leírom a tapasztalatom, hátha segít. Főzés közben lüktetés, pulzálás, esetleg kupola mozgás kevés fűtőteljesítményre utal. Én is jártam így, majd kaptam egy tanácsot, hogy nyissak kicsit a gázcsapon. Nekem ez bevált, amikor kezd lüktetni picit emelek a lángon és kisimul.
A tuti a 14 nap.Vagy 1.4?Vagy 0.4?Most nem emlékszem pontosan,de le van írva ebben a reggelink-ben.Ha nem fárasztalak,nézd már át,én egy kicsit ...fáradt vagyok,aludni mégsem tudok... .
Szép napot!
Páracsövel kapcsolatos a kérdésem, 22-es a 1,7-m-es páracső, a hütő 12-es, a találkozásnál szükül a 22-es 12-re, az üst 30 l-es 10 l-es kuktával a tetején, ez így rendbe van vagy módosítsam a szükülést fokozatosra?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Van keverőm, csak sokszor ki kell kapcsolnom a melegedés miatt, valamint kis fejlesztés sem ártana neki.
Lada ablaktörlő motor, 12V-on eléggé gyorsan forog, 5V-on pedig a sebesség sem rosz, viszont könyebben megakad, ezért még fejlesztenem kell. Már meg is vannak a tervek hozzá fejben. :)
Felfűtés alatt végig nagy sebességgel keverem, viszont a megindulás után már nem, mert a keverőm szára könnyedén kivezeti a habot, ezért is szoktam leállítani, meg akkor már hallom, hogy szépen rotyog :)
" Mit kell majd tapasztalnom, hogy ha főzhetővé vált? Az égő gyufát a cefre tetejéig le fogom tudni vinni? Vagy vegyek cefre fokolót és az majd megmutatja?"
Igen akkor van kész, ha a gyufád a bunda tetejéig leviszed és nem alszik el. ( mert már ugye nem képződik széndioxid )
Annyi,hogy itt (ipari)350mm átmérőjű a lemezspirál,30mm-es emelkedéssel,és 10m hosszú van föltekerve.Ez tulajdonképpen helyettesíti a tányérokat.Lefelé a flegma,fölfelé a gőz,minimális hőmérséklet különbség ......korábbban így nem lehetett elérni minőséget,ilyen lágyan,szelíden kivitelezve,és egyéb fényezések....
Itt azt írJa, hogy 35cm átmérőjű oszlopban van egy kb 10m hosszú rézlemez spirálban tekerve 30mm menet emelkedéssel.
Sztem ugyan az a lényege mint a mint a buboréksapkásnak, ahogy folyik vissza a flegma hűti a spirált és mindig csak a magasabb alkohol-aroma jut fel. Jo lenne ha egy németes lefordítaná ezt...
Egy hosszú rézlemez spirálba tekerve,megfelelő emelkedéssel,mint a cső,de élével.Ez van bele téve egy csőbe,és ez lenne az.Aztán hogy milyen romákat képez nem tudom.
kb 100mm széles rézlemez van élére hajtva spirálba.A Márkházi főzőben van ilyen.
Miután elvékonyodik a bunda már csak egy max két nap kérdése és lesüllyed, észrevehető ha készen van, pl. nem melegebb a cefre felszíne fölött a levegő, néhány szem mag úszkál felül de a zöme alulra begyűlt, ilyesmi... Pici alufóliára cseppentek ilyenkor egy kevés cefrét, elégetem szúrólánggal, és ha csak rostok szenesednek de karamellizálódás meg cukorszén nincs akkor tuti hogy kiforrt a cefre. Cefrefokolót nem használok, szeszfokolóból viszont érdemes olyat beszerezni ami nem csak 20-100 -ig mér (mint az enyém) hanem alatta is, bár meg tudom hosszabbítani gondolatban és már tudom hogy a papír alatt két millire van kb. 7-8%.