Szerintem jelentős különbség, hogy amíg Kovacban izzott a szenvedély, addig Lőw kezdettől fogva úgy állt hozzá, hogy "most akkor dolgozom egy kicsit, és essünk már túl rajta".
7 bajnoki meccset kapott, 9 pont a lehetséges 21-ből, ez 42,3%
Az első 27 fordulóban 42 pont a 81-ből, ez 51,9%.
Tehát a tűzoltás nem vált be, de azt azért jegyezzük meg, ha egy klubnál akár a kiesés elkerülése, akár valami más miatt váltanak a hajrában, az mindig szerencsejáték.
A Dortmund nagy hajrával végül 57 ponttal csípte meg az utolsó BL helyet, vagyis LZs-nak 70% fölött kellett volna hoznia a pontokat, hogy ez összejöjjön.
Még annyit, hogy a RB-nál is jóval szarabb helyzetben Dortmundot Niko Kovac kapta meg február elején aki korábban sehol nem alkotott maradandót. Rögtön elveszített két bajnokit, a 11. helyig süllyedtek, aztán elkezdett összeállni a dolog és az utolsó 8 fordulóban hetet nyertek, plusz egy döntetlen idegenben a Bayern ellen és nemhogy a nemzetközi kupás hely, de a BL indulás is meglett. Eközben egy csomó, az előző edzőnél reménytelenül küszködő játékos került formába. Ennél Lőwnek sokkal könnyebb dolga volt.
Azért kapta meg a csapatot a 6. helyen, hogy hozza be a negyedikre. Nemhogy BL nem lett, de még a KL indulást is kiejtették a kezükből. Igen, ez így bukás.
Abban biztosak lehetünk, hogy a RB univerzumban ezzel ő végleg az irodába került, önálló kispadot már nemigen kap.
néhány bajnoki jutott neki. Ennyi idő alatt szerintem nagy ráhatása nem lehetett a dolgokra. Talán ha megkapja az egész tavaszi szezont (esetleg igazolásokba is beleszólhat előtte), akkor már lehetne jobban témázni ezen
Ilyen logika mentén Dárdairól meg el lehet mondani, hogy ő egy többszörösen bukott berlini edző?
én szerintem a Kiel ellen ment el ez az egész. Kieső csapat ellen 1 pont nagyon gyenge. Ottani kötelező győzelemmel most 6. helyen zártak volna és a konfetti ligában vigasztalódhatnak. 6. helyen vette át a csapatot 7. lett a vége, ha így nézzük kudarc. Én pont a kedvezőbb sorsolás miatt gondoltam azt, hogy jobbak lesznek, talán pont a Kielt hoztam fel akkor is, meg a Hoffenheimet, hogy ezeken 6 pont elérhető, amitől megnyugodhat a csapat is.
Tegnap pár percet belenéztem 1987 Porto-Bayern BEK-döntő, nézhetetlen foci fizikailag, technikailag a mostanihoza képest, olyan labdavesztések félpályánál, ami ma már kispályás sörmeccsen is kínos.
Utána átkapcsoltam Dortmund meccsre, lovasszekér-űrutazás.
KK
Löw a papírformát hozta, mehet vissza Klopp mellé irodába futballokosságokat puffogtatni.
Tény, hogy megbukott. 6. helyen vette át a csapatot (KL induló helyen) és hetedikek lettek. Lusta vagyok kikeresni, mikor nem indultak legutóbb nemzetköziben, de ez nyilvánvalóan katasztrofális a klubra nézve.
Megjegyzem, Garaba sem volt mindig beállós, mert néha játszott a középpályán is, nem beszélve Kardosról vagy Antalról, akik szintén megfordultak több csapatrészben is.
Értelmetlen dolog egy adott játékost egyetlen poszthoz vagy csapatrészhez kötni. Itt van pl. Sallai Roland, akiből állítólag éppen most faragnak hátvédet a törököknél.