Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73375

hogy vadak helyett

 

Nincs vadak, vad van. Nem használjuk a többeszámot.

(Jó, tudom, vadakat terelő juhász, de a költő nem ismerte a vadásznyelvet. Sok "vadász" sem.)

Előzmény: Ondi (73373)
Pofeteg vadasz Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73374
Szia
Igazából ez egy elég kényes kérdés. A miénk is mint minden vizsla természetesen nagyon komoly vadászösztönnel rendelkezik. Ráadásul egy vadászós kennelből való. Mi 4 hetes korától folyamatosan követtük a fejlődésben és próbáltunk hatuk közül egy aportos szukát választani akit kevésbé a lógatott fácánszárny érdekelt inkább egy bőrdarabot meg egy-egy őzlábat cibált és hozta-vitte. De mára már ugyanúgy érdekli a vad meg a hó alatt élő mindenféle rágcsáló.:-) Ezt nem is szeretnénk teljesen "kiölni" belőle meg lehet nem is tudnánk. A szarvasgombát már 4 hónapos korában megkostólta és ízlett neki.:-) A keresésnél nehezebb volt a megevésről leszoktatni.:-) mint egy kismalac:-) Még nagyon kölyök hiszen áprilisban született, így az engedelmesség még nem az erősségünk, de türelemmel nagyon sokmindent ki lehet "harcolni" náluk. Egyenlőre megy a vadcsapáson egy pár métert rászólok észbekap és leáll. Az egeret is keresi, de szintén befejezi ha szólunk neki. Néha úgy érzem le sem tojja a fejem meg hogy rászólok, a következő pillanatban meg bejelez hogy van valami gombaféle. Szóval nem tudok segíteni igazán. Csak a türelem meg a rengeteg foglalkozás, törődés segít az tuti. Talán Azures többet tudna már idősebbek is meg sikeres vizsgájuk is van ami mindkettőjüknek nagyon sok tudàst és tapasztalatszerzést jelentett szerintem.
Vizsla forever! ;-)
Ondi Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73373

Szia!

 

Milyen technikával/taktikával vetted rá a vizsládat, hogy vadak helyett gombát "űzzön"?  :)

Előzmény: Pofeteg vadasz (73363)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73372

...Füstölt mozzarella...

Reszelve talán elmegy, de pl. pizzán az un. pizza-mozzarella kimondottan gyengél muzsikál.

Nem olvad, marad amekkora, és mint a rágógumi.

Előzmény: magyar bucó (73371)
magyar bucó Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73371

Füstölt mozzarella. Gyanús volt ez a füstölt parmezános dolog, olyant még nem láttam

Előzmény: homerx (73369)
homerx Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73370

igazad van, kevertem egy kicsit.

Előzmény: Jani71 (73360)
homerx Creative Commons License 2010.12.21 0 0 73369

a maradek. ebbol nem sokat lehet megallapitani.

Előzmény: beetee (73361)
103,4 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73368

Milyen jó, hogy én nem vagyok kínai, és húst sem sűrűn eszem.

Előzmény: magyar bucó (73367)
magyar bucó Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73367

Nagyon édes.

 

Egy kínaitól ez egészen mást jelentene...

Előzmény: 103,4 (73366)
103,4 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73366

Nagyon édes. Kár, hogy olyan messze vagytok. Az enyém fiú, de persze biztos meg kellene kűzdeni az Azures vizslájával is, hogy megnyerje a tiétek kegyeit.

Előzmény: Pofeteg vadasz (73365)
Pofeteg vadasz Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73365

kössz

 

Veszélyes a jószág. :-) Eszméletlen képeket lehet csinálni Róluk. Ím egy példa. : Szerinted? :-)

Előzmény: azures (73364)
azures Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73364

Nagyon szép laska termés :-) Gratula! A kutyátok is nagyon szép, és úgy látom továbra is bizonyít :-)

Ezt egy pár napja lőttem a sajátomról.

 

Előzmény: Pofeteg vadasz (73363)
Pofeteg vadasz Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73363

sziasztok

 

Azures zsákmánya után kedvet kaptunk egy kis sétához mi is. Szerencsére a tegnapi napközbeni -8 fokra ma érkezett egy +8 fok. Így a kedvem is más lett. Elindultunk egyet kedvesemmel meg a kutyival egyet hósétálni. Nem gondoltam volna hogy mi is találunk ezt azt. Egy kis téli fülőke virított a -20 fokos hideg után. Szegényke elég viseltes volt már:-) A kutyus pedig kétszer is jelzett hogy valami van a még mindig legalább 15 cm-es hó alatt. Olyan vastag volt az avar hogy valóban könnyen "ásható" volt a talaj. Találtunk még egy szép laskás fát is, de ők kevesbé tolerálták a hideget. Bezzeg ősszel lejártam a lábam és egy szemet sem találtam, dehát ez ilyen szakma ugyebár.  Erre felbuzdulva ma leraboltam a két hónapja oltott házi laskászsákomat, amit a speizban babusgattam. Elég szép termés volt így elsőre. Remélem még egy-két terméshullámot kibír a táptalaj. Teszek fel néhány képet a Bakonyi télről. Hátha valaki nem ismerné. :-) Néha még én is meglepődök rajta mikor az ország más területeit járom. Meg ez a mai kankalin. :-) Mindig szoktam örülni mikor látom nagyon kora tavasszal, de ez most még csak ábránd és mégis. üdv mindenkinekTegnap kicsit zordabb volt még a helyzet. :-)

nagypapi51 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73362

Azt még tegyük hozzá, hogy az előre reszelt-csomagolt sajt ellenjavallt, lett légyen bármilyen márka!!!

A frissen az ételbe reszelt parmezán/G.P. az igazi!

Előzmény: beetee (73361)
beetee Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73361

Ha ez a logo  rajta van a Grana csomagolásán, vagy ez a sajt kérgén   a Parmigianonál, és az ilyen téren megbízható multi (diszkont) hálózatokból származik, akkor eredeti sajttal van dolgod.

 

Előzmény: Jani71 (73360)
Jani71 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73360

Köszi! Közben nézelődtem egy kicsit és erre (ezen belül pedig erre) akadtam. Jó, mert így legalább tisztában vagyok ezzel is.

Ennek fényében kérdezem: biztos, hogy parmezánt használsz? ;-)

Előzmény: homerx (73359)
homerx Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73359

vega, mert nemvolt kedvem husszal szorakozni. olivan pirult.

 

a parmezant pedig a helyi pirosbetus aruhazban vettem. nem remlik az ara, ha nem felejtem el, majd megnezem.

Előzmény: little_brunette (73356)
Jani71 Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73358

OFF: A parmezánt mennyiért veszed? Mi az ára? És a nem füstölttel kapcsolatban tudsz infót adni? (A fővárosban vetted?)

Előzmény: homerx (73355)
dszysssz Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73357

Sose búsulj! Jól néz ki és biztos finom is volt :-) Azt meg, hogy gombaízűnek is kellett volna lennie, csak Te (mi) tudhatod :-))))

 

A nyári töltöttkáposztát jegyezd meg - igen nagy élményben lehet részed. :-) fűszere a csombor és egy kevés friss kapor.

Előzmény: little_brunette (73346)
little_brunette Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73356

Nem raktam össze, hogy az ugyanaz.... Vega? :-) Min pirítottad?

Előzmény: homerx (73355)
homerx Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73355

ott van az elozo hasz-emben felkeszen. cskg nagyreszt, aztan szagos roka, trombita egy keveske. ill. a hutoben liofilizalodott sarga roka. erdekes, ugy lehetett torni, mint a szaritott paprikat :) medvehagymaval dusitva, ill. voros- es porehagyma. fustolt parmezan ment ra.

Előzmény: little_brunette (73354)
little_brunette Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73354

Mik vannak a sajt alatt?

Előzmény: homerx (73353)
homerx Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73353

Előzmény: homerx (73349)
magyar bucó Creative Commons License 2010.12.20 0 0 73352
heyderia Creative Commons License 2010.12.19 0 0 73351

Köszönöm a javaslatot, egyébként számomra nem túl zavaró az eltérés (narancs színt nem is látok).

Előzmény: rovirágomba (73348)
lilapereszke Creative Commons License 2010.12.19 0 0 73350

Idézet az erdélyi  László Kálmán Gombászegyesület híreiből:

"A sokáig kolozsvári Veress Magda ugyanis, aki az egyik legnépszerűbb gombáskönyvet írta, jelenleg a svédországi magyar szórványban sem feledkezett meg a hazai gombászásról (tagja az LKG-nak)."

Több információt nem tudok róla, több nyári tábornak anyagi támogatója. E könyv Erdélyben még nem hiánycikk, én egy ilyen táborozás alkalmával kaptam meg az egyik kolozsvári gombásztárstól, amikor elsírtam neki, hogy M. országon több éve előjegyzésben van az egyik antikváriumnál a könyv számomra, de nem sikerült még megszereznem.



Előzmény: little_brunette (73341)
homerx Creative Commons License 2010.12.19 0 0 73349

renduletlenul eszem ki a hutot... :) ezuttal cskg a teriteken, csak hogy engem is elengedjenek tavasszal mint LB-t :)

rovirágomba Creative Commons License 2010.12.19 0 0 73348

Javasolnám, hogy próbáld meg az ablak mellett természetes fényben fotózni, esetleg vakuval. Ezek az izzók miatt mind narancsosak lettek. Üdv.: Galócza

Előzmény: heyderia (73320)
103,4 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 73347

Azért te sem vagy piskóta, sőt a főztöd sem.

Előzmény: magyar bucó (73339)
little_brunette Creative Commons License 2010.12.19 0 0 73346

Igazad volt, semmi nem érződött a gévából, pedig azt hittem, talán picit előjön az íze, mert szerintem elég hangsúlyos ízű gomba. Azért rossz nem lett.

Előzmény: dszysssz (73335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!