A megszerzett szívbajokhoz pedig még túl fiatal vagy.

Keressél egy másik orvost, aki a szavak használatához is ért!
Hogyan ijesztgethet egy orvos szívleállással valakit, akin látszik, hogy úgyis FÉL?
Milyen vizsgálatokra küldött? Mondott valami okosat is a rémisztgetésen kívül?

Antioxidáns szerek, így C vitamin is okozhat kálium szint emelkedést.
Miért kezdtél el szedni egy étrendkiegészítőt (öregedés ellenit :-)) 29 évesen? Előtte csináltattál egy laborvizsgálatot, amiből látszott volna, hogy a lifepakban levő cca 40 féle anyagból hiányod van?

Miket szedsz ezen az étrendkiegészítőn kívül?

A félelem, az idegeskedés adrenalin szint emelkedést okoz, az pedig okozhat szívritmuszavart. Nyugi!

Neked a következő 3 dologra van szükséged: rendszeres teljesértékű étkezés, rendszeres teljesértékű mozgás, rendszeres teljesértékű pihenés.
Semmi félelem :-)




Előzmény: Tápika29 (3468)
Eleon Nóra Creative Commons License 2010.03.11 0 0 3469
Szerintem simán pánikrohamaid vannak.
Előzmény: Andus87 (3460)
Tápika29 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 3468

Sziasztok kedves fórumozók.Először is,mindenkinek jobbulást kívánok:)Szeretnék tanácsot kérni valakitől,hátha egy kicsit megnyugtat,vagy a másik eset..Már hetek óta van szívritmuszavarom.Eléggé ideges típus vagyok,sokat rágódok dolgokon.Szoktak rámtörni pánikreakciók is,általában a szívritmuszavar közben.Félek,hogy meghalok.29 éves vagyok.Gondoltam,hogy elkezdem szedni a Nu Skin Lifepack nevű étrendkiegészítőjét.1 hónapig szedtem,és elmentem vérvételre.Magas lett a Kálium szintem.5,1 helyett 5,6.Az orvosom szívleállással rémiszgetett,amitől én teljesen ki vagyok.2 hét múlva újabb vérvétel.Kérdésem,hogy lehet e ettől a táplálékkiegészítőtől magas.És mennyire essek kétségbe.Köszönöm annak,aki elolvassa és válaszol

.ETNA. Creative Commons License 2010.02.26 0 0 3467

Egy friss cikk a koleszterinnel kapcsolatban:

http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/belgyogyaszat/20100226-mi-a-kulonbseg-a-jo-hdl-es-a-rossz-ldl.html
Andus87 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 3466
Kedves BFeri53!

Köszönöm a jó tanácsokat, ez egy kicsit megnyugtat.Régebben nagyom sok kávét ittam, és cola-t.Ma már nem merek annyira, mert annyira felpörget, hogy próbálok az ágyban aludni de nem tudok, mert egyfolytában jár a lábam...Mindenképpen elmegyek egy neurológushoz is...Köszönöm még egyszer a segítséget!!!
BFeri53 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 3465
Kedves Andi!

A feleségemnek mindig alacsony volt a vérnyomása. Fejfájás és ritmuszavar tarkította a tüneteket. Még most is kissé alacsony a vérnyomása. Ha nem issza meg reggel a fekete kávét, akkor nem tud beindulni.(A kávétól nem kell félni. Lehet, hogy kicsit megdobogtatja a szívet, de felviszi a vérnyomást és jobb lesz a közérzeted. Te hogy állsz a kávéval?) A nejem fokozottan érzékeny a frontokra, nem bírja a fülledt üzleteket. Semmilyen gyógyszert nem szedett és nem is szed. Fontos szabály, hogy nem szabad nagyon bekajálni (ettől leesik a vérnyomás), de nem is szabad koplalni (ettől leesik a vércukor). Napi 4-5 alkalommal tanácsos egy keveset enni. A nejem 50 éves elmúlt! Főleg 20 év körül szenvedett ettől a panasztól. Nincs okod az aggodalomra!

A rendszeres mozgás és a friss levegő a legfontosabb. Jobb, ha nem egyedül indulsz sétálni. Egyrészt kevesebbet figyelsz magadra, másrészt biztonságban érzed magad.

Az orvosom nekem azt mondta, hogy el se olvassam a gyógyszerhez adott betegtájékoztatót, a mellékhatásokat, mert azt ügyvédek írták. Nem is olvastam el jó sokáig. Mégis előjöttek a mellékhatások. A nejem unszolására elolvastam és elszörnyedtem. A beteg saját érdekében kérjen felvilágosítást.

Javaslom, hogy azért neurológushoz is menjél el, mert nincs kizárva, hogy vegetatív idegrendszeri problémád van. Ezt pedig kardiológus nem tudja kezelni.

Kérdezzed meg anyukádat, nagymamáidat, hogy 18-22 évesen voltak-e hasonló panaszaik, és ha voltak, ők hogyan kezelték.
Előzmény: Andus87 (3463)
Andus87 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 3464
BFeri53!

Még annyit hogy nem bírom a meleget, nem kapok levegőt, és a fülledt üzleteket sem, azonnal elönt a forróság és hírtelelen elkezd verni a szívem, ha betérek egy ilyen üzletbe...Régen nagyon szerettem és bírtam a meleget, hiszen mindig hideg volt a lábam és a kezem és ezért forró vízbe fürödtem és meleg helységbe voltam szinte mindig, mostanáig a kezem és a lábam még mindig hideg de már nem bírom a meleget...
Andus87 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 3463
Köszönöm válaszod BFeri53!
Igen elírtam a vérnyomást: kb 80/50 - 105/70 körüli értékeket mért a vérnyomásmérő a 24órás vérnyomásmérésen, a pulzusszámom ehhez képest nagyon magas... Én is olvastam és én is láttam h alacsony vérnyomásúak nem szedhetik ezt a gyógyszert, de azt hittem h egy orvos jobban tudja mint én h mit szedjek... Előtte szedtem Nebivololt, de abba hagytam... És továbbra is voltak rosszul létek és most mondtam meg nem rég a házi orvosomnak h szívultrahangra kérnék beutalót, de ő azt mondta h nincs erre szükség...Megfogadom tanácsod, beszélek egy kardiológussal.
kkmd Creative Commons License 2010.02.22 0 0 3462

Kedves bürgüzdújfalu!

Hát pedig szerintem pont ezt hívják sértődésnek...:-)))) de ezért meg ne orrolj!

Itt a fórumon pedig ez mindennapos: ha valaki addig ismeretlen hozzászól, akkor "lekáderezik" és ennek tudatában is kell lenni, hiszen csak az eddigi hozzászólások azok, amik egy-egy emberről rendelkezésre állnak, hogy felmérd kivel is állsz szemben.

 

Számomra ez az egy hozzászólásod elég is volt, hogy tudjam, nem laikusról van szó.

 

Úgy érzem, a TE SZAKÉRTŐ hozzászólásaiddal csak nyerne a topik, de természetesen ebben úgyis TE döntesz, megéri-e neked, hogy megkérdőjelezzék a hozzáértésedet. A rendelőben teljesen más  helyzet, ott a fehér köpeny minősít - és persze későbbiekben a hálás, gyógyult betegek...

 

Szeretettel:

kkmd

Előzmény: bürgüzdújfalu (3454)
BFeri53 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 3461
Kedves Andi!

A felnőtté válás folyamata sokszor megrázza a szervezetet, ennek egyik gyakori következménye az a tünetegyüttes, amiről írsz.

Menjél el más orvosokhoz is, kardiológushoz és neurológushoz (nem pedig pszichológushoz.)

Olvastad a Concor betegtájékoztatóját? Fehéren-feketén benne van, hogy
Ne szedje a Concor filmtablettát:
-...
-alacsony vérnyomás estén;
Ez ugye érthető? Akkor miért szeded?
Ez a gyógyszer a központi idegrendszerre is "mellékhat".
Az igaz, hogy a Concor lelassíthatja a szíved, mivel a vegetatív idegrendszer szívserkentő hatását blokkolja, de egyúttal csökkentheti a vérnyomásodat, ami így is alacsony. Mekkora is valójában a vérnyomásod? Valamit elírtál. 82/90-es vérnyomás nincs. Mennyi a nyugalmi/pihenő pulzusod?

Meg kellene keresni az okot. 4 év alatt azért már meg lehetett volna találni!!!
Ki kellene zárni a pajzsmirigy problémát, vérszegénységet, anyagcsere zavart, az alacsony vérnyomásban megmutatkozó vegetatív disztóniát. Alapos é sokoldalú kivizsgálásra lenne szükség.

Azt, hogy mit örököltél a szüleidtől, azt nem lehet pontosan tudni.
De azt lehet tudni, hogy ha félrekezelik az alacsony vérnyomást, átcsaphat magas vérnyomásba, ami sokkal veszélyesebb.

Menjél el egy kardiológushoz, és a vizsgálat után ne csak gyógyszert kérjél, hanem részletes életmód tanácsot. Az alacsony vérnyomást és a vele járó szapora szívverés rohamokat ugyanis kardiológiai gyógyszerekkel nagyon nehéz gyógyítani.
Megfelelő étkezéssel, pihenéssel, mozgással javítani lehet rajta. Ahogyan meg telnek az évek, általában magától is elmúlik.

Ne félj a mozgástól, a sétától. A félelemmel csak árthatsz magadnak. A friss levegőn nyugodtan sétálva 40 perc alatt megnyugszik a pulzusod és jobb lesz a közérzeted.
Próbáljad ki, ne féljél!

A meleg víz kitágítja az ereket és csökkenti a vérnyomást, kerüljed a kádban fürdést. Egy kellemes zuhanyzás elég.

Elképzelhető, hogy a pulzusod azért megy fel minden erőkifejtéstől, mert nincs elég oxigén a szervezetben. A szív kétségbeesve próbálkozik növelni a friss vér mennyiségét, de valamilyen okból ez nem sikerül. Ezt kellene kideríteni!

Bírod a nyári meleget és a fülledt üzleteket?
Milyen évszakban és milyen időjárásban érzed magad legjobban?

Csak logikus gondolkodással tudsz úrrá lenni a problémán. És semmi pánik!


Előzmény: Andus87 (3460)
Andus87 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 3460
Sziasztok! Én egy 22 éves lány vagyok... Alacsony a vérnyomásom: 82/90 vagyis szédülni szoktam, de nem zavarna hogyha nem lenne mellette magas a pulzusszámom pihenő állapotban...Rohamok szoktam rám jönni amikor valamiféle megterhelő mozgást végzek, vagy esetleg a meleg vízből jövök ki. Eleinte nem foglalkoztam vele mert nem voltak erősek a tünetek. Ez 4 éve kezdődött...De ma már úgy érzem h pihenő állapotban rám akar jönni a roham, ami az egész testemet rángatja a felgyorsult szívverésemmel együtt, nem kapok levegőt... Semmiféle pszihickai probléma nem lehet.Igaz sokat stresszelek, de voltam pszihológusnál is... A házi orvosom is már sokféle gyógyszert írt fel: most a concor cor tablettát szedem, reggel felet: béta blokkoló gyógyszernek minősül... A szüleim idősebbek és mindkettő szívbeteg, ez mellett magas vérnyomással küszködik édesanyám... Esetleg örökölhettem tőlük?? De nekem nem magas a vérnyomásom, az ellenkezője... Elég rossz ilyen fiatalon gyógyszert szedni. Ráadásul nem tudom a problémát konkrétan, hogy mi lehet a bajom... Szeretnék egészséges lenni, de nem úgy h gyógyszert kelljen szednem minden nap. Mit tegyek??
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.20 0 0 3459
Még egy apróság, bár tudom, azt írtam nem szólok ehhez a témához többé hozzá, de hát inkább jöjjön ki:-)

Azt gondolom (én!), hogy mégis csak az a legjobb, ha az ember nem említi önmagát egyes szám harmadik személyben, így nem ad alapot kósza feltételezéseknek sem.

Lásd a3432-es hozzászólást:
"Nem diastole válasza, de megpróbálok válaszokat adni neked -" - írja Bürgüzdújfalu.

Majd később Bürgüzdújfalu azt említi, hogy nekem adott utoljára itt tanácsot... hm, nekem Diastole adott, most akkor én vagyok hülye, vagy a tükör görbe, ez persze csak költői kérdés:-)

De hangsúlyozom nincs ebben semmi, csak MINEK???? Tényleg nem értem.
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.20 0 0 3458
Igazán sajnálom, de már megint félreértetted, ez pedig - már megbocsáss - de nem az én, sokkal inkább a te .... hogy is mondjam, hibád?

A talált süllyedt - kifejezést arra használtam, hogy Feri azt írta: a két nick név egy személyt takar, ez a megállapítás - éppen Te igazoltad - korrekt, ennyi.

A tanácsaid ismét csak megköszönni tudom.
Előzmény: bürgüzdújfalu (3455)
BFeri53 Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3457
Ezt írtad:
"Úgy tűnik, van itt a topikban egy "mindentudó", aki rendkívül rossz néven veszi, ha valaki rámutat a hibás mondataira."
Először is én nem vagyok mindentudó, egyszerűen egy tájékozódó laikus.
Milyen hibás mondatokra gondolsz? Mit vettem rossz néven?
Leírtam a véleményemet, ebben mi a rossz?
Másodszorra a mondataim csak te és az 1 év után visszatért kkmd szerint hibásak.
Az olvasók majd megítélik.

Az, amit írtál Etna-nak, tiszteletre méltó, mert időt fordítottál rá.
De semmilyen jelentősége nincs annak, hogy egy orvos írta, vagy egy laikus a saját esete, tapasztalata, ismeretei alapján. Nem a titulus számít, hanem a tudás.

Amikor az 1 vérnyomásmérés alapján felírt 4 féle gyógyszert említettem, én 4 féle vérnyomáscsökkentő szerre gondoltam. A feszültségoldó az még ehhez jöhet hozzá, ha a kikérdezés és a vizsgálat alapján indokolt. Természetesen egy konkrét eset kapcsán írtam ezt. A háziorvos felírt a betegnek egy nitrát féleséget, egy ACE gátlót, egy kalcium csatorna blokkolót, egy vízhajtót és egy véralvadás gátlót. Később a kardiológus hozzátett még egy béta blokkolót is. Mindegyiket a maximális dózisban! A béta blokkolóval együtt 6 féle, amiből 4 vérnyomáscsökkentő. A beteg viszonylag fiatal és erős férfi volt, de nála is jelentkeztek mellékhatások, úgy mint köhögés, lábödéma. Több lépéses gyógyszer cserélgetéssel nagy nehezen valamennyire "beállították". Remélem, jól van.
Érdekes, milyen szakmai alapon kezelték a szakemberek?
Az EüM szakmai protokoll egyébként átgondolt anyag, amit a legjobb hazai szakemberek írtak az amerikai és európai szakmai szervezetek ajánlásai alapján.

Te írtad, hogy a "szív veszélyes jószág". Ezzel teljes mértékben egyetértek. Nézzed meg például brekege magas vérnyomásos esetét. Majdnem összeomlott a keringése a szakorvos által felírt gyógyszer bevétele után. Szerencséje volt. Most meg retteg a vérnyomáscsökkentőktől, nem tudja, mitévő legyen. Erről sem az orvosok tehetnek?

Előzmény: bürgüzdújfalu (3455)
BFeri53 Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3456
Kedves brekege!

Téged legalább egyszer kivizsgáltak alaposan szervi szempontból?
(kardiológia, tüdőgondozó, endokrinológia, stb.)
A testi panaszaid lehetnek pszichés eredetűek, de a test állapotát ettől függetlenül ellenőrizni kell.
Ha ez így van, amit írsz, akkor ez elég aggasztó:
"Séta. ... a legkisebb mértékű fizikai megterhelésre még jobban felmegy a felső érték. (az alsó nem feltétlenül).
Ma reggel is 180/110-es vérnyomással ébredtem, xanax után most lement 155/100-ra."
El kellene menned egy alapos kivizsgálásra.

A Béres béres trinell pro paracetamol tartalmú, de propifenazont és koffeint is tartalmaz. Azt olvastam a ciklo-oxigenáz tiltókról, hogy sötétebb lesz tőlük a vizelet, ami a vas kiürülésére utal. Magyarul meglévő vérszegénység mellett nem biztos, hogy ez a legjobb fájdalomcsillapító. Kérdezzed meg a kezelő orvosodtól. A koffein hatását nem is kell külön tárgyalni. Milyen gyakran veszed be ezt a fájdalomcsillapítót?

Jó lenne tudni, hogy az utolsó vérképeden mekkora volt a klór és a nátrium érték?

Egyébként mennyi xanaxot szedsz?

Előzmény: brekege (3448)
bürgüzdújfalu Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3455
Én azt hittem, hogy mivel korrektül tájékoztattalak Édesanyáddal kapcsolatban - nem alakítasz ki rólam (más hatására, más sugallatára, és egy megint másik "nyomozgatása" alapján, amit nem tudott hova tenni, mert nem ismerhette a hátterét)
ilyen véleményt: "Talált, süllyedt". Csak a saját becsületem miatt arra kérlek, hogy mutasd meg az általam leírtakat egy orvos kollégának és kérdezd meg, hogy szerinte ezt ki írta. Úgy tűnik, van itt a topikban egy "mindentudó", aki rendkívül rossz néven veszi, ha valaki rámutat a hibás mondataira. Mindegy - minden bizalom kérdése és akiben van bizalom, abban kell bízni.
Előzmény: .ETNA. (3451)
bürgüzdújfalu Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3454
Félreértesz - ez nem sértődés volt. Valaki "nyomozott" utánam és nem tudom hogyan egy régi olyan bejegyzésre bukkant, amiből abszolút hamis következtetést vont le (mert egy levelemnek volt háttere, amit nem ismerhetett). Mindegy - én ETNÁ-nak remélem segítettem egy szakszerű tájékoztatással, amit ha másik kolléga kezébe ad véleményezésre, az kapásból "igazolni" fogja, hogy nem beteg és nem laikus írta. Sajnos ezek után én nem szólok érdemben ezen a fórumon, mert érdemtelenül megkérdőjeleztek, jóllehet tényleg pusztán a jószándék és nem "hálapénz" vezérelt.
Előzmény: kkmd (3450)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3453
Kedves Kkmd!

Már bocsi, de ha olyan véleményére lennénk kíváncsiak, aki - hivatalból - ért hozzá, akkor gondolom nem egy fórumon beszélgetnénk "sorstársakkal", betegtársakkal, ergo: laikusokkal, hanem kérdeznénk az orvost. Engem speciel zavar ha az intelligenciámat (vagy bárki másét) eleve megkérdőjelezik, akár azzal, hogy különböző nickneveken jelentkeznek be, akár azzal, hogy személyes megérzésükre, benyomásukra hivatkozva, rangsorolni, minősítgetni próbálják a fórumozókat.

Nyilván Te sem azért jársz ide, hogy orvosokkal beszélgess, tőlük itt kérj tanácsot, hiszen egyrészt a fórum szabályai a tanácsadást itt nem teszik számukra lehetővé, másrészt számtalan olyan más internetes lehetőség van, ahol hivatalosan (ellenőrzött körülmények között) lehet igénybe venni - szintén ingyenesen - a "beteg kérdez-orvos válaszol" módszert.

Én rögtön az első hozzászólásomban leírtam, hogy olyan laikusok véleményére vagyok kíváncsi, akik vagy átestek már ilyen műtéten, vagy átélték már ezt közeli hozzátartozójuk megbetegedése kapcsán, esetleg több idejük van a neten a legújabb orvosi felfedezésekről, új módszerekről olvasgatni, tudnak linket ajánlani, stb. Kizárólag azért, mert szeretném megismerni a "másik oldal" véleményét is.

Szerintem ez a LÉNYEGE az ilyen fórumnak. Nem hinném, hogy olyan primitívek lennénk, hogy azt képzeljük, csak azért, mert X-nek használt, nála nem okozott szövődményt, nem váltott ki mellékhatást egy gyógyszer stb., tuti, hogy nálunk sem fog. Ez nevetséges (sőt, megkockáztatom, már-már sértő) feltételezés!

Ami itt a fórumokon zajlik egyszerűen csak a látókör szélesítése.. legalábbis számomra ennyi és slussz-passz.

Részemről ebben a témában itt a PONT !

Előzmény: kkmd (3450)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3452
Sokat nem értek hozzá, de az jutott eszembe, hogy nem a stressz, vagy a feszültség váltja ki nálad ezeket a tüneteket?

Talán próbálhatnál valamilyen stresszoldót szedni, pl. a HOVA filmtablettát, ami teljesen természetes anyagokat tartalmaz (homeopátiás). Ezt az orvosok is ajánlják sok betegségnél, amelynek alakulását befolyásolhatja a stressz, az túlhajszoltság stb. Lehet, hogy nem használ, de ártani biztosan nem fog, s legalább nyugodtabban fogsz tudni aludni is:-)
Előzmény: brekege (3445)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3451
Talált, süllyedt:-))))
Előzmény: BFeri53 (3443)
kkmd Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3450

Pedig jó lenne, ha nem sértődnél meg, mert legalább lenne, aki ért is ahhoz, amiről beszél, és nemcsak laikus módjára ossza a képzet észt...mert miután 10évig sz...rta le a tisztelt olvtárs, amiről az orvosai próbálták  meggyőzni és reakció híján gyógyszereket voltak kénytelenek adni, most megvilágosult és azt hiszi ért is hozzá, amihez a zöldségeket összehordja.

üdv

kkmd

Előzmény: bürgüzdújfalu (3447)
brekege Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3449
Még valami ami azt hioszem fontos az összképhez: nem kávézom, nem teázom, nem szedek koffein tablettát és energiaitalt sem iszom. )régebben tettem, de néha de nagyon megpörgették a pulzusomat)
Előzmény: brekege (3448)
brekege Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3448

Köszi a választ.

 

Pont az.rt írtam ezeket le ide, mert műr nem bízom a vérnyomáscsökkentőkben, nem is szedem már szeptember óta. Akkor vízhajtókkal együtt adták meg természetesen ásványisó pótlóval, de egyáltalán nem azt tapasztaltam, hogy beállt volna egy normális tartományba. Sőtg, mint írtam sikerült elérnem a teljes felborulását. Aztr még nem is írtam, hogy akkor amikor az ilyen 80/40-es és ekörüli vérnyomásokat produkáltam a pulzusom meg 110 volt. Doki ismerősöm jól rá is ijesztett a férjemre, mert az mondta neki, hogy ha operáció közben látnak ilyent, akkor az keringésösszeomlást jelent. Én mondtam, hogy látod: nem omlottam össze, de nyilván nem volt ok a dolog.

 

Séta. Ezzel csak az a baj, hogy ilyenkor a legkisebb mértékű fizikai megterhelésre még jobban felmegy a felső érték. (az alsó nem feltétlenül).

 

Ma reggel is 180/110-es vérnyomással ébredtem, xanax után most lement 155/100-ra.

 

A változás kora még nem ért utol -legalábbis ami a ciklust illetti, persze ettől még lehet, hogy belül a hormonok már munkába kezdtek.

 

Igen, szoktam szedni béres pro trinellt fejfájásra. De az inkább májkárosító, ha túzlásba visszük.  Nem?

 

Előzmény: BFeri53 (3446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!