Keresés

Részletes keresés

Zellux Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102248

Szia,

 

leírom a tapasztalatom, hátha segít. Főzés közben lüktetés, pulzálás, esetleg kupola mozgás kevés fűtőteljesítményre utal. Én is jártam így, majd kaptam egy tanácsot, hogy nyissak kicsit a gázcsapon. Nekem ez bevált, amikor kezd lüktetni picit emelek a lángon és kisimul.

 

Zoli

Előzmény: vasbogre (102155)
Pál Sz. Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102247

Percig se tovább! Ha mégis, savazással (Ph 2.8-3.2) próbálkozz. Hasznos infók a reggel link gyűjteményben, jó böngészést!

Előzmény: Yosua (102239)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102246

hány fokos a helység? hány fokos a cefre? mennyi a ph, savaztál?

amúgy azt mondják a profik, hogy tegnapig.

Előzmény: Yosua (102239)
obsitos3 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102245

A tuti a 14 nap.Vagy 1.4?Vagy 0.4?Most nem emlékszem pontosan,de le van írva ebben a reggelink-ben.Ha nem fárasztalak,nézd már át,én egy kicsit ...fáradt vagyok,aludni mégsem tudok... .

Előzmény: Yosua (102239)
rézműves1 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102244

...az enyém az első, meg a második egy fillért sem...:):):)...a harmadik meg többet, mint amit elvitt...DD...

Előzmény: zsuzska60 (102242)
rézműves1 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102243

...ezt má csak azé csinyájja, hogy fel ne dűjjön az aparát (ha csak egyik van)...DDD...

Előzmény: gabor0036 (102241)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102242

a feleségem elindult vásárolni, mennyi pénzt hoz haza?

Előzmény: Yosua (102239)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102241

Sőt csinál olyat is, aminél tudsz választani hogy tálcán, vagy spirál. :)

 

Előzmény: Tucso69 (102229)
kezman46 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102240
Kösz Feriba, megnyugodtam, egyébként jól mükszik az aparát :)
Yosua Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102239

 

sziasztok!

 

az lenne a kérdésem,hogy ha elforrt a cefre akkor hány napig lehet még eltartani?

 

 

Feriba51 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102238

Ne módosíts, jól van így.

Jó nedűt!!!

Előzmény: kezman46 (102237)
kezman46 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102237
Szép napot!
Páracsövel kapcsolatos a kérdésem, 22-es a 1,7-m-es páracső, a hütő 12-es, a találkozásnál szükül a 22-es 12-re, az üst 30 l-es 10 l-es kuktával a tetején, ez így rendbe van vagy módosítsam a szükülést fokozatosra?
zsuzska60 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102236

Ebben a meleg időben  cefre 4-5 nap alatt szinte teljesen kiforr, majd, ha lehetősége van rá el is kezd romlani.

Többet nyersz, ha egy hét után kifőzöd, mint ha vársz még vagy két hetet, hogy a bunda teljesen eltűnjön. Én legalábbis így csinálom... :-)

Előzmény: Sraffter (102210)
szentöltvíz Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102235

Szia Tintus.

 

Nálam még elalszik az öngyújtó, de délután már aláperkelek az első adag meggynek.

12 napos a cefre ki van forrva, de a gyufa még napokig eleludna fölötte.

 

Üdvözlégy!!

 

Ui:Sárgadinnye termés?

Előzmény: TINTUS (102230)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102234

Azt azért nem mondanám, de most két féle tányéros finomitokat latok tőle az oldalon. Biztos csinálják a spirálos megoldást is.

 

Jó ötlet ez a spirálos is, bár biztos nem egyszerű egy ilyen lemezspirált készíteni. 

Előzmény: Tucso69 (102229)
sogi01 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102233

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (102151)
Feriba51 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102232

"Meg tudja mondani valaki, hogy mi a túró az az aromaspirál?"

 

Minden olyan alkalmatosság, ami nem engedi elsuhanni a gőzöket, mint "gyorsvonat a bakterház előtt". :-)))))

Az meg törvényszerű, hogy az aromaspirál után következik a szűkítés.

A Feribá féle "aromaspirál" nagyon jól vizsgázott a tegnap is.:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: Tucso69 (102217)
Hurkafej Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102231

Van keverőm, csak sokszor ki kell kapcsolnom a melegedés miatt, valamint kis fejlesztés sem ártana neki.

Lada ablaktörlő motor, 12V-on eléggé gyorsan forog, 5V-on pedig a sebesség sem rosz, viszont könyebben megakad, ezért még fejlesztenem kell. Már meg is vannak a tervek hozzá fejben. :)

Felfűtés alatt végig nagy sebességgel keverem, viszont a megindulás után már nem, mert a keverőm szára könnyedén kivezeti a habot, ezért is szoktam leállítani, meg akkor már hallom, hogy szépen rotyog :)

 

 

Előzmény: körte51 (102206)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.29 0 0 102230

" Mit kell majd tapasztalnom, hogy ha főzhetővé vált? Az égő gyufát a cefre tetejéig le fogom tudni vinni? Vagy vegyek cefre fokolót és az majd megmutatja?"

 

Igen  akkor van kész, ha a gyufád a bunda tetejéig leviszed és nem alszik el. ( mert már ugye nem képződik széndioxid )

Előzmény: Sraffter (102210)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102229

Ez igaz? Nem jött be nekik?

Előzmény: gabor0036 (102228)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102228

Egyebkent ez főleg a régi Müller gépekre igaz, mert az újak java náluk is már buboréksapkás... 

Előzmény: Tucso69 (102226)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102227

Egy ismerősnek hoztam meggyet, (meg magamnak is) és a Rózsába viszi, ott ilyen Müller készülék van.

Kíváncsi vagyok rá, összekóstoljuk!

Előzmény: foxrudi (102223)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102226

Csak annyira, hogy nem tudnak eladni.

De köszi a képet.

Előzmény: gabor0036 (102221)
foxrudi Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102225

Annyi,hogy itt (ipari)350mm átmérőjű a lemezspirál,30mm-es emelkedéssel,és 10m hosszú van föltekerve.Ez tulajdonképpen helyettesíti a tányérokat.Lefelé a flegma,fölfelé a gőz,minimális hőmérséklet különbség ......korábbban így nem lehetett elérni minőséget,ilyen lágyan,szelíden kivitelezve,és egyéb fényezések....

Előzmény: gabor0036 (102221)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102224

Itt azt írJa, hogy 35cm átmérőjű oszlopban van egy kb 10m hosszú rézlemez spirálban tekerve 30mm menet emelkedéssel.

Sztem ugyan az a lényege mint a mint a buboréksapkásnak, ahogy folyik vissza a flegma hűti a spirált és mindig csak a magasabb alkohol-aroma jut fel. Jo lenne ha egy németes lefordítaná ezt...

Előzmény: gabor0036 (102221)
foxrudi Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102223

Egy hosszú rézlemez spirálba tekerve,megfelelő emelkedéssel,mint a cső,de élével.Ez van bele téve egy csőbe,és ez lenne az.Aztán hogy milyen romákat képez nem tudom.

 kb 100mm széles rézlemez van élére hajtva spirálba.A Márkházi főzőben van ilyen.

Előzmény: Tucso69 (102217)
Pecabubus Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102222

Miután elvékonyodik a bunda már csak egy max két nap kérdése és lesüllyed, észrevehető ha készen van, pl. nem melegebb a cefre felszíne fölött a levegő, néhány szem mag úszkál felül de a zöme alulra begyűlt, ilyesmi... Pici alufóliára cseppentek ilyenkor egy kevés cefrét, elégetem szúrólánggal, és ha csak rostok szenesednek de karamellizálódás meg cukorszén nincs akkor tuti hogy kiforrt a cefre. Cefrefokolót nem használok, szeszfokolóból viszont érdemes olyat beszerezni ami nem csak 20-100 -ig mér (mint az enyém) hanem alatta is, bár meg tudom hosszabbítani gondolatban és már tudom hogy a papír alatt két millire van kb. 7-8%.

Előzmény: Sraffter (102210)
gabor0036 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102221

 

Ha tudsz németül...

http://www.brennerei-wissen.de/aromat.html

 

Előzmény: Tucso69 (102217)
Tucso69 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102220

Köszi, ez megvolt, de 1 szót sem írnak mi az!

Előzmény: naivkezdo (102219)
naivkezdo Creative Commons License 2014.07.28 0 0 102219
Előzmény: Tucso69 (102217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!