Keresés

Részletes keresés

Amazon Creative Commons License 2004.11.23 0 0 13

Szia Harryan!

 

Egyszóval: gyönyörű.

Parti szállodánk volt és ha egy kicsit beljebb úsztál, akkor lehetett. A mi strandunkon volt olyan rész, ahol a víz alatt sziklák voltak, azok körül rengeteg hal volt. Vittünk magunkkal kenyeret és a kezünkből ettek a halak. Nagy élmény!!

Saona viszont olyan, amit az ember elképzel a Paradicsomnak :)))).

Santo Domingon "csak" a turistanevezetességeket láttam. A dómot, Kolombusz fiának a házát és a Panthenont, az elnöki palotát kívülről és a bazárt.

Az idő jó volt, de közben azért néha elkapott minket egy kisebb zuhé, tehát esőkabát nem árt. A levegő nem hűl le, csak bőrigázol. Az emberek barátságosak, csak a bazársoron volt már egy kicsit kellemetlen, hogy mindenki kezet akar fogni veled és tessékelnek be a boltjukba. Egy kicsit erőszakosak is néha, de határozottan le kell őket rázni. Sportot űztünk abból, hogy a beszédünk alapján ki akarták találni nemzetiségünket :)))). Nem jött nekik össze, aztán megkegyelmeztünk és elárultuk, hogy magyarok vagyunk. Feltűnően sokan tudták, hogy hol van Magyarország :)))). Ja és a másik, hogy nagyon sok nyelven tudnak kommunikálni. Természetesen nem felsőfokon, de annyira éppen eléggé, hogy meg tudj bármit kérdezni.

 

Ízelítőül, remélem sikerül, ha nem előre is bocsi:

 

 

Előzmény: harryan (12)
harryan Creative Commons License 2004.11.23 0 0 12

Szia !

Mesélj még egy kicsit Dominikáról!

Mennyi ideig voltál kint? Bayahibe tengarpartja milyen? Közvetlen tengerparti hotelben voltál? A partról közvetlenül is lehett sznorizni, vagy hajóval be kellett menni? Sok hal volt a vízben? Hogy tetszett Santa Domingo? A Saona szigeti kirándulás milyen volt?

Még végtelenségig tudnék kérdezni, de most talán ennyi elég. 

Előzmény: Amazon (11)
Amazon Creative Commons License 2004.11.23 0 0 11

Sziasztok!

 

 

Három órája értem haza a repülőtérről és örülök, hogy találtam ezt a topicot. Szóval én Bayahibe mellett voltam és csak csupa-csupa jót tudok mondani Dominikáról. Voltam Santo Domingo-ban városnézésen és Chaterina szigeténél pipás búvárkodáson ja és a csúcsok csúcsa a Saona szigeti csónakos kirándulás volt.

Most még nagyon tömény minden, de ha van kérdésetek és tudok válaszolni szivesen megteszem.

Annyit, hogy szálloda és repjegyárakat nem tudok, mert volt olyan szerencsém és jutalomból mehettem, de minden egyébben remélem tudok segíteni.

Képek hamarosan fennt lesznek a gépemen és teszek fel ízelítőül.

 

Üdv. Ildikó

Előzmény: harryan (10)
harryan Creative Commons License 2004.11.22 0 0 10
Santa Domingo-ba tavasszal tudtommal 175-180 ezer körül van az Iberia repjegy plusz illeték. Ti mennyiért foglaltátok? Az biztos, hogy ide olcsóbb a jegy, mint Punta Cana-ba. Ezen a partszakaszon van Boca Chica is, és Juan Dolio is, mindkettő elég felkapott hely, bár állítólag nem olyan "divatos", mint Punta Cana. Ez persze egyben az előnye is. További előnye az, hogy innen könnyebben lehet kirándulásokra menni, mint Punta Cana-ból, ami elég messze van a fő kirándulóhelyektől. Mi olyan megoldásban is gondolkodunk, hogy Bécsből közvetlen járat vagy Santa Domingoba, vagy Punta Cana-ba, mert max. 1 hétre tudunk menni, és szeretnénk az átszállást, és az azzal járó időveszteséget elkerülni. Hotelt választottatok már? Amikor mi hotelek iránt érdeklődtünk, Juan Dolioban a 4 csillagos Costa Caribe Coral by Hiltont javasolták, AI-al kb. 50-52 euró naponta fejenként. Boca Chica-n pedig a Hamaca Coral by Hiltont, ahol 56-58 euróért van AI szállás. Ezen a partszakaszon egyébként 3 csillagos hotelek már 30 euróért is vannak naponta AI-al. Nem túl rossz ár.
Előzmény: tbpolgi (9)
tbpolgi Creative Commons License 2004.11.21 0 0 9
Túl vagyunk már a foglaláson. Mi a déli partra megyünk Juan Dolio-ba. Ez mintegy 30 kilométerre van Santo Domingo-tól. Repülőjegyünk is van foglalva az Iberia-nál Madridi átszállással.
harryan Creative Commons License 2004.11.21 0 0 8

Helló tbpolgi!

Tudtommal sincs jó Dominika topic, azon is csodálkoztam, hogy egyáltalán ez létezik, mert nekem ezt sem dobta ki korábban a kereső. Mi is éppen azon gondolkozunk,  hogy esetleg jövő márciusban érdemes lenne Dominikára utazni. Úgy tudom, hogy az északi part olcsóbb, de nem olyan nyerő, mint a déli vagy a keleti part. Állítólag Punta Cana környéke a legszebb. Neked milyen infóid vannak?

Előzmény: tbpolgi (7)
tbpolgi Creative Commons License 2004.11.21 0 0 7
Érdekes, hogy nincsen (vagy én nem találtam) jó domonikai topicot! Van valakinek tapasztalata a közelmúltról? Márciusban megyünk, addig jó lenne többet tudni!
kissbe Creative Commons License 2002.04.12 0 0 6
Halihó! Május végén utazunk nászútra Dominikára, Puerto Plata mellé. Van valakinek tapasztalata a szigettel kapcsolatban, hová érdemes kirándulni és mivel?
ökörnyál Creative Commons License 2001.08.04 0 0 5
Ha még aktuális.
http://www.mfa.gov.hu/Konzul/Tajekoztato/vizum.htm
Ez egy lista a vízummentesen látogatható országokról. Dominika nincs rajta.
Előzmény: Ferci (-)
nimrud Creative Commons License 2001.08.03 0 0 3
De jó lenne ott nyaralni:)))
Szabcsi Creative Commons License 2001.08.03 0 0 2
Azt nem tudom, viszont nincs kiadatási szerződése M.O-gal, tehát ettől már nem kell tartanod :)
Előzmény: Ferci (0)
Zsoldos Creative Commons License 2001.08.03 0 0 1
irigylem a g0ndjaidat
Előzmény: Ferci (0)
Ferci Creative Commons License 2001.08.03 0 0 0
Meg tudja valaki mondani, hogy kell-e vizum?
Ferci Creative Commons License 2001.08.03 0 0 topiknyitó
Meg tudná valaki mondani, hogy kell-e vizum, surgos lenne....

Adam

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!