Keresés

Részletes keresés

Admirado Creative Commons License 2016.08.24 0 0 18558

Aki bérelt bringát, lenne kedves megírni, lakatot adtak-e hozzá vagy inkább vigyünk? Mert néha szeretnénk itt-ott megmártózni a tengerben vagy beugrani egy kávézóba stb.

Admirado Creative Commons License 2016.08.24 0 1 18557

viszont én meg azt remélem, hogy nem. se most se később nem nyúlnak hozzá a természetes szépségéhez!

Előzmény: Laci_BP (18555)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.24 0 1 18556

Remélem senki se valósìt meg ilyen hülyeséget.

 

Egyértelmű, hogy alulró hajóval és felülről teljesen különböző dolog elég csak a térképre nézni. Már porto Vromiba is hosszú kacskaringós út vezet le.

Laci_BP Creative Commons License 2016.08.24 0 0 18555

Amúgy jogos a kérdésed, lehetne közvetlen kapcsolatot csinálni a kilátó és az öböl között. Kellene hozzá egy panoráma lift és egy kamikaze csúszda. Lenne rá igény, úgyhogy biztosan megtérülő befektetés lenne. Remélem valaki megvalósítja, mire visszatérünk.

Előzmény: Dorothy_13 (18553)
Laci_BP Creative Commons License 2016.08.24 0 0 18554

Hát ha nem béreltek semmit és nem akartok szervezett túrát, akkor fent szerintem nem tudjátok megnézni az öblöt, főleg, hogy a szállásotok a lehető legmesszebb van innen. Így az öblöt hajóval, lentől is csak szervezetten tudjátok megnézni. Errel is van több lehetőség, pl. a sziget körüli hajóút, de nem tudom, hogy az kiköt-e ott. A sziget északi végéből mennek oda rövidebb hajóutak, pl. a Potamitis Brothers (ez kikölt, lehet fürödni és elvisznek a kék barlanghoz is), de ez is csak egyénileg közelíthető meg vagy az utazási irodád odavisz, akivel utazol. De ezek a hajó utak egyike se tartalmazza az öböl megtekintését felülről.

 

Taxinál szerintem fix díjak vannak minden útvonalra, így mindegy nagyjából kivel utazol. 

Előzmény: Dorothy_13 (18553)
Dorothy_13 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18553

Sziasztok!

 

Köszönöm azoknak akik a múltkor válaszoltak:)

Végül úgy alakult, hogy Vasilikosban lesz a szállásunk.

Az lenne a kérdésem, hogy  hogyan lehet eljutni a Navagio feletti kilátóhoz, ha nem tudunk sem autót sem quadot bérelni? nem szeretnénk  egész szigetet / több állomásos szigettúrát, csak oda való kirándulást.

Az öbölbe szervezett kirándulások magába foglalják a hegyre való utat is?

Illetve, hogy az öböl bejárása egybe van e a barlangos kirándulással ( blue caves)?

Vagy a kilátóhoz tudunk  helyi járattal is menni?

 

A másik kérdésem pedig az , hogy tud e valaki olcsó taxi társaságot ?

23 euró/ személy alatt? Mert ennyiért  vállalná a szálloda,  alapból meg csak drágábbakat találtunk!

 

Előre is köszönöm!

Laci_BP Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18552

Szervezett buszos körút során. 

Előzmény: kahuta (18551)
kahuta Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18551

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a navaggio öblöt felülről, hogyan tudom megnézni autó vagy motorbérlés nélkül?

Előre is köszi a válaszokat.

JÓZSEF5010 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18550

Kedves Asotfan !

Mi a MY-tours  Laganas-i irodájában foglaltuk az utat .Előzményként annyit,hogy már otthonról foglaltam a neten a honlapjukon egy Zakynthos hajós szigetturát.   (my-tours.gr) be lehetállítani magyar nyelvre is. Több üdülőhelyen van irodájuk.  Költsége : 70 euró 2 főre.Mi kedden voltunk ,de azt hiszem minden,vagy minden másnap indul a program.

A Kefalónia-i utról röviden: az előre rögzitett felszállási ponton  (Laganas BIg Boys) keddi nap 6 óra 55 kor felszálltuk a My-tours táblával jelölt buszra  ahol már ott volt az idegen vezető hölgy. A busz össze szedte a különböző helyekről érkező utasokat ,és elvitte a kikötőbe  Agios Nikolaos

Ide másoltam a programot ,elnézést a hevenyészet fordításért,igy jelenik meg ha magyar nyelvre állítod

 " Kefalonia, amelynek mérete 781 négyzetméter km, a legnagyobb a Jón-szigetek. A természet látványos: Ez a magas hegyek, mély völgyek, sok barlang és furcsa geológiai képződmények és a természeti jelenségek.

Mi elhozzuk az üdülőhely approx.7.00 kor, és hogy te a nagyon északi Zakynthos, Agios Nikolaos, ismertebb nevén Skinari, ahonnan a komp, hogy Kefallonia órakor indul 09:15. Ha ez a szerencsés nap lehet az esélyt, hogy néhány delfin, amely több alkalommal kíséri a komp felé vezető úton Pessada, a kikötő Kefallonia.

 Pessadaban utazunk a kolostor a Szent Gerassimos, a védőszentje a sziget. Ikonok, mint 500 éves, a koporsót emlékei a Szent és várnak rád. Alatta a templom a barlangba, ahol St.Gerassimos töltöttem a legtöbb időt az életét.

 Aztán északra néhány, a legszebb és drámai táj a Drogerati-barlang, amely híres a cseppkövek. Ez a barlang van ilyen tökéletes akusztikával, amely Maria Kallas egyszer használta, hogy hajtsa végre az ő sok emlékezetes koncertet.

Onnan  a Melissani  tó egy barlangban egy szokatlan nyitott tető-dóm. Délben a víz a tó tükrözi a nap, így meg lehet tapasztalni a rengeteg természet színei, miközben sorban végig a barlangban hajók.

Next, Stop Agia Efimia, romantikus falu a tenger mellett. Mi lesz ott kb egy órát ebéd egy gyönyörű kocsmában. (Nem kötelező az ebéd ,fakultativ)

Ebéd után utazunk délnyugat felé a fővárosban Kefallonia Argostoli.
Útközben lesz egy fotó-stop fent Myrtos Beach egyik Kefallonias legszebb strandok.

Argostoli van ideje egy kávét, vagy csak egy séta a kikötőben.

A túra véget ér vissza Pessada, ahol a komp vár ránk, hogy nekünk vissza Zakynthos szigetre.

Akkor vissza a központban kb. 09:00."

A program a fentiek szerint zajlott A komphajó kb. másfél óra alatt ért át Kefalóniába. A felszállás előtt az idegeenvezető beszedte a pént a cseppkőbarlangra, illetve a tavi csónakázáshoz  Összesen 10 euro/fő. Az idegenvezető angol nyelven ismertette a programot ,de nem okozott nehézséget ha kevés angol tudásod van is,mert nagyon figyelmes volt .A busz végig velünk volt eltévedni lemaradni lehetetlen volt. Nagyon jó és szép  ut volt. Fel kell készülni ,hogy este 9-10 között érkezik csak vissza a busz a felszállási helyre. A barlang tónál folyamatosan kb 8 fő- vel ültetik csónakba az embereket kb 25 perc a csónakázás Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Előzmény: asotfan (18545)
pampalinikis Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18549

Köszi szépen!

Azt tudom, hogy van kiosztott hely. Arra gondoltam, hogy van-e jelentősége az elsőbbséginek a bádogdobozban való szaunáztatáskor. Gyerek nélkül is elég húzós volt annó, most meg egy 2 éves gyerekkel megyünk.

Előzmény: rebecha (18548)
rebecha Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18548

A Wizznél már előre kiosztott helyek vannak. Nincs jelentősége az elsőbbséginek. Oda ülsz ahová a jegyed szól.

Előzmény: pampalinikis (18541)
_Tiberius_ Creative Commons License 2016.08.23 0 0 18547

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség a szigeten nyílt lángon főzni? Tehát van-e valamilyen hely, ahol tüzet szabad rakni? Egy kisebb csapattal közösen szeretnénk főzni-sütni, de az apartman, ahol el leszünk szállásolva igen kicsi konyhákkal rendelkezik, kicsi rezsóval, kicsi edényekkel.

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

T

Breki1 Creative Commons License 2016.08.22 0 0 18546
asotfan Creative Commons License 2016.08.22 0 0 18545

Kedves Jozsef0510.

 

Tudna irni nekem par sort a kefaloniai utazasrol?

Kivel mentek,mennyiert,milyen napokon lehet.. Stb.

A melissiani tohoz szeretnenk elmenni..

Koszonom

Előzmény: JÓZSEF5010 (18501)
jeszko Creative Commons License 2016.08.21 0 0 18544

Sziasztok! Vasilikosbe mennénk az adriana michalis studioba szept 1.én ! Tudna valaki infot hogy milyen hely? mIlyen az idö szept elején?

pampalinikis Creative Commons License 2016.08.21 0 0 18543

Köszi szépen!

Előzmény: n.tomika (18542)
n.tomika Creative Commons License 2016.08.21 0 0 18542

Szia!

Fizetés: én kp-s fizetés híve vagyok, főleg külföldön,de láttam, hogy nagyon nagyon sokan, főleg az angolok kártáyval fizettek. Azért valamennyi kp-t vigyél magaddal, bár láttam még az utcán is autómatát, de nehogy olyan helyen vásárolj ahol nem fogadják el. Bár ezt szinte kizártnak tartom, mert mindenhol van pénztárgép is és azonnal nyomják a nyugtát is.

Lopás: Hát nyílvános strandon én nem nagyon voltam, de ahol mi strandoltunk ott mindíg mindent latakarva ott hagytunk. Azért a szemem a táskákon volt még messziről is, mert a drága telefonomat sajnáltam volna, de sehol nem tapasztaltunk negatív dolgot. Egyszer annyit, hogy a szállodai medencénél,a napernyőtől elvitték 2 matracunkat. az egyiket a medencében találtuk meg 2 gyerek alatt, a másikat este hozták vissza, azt hitték hogy szabadon használható azért volt ott.....

Még a parkoló témához tudok hozzá szólni, mi már többször repültünk ferihegyről, hogy debrecenből kocsival mentünk fel. ilyen esetekben valamelyik "reptéri" parkolót vettük igénybe. rengeteg közül lehet választani vecsésen és az üllői úton. Idén ajánlották volna a ferihegyi repülőtéri parkolót, de a miatt nem választottuk, hogy 2-300 méterre lehet leparkolni és onnan gyalog kell menni. Nem sok a távolság, de nagy bőröndökkel, kézitáskával kellemetlen. Épp ezért választottunk külsős parkolót ahova oda mentem, leparkoltam és be a buszba a táskák, és szinte az ajtóban rak ki, ugyanígy hazafelé. Prkatikusabb. Annyi problémánk volt idén mert voltam máshol is, ahova pestről indultunk és kocsival mentünk fel, mikor hívtam és egyeztettem akkor mondta van fedett csarnok is. mikor oda értünk mondta hogy adjuk oda a kulcsot, mert most nincs hely, beállnak a közlekedőre aztán ha valaki megy el akkor folyamatosan ki be állnak. ebbe nem mentünk bele és kint álltunk meg az udvaron, azzal semmi probléma nem volt, de ha ilyet keresel előre egyeztesd le, hogy legyen egy fix helyed vagy válassz másikat. De ismétlem nekünk többször voltunk, soha semmi probléma nem volt!

Előzmény: pampalinikis (18541)
pampalinikis Creative Commons License 2016.08.21 0 0 18541

Sziasztok!

 

Szeptember 1-én indulunk, lenne pár kérdésem amikre nem igazán találtam választ a fórumon, vagy elkerülte a figyelmemet.

Az egyik, hogy mennyire fogadják el a kártyás fizetést, vagy inkább a kp-t szeretik?

A másik, hogy a strandokon mennyire lehet felügyelet nélkül hagyni a csomagodat? (hozzányúlnak, tudtok esetleg ilyen lopásról)

A harmadik kérdésem, hogy aki pelusos kisgyerekkel volt, milyen fajta pelenkát árulnak és mennyiért? (pampers van-e)

Aki wizz-el utazott és vett elsőbbségi beszállást, mik voltak a tapasztalatok? Én utoljára 3 éve mentem velük, de akkor katasztrófa volt. Most milyen a helyzet?

Szeretnénk majd autót is bérelni, láttam hogy több kölcsönzőt is javasoltatok. Nekünk majd szükségünk lesz gyerekülésre is. Szerintetek foglaljak előre emiatt, vagy ott helyeben jobban jövök ki árban?

Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy használta közületek valaki Ferihegyen a parkolót, mik a tapasztalatok? Biztonságos, nem lopják el a kocsit? Azt olvastam, hogy kamerás, őrzött parkoló van, de az ördög soha nem alszik.

Bocsánat, ha hosszú lett és előre is köszönöm a válaszokat!

 

Üdv: Anikó

Admirado Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18540

Köszönöm! Az a kantinos oldal gyönyörű. Ami a kettőből hármat illeti, remélem, ha helyben leszek, majd tisztul a kép :)

Előzmény: Breki1 (18539)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18539

Igazából három van. :-)

 

A középső érhető el hajóról átúszássál vagy meredek oldalon.

 

Spiaggie di zolfo

 

Előzmény: Breki1 (18538)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18538
Előzmény: Admirado (18535)
bogika1 Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18537

Engem a Bratis Lux Apartmanház érdekelne!

asotfan Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18536

Udv, roliturával, pavlos studioval van tapasztalata valakinek?

Admirado Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18535

Szia! Csak a keskenyebb és hidegebb Xigia érhető el az (autó)útról? A nagyobb öböl nem?

Előzmény: iatti (17545)
Admirado Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18534

"...A Marathonisi szigetet bérelt csónakkal néztük meg 80eur/6fő/4óra. Kaptunk egy használati eligazítást, mit hol lehet megközelíteni stb.!

 

Megírnád, hogy érdemes-e hosszabb időt tölteni a szigeten? Van hova menni van mit látni vagy csak a fürdés?

Köszönöm!

 

Nagyon klassz nyaralásotok volt(a bosszúságoktól eltekintve, de olyan majdnem mindig adódik) várjuk a képeket is! :)

Előzmény: müzlimanó (18520)
Cimili Creative Commons License 2016.08.19 0 1 18533

Kheni 83-nak egy kis segítség, erről beszéltél neki. Az apartmanunkból pont ráláttunk. Ez 2 évvel ezelőtti fotó, tavaly már 3x annyi quad parkolt ott.

Előzmény: n.tomika (18529)
Cimili Creative Commons License 2016.08.19 0 0 18532

Ok, köszi, így már emlékszem rájuk.

Előzmény: n.tomika (18522)
Istvan.o Creative Commons License 2016.08.19 0 1 18531

sziasztok.

ma értünk haza alykanasból a hotel letsosból.

messziről kerülendő kategória, senki ne menjen oda! először olyan putri szobát kaptunk, hogy minden tiszta retek volt. a csapokról 1centis vízkő lógott le. elzárni a csapot a párom nem tudta, én is csak alig. a "terasz" olyan volt, hogy kimentem, velem szemben 2 szobaajtó, amit simán elértem, másik oldalról meg szemben a másik szoba "terasza". nem hittünk a szemünknek. persze kivertem a balhét, másnap kaptunk is újabb szobát, de az sem volt köszönőviszonyban sem a katalógus képeivel. a többi magyart az alagsorban szállásolták el, nem tudom milyen szobában voltak, de az az iszonyat csatornaszag ami a folyosón terjengett, igen émelyítő volt. vicc, hogy az egész hotelben nincs mikró. mondjuk szerintem a magyaroknak direkt a legtrágyább szobákat próbálják adni.

egyébként alykanas nyugodt hely, a tenger rendben van, zakynthos szép. érdemes kocsit bérelni, de nem az utazási irodán keresztül, mert kb mindenhol olcsóbb.

ha csak egy partra akar valaki kirándulni akkor ajánlom gerakast, valami hihetetlen tiszta és nyugodt ott a tenger.

 

egy biztos, hogy én többet a neckermannal sosem utazom. meg persze a letsosban sem szállok meg. :)

jó nyaralást mindenkinek aki még ezután fog indulni!

n.tomika Creative Commons License 2016.08.19 0 0 18530

És a christinából,és a mellette lévő szállásokról melyik strand részre tudtatok lemenni? nekünk a szálloda strand része mellett levezetett egy kis köves út, sokan jöttek odáig kocsival, de ők már egy mellettünk lévő strandra jutottak. azt hiszem egy kis vendéglő volt ott fent, és mellette le lehetett parkolni és ha jól láttam kék napernyős ágyak voltak kint. plusz mellette is volt még egy rész, de ha jól emlékszem, majd a képeken vissza nézem, utána már valami kikötő következett......?!

n.tomika Creative Commons License 2016.08.19 0 1 18529

Az iroda amiről írtam, Tsilivi városban van, de tuti az egész szigeten jelen vannak. Láttam, hogy a fő utcán is van üzletük, de amiről konkrétan beszélek az a caravel utcájában jobb oldalon az utca 3/4ed én. egy kis ruhás üzlet van előtte. Tőlük is lehet kocsit bérelni, sőtt, még az utcában több helyen is. A szállodánk közvetlenül mellette is volt egy iroda. elég nagy. van egy marketjük, van az iroda ahol minden féle utazást szerveznek, onnan lehet megismerni őket, amellett hogy a caravel mellett vannak, hogy rengeteg fehér quad áll előttük. azt is lehet tőlük bérelni, továbbá hajó szállító utánfutón van előttük hajó, azt is. kb 8fős kishajót 150 euróért+benzin adnak.Nekik is elég jó áraik vannak. plusz még van ugyan ebben az utcában, a jupiter szálloda felőli végén, ami a fő utcához vezet, bal oldalon a legvégén egy kis vendéglő mellett is egy iroda.nekik is van minden fajta hajó utjuk. Akkor a christina is ott volt az utcában, vagy az már kint volt a fő utón?

Hamarosan kész a beszámoló is, csak már előre szólok, hogy bocsi de hosszú lesz, és nem sok időm van, részletekben írom!

Előzmény: Kheni83 (18523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!