Keresés

Részletes keresés

Babar66 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102022

102020 = 303   ?   :)))

 

Előzmény: Gasparius (102020)
Babar66 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102021

Szia!

Általában én is rögtön behigítom az elkészült párlatot. Egyszer-kétszer előfordult már, hogy túl sok volt a cefre és nem tudtam egyszerre finomítani, ezért "pihent" az első adag. (Bár gumi dugóval lezárt üvegballonban, és legfeljebb 1, max. 2 hétig.) Na ilyenkor volt lehetőségem összehasonlítani a frisset, a korábban elkészülttel. Lehet, hogy csak az én érzékszerveim tompák, de érezhető különbséget nem tapasztaltam.

Üdv!

Előzmény: Gasparius (102020)
Gasparius Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102020

Szép napot mindenkinek!

 

Melyik a jobb megoldás?

Hígítás előtt pihentetni a párlatot, vagy finomítás után azonnal hígítás és utána pihentetés?

 

Csak azért, mert én mindig az utóbbit csináltam eddig, aztán hallottam, hogy nem is úgy kéne, hanem hígítás előtt pihentetni heteket.

Viszont akkor a hígítás után még ismét pihentetni kell, hogy a sokkot kiheverje nem?

 

Szóval kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? 

rézműves1 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102019

...nem-nem, erről csak nem régóta tudok és még nem próbáltam...én évek óta a Budalakk-innova, akril lakkját használom, ami kétkomponenses és 120-130°C-ot bír...

...lehet, hogy ki is próbálom, mert bár az akril kiadós, de elég drága és az edző miatt, ha nem találod el a felhasználandó (bekevert) mennyiséget, akkor az megköt és kidobhatod...a másik a (a 650°C-os) az spray és az is húzós...

Előzmény: gabor0036 (102017)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102018

visszaolvastam, mert 5 percet se vett igénybe.

20:25 kor írtam utoljára a témával kapcsolatban, utána már mások beszélgettek erről.

pH 0.04 eltérés: félreértett, mert azt hitte, hogy 2.99-2.95 különbségen pöcsölök.

Miközben zsorsznak írtam, mert vele beszélgettem korábban, hogy 2 dl kellett, hogy 2.8 legyen.

Tehát 2.8-ról visszaemelkedett, de ez is csak érdekesség, nem fogok már hozzányúlni.

 

Na és erre jött az ő ízes hozzászólása, nekem címezve.

Előzmény: rézműves1 (102015)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102017

Rézműves!

Nem pont ezt a típust említetted Te is nekem?

Előzmény: Tomsza74 (102008)
körte51 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102016

Ez a fórum irányokat ad Neked! Megtalálod összefoglalva a lényeget az alapokat a betartandó szabályokat! Ha olvasgatod a hozzászólásokat, részletesebb tudásra is szert tehetsz! Rögtönöznöd ,átalakítanod kell a körülményeidhez ,lehetőségeidhez azt amit itt olvasgatsz!

Előzmény: naivkezdo (102012)
rézműves1 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102015

...csak lassan, lassan...kicsit vegyél vissza...túlságosan bele bonyolódtál (belebonyolítottak) ebbe a gumipók témába...ennyi jó tanácsból ki tudod választani a Neked megfelelőt...Józsipapa jót akar...nem kell ezen annyit rágódni...szerencsés vagy, hűvös pincéd van...jó lesz az hidd el, nem a tizedeken múlik...

Előzmény: naivkezdo (102012)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102014

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (101939)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102013

de a legjobb az első fröccsenés, miszerint kínai gagyi, pontosság.

Tőlem aztán lehetne kínai is, manapság mitől szitokszó ez, egyébként román.

gagyi: +-0.01pH a pontosság.Minden jót.

Előzmény: csalitos (102011)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102012

KEdves Józsipapa,

 

Párolog a jóindulat belőled.

Esetleg többet kóstoltál ma mint én?

Milyen 0.04 eltérésről beszélsz, hogy azon rugózok? Szövegértelmezési problémák vannak, de ezek miatt ne engem találj meg.

Gumipók csodapók meg gatyamadzag sérelmeid se tudom, hogy miért rám öntöd.

 

Előzmény: csalitos (102011)
csalitos Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102011

   Milyen precíziós kínai gagyival méred a cefre pH értékét? Milyen a merőkészülék pontossági osztályba sorolása, hogy 0.04 eltérésen rugózol? Ha ismernéd a cefre ecetesedés, romlás mechanizmusát, ezt a kérdést fel sem tetted volna. A reggelinkből a lényeget már megtanulhattad volna. Elő kéne venni a józan paraszti eszedet, biztos hogy a lezárást megbízható módon meg tudnád csinálni gumipók, gatyamadzag, varázsige és ráolvasás nélkül is. De nem baj, küzdjél, jajongjál, nagyon sokan így kezdték....

   Minden jót

   Józsipapa

Előzmény: naivkezdo (102004)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.26 0 0 102010

így lesz, beszámolok majd:)

Előzmény: hevezoli64 (102009)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102009

Na, csak előveszed az összes gumicsontot!

A pálinkád minőségét 90%-ban a cefre határozza meg, a többi a nagyon profiknál játszik.

Ha már jön a főződ(mint írtad), abból kell a legjobbat kihoznod.

A fórumot nem osztja meg a sav és az élesztő kérdése szerintem, csak vannak olyan nagyon tapasztalt főzők, akik már eltérnek a nagy sablonoktól. Nálad (bocs) ez a helyzet még nem áll fenn.

Sok sikert az első 20 főzéshez. utána javaslom összegezd a véleményedet.

Üdv...:)

Előzmény: naivkezdo (102006)
Tomsza74 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102008
Előzmény: rézműves1 (101858)
Tomsza74 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102007
Előzmény: rézműves1 (101858)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102006

Miklos1 hozzászólásai között olvasom többször is, hogy nem javasolt a réz hűtő.

Rengeteg teljesen rész szettet látok, nem is kell messzire menni.

Megdőlt ez az elmélet vagy ez is megosztja a fórumot, mint a sav, élesztő stb?

naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102004

mi a képtelen ötlet a savazással kapcsolatban?

Előzmény: csalitos (102002)
stapika Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102003

És főzzön belőle pálinkát?:-)

Előzmény: Feriba51 (101977)
csalitos Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102002

   Szerintem túl van lihegve az egész téma. Egymásra licitáltok a képtelennél képtelenebb felesleges ötletekkel, pedig egyszerű mint a vasgolyó...

Előzmény: naivkezdo (101999)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102001

Így hagyd!...ha már semmit nem dolgozik,azonnal vízzár és minél hidegebbre!

Előzmény: naivkezdo (101999)
csalitos Creative Commons License 2014.07.25 0 0 102000

   Gondolod, hogy azt normálisan meg tudja csinálni? Ne tegyél rá...

Előzmény: Feriba51 (101977)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101999

na mégsem ez a helyzet, valszeg hajnal óta még dolgozott valamennyit (és emelkedett), vagy csak nem kevertem jól el.

Mert most egyiknél 2.99-et másiknál 2.95-öt mértem.

Érzésre én már nem szívesen avatkoznék bele, átkeverni - belenyomni levegőt, inkább hagyom ennyin.

Véleményeket szívesen fogadom, köszi.

Előzmény: zsorsz (101955)
zsorsz Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101998

Az se baj ha kilyukad:)

Előzmény: stapika (101997)
stapika Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101997

Kerékpár belsőgumi?Még ha kinai is.:-))

Előzmény: Feriba51 (101996)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101996

Még egyszer nekifutok:-)))

A gumipók, csak akkor jó, ha kétszer körbetekerhető a hordó peremén. Ha egyszer tekered körbe, akkor a kampók irányában nem simítja a peremre a fóliát és akkor már nem működik jól a "szelep". Aztán megint csak az lesz, hogy nem működik a megoldás.

Ha pedig kétszer tekered körbe, akkor meg olyan szoros is lehet, hogy nem engedi ki a fejlődő gázokat, a fólia kipukkan.

Egy valamennyire rugalmas vékony zsineg a jó.

Hogy mennyire komplikált dolog egy fóliát rákötni egy hordóra???:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: TINTUS (101993)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101995

Biztos.

Most figyeltem, amikor írtam:-))

Nem azt idéztem, hogy visszaszívja a vízet, ez ugyan tényleg függ a légoszlop magasságától, a víz mennyiségétől.

Azt idéztem, hogy "szívóra áll" vagy valami hasonlót.

Ezt már kéne látni, ha nincs falcs levegő.

Jó nedűt!!!

Előzmény: naivkezdo (101994)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101994

biztos ez ennyire sarkosan? nem függ véletlen a légoszloptól is?

Előzmény: Feriba51 (101990)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101993

GUMIPÓK  !!!!

Előzmény: szapali (101947)
szapali Creative Commons License 2014.07.25 0 0 101992

Bocs! Látom közben Feribá válaszolt a kérdésedre..

Előzmény: szapali (101991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!