Keresés

Részletes keresés

Sheverush Creative Commons License 2024.03.05 -3 7 260361

Én egyáltalán nem bánom, hogy nem ilyen Horváth-Holman-féle önjelölt zsenikre és Mance-féle öntörvényű balkáni berserkerekre építjük a jövőnket, és hamar kihullanak. Nem sodródunk, mint régen, hogy ezek köré kényszerüljünk építeni a taktikánkat. Vannak biztos problémák alighanem az öltözőben de az irány az mégis jó, hogy mentálisan masszív, a csapat érdekeinek magát alárendelő fiatal játékosokkal dolgozzunk, és egyáltalán nem baj, hogy akárki nem fér be. Hogy mennyire nem lehet ezekre a spílerekre hosszú távon építeni, mi sem mutatja jobban, hogy akármekkora hullámvölgyben vagyunk, a Kecskemét és a Zete is a hátunkat nézi épp.

 

Van jövőképünk, nem NER csapat vagyunk. A managementtel szemben nálam kritikusabb nem volt senki itt a fórumon (most is van pár dolog, amivel nem értek egyet), és már mégis azt mondom, hogy messze kilógnak felfelé a NerB1-ből (a Top10 DJ sem hibázott, nem értékelte túl a szerepét). Mint ahogy Blago is tanári.

 

Oda kell állni a csapat mögé és kész, lesz ez jobb is.

 

Sajnos nagy hangja azoknak, akik alig várják, hogy valami negatív történjen, és végre fikázhassanak egy jót, de nem szabad, hogy ez a hang legyen a domináns.

 

Hajrá Loki!

Előzmény: kolera4 (260356)
Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.05 -1 1 260360

"Ebből következően egyáltalán nem biztos, hogy egy edzőváltással eredményesebbek lennénk, sőt."

 

Mint ahogy lejjebb már lerajzoltam(Losik!) a meccsenkénti pontátlagunk magasabb négy forduló óta, mint a mozgóátlagaink. Ez az álmoskönyvek és a tudomány jelen állása szerint semmi jót nem jelent. Ez nagyjából annyit tesz, hogyha ezen mutatók egymáshoz képesti helyzete nem változik tartósan (legalább 3 forduló erejéig), akkor kb. 5 meccs múlva kiesési gondjaink lesznek. A sorsolás szerint az utolsó 5 meccsünk neccesebb, mint az első öt. Szóval továbbra is tartom, vagyunk akkora szarban, hogy nem ördögtől való gondolat az edzőcsere.

Előzmény: Frizuravarjú (260359)
Frizuravarjú Creative Commons License 2024.03.05 -1 1 260359

"És hát az igazoláspolitika is borzasztó volt az elmúlt két átigazolási szezonban, ebben is legalább részben felelős. "

 

Ennek következtében azt is elmondhatjuk, hogy a Janeiro érához képest annyi volt az érdemi változás a keretben az ősszel, hogy volt pluszban Loncar, Ojediran és Domingues, cserébe minusz Babunski, Baráth, Horváth Krisztofer. Janeiro az utolsó helyen adta át a csapatot, ha jól emlékszem.

Ebből következően egyáltalán nem biztos, hogy egy edzőváltással eredményesebbek lennénk, sőt.

Előzmény: Frizuravarjú (260358)
Frizuravarjú Creative Commons License 2024.03.05 -1 3 260358

Én nem szeretem az ilyen "cherry-pickinget", kiválasztjuk mindig azt a csapatot, ami éppen túlteljesít, és utána azt mutogatjuk, hogy miért nem vagyunk ők mi. Tavaly a Kecskemét volt ilyen, idén a Paks meg a Vidi.

 

Csak megjegyzem, két éve a Kisvárda volt ez, második helyen végeztek, most pedig alighanem ki fognak esni. De mi is voltunk ilyenek, a kiesés előtti dobogós évünkben.

 

Ezért pusztán az eredményekből nem szabad kiindulni, nyilván az a legfontosabb, de hogy milyen tényezők befolyásolják pozitív-negatív iránbya az eredményességet, azt mindig nézni kell, szerintem.  

Ez szerintem egy fontos statisztikai adat, az ulloi129-ről, két kör után, a Kövesd elleni meccs előtt ez volt a helyzet: Ha az xG-k alapján számítanák a tabellát (xP), mi lennének az elsők (43.8), a Felcsút a második (37.7), a Paks a harmadik (35.7), majd a DVSC (35.3), a DVTK (32) és a Vadásztölténygyár (29.1).

 


Tehát helyzetek minősége, kapuralövések (és általunk az ellenfélnek engedett helyzetek) alapján várható pontok szerint valahol a harmadik-negyedik helyen kellene lennünk holtversenyben a Pakssal, kicsivel lemaradva a Csúttól, a Vidi meg hat ponttal lemaradva. Tehát alapvetően nem a játékképpel van baj (ezt láttuk amúgy a Vidi, Fradi ellen is). Sőt, igazából nem is mi teljesítünk nagyon alul, három ponttal szereztünk csak kevesebbet a várhatónál, hanem két másik csapat teljesített felül.

Az ilyen szériákban sokszor mentális okok szerepelnek, ez is edzői feladat persze, és ebben biztos, hogy gyenge Blagojevics, de vannak a csapat környékén nehezítő tényezők is, amik egy új edző esetén sem változnának. És hát az igazoláspolitika is borzasztó volt az elmúlt két átigazolási szezonban, ebben is legalább részben felelős. Tehát szó nincs róla, hogy hibátlan lenne, de az elküldésével továbbra is azt gondolom, hogy kiöntenénk a fürdővízzel együtt a gyereket is.

Én azt mondom, továbbra sincs különösebb gond, túl nagy a hisztéria a szurkolói körökben, de ez egy nyugis idény alapvetően, kétségtelenül bosszantó meccsekkel.

Előzmény: kolera4 (260356)
Frizuravarjú Creative Commons License 2024.03.05 -1 1 260357

" Így előfordul például az, hogy az győz, akinél alig van a labda."

 

Így van, előfordul, nem is csak hogy az, akinél kevesebbet van a labda, hanem aki kevesebbet ló kapura, kevesebb helyzetet dolgoz ki, rosszabbul játszik, de beakad egy lövés (lásd Kövesd) vagy becsúszik egy tizenegyes (lásd Vidi). Jelentősen nagyobb a szerencse szerepe, mint általában a többi sportnál, könnyebben lehetnek kicsit kifutott jó szériák, meg rossz szériák, ezért (is) szeretjük. De ezért nem szabad csak a végeredményekből kiindulni értékeléskor.

Előzmény: OnlyLoki (260352)
kolera4 Creative Commons License 2024.03.04 -2 1 260356

Végülis nézhetjük úgy is bent maradunk és stabil helyünk van,meg nézhetjük úgy is nyár előtt a 2.-3. helyre lőttük be magunkat,de minimum azt versenybe maradunk a 3. helyért...

Közelebb van pontszámban a 10.hely,mint a 3.....ezen tessék majd gondolkozni!!

 

Februárba kiszálltunk mindenből és újra a jövő csapatát építhetjük.

Látva a lokiblogos interjút,Blago még 1-2 évig ezt tervezi,megszilárditani a helyünket :D

 

Mi is volt itt nyáron? Garancia a minőségre és fejlődésre!!! Hisz Blago itt maradt.

Volt aki szerint ez volt a legjobb igazolásunk a nyáron,hogy Blago velünk maradt és majd ő megcsinálja itt a nagy csapatot 1-2 erősítéssel.

Lassan beér minket az erősen gyengült Kecskemét is,ahol az Horváth K készülhet az EB-re aki Blagonál nem fért be.

Döntsük el Horváth K is szar volt?? vagy Blago nem tudta használni/kezelni őt se? 

 

Én mindent megpróbálok a mester védelmébe,Kövesd előtt írtam is,hogy talán az utolsó ellen reményedhetünk a győzelembe,arra nem fogadtam volna a gól se jön össze. Bárhogy is gondolkozok,Blago out..

 

Előzmény: pippolinó (260350)
kolera4 Creative Commons License 2024.03.04 -3 0 260355

Megpróbálok erre reagálni kevés irónia nélkül :)

Azért abban van valami vicces mikor egy 1.5 éve a csapattal dolgozó edzőt ennyire véd valaki,egy stabil 5. hely miatt.

Úgy ,nagyobb az esély arra hamarosan 6. vagy 7. leszel,mint 4....

Tényleg érdekelne nálatok mi a csalódás és mikortól hibás Blago?? 

 

Úgy 17 pontra van egy szerényebb keretű és költségvetésű Paks tőlünk!!!! Nem 8 pontra 17-re.

A kérdés az vajon melyik magyar edző tudna elbaszni egy ilyen keretet annyira,ne ismételje meg ezt a fantasztikus teljesítményt amit a csapat csinál mostanában. 

 

Ne emeljük azért Blagot ilyen szintre,mielőtt idejött azt se tudtuk a világon van. Hasonló középszerű edzőkből tele a padlás( nem drágán),de magyar szinten is van jó pár aki csapatot tud csinálni és még esetleg jobb eredményeket is mutatna fel 3 válogatott játékossal a keretében.

 

 

Taktika részére: valószínűleg más edző már rég együtt játszatta volna Bárányt Thorral (mikor egészséges volt) vagy Manceval annó,egy másik edző bővítene a kereten,nem szűkítene,lehet látnánk támadóbb focit,de a leglényegesebb a keretre "szabná" a játékot,nem azt mondaná neki van egy elképzelése és kapja be mindenki,akkor is az lesz amit ő akar. És az elveiből ő nem enged.

 

Azt a kérdést még senki nem tette fel neki,hogy szerinte alkalmas-e a keret arra amit ő akar és nem e gondolkozik el rajta,hogy nem...

Itt nem Fodenek meg De Bruynek passzolgatnak labdatartással,elől meg nem egy Haaland tipusú ék van,a 2 szélen meg nem a villám Doku meg Silva.

 

A tolmács lány meg már csak akkor tudna elszállni jobban,ha a fing felfelé repítené...

Előzmény: pippolinó (260321)
Debrcen Creative Commons License 2024.03.04 -1 2 260354

Na jó, de azért légyszi rémhíreket előidéző mondatokat még akkor se írj, ha valami más dolgot akarsz kiemelni ezáltal.

 

Kivert  a víz, amikor olvastam, ne csináld. Blago nem eladó, továbbra sem. Még tüntetni is hajlandó vagyok mellette. Tőlem bárki mehet, csak ő nem.  Remélem, Dzs sem ebben látja a kiutat, mert roppant szomorú lennék, ha így lenne. 

 

 

Előzmény: pippolinó (260350)
Debrcen Creative Commons License 2024.03.04 -1 1 260353

Egyetértek, de szilárd meggyőződésem, hogy nem Blago a probléma fő forrása. Jó, ma is mondták, hogy szinte nem is áll szóba a játékosokkal, meg ilyenek, de akkor is csinált itt csapatot hosszú évek óta. Nekem rosszul esne, ha elmenne, mert jó edző. 

 

Én most úgy érzem, a játékosok a hibásak, tetszik, nem tetszik. Meg az, aki a Mancet elengedte, például. Kit hoznánk helyette? Mindenhez is nem értő magyar Horváth Ferit, Pinyőt? Egyszerűen nem akarok magyar edzőt, talán a kaszinós Gyurit, de neki nagy az egója, bár meg kell értenem, van is rá oka. Azzal a csapattal végig verni a teljes magyar élvonalat, hát na, nagy zsugás, mint focistának is az volt. 

Előzmény: OnlyLoki (260344)
OnlyLoki Creative Commons License 2024.03.04 0 2 260352

Igen, ha a futball pontozásos sport lenne, bajnokok is lehetnénk (ezt már a zöldek elleni meccs után is megállapítottam). De nem az! Így előfordul például az, hogy az győz, akinél alig van a labda.

Előzmény: Frizuravarjú (260346)
losik Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260351

A fórumon nem is lehet rajzolni..

Előzmény: Ebcsont42 (260349)
pippolinó Creative Commons License 2024.03.04 -2 1 260350

Szerintem vannak olyan szurkolók, akik a félig üres poharat látják mindenben, mi meg a félig telit.Meg lehet nézni, a negatívok győztes meccs után  jó ha leírnak egy gratulát, vagy meglátják a meccsbe, hogy milyen szerencsénk volt.Bezzeg ha kikapunk, mindjárt megvilágosodnak és mindent jobban tudnak az edzőnél is.Nincs ezzel semni baj, el kell fogadnunk egymást így is , elvileg itt mindenki a Lokinak szurkol.

Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260349

Amit te rajzolsz oda mindenhová..

Előzmény: losik (260347)
Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.04 0 1 260348

Igen így még szörnyűbb, hogy nem a meccs statisztikák alapján dől el a továbbjutó személye..

Előzmény: Frizuravarjú (260346)
losik Creative Commons License 2024.03.04 0 0 260347

Hagyd, ő csak p.nát lát mindenhol..

Előzmény: Frizuravarjú (260346)
Frizuravarjú Creative Commons License 2024.03.04 -1 2 260346

75 percen keresztül emberelőnyben, erről pont volt stat, bemásoltam: Az xG [...] a második félidőben 0.13-2.55, a hosszabbításban 0.21-0.89 volt.

 

Ha Bárány tizijét+kipattanóját levonjuk, akkor  is kb 1.00-0.13-ra nyertük a második félidőt (azaz még egy gólt rúgnunk kellett volna a tizin kívül) és a hosszabbításban is illett volna rúgnunk egyet a 0.89-es xG-vel.

Ráadásul ha náluk is levonjuk a tizit az első félidőben, akkor azt is megnyerük 0.54-0.16-ra, teljes létszám ellen.

 

Előzmény: Ebcsont42 (260334)
skiss Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260345

Egyetértek,Bárány jó focista - de szerintem pozíciót kellene váltania. Mint a partra vetett hal - nincs kiszolgálva sajnos, nem dolgoznak a keze alá. Lehet egy más típusú csapatban ontaná a gólokat, de így egyedül karcsú.  Anno ha valaki emlékszik, pl Mészáros Norbi csatárként játszott sokáig - aztán egy penge hátvéd lett belőle.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (260338)
OnlyLoki Creative Commons License 2024.03.04 0 1 260344

Én nem küldöm sehova, tanuljon meg meccselni és önkritikát gyakorolni, felülvizsgálni az elgondolásait. Mert én is el tudom gondolni a TUTI NYERŐ TAKTIKÁT (TNYT) , de ha az sokadjára nem működik, akkor bizony lehetséges, hogy rosszul gondoltam. 

Azt meg ne magyarázza már meg nekem senki sem (nem bántva a lokiblogos fiúkat), hogy majdnem minden fasza, csak meg kell várni, amíg kijön a taktikához az akadémiáról 11 alkalmas fodbalista. 

Előzmény: Debrcen (260342)
Laci-papi Creative Commons License 2024.03.04 0 1 260343

Talán az egész hozzászólást olvasd el. Akkor megérted, hogy "mire gondolt a költő"...

Előzmény: eeszsz (260340)
Debrcen Creative Commons License 2024.03.04 0 2 260342

Na, ha a Blagót elküldik, akkor minden meg is lesz oldva. Akár gólerős csatárok nélkül is, de masszívan gólerős védelemmel. Rémhírterjesztők kerüljenek! :)

Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260341

Szerintem se való neked a foci. Láthatóan még az egyszerűbb szabályokat se sikerül átlátnod. (Mindig csak a..)

Előzmény: losik (260339)
eeszsz Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260340

 "Blagojevic takarodj!

Na eltakarodott."

 

 

 

Ez igaz ???????????????

Előzmény: pippolinó (260321)
losik Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260339

Te hovatkoztál az emberelőnyre és nem a meccsre. Azt hittem csak az számít...

Előzmény: Ebcsont42 (260337)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2024.03.04 0 0 260338

Röviden:

Nem az a baj, hogy kiismertek minket. 

Mert ez eddig is így volt. 

Mint ahogy mi is kiismertük már az összes NB1-es csapat játékát, váltásait, stb.

Mi is tudunk meglepetést okozni pozitív és negatív irányba is.

A baj szerintem az, ha ez baj egyáltalán nálunk, hogy a rendszert szabtak a kerethez, nem a rendszerhez a keretet. 

És ebben kijön, hogy pár játékos nem tudja kimaxolni magát, mert másik pozícióban valószínűleg jobb lehetne.

De legalább rendszer van.  

Pld.

Visszanéztem, 2022.07.07. :

 

Bárány a 178 cm magasságával nem befejező csatár, felőlem bárki hívhatja annak de 190 cm környékén vannak a belső védők az NB1-ben, szerintem befejező csatár sincsen 180 alatt sehol itthon. 

Inkább Beridze, Koszta féle típusú játékos, sokkal hasznosabb lenne ha így használnánk. 

Szécsi sem az, Erceg pedig hatalmas lutri. 

Be is jöhet és nulla is lehet. 

Amit olvastam, hogy a Sényő ellen 4231 volt, én ebben nem látok egy 10 - 15 gólos Bárányt, illetve a helyét sem nagyon. 

Illetve egyik csatárunk helyét sem.

Babunski helyett? 

Csak mert, 10 - 15 gólt a kezdőből szoktak rúgni. 

442, 4411nem elavult hanem kurva nehéz játszani már. 

De szerintem a jelenlegi kerethez ez illene legjobban. 

 

 

Kaptam akkor hideget meleget :)

Előzmény: kolera4 (260318)
Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.04 0 0 260337

"Az emberelőnyt megnyertük egy góllal. "

 

Apró szépséghiba, hogy nem az emberelőnyt kellett megnyerni, és még a rohadék ződek is lőttek egy gólt előtte. (Biztos helyesen érted a foci alapvető szabályait?)

Előzmény: losik (260336)
losik Creative Commons License 2024.03.04 0 0 260336

Ha te mindenhol p*nákat látsz, az nem az én bajom. :)

 

Az emberelőnyt megnyertük egy góllal. 

 

A többi negjegyzésedre meg nem reagálnék. Vagy az én humorérzékemmel van baj, vagy a te humoroddal...

Előzmény: Ebcsont42 (260334)
Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.04 0 1 260335

Tökéletes meglátás, amit csak annyival egészítenék ki, hogy már az is segítség lehetne, hogyha a tükörszélső külsővel meg merné nyesni a labdát.

Előzmény: Laci-papi (260331)
Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.04 -1 1 260334

Az már régen baj, ha kapufa pattan. Figyelj mán ki volt Kocsi tizenegyese előtt 75 percen keresztül emberelőnyben? Mi vagy ők? (Már megint p*nákat rajzolsz.)

Előzmény: losik (260332)
losik Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 260333

Örülök, hogy nem csak én látom ezt így.

Előzmény: Laci-papi (260331)
losik Creative Commons License 2024.03.04 -1 1 260332

Tehát ha a mi kapufánk kifelé pattan, akkor kiismertek minket, ha az övék befelé, akkor meg ők eredményesek. 

Ha Kocsi belövi a tizenegyest és egy zöld izé kihagyja, akkor mi voltunk eredményesek, ők meg kiismerhetők?

Előzmény: Ebcsont42 (260327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!