Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2001.07.29 0 0 3
Bocs, szeretnélek kijavítani, a 95-ös benzin a BP kútnál 258 DRS volt... Csak nehogy téves info alapján induljon el valaki.
Előzmény: Beha toll (2)
Beha toll Creative Commons License 2001.07.29 0 0 2
hali!
Sarti már nem egy csendes halászfalú ,igen zajos, a szieszta (14-17,30) alatt is nagy zaj van és főleg a görögök nem tartják be .A NARANCSPART tényleg nagyon szép és ott tiszta a tenger ,ellentétben a Sarti parttal, ahol igen nagy a kosz.
Ha utazási irodával mentek nem kell beugrani az álltaluk ajánlott éttermeknek ,és boltoknak ,nagy összefonódások vannak közössen koppasztják hazánkfiait :-(
Motor : 2 motorkölcsönző van. 4500 DRS a Yamaha BWS robogó Piaggo 6500 DRS,de igen levannak strapálva .a Geocytas utazási irodába van egy nagyon barátságos magyar hölgy ,ott érdemes bérelni.Vendéglőnek az AVRA nevűt ajánlom magyar felszolgálok ,kiválló ételek csapolt sör automatikusan levonnak 10% ot az árakból.
Árak : kenyér: 300 DRS (2 pékség van a faluban)
Sör : 280-310 DRS
ásványvíz : 70-100DRS (ez szénsavmentes)
Szoda víz 180-200DRS 1.5 L
Ételek vendéglőbe 1200-2000DRS (pizza 1800 akcio 2 rendel 3. ingyen van )
Benzin: 185DRS
Metaxa ***** 2950DRS (Italt az orvosi rendelő melletti ital diszkontban kell venni )
Robogó bérléséhez nem kell jogosítvány, sisak sem,meg hát amugy sincsenek közlekedési szabályok ,vagy legalábbis nem tartják be :-)(láttam kb 10 éves gyereket aki vitte az apját robogonn)gyalogosok közt mennek a sétálló utcákban az autók ,motorok !a Görögök ha nem lépsz el neked is mennek !
na azért ki lehet bírni :-) bye behatoll
bogyó Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1
Szia,

sajnos a a Narancspart kb 8 km-re van Sarti központjától, ami gyaloglásilag majdnem 1 óra (szintemelkedés), azaz nem nagyon érdemes. Béreljetek robogót.

Étteremből érdemes a minél "lepukkantabbat" kiválasztani, kettő ilyen kedvenc van. Jelöljük ki inerciapontnak azt a nagyobbacska teret, ahova a buszok érkeznek, ahol a mini-vidámpark :-) van és ahol befejeződik a tengerparti sétány. Innen elindulhatunk a "főtér" felé, ekkor kb 300 m után balra lesz egy kék alapszínű taverna, a Dimitriszé, repkénnyel van befuttatva és egy elég meredek lépcsőn kell felmenni. A másik az ellenkező irányban van, kicsit távolabb, szintén a menetirány szerinti baloldalon, a Georgos tulajdonában levő tavernácska, szép színes székekkel egy szőlőlugasban, ismertetőjele még a mögötte kirakott, színesre festett szekér, beleültetett virágokkal.

Ezek tuti stabil minőséget hoznak, relatív alacsony áron: 3-4 üditő, 2 sör, 2 főétel, saláta, tzatziki, olajbogyó, valami előétel hal/kagyló/stb. (kisgyereknek) 7-8e Drachma körül alakul, és a számlához néha kap egy tál szeletelt dinnyét is az ember. Nagyon kedvesek, otthonos a hangulat, érdemes sokat ücsörögni, a végén elfrapézgatni/ouzo-zgatni, és rögtön máshogy viszonyulnak az emberhez, mintha idegesen bekapna valami kaját, aztán elrohanna, ahogy a turisták nagyrésze teszi. Szinte tiszteletbeli görög lesz :-)

Nem érdemes a parti tavernákat próbálgatni, max egyszer, mert ott a számla 10e fölött van, illetve a központban levő neonfényes marhaságokat sem, mert szarul főznek és nagy a tömeg.

A napi kajához érdemes kipróbálni a Dimitrisz tavernája melett levő (rögtön a sarkon) boltot, lehet padlizsán-, ikra-, tzatziki-, bab-, stb-salátákat vásárolni, kenyérrel, zöldséggel, tejjel/narancslével tökéletes és kiadós reggeli/vacsora. A felvágott kurva drága és ehhez képest nem annyira jó.

Fürdeni pedig szerintem csak a Narancspartra érdemes menni, az mag egy kis szelet Paradicsom.

Előzmény: delfinne (0)
delfinne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 0
Mi busszal megyünk ugyan, de nem hiszem, hogy helyhez leszünk kötve. 1 hét alatt amit lehet mindent megszeretnénk nézni a környéken. Mit ajánlanátok? Melyik "étterem" a legjobb a faluban? Gyalog is lehet eljutni a Narancspartra?
delfinne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 topiknyitó
Csináljunk egy Sarti "kisokost"! Biztos vannak még közületek akik most utaznak oda. Ezért nagyon jó lenne, ha a Sartit megjárt tapasztalt rókák mesélnének nekünk, rigóknak. Szóval HELP!
Kösziiiiiiiii

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!