Keresés

Részletes keresés

Dabazsula Creative Commons License 2007.02.03 0 0 273
Én is szeretném kérni a vecsési üzlet elérhetőségeit, ha van honlapot is. Remélem nem gond, ha közzéteszed. Előre is köszi!
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 272
Otthon lemérem, hogy mennyi. Bp-től délre lakom közvetlenül Bp mellett :-(
Előzmény: szevia (271)
szevia Creative Commons License 2007.01.31 0 0 271
Igen, gondoltam erre vagyis egy kölcsönös próbára, csak nem tudom te merre laksz? Én nem Bp.-n (:egy Aszód melletti kis községben, és nincs kocsim) Lehet, hogy a tiéd magasabb? Ez mint írtam, 14cm. (Kb. egy hónapja használom, matracvédővel..)
Üdv.Szv.
Előzmény: szösszenet1 (270)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 270
Az a baj, hogy most már csak úgy vállalnám be, hogy kipróbálom előbb :-( Nem tudom, ehhez mit szólsz. Meg azt is meg kéne nézni, hogy az enyém milyen magas, elég vicces lenne, ha a franciaágy egyik fele magasabb lenne a másiknál.
Előzmény: szevia (269)
szevia Creative Commons License 2007.01.30 0 0 269
Szia Szösszenet!
Nem cserélünk?? Nekem egy síma kókusz latex matracom van, de nekem meg épp az a bajom, hogy kemény.. 90X200 téli-nyári oldalas 14cm, közepén 4cm kókusz félkemény megjelölésü..
Szv.
Előzmény: szösszenet1 (268)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 268

Nem véletlenül vártam mostanáig a tapasztalatokkal :-)

Tehát előrebocsátom, hogy ahány ember, annyi matracigény. Amit én itt leírni tudok, az a párom és az én tapasztalatunk, semmi más, ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lenne ez tök másképp.

1. Páromnak semmi baja a matraccal, neki pont jó, de neki eleve is mindegy volt.

2. Én eddig egy 6 cm-es sima szivacsmatracon aludtam, kőkemény volt, imádtam, ehhez viszonyítsatok.

3. A matracunk a Bayer által gyártott Memory, aminek az egyik oldalán van ez a memory réteg, a másik, keményebbik oldala sima latex. Nahát, én 3 napig küzdöttem a memoryval. A 27 hetes pocakom kétségkívül imádta, mert tudtam hason is aludni, hiszen egy kicsit ugye besüpped a matrac, ahogy nyomás nehezedik rá, viszont következetesen félóránként felriadtam, mert beállt a nyakam és a vállam is rettenetesen fájt. Nem segített az se, hogy a 25 éve gond nélkül használt kispárnámat sokkal laposabbra cseréltem. TEgnap végül feladtam, mert már nagyon fáradt voltam 3 szar éjszaka után.

4. A keményebbik oldalon aludva istenit, 9 órát aludtam szinte egyhuzamban, nem fáj semmim, mondjuk a derekamat éreztem néha (lordosis... mindig érzem, ha elhanyagolom a gyógytornámat). Szóval jó lett volna a sima kókusz-latex matrac nekem, ámbár az is pont ugyanennyibe kerütl volna, úgyhogy végülis ott vagyunk, ahol a part szakad.

Előzmény: boco_papa (265)
Morrishu Creative Commons License 2007.01.30 0 0 267
Valahol igazad van! De ha nekem rossz kedvem van, akkor se a kollégáimon vezetem le! Én is munka után mentem oda, levezettem 80 kmt, ez idő, üzemanyagköltség, kpre vásároltam volna! (Megveszem máshol, nekem 8.) Szerintem a mai világban, ennek nem így kellene működnie(ez a fajta hozzáállás 15 éve még általános volt!)! Nem én vagyok az üzletért, hanem az üzlet van értem és a vevőnek mindig igaza van: ez alapszabály! Tiszteletben tartom a véleményed, én így látom!
Előzmény: Alomvilag (266)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.29 0 0 266
Kedves Morrishu!

Szerintem nem alapja a szidalmadnak az, hogy egy embernek éppen rossz kedve volt egy boltban. Biztos volt már neked is rossz hangulatod. Milyen érzés lenne, ha ez alapján ítélnének meg téged vagy akár az egész családodat? Lehet, hogy szegény lány éppen haza sietett vagy bármi más oka is lehetett, hogy úgy viselkedett. A tapasztalatodat mondd el, de ne általánosítsunk. Ez az út nem vezet jó irányba.

Köszönöm!
Előzmény: Morrishu (260)
boco_papa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 265

Kedves szösszenet1!

 

Milyen az első benyomás a matracról? :) Nem türelmetlenkedni akarok, de már nagyon kellene egy matrac, és valami konkrét infó sokat segítene a döntésben. Persze persze, tudom, nem vagyunk egyformák, mások lehetnek az igényeink, de az 5 perces bolti próba semmit sem ér, és nincs sok 150 ezrem, amit az ablakon kidobálhatnék.

Előzmény: szösszenet1 (261)
szevia Creative Commons License 2007.01.26 0 0 264
>Ezért kérdezz rá nyugodtan, a vásárlás helyén, hogy mi van akkor, ha kiderül >mondjuk 2 hét után, hogy nem alszol kényelmesen.
>felelősséged kizárólag a választás ,akkor nézz szét máshol is.

Sajnos ezeken, vagyis a vásárláson, én már túl vagyok, és a vásárlás előtt bármennyire is próbáltam alaposan tájékozódni, mindenre nem gondolhattam, (meg nem is tudtam mimindenre gondolhatnék..) Tehát pl. ez a kérdés sem merült így föl bennem..pontosabban evidensnek véltem, hogy :>felelősségem kizárólag a választás Ráadásul webes rendeléssel vásároltam, /bár előzőleg másutt , több helyen fizikailag is kipróbáltam matracokat..de mégsem választottam jól/ és magam is azt gondolom, hogy csak válvonogatás lenne a válasz a csalódottságomra, úgyhogy nem is próbálkozom..

Csak azt nem értem, hogy te gyártóról beszélsz.. hogy lehet a gyártóval kapcsolatba kerülni.. ? én az üzlettel, eladóval, forgalmazóval vagyok/voltam kapcsolatban.. vagy arra gondolsz, hogy a termék jótállási papírján mi áll?

Az én esetemben egy materasso matracról van szó, a jótállási papírja meglehetősen lakonikus, és nem is konkrétan a vásárolt matracra, hanem az összes "materasso típusú ágybetétre" vonatkozó használati-kezelési útmutató, tképp valami tömörített kivonatnak tűnik inkább; az általam választott matrac esetében 1 év garanciát említ kigödrösödésre, másról nincs is szó, ill. még alul annyi, hogy :"használat során természetes lágyulás jöhet létre az ágybetétban, ami a napi használat következmé- nye. Magasság csökkenés és az ágybetét testhez való alkalmazkodása természetes velejárója a használatnak"
Ez minden. Nálam csak egy helyen, középtájt van egy kigödrösödésnek gondolom nem nevezhető "testhez való alklamazkodás"? csak nem értem miért nincs akkor ugyanilyen pl. a vállamnál? akkor talán nem nyomna annyira..?
Előzmény: bioma (241)
angoltanar28 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 263

Sziasztok!

 

Új vagyok ebben a topicban. Tudnátok segíteni nekem is matrac ügyben?

A Cardo Riviera matracról kinek van véleménye?

 

Előre is köszönöm.

Morrishu Creative Commons License 2007.01.26 0 0 262

Átküldenéd a Vecsési címet emailba!

Köszönöm

Előzmény: szösszenet1 (261)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 261
Nem tudom. A Bayer garanciáján mindenesetre rajta van, hogy ők csak a kifekvésre vállalnak garanciát (tehát hogy nem lesz huplis a matrac), másra nem. Pl normál alakváltozásra sem, jelentsen az bármit :-) Szerintem ezt azért írták bele, hogy ha mégis kifeksze ma matracot, akkor ráfoghassák, hogy az csak normál alakváltozás.

Egyébként az Ágyak Háza Soroksári úti boltjában mi kifogástalan kiszolgálást kaptunk, és végül nem vettünk semmit, szóval még potyára is dolgozott a hölgy. Ahol meg végül vásároltunk is (ágykeretet), az Vecsésen volt, és ott zárás előtt öt perccel estünk be, maradtunk vagy 20 percet, és kaptunk engedményt a kiállított ágyból. Ma érkezik :-)
Előzmény: boco_papa (258)
Morrishu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 260
Az ilyennel lehet építeni egy üzlet imageét, mert én jót másnak erröl az üzletláncról biztos nem fogok mondani, függetlenül attól, hogy esetleg más üzletükben kifogástalan bánásmódban részesítik az embert!
Morrishu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 259
Na gyerekek, most jöttem meg Pestről(vidéki vagyok).Előre bocsátom, nem terméket bírálok!!! Rendeltem egy matracot, gondoltam nézek hozzá keretet! Kapóra jött, hogy láttam az „Ágyak Háza” honlapján, hogy végkiárusítás van a XIII. Ker Lehel úti üzletükben! Előtte már hívtam őket, tudtam is alkudni! Felmentem, hátha látok esetleg szimpatikusabb ágykeretet és KP-re talán jobban lehet alkudni! 18:00 előtt értem oda pár perccel, már akkor úgy néztek rám, mint tik a piros kukoricára, utána mondom a fiatal alacsony eladólánynak, hogy mennyiért vinném el a keretet, kérdezze meg a főnökét! Olyan hangnemben válaszolt, hogy mit képzelek én, hogy alkudni merek egy használt, több hónapig kiállított (esetleg sérült) ágykeret árából! Ez a bunkó csaj a magyar üzletek tipikus eladója(tisztelet a kivételnek), ha én lennék a főnöke, már holnap munkát kereshetne! Lényeg a lényegben, aki esetleg arra adná a fejét, hogy elmegy ebbe az üzletbe, az használt matracra és használt ágykeretre számítson, minden más ugyanannyiba kerül, mintha egy másik üzletükben vennéd meg! Nálam úgyanis a „végkiárusítás” szó, egy boltbezárás kapcsán, új raktári termékek eladását jelenti!

boco_papa Creative Commons License 2007.01.25 0 0 258
Igen, válasz volt nekem is:) Sok matrac esetében sajnos nem lehet megbízható infót kapni, melyik gyártótól származnak a különböző habok. Nem tudod, mit veszel. A garanciaidőből lehet esetleg a minőségére következtetni? Pl. Bayer esetén 15 év, Waterlily 20 év, az "átlag" 10 évvel szemben vákuummatracok esetén.
Előzmény: Alomvilag (256)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 257
Amit mi választottunk, az 90x200-as, akciósan volt 70e, egyébként vagy 85, vagy 90 (nem emlékszem pontosan). Nem tudom, csak remélem, hogy ez már a minőségi kategória. Megérkezett egyébként a matrac, most szívja meg magát levegővel.
Előzmény: boco_papa (255)
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.24 0 0 256
"A tempur és a memory foam között mi a különbség?"

A NASA által kifejlesztett anyag = Tempur
Minden olyan anyag, ami ugyanúgy viselkedik, mint a NASA anyag, de nem pontosan ugyanaz = memory foam

Igazából Tempurék nagyon büszkék a NASA logóra, de a licensz miatt nem változtathatják meg, így maradt a régi, míg a többi gyártó továbbfejlesztette már az anyagot. Így jobb szellőzést, gyorsabb reakcióidőt, kisebb sűrűséget értek el ugyanolyan minőség mellett. Pl. az egyik legjobb a Foamex terméke, de ez nincs Magyarországon. Persze itt is megjelentek a kevésbé minőségi termékek is, de az ár sokat elárul. (De a licensz díja is meglátszik :-)

Talán ez Boco papának is válasz. Egyébként altakaró = derékalj. A derékalj a matrac védelme mellett a megfelelő klímát is biztosítja.
Előzmény: szevia (252)
boco_papa Creative Commons License 2007.01.24 0 0 255

A Bayer matracot én is kipróbáltam, nekem is bejött.  Ez a második kiszemelt matrac. Bár nekem kissé keményebb volt, mint egy másik, de ha a Bayer a nevét adja hozzá, rossz nem lehet! Arrafelé milyen áron adják ezt a matracot?

Előzmény: szösszenet1 (254)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 254
Persze, fogok jelentkezni a tapasztalatokkal. Sajnos én erre a melegérzetre nem gondoltam ott rögtön, úgyhogy most csak reménykedem, hogy a Bayer által gyártott matrac szellőzik kellőképp. Viszont hogy mennyire lesz meleg, az igazából majd nyáron derül ki, nem? Most engem tuti nem zavarna nagyon.
Előzmény: boco_papa (249)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 253
A soroksári úti tescoban van a Boch nevű biobolt. (most remélem, nem lesz kimoderálva, mert tényleg nem ingyenreklámot akarok nekik - még azt se tudom, elégedett vagyok-e velük :-)
Előzmény: szevia (248)
szevia Creative Commons License 2007.01.23 0 0 252
A tempur és a memory foam között mi a különbség?
Morrishu Creative Commons License 2007.01.23 0 0 251
Azt, hogy beválik-e, én se tudom. Majd kb 3 hét múlva meglátom, de azért én rákérdeztem, ha nem jó 72 órán belül visszaviszem, és kicseréltetem egy másik típusura (ha kell ráfizetek)! Azt mondták nem gond, csak az újra, újból várni kell!
Előzmény: atiTDI (250)
atiTDI Creative Commons License 2007.01.23 0 0 250
Köszi a tanácsot!
Hirtelen felindulásból el is elszaladtam a Retzbe, és rendeltem egy presidentet 230ér. Nem akartak 5%ot engedni, pedig már felhivtak mindenféle górét mert én kötöttem az ebet a karóhoz.:) Emlegették hogy ők a legolcsóbbak Cardo-ból, ami tényleg igaz is, ugyhogy sokat nem tököltem. Remélem nem fogom megbánni, ennyiért igazán szuper cuccot várok...
Előzmény: Morrishu (246)
boco_papa Creative Commons License 2007.01.23 0 0 249

Sziasztok!

 

bioma:

Ehh, nem akarok nagyon tudatlannak tűnni, de az altakaró=matracvédő? :)

 

Álomvilág:

puha felső réteg+keményebb alsó...akkor továbbra is a memory matrac a nyerő. De nagyon ott motoszkál a fejemben maconnier tapasztalata a melegérzettel. Még tovább kutattam neten erről, és eléggé megoszlanak a vélemények. Hozzá kell tennem, hogy főként a régebbi konstrukciójú MF-okkal vannak negatív tapasztalatok, köztük a tempurral. Túlságosan tömör, nem szellőzik kellőképpen. A újabbak állítólag már szellősebbek, igaz ha jól olvastam, ezek sűrűsége kisebb, ami élettartamban kevesebb jelent, mint a nagyobbak /egyes weboldalak szerint/.

 

szösszenet1:

Megkérhetnélek, hogy a választott matracról pár nap használat után tudnál írni infót, mennyire jött be?!

 

Köszönöm.

 

Üdv.: Boco

szevia Creative Commons License 2007.01.23 0 0 248
Szia, melyik boltban vettétek? (a vissza lehet vinni miatt kérdem..)
Előzmény: szösszenet1 (247)
szösszenet1 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 247

Kedves bioma!

Köszi a választ. Végül memory foam matracot vettünk, na nem mintha ilyet akartunk volna, de miután 7 boltban összesen 30-40 matracot kipróbáltunk, ez volt messze a legkényelmesebb. Árban pedig nem volt olyan észveszejtő különbség, mert a latex-kókuszból is ami kényelmes volt, kb ugyanannyi volt. Most aztán persze izgulok, hogy jó lesz-e, de a boltba vissza lehet vinni, ha mégse válik be és lecserélni valami másra. Na, lesz, ami lesz.

Előzmény: bioma (240)
Morrishu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 246

atiTDI: Én jól körülnéztem, matrac ügyben, próbáltam is, én a Cardo Optima180*200 mellett döntöttem, példa az árra: Cardo mintabolt 280 E nincs kedvezmény, Domus szintén, Bútorex kedvezménnyel 240 E, Rubin Bútorház kedvezménnyel 228 E, (ahol nem gondoltam volna) a Retzben alapáron 210 E és adtak még 5 %kedvezményt és így fogok 199 E fizetni, nem mindegy! Ez nem reklám, csak egy példa, mekkora különbség van ár és ár között ! Szerintem bármilyen típusú matrac mellett fogsz dönteni, jól nézz körül az árak kapcsán!

Üdv.

 

Előzmény: atiTDI (243)
Morrishu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 245
Hello
Alomvilag Creative Commons License 2007.01.22 0 0 244
Boco papa: Eddig én is arról a megoldásról hallottam, hogy a derékaljba építik a rézhálót. Ráadásul így nem kell csak 1 típusú matracra korlátozni a választási lehetőséget. A matracnak a megfelelő alátámasztást és tehermentesítést kell biztosítania lehetőleg hosszú távon. Így megint csatlakozom bioma véleményéhez: "A lényeg az, hogy egy matracnál fontos, hogy a testet befogadó réteg puha és rugalmas legyen, de ez alatt olyan réteg helyezkedjen el, ami megtámasztja a gerincet."

atiTDI: itt nézz körbe, aztán ha kérdésed van, szívesen válaszolunk, de ez a fórum itt nem a saját termékeink reklámozására való.

Üdv,
Álomvilág

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!