Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102404

Persze, hogy érdekel.

Előzmény: naivkezdo (102401)
zsorsz Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102403

igen

Előzmény: naivkezdo (102401)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102402

Ne kímélj!

Előzmény: naivkezdo (102401)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102401

ma voltam a Rózsa főzőnél, beszélgettünk sokat. Érdekel valakit a hölgy véleménye, megosszam?

Feriba51 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102400

Nagyon látványos, kilométerekre lehet látni az erjedés stádiumát! :-))

Jó nedűt!!!

Előzmény: bezzeg Jani (102380)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102399

1 L mü. flakonba betenném a fagyasztóba 2 hétre. Állítva és nem mozgatva az olaj lenyomható a tetejéről.

Előzmény: körte51 (102398)
körte51 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102398

Ha"ízre minden ok" ,nem utópárlatos !Kozmaolajtól opálos valószínűleg ! Fagyasztós megoldás,kávéfilterrel, de ha nem kapkodod el én várnék vele még összeáll a kozmaolaj lepedékké és hűtés nélkül is kiszűri a kávéfilter!

Előzmény: kezman46 (102392)
snapszmester Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102397

Muszály?

A t.. tele van a sápítozásokkal.

Azért mert kezdő senki nem lett bántva. Mindenki volt kezdő, még én is csak már nagyon régen.

Minden infó rendelkezésre áll, ha ezek után tesznek fel alapismereteket is nélkülöző kérdést, tanácsoljuk az olvasást. És ha ezen valaki megsértődik azt lehet hogy nem szeretjük. Gond van ezzel?

Előzmény: Pecabubus (102393)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102396

Üdv!  Ha esetleg nem fér a fagyasztóba akkor a tejes derítés is szóba jöhet.

Pici tejet rakjál a páleszbe,másnap kévéfilteren szűrés ( lehet többször kell szűrnöd,hogy tiszta legyen,de nekem ez bevált módszer)

Előzmény: kezman46 (102392)
kezman46 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102395

Kösz a válaszokat mindkettőtöknek, megpróbálom a hűtőládát, csak bejön :)

Jó nedűt!

Előzmény: norris53 (102394)
norris53 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102394

Nem jó a gondolatmeneted !

 mit tehetsz  ? - tedd fagyasztóba 4-5 órát - és szűrd át kv filteren úgy nagyon hidegen - ez talán segít !

Az opálosság a hígítástól van - (valószínűleg elmaradt a kozmaolaj szűrés és nem bírja az 50% alá hígítást )

Előzmény: kezman46 (102392)
Pecabubus Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102393

Gyors hígítástól is beopálosodhat, az idővel elmúlik. Nekem meg üledékes néhány pálinkám, ilyen kis pelyhecskék vannak az alján, de mivel úgyis csak november-december magasságában kezdem inni az idei pálinkáimat majd leszűröm/lefejtem akkor. A szűrés aromavesztéssel jár, ezért csak akkor szűrném ha muszáj lenne. Hadd pihenjen. De ez persze csak az én szerény amatőr véleményem majd biztos lesz itt valaki rögtön aki lehülyéz meg lekezdőz engem hogy "utópárlatos és azért pelyhes, öntsed ki mert sose lesz jó stb".

Előzmény: kezman46 (102392)
kezman46 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102392

Üdv!

Kérdésem lenne, kaptam egy liter barackpálinkát, opálos a lelkem, ízre minden ok, a tulaj nem tudja mitől, amit kétlek, szerintem későn állt le a középpárlattal és került bele kis UP, mit lehet ezzel kezdeni?

zsorsz Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102391

 Fosókát tavaly cefréztem,festékkeverő,paszírozás 10-es z.ládán,pektinbontó,élesztőtápsó,sütőélesztő előre felfuttatva,sav nem kell bele,mert iszonyú savas.Finom pálinkát ad,de egy s.barival,körtével,birssel nem veheti fel a versenyt,szerintem.

Előzmény: Sailer (102370)
sogi01 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102390

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (102327)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102389

kezdő balfaszoknak (mint én) jótanács, ne magozzatok főzés előtt normális szűrő nélkül...:) :(

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102388

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZUTJYMFFfbkp4MGM&usp=sharing

 

Nekem pozitív, csak a szedése női munka.

A 6 vödör cukormentes adott 7,5l 40 V/V% -os alszeszt  pH4,9.

A pálinka 3,9l 74,8V/V%  pH 8,2

Mézes illatú, marcipános hosszan tartó utóíz. 

Igazi vadas.

Előzmény: Sailer (102370)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102387

basszameg megint nem lesz időm aludni, átfejteni a cefrét kisebb edényekbe, hogy tudjam vinni reggel főzni.

 

Ilyesmi idegenszavak keveregnek a fejemben, mint edénydíj? higítás díja?

Ezek bevett dolgok főzdénél?

naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102386

ja hogy ja.

Előzmény: bezzeg Jani (102385)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102385

A menetes kupak gyári kialakítás.

Előzmény: naivkezdo (102384)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102384

de így is kifúrtad a tetőt. Mitől kevésbé szétbarmolt így, mintha kotyogónak fúrod ki?:)

Vagy félreértelek?

Előzmény: bezzeg Jani (102383)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102383

Erre a csonkra van befőttes gumival rágumizva a zacsi és a gumi szorítása olyan, hogy a túlnyomást el engedi.

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZdloyaG5rRnNhYVE/edit?usp=sharing

Előzmény: naivkezdo (102382)
naivkezdo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102382

és hol távozik a felesleges (túlny) co2?

Előzmény: bezzeg Jani (102380)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102381

Tavasszal kiveséztük ,,unortodox" Nem ajánlom senkinek.

Előzmény: rézműves1 (102379)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102380

Nem barmoltam szét a hordó tetőt, 14 Ft.-os fejlesztés, 1db szemetes zsák + 1db befőttes gumi.

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZdloyaG5rRnNhYVE/edit?usp=sharing

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZYm80QTAtaW5HX0U/edit?usp=sharing

 

 

Előzmény: Feriba51 (102076)
rézműves1 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102379

..."A cefre vágás miatt."...

 

...ezt nem igazán értem...mióta kell a cefrét "vágni"...azt nem kicsavarjuk??... ..."homályosítsatok" már fel!!!DDD...valamiről lemaradtam??...ez az új "módi"...ezt hol tanultad??...

Előzmény: bezzeg Jani (102375)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102378

A rajz szerin inkább légfürdős, a duplikált fenék csak hab a tortán.

Igen a réz katalizáló hatása következtében új aromaanyagok is keletkeznek.

És az áthabzás ellen is véd a páradóm, a nagyobb párlási hőmérséklet következtében a gyümölcs eredeti aroma anyagai részben elbomlanak.

Az egyetemes gáztörvény szerint én a fordított kúp formát választottam.

Előzmény: vasbogre (102363)
Tucso69 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 102377

Többen is írtátok, hogy magozzátok a cefrét, aztán később főzitek.

Közvetlen főzés előtt kell magozni! A kajszim maggal van cefrézve-szeretek veszélyesen élni!

Csak annyit magozok, amennyit ki is főzök.

bezzeg Jani Creative Commons License 2014.07.31 0 0 102376

6/4"  

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZSGU3WFJxVm1oRE0/edit?usp=sharing

 

Véleményem szerint nem kőbevésett a 20 C fokos hűtővíz.

Megfelelően méretezett hűtőfelület esetén a 25 C fok is jó. 

 

Előzmény: gabor0036 (102349)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.07.31 0 0 102375

A cefre vágás miatt.

 

Wagner-féle Fehér kft     Tatabánya

 

1300 Ft.  gazdabolt.

Előzmény: obsitos3 (102353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!