Általában én is rögtön behigítom az elkészült párlatot. Egyszer-kétszer előfordult már, hogy túl sok volt a cefre és nem tudtam egyszerre finomítani, ezért "pihent" az első adag. (Bár gumi dugóval lezárt üvegballonban, és legfeljebb 1, max. 2 hétig.) Na ilyenkor volt lehetőségem összehasonlítani a frisset, a korábban elkészülttel. Lehet, hogy csak az én érzékszerveim tompák, de érezhető különbséget nem tapasztaltam.
...nem-nem, erről csak nem régóta tudok és még nem próbáltam...én évek óta a Budalakk-innova, akril lakkját használom, ami kétkomponenses és 120-130°C-ot bír...
...lehet, hogy ki is próbálom, mert bár az akril kiadós, de elég drága és az edző miatt, ha nem találod el a felhasználandó (bekevert) mennyiséget, akkor az megköt és kidobhatod...a másik a (a 650°C-os) az spray és az is húzós...
Ez a fórum irányokat ad Neked! Megtalálod összefoglalva a lényeget az alapokat a betartandó szabályokat! Ha olvasgatod a hozzászólásokat, részletesebb tudásra is szert tehetsz! Rögtönöznöd ,átalakítanod kell a körülményeidhez ,lehetőségeidhez azt amit itt olvasgatsz!
...csak lassan, lassan...kicsit vegyél vissza...túlságosan bele bonyolódtál (belebonyolítottak) ebbe a gumipók témába...ennyi jó tanácsból ki tudod választani a Neked megfelelőt...Józsipapa jót akar...nem kell ezen annyit rágódni...szerencsés vagy, hűvös pincéd van...jó lesz az hidd el, nem a tizedeken múlik...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Milyen precíziós kínai gagyival méred a cefre pH értékét? Milyen a merőkészülék pontossági osztályba sorolása, hogy 0.04 eltérésen rugózol? Ha ismernéd a cefre ecetesedés, romlás mechanizmusát, ezt a kérdést fel sem tetted volna. A reggelinkből a lényeget már megtanulhattad volna. Elő kéne venni a józan paraszti eszedet, biztos hogy a lezárást megbízható módon meg tudnád csinálni gumipók, gatyamadzag, varázsige és ráolvasás nélkül is. De nem baj, küzdjél, jajongjál, nagyon sokan így kezdték....
A pálinkád minőségét 90%-ban a cefre határozza meg, a többi a nagyon profiknál játszik.
Ha már jön a főződ(mint írtad), abból kell a legjobbat kihoznod.
A fórumot nem osztja meg a sav és az élesztő kérdése szerintem, csak vannak olyan nagyon tapasztalt főzők, akik már eltérnek a nagy sablonoktól. Nálad (bocs) ez a helyzet még nem áll fenn.
Sok sikert az első 20 főzéshez. utána javaslom összegezd a véleményedet.
A gumipók, csak akkor jó, ha kétszer körbetekerhető a hordó peremén. Ha egyszer tekered körbe, akkor a kampók irányában nem simítja a peremre a fóliát és akkor már nem működik jól a "szelep". Aztán megint csak az lesz, hogy nem működik a megoldás.
Ha pedig kétszer tekered körbe, akkor meg olyan szoros is lehet, hogy nem engedi ki a fejlődő gázokat, a fólia kipukkan.
Egy valamennyire rugalmas vékony zsineg a jó.
Hogy mennyire komplikált dolog egy fóliát rákötni egy hordóra???:-)))