Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91736

Hany adagot fozol ket szemelyre?  Mekkorak az adagok?

Előzmény: Caipi (91733)
Caipi Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91735

Persze, láttam, csak hát muszáj magamnak megmagyarázni. :) 

Előzmény: Shalina (91734)
Shalina Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91734

Azért nem vettem azt olyan véresen komolyan. :)

 

Shal

Előzmény: Caipi (91733)
Caipi Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91733

Mivel soha semmit nem csinálok bő zsiradékban, és eleve csak hétvégén főzök, akkor is csak két személyre, így belefér, és minél nagyobb kiszerelésben van, annál kedvezőbbre jön ki az ára. 

Előzmény: Shalina (91726)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91732

A repce olaj állitólag nagyon egészséges, már elég régen azt használom. Olivától hasmenést kapok, salátához rengeteg féle finom olajat lehet kapni.

A kokusz zsirral a svédeknél ismerkedtem meg, olyan volt mint a zsir és annak is hivták. Mikor elkoltoztem Svájcban nem volt kokusz zsir, mert akkor pont ártalmasnak tartották. Aztan nem is kerestem. Ez 40 éve volt!:-)

Előzmény: Bubo.Bubo. (91730)
Shalina Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91731

Eleve gyanús a képmutató dolog, hogy 1* ilyen, más* olyan!

 

Hát, a zsír is ilyen, csak más hőmérsékleten. :)

Amúgy szerintem nincs vele semmi baj, vannak egészséges tulajdonságai, meg esetleg kevésbé egészségesek, amúgy viszont finom, úgyhogy nálam pont úgy belefér az étrendbe, mint a zsír, a napraforgó/olíva/tokmag/stb.-olajak vagy a vaj, azaz nem egyedül üdvözítő, de nem is közellenség. :)

 

http://kokuszolaj.com/kokuszolaj-tipusok.html

(a megbízhatóságáért nem kezeskedem, de elég normális összefoglalónak tűnik szűz kérdésben)

 

Shal

 

Előzmény: joy (91728)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91730

a kókuszolajban sütést azért javasolják, ha jól emlékszem, mert jól bírja a hevítést, nem ég meg, míg pl. az olívaolajat elsősorban megevésre ajánlják, és nem arra, hogy süssünk benne (különösen az extra szűz fajtákat)

 

a hőállósága mintha valami canola-olajnak lenne a legjobb, de a kókusz-zsír/olaj talán árban jobb

 

mostanában egyébként a disznózsírban sütést is elkezdték ajánlgatni - a lényeg, hogy nem szabad túl sokat megenni abból, amiben sütsz: megfelelő hőfokon kell sütni, aztán meg le kell csöpögtetni

Előzmény: joy (91728)
joy Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91729

Tejszínt én sajnálnám, de tejben-vajban már fürösztöttem csirkét, disznót, malacot.

A joghurtos csirkét épp ebben a topicban ismertem meg.

1 éjszaka darabok sós-fűszeres joghurtban pihennek a hűtőben, másnap be velük a sütőbe, és 35-45 perc múlva kész.

Én annyit módosítottam, hogy a végén kiszedtem a csomósodott truyiból, letöröltem, és rágrilleztem, hogy valami pironkodós színük legyen, ne hókadt.

Finom lett.

Előzmény: ZsuR (91727)
joy Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91728

Az árkérdésben teljesen igazad van.

:o)

 

Eleve gyanús a képmutató dolog, hogy 1* ilyen, más* olyan!

Nekem az olaj folyékony, önthető legyen, ne a tűzhelyen váljon azzá, az megteszi bármiféle zsiradék, még a marha-birka faggyú is!

Ráadásul a NETfotókon is darabosnak látszik. Kezd egyre gyanúsebb lenni, hogy az "olaj" elnevezés csupán beetetés.

Nyári melegben a mangalicazsír is folyik, akkor az is olaj?

:o)

 

Ha így haladunk, egyik konszern föltalálja a spanyolviaszt, és szilikonzsírral/olajjal főznek majd unokáink!!!

 

Egyébként:

http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/egeszseges/119563

Evvan.

Mostakkómivan?

Előzmény: Shalina (91726)
ZsuR Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91727

...azt hiszem meg soha nem aztattam tejszinben hust... sot, tejben is ritkan.

 

Szeretem a csirke mellet sutve - de a boret rajta hagyom, es ha sikerul roppgpsra sutni, akkor bizony meg is eszem.  Ha nem.... akkor nem.

 

Előzmény: Luca_41 (91725)
Shalina Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91726

Hidegben zsír, melegben olaj. :)

 

Extra szűz meg attól, hogy ezen az áron hozzá se mer érni senki. :))))

 

Shal

Előzmény: joy (91722)
Luca_41 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91725

Én is csak akkor, ha pl. rántott vagy apróra vágott, tejben/tejszínben áztatott pirított csirkét csinálok.

Előzmény: ZsuR (91716)
ZsuR Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91724

Sokszor veszek egesz csirket - Papus nagyon szereti a levest belole... az meg elkepzelhetetlen csont es bor nelkul.  Mi szeretjuk minden reszet a csirkenek.

Előzmény: Caipi (91717)
joy Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91723

Jó neked.

Bennünket tilt az orvos minden hasonló jószágtól, így a csirkebűrt a szomszéd kutymorgója fogadja hálás szívvel.

/Azért a mangalica, vagy libatöpörtyűt mi kajoljuk be! :o)

A Mangal Ica töpörtyének egy rendkívül súlyos baja van:

Mindig kevés.

Előzmény: Luca_41 (91713)
joy Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91722

Emmostakkó olaj, vagy zsír? Nagyon utóbbinak néz ki.

És mitől extraszűz?

.......

:o)

Előzmény: Caipi (91709)
joy Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91721

Én is szintúgy töltött csirkecombokat készítek, és -a szándékosan- maradó tölteléket mellette sütöm.

 

Még a disznótorosban is a kidurrant hurka a legjobb -ha nem bő zsírban sütik.

:o)

Előzmény: nagypapi51 (91699)
joy Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91720

Így igaz.

Főként, ha megeszik, és bélelzáródást okoz.

 

Egyébként francost toxikus.

Még a PVC folpack fóliánál is lecserélték a lágyító anyagot, a polietilénnél meg sosem kellett. Csak urbán legend, egyike a szokásos rémhíreknek a nájlonfólia mérgező hatása.

Előzmény: ketyo61 (91696)
Caipi Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91719

Abszolút nem eszem meg, a világból ki lehet űzni ilyesmivel. :)

Előzmény: nagypapi51 (91718)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91718

Szereted az omlós-ropogós  liba/kacsa töpörtyűt, vagy az is indexen van?

Előzmény: Caipi (91717)
Caipi Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91717

Én meg soha nem veszek bőrös csirkedarabot, nálunk csak a mellfilé játszik.

Előzmény: ZsuR (91716)
ZsuR Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91716

Nem szoktam leszedni sutes elott a bort... vedi a kiszaradastol a hust, igy aztan....

 

 

Az otlet nem rossz! Csirkemellrol szoktam leszedni a bort, ha nem sult csirkemell van belole, lehet azokbol csinalok majd... kezdem gyujteni...

Előzmény: Luca_41 (91713)
Luca_41 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 91715

Egyébként most a kisült zsírba bedobtam pár csirkemájat, ami a majd a zsírral együtt friss kenyérre "kenve" lesz igazi reggeli/vacsora.

Előzmény: ketyo61 (91714)
ketyo61 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 91714

Igen, kicsit tovabb turbozva szoktam csinalni reggelire leginkabb.

 

Lesutom, a zsirjan csirkemajat sutok es rautok nehany tojast. ;-) 

Előzmény: Luca_41 (91713)
Luca_41 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 91713

Kíváncsi vagyok, hogy Ti szoktatok-e ilyet?

 

Ha olyan csirkeételt főzök, amibe nem kell a bőr, pl. rántott csirkecomb, akkor megnyúzom, felkockázom. Vagy azonnal kisütöm vagy összegyűjtöm, bedobom a mélyhűtőbe, és ha összejött 3-4 csomag  ropogósra megsütöm saját zsírjában persze. Még forrón megsózom. Puha kenyérrel nagyon finom.

 

A zsírját felhasználom főzésre.

Pénteken éppen ilyen nap volt. 2 emberke volt nálunk és lesték, hogy mi van a tányéron. Jó viccet csináltak belőle: csirketöpörtyű. De ízlett nekik.

Caipi Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91712

Aha, akkor ezért a tégely. :) Na majd kibontom, és megnézem jól. 

Előzmény: Luca_41 (91711)
Luca_41 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91711

Nekem, igaz hideg helyen van, vaj keménységű.

Valaki innen azt mondta, hogy csak huszonvalahány fokban folyékony halmazállapotú.

Előzmény: Caipi (91707)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91710

Én a kókuszolajat leginkább süteményekbe használom. pl rendszeresen sütök zabkekszet (férj azt viszi éhenhalás elleni rágicsának munkába), na ott az eredeti receptben shortening van, azt én kókuszzsíból teszem bele.

Szoktam palacsinta alá is tenni, de ha kihűl a palacsinta nehéz bánni vele, mert megkeményedik a kókuszzsír.

Caipi Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91709
Előzmény: nagypapi51 (91708)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91708

Extraszűz kókuszolaj???

Előzmény: Caipi (91707)
Caipi Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91707

Én is vettem aztán egy extraszüzet, de azóta se bontottam ki, zavar, hogy tégelyben van. :) Majd egyszercsak veszek hozzá egy csatosüveget.

Előzmény: Luca_41 (91706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!