Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102106

Idén már megérett a szilva?

Előzmény: erik erik (102104)
csalitos Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102105

Mély lélegzet és még-egyszer a megvilágosulásodért. Hőmérsékletmérés: +/- 0,5 oC és ezt méri 0-60 oC között. Tehát mérhetem a 10 oC-os közeget 9,5 oC-nak és 10,5 oC- nak. ATC jelölés a termisztor gyártója. Az a fél fok nem is lényeges, ha egyébként az összes alkatrész pontossága  a megadott értékek között van, gondolok itt az elektromos alkatrészekre. A pH mérés már más tészta. Végrehajtása nem történhet úgy, hogy bekapcsolom, belógatom, leolvasom, mert előtte hitelesíteni kel két referencia pontra megfelelő pH értékű pufferoldattal. A pufferoldat nem változtatja, vagy legalább is nehezen változtatja a pH értékét, de előfordulhat és itt az első hibalehetőség. A pH mérő szondája előszeretettel sérül, törik, kiszárad, többször is. Újabb hibalehetőség. A mérőműszerekre vonatkozó mérési pontosságot egyszer már leírtam, nem ismétlem az így igaz. Akárhogy is, kapsz egy hozzávetőleges értéket (fogadd el fenntartással), ami a te igényeidnek maximálisan megfelel. A műszerre ráírt számadat valós lehet, de nem kalkulálja az be a mérési helyen lévő körülményeket, fizikai és kémiai viszonyokat és így nagyságrendekkel romlik a műszer pontossága, ami lényegében laboratóriumi körülmények között lett megállapítva.

   Ezeket az eszközöket el kell adni. Értékük csekély (olcsó, majdnem egyszer-használatosnak vehetjük), pontosságuk az igényeknek megfelel, de nem lehet itt század pontossággal kalkulálni mint ahogy teszed.

   Ezt a témát irányodban lezártnak tekintem. Meggyőzni csak azt lehet, akit nehezen ugyan, de hagyja magát.

   Minden jót.

   Józsipapa

erik erik Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102104

hali

egy jó tanács jól jönne

elkezdtem fözni a szilvát

de a 40liters cefréböl ahogy megindult

az elsö fél liter csak 20 fokos volt ,ami az utoja lenne inkább,

pedig le is volt ülve a gyümölcs, a tetején is volt a fehér lepedék,

ha ujra visszarakom a hordóba,és teszek bele még vagy 2 kg cukrot

az ugy jó lesz?

 

Feriba51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102103

"még hallani is lehet hogy csurog."

 

Az a sisakról csurog vissza.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Pecabubus (102080)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102102

NDK, leszedhető/levehető ajtajú.

Én meg Weiner elvtárs vagyok.

Előzmény: szapali (102088)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102101

az az érdekes, hogy informatikában, kereskedelemben megennék sokmindenit reggelire.

Mégsem cinikus, primadonna a hozzáállásom, ha kérdeznek.

Nem tudom, érdekes.

Előzmény: Feriba51 (102097)
rézműves1 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102100

..."Egy sima páracsőben azonban átfütyöl a pára, mint gyorsvonat a bakterház előtt."...

 

...főleg a rövid és szűk keresztmetszetű csöveken...még most is lehet néha hallani, viszonylag nagy "barkács" főzőket, 15-18-as és 50-60-centi "hosszú" páracsővel...ott aztán sietnie kell a páráknak, nincs idejük "deflegmálódni"...:):)...szerintem már rég túl kellene lépni az alumínium tejeskannán, meg "fékcső-páracsöven"...

 

...én még a 20-lityishez is 22-es páracsövet teszek, 120-centiset...

Előzmény: Feriba51 (102096)
szapali Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102099

Sokszínű világ:          http://eztfaldfel.blogspot.hu/2013/08/boraszati-kotyogo.html              A megoldások száma végtelen... 

djkoxi Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102098

A meggypálinkám 5 nap alatt rengeteget javult, kezdek  bizakodó lenni:) Két hét múlva Ugornyán már meg merem belőle kínálni a barátaimat!

A hordóimat csak 3 nappal a főzés után tudtam hazahozni, addig a napon voltak. Leemelve a fedőt még mindig kellemes bonbonmeggyre emlékeztető illat volt benne.

 

Feriba51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102097

A fiam mesélte a két unokámról, hogy a nagyobbik valósággal visszafejlődik a kisebbik kedvéért. A kicsi annál jobban iparkodik és valahol középúton találkoznak.

Na, most akkor én iparkodom, megpróbálok fejlődni de azért Te vigyázz, mert lehúzlak:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: snapszmester (102079)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102096

A sisakban nagyfokú deflegmáció létezik, és minden olyan helyen, ahol a pára egy szűkítésen van átgyömöszölve, miközben kívülről valamelyest hűtve van.

Egy sima páracsőben azonban átfütyöl a pára, mint gyorsvonat a bakterház előtt.

Ketten megfúrtuk már a páracsövet, de nem akarom részletezni. Unalmas lenne.

Jó a megfigyelésed a kék lecsapódással kapcsolatban.

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (102091)
körte51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102095

Az is biztos ,hogy egy bizonyos szintű pangás is van! Tiszta folyadék jön a párcső alsó részénél a tömítetlenség miatt! Lelassítom a tüzet ,hogy alig égjen,lelazítom,hogy megigazítsam a tömítést a kifolyó flegma kék a réztől ,ha nagy mennyiségű a visszafolyás ,nem lenne kék ,kimosná!

Előzmény: körte51 (102093)
szapali Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102094

Ok! Azért arra vigyázz, nehogy tűzbe gyere tőle. A végén még saját magad gyilkosa leszel!

Előzmény: firekiller (102092)
körte51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102093

Azon gondolkodtam ,hogy alul keresztbe behasítani a páracsövet ,alul ,középen ,felül, kivezetni ,felfogni,összehasonlítani! De nem jó ,mert nem tudni merről folyik ki ,alulról felfelé  ,vagy visszafelé! Azt gondolom több jön vissza !

Előzmény: Tucso69 (102084)
firekiller Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102092

Akkor puszticccsunk belőlük :) Egs  meggypálinkával !

Előzmény: szapali (102090)
körte51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102091

Mi sem bizonyítja jobban,most főzöm a szilvámat a sisaknál becsúszott a tömítés ,folyadék jön ki! Ha nem lenne gőzölne!

Előzmény: Pecabubus (102080)
szapali Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102090

Igazad van!!  Neked még több agysejted van! Biztos az zavart meg, hogy nekem egy régi lengyel turmixgép van a konyhában a polcon....

Előzmény: firekiller (102089)
firekiller Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102089

Annyira öreg még nem vagyok :(

Nekem Kern Andrástól az NDK turmixgép, a kivehető ajtós rémlik a múltból :))))

Előzmény: szapali (102088)
szapali Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102088

Az idősebbek talán emlékeznek még, amikor Kern András egy kabaréjelenetben telefonon lengyel turmixgépet keresett....

Előzmény: hevezoli64 (102086)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102087

jó tudni!

Előzmény: hevezoli64 (102086)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102086

Az utolsó hozzászólás az volt, amit értettem, hogy a zsuzskának töke van......)

 

Előzmény: naivkezdo (102085)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102085

kinek az ötletét, melyiket?

Előzmény: snapszmester (102079)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102084

Ja látom már, ez is Feribá! :-)

Én is megerősítem, nekem is látszik az átlátszó összekötésnél.

Hogy ez meddig csorog vissza azt nem tudom, (szerintem újra elpárolog) de az üstbe közvetlen visszavezetéssel lehetne erősítésre használni.

Előzmény: Feriba51 (102070)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102083

Pedig az deflegmáció, ki mondja, hogy nem?

Előzmény: Pecabubus (102080)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102082

Ez nem is vitás!

Én állandó hőmérsékleten tartom és van kotyogóm. Ezért látnám, ha buggyanna oda-vissza, de nem teszi. Na erre az esetre mondtam, hogy nem fog keresztüldiffundálni valamirevaló mennyiség a kotyogó vízzárján.

Előzmény: Feriba51 (102076)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102081

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (102014)
Pecabubus Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102080

Attól még ha nem is nevezzük deflegmációnak (miért nem?) az üst felé lejtő páracsőből bizony hogy visszacsorog némi lecsapódó gőz, még hallani is lehet hogy csurog.

Előzmény: Feriba51 (102077)
snapszmester Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102079

Dehogyis, ezzel vágtam padlórá az ötletet.:-)

Előzmény: Feriba51 (102078)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102078

"A gumi csikos fólia tökéletes cefrere. Talán jobb is mint a kotyogo."

 

Pontosan idézve:-))))

Köszönöm, talán Neked csak elhiszik.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: snapszmester (102027)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 102077

Ahogy mondod, sok mindent tudunk és az a jó, amikor rájövünk, hogy nem is így van.

 

Jó nedűt

Előzmény: körte51 (102072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!