Keresés

Részletes keresés

mbalintv Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1329
ÜHÜM!
Éppen az apartmanunk mögött volt (1 utcányira). Még elektromos személymérleget is vettünk, amennyit zabáltunk, hogy nem is baj, ha szembesülünk a valósággal... ;-)))

Nagyon jó volt az útbaigazításod, kicopyztam, az első napokban hordtam magammal.
A Korali tavernában (ahol a magyar pincércsaj dolgozik, DIA-tól nem messze) olyan gyros tálat ettünk, hogy a fülünk kettéállt tőle, rengeteg volt rajta a husi!
A szüleim is velünk voltak, csak másik szobában. Anyának annyira tetszett a tiszta lassan mélyülő víz, a homokos tengerpart, hogy megváltoztatva korábbi elhatározását, azt mondta, hogy jövőre is inkább ezt választaná, mint Horvátországot (ez volt a korábbi terve).

Szóval KÖSZI!

U.i.: Ittam ouzot az egészségedre!

Előzmény: Törölt nick (1328)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1328
Látom, megtláltad a DIA-t!
Előzmény: mbalintv (1325)
mbalintv Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1327
Hát... a görög határhoz képest ez a 40 perc szinte felüdülés volt. Más panasz tényleg nem lehet rájuk.
Előzmény: LUCzI FERencz (1326)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1326
Ezek szerint akkor mégiscsak kopaszok (rutintalanok) voltak a sofőrök, ha Röszkének mentetek, és 1 órát kellett várni. Mindössze 20 km kerülő, Tiszasziget határátkelő, csak a szomszédos országok állampolgárai részére, és a legbrutálisabb csúcsidőben, amikor mentek haza a törökök, és Röszkénél 5-6 óra volt a várakozási idő, itt 5-6 perc alatt át lehetett jutni. Kollegám ment arra, az én javaslatomra, miután felhívtam a határátkelőt, és ők mondták, hogy a legbrutálisabb várakozási idő 10 perc szokott lenni.
Utána meg jugó részen frankón ki van táblázva, el sem lehet téveszteni az autópálya felé.

mbalintv Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1325
Előre is bocsi, ha túl hosszú!

Úticél: Stavros (Észak Görögország, Thesszalonikitől keletre ~60 km)
Apollon travel, emeletes busz
Busz + önellátó apartman: 38000 Ft (+biztosítások)
08. 29-én 11.00-kor indultunk a Nagyvárad térről, az irodának akkor mentek más buszai is (2 Sartiba, 1 Paraliára).
Pontosan indultunk, elő megállónk Röszkén volt a "virágpiac" nevű parkolóban, itt felvettünk még két leányzót. Itt volt utoljára lehetőség forinttal vásárolni. Van bolt, nem túl magas árakkal, étterem (nemigen van rá idő). Az épület főút felőli oldalán hosszú a sor a WC-nél, ám az Apollon-os buszsofőr srácok felhívták a figyelmet, hogy az éttermen keresztülsétálva az épület hátsó oldaláról is nyílik illemhely - csak a mi utastársaink voltak ott. Élelmesek ezek az Apollon-os buszsofőrök :-)) .
A magyar-szerb határ 40 perc alatt megvolt.
Nagy pozitívum, hogy a sofőrök mindenütt tudták (határokon), hogy hogyan, miként lehet a leggyorsabban előrehaladni. (Előrementek az összegyűjtött útlevelekkel, vittek magukkal néhány dobozos sört stb.)
Belgrádban valóban sok az új épület, családi ház 2-3 szintesek, legtöbb bevakolatlan. Nem lehet, hogy az USA juttatott némi pénzt a háború után, amiből elkezdték az építkezést, csak a pénz a befejezés előtt elkopott?
Második megállónk Belgrád után kb. 30 km-el volt, egy nagy benzinkútnál, étterem is, WC is szép és kultúrált volt. Rendszeresen 3,5-4 óránként tartottunk pihenőt. A szerb-bolgár határon már éjszaka voltunk, 1,5 óra alatt teljesítettük, a bolgár-görög volt a leghosszabb: 2,5 óra.
Görögországba hajnali 5-kor léptünk be, kis szundikálás és további 2 óra utazás után, reggel 7-re (ottani idő szerint) már meg is érkeztünk Stavrosba. (Így az odaúton az utazási idő kereken 20 óra volt)
Az apartmant sajnos csak délben foglalhattuk el, (9-kor költözött ki az előző társaság és utána még takarítottak) de rendes volt a tulaj, biztosított helységet a bőröndöknek, és akinek halaszthatatlan dolga volt az egyik wc-t is használhatta.
A Voula apartmanban voltunk, jó választásnak bizonyult, nagyon közel (50-70 m) volt a tengerpart és éjjel is csendes volt, jól lehetett volna aludni, ha nem lett volna az első napokban dögmeleg...
Nem sikerült tengerre néző szobát kapnunk, de a szép hegyekre néző panoráma valamennyire kárpótolt.
Szombaton, vasárnap és még hétfőn is nagyon jó idő volt, kellemes volt a tenger, búvárszemüveggel, pipával órákat lehet eltölteni azzal, hogy a parti vizekben keresgélő halakat, rákokat figyeled. Nagyon tiszta a víz.
Kedden szerettünk volna fakultatívra menni: kishajóval lakatlan szigetre, a hajó azonban sajnos sem aznap, sem szerdán nem indult el, mert eléggé megerősödött a szél és a hullámzás. Így kénytelenek voltunk strandolással eltölteni az időt. :-)
Csütörtökön busszal elmentünk Thesszalonikibe, és onnan tovább a csúszdaparkba (Waterland). Itt már igen érződött az utószezon, alig volt valaki rajtunk kívül, nem nagyon kellett sorban állni. Akik Szalonikiben maradtak városnézésen, kicsit fáradtan szálltak fel a buszra 5 órás csavargás után...
Pénteken az úti cél először Kavala volt - a gazdag görögök üdülőhelye. Valóban nagyon szép a város, a kilátás, csodaszép tiszta a tenger, egy baj volt: nagyon kevés időt adtak a városnézésre, mert indultunk tovább Keramotiba.
Keramoti ~40 km Kavalától, kikötővároska, innen indult a komp Thassos szigetére. 40-50 db sirály végig kísérte a kompot, vadásztak a kidobált kenyérdarabkákra. Thassoson viszont soknak bizonyult a 4 óra. Megnéztük a bazársort (drágább, mint Stavros), fürödtünk a tengerben (van olyan rész, ahol a vízbe csak hatalmas fehérmárvány tömbökön keresztül lehet bemenni, nem semmi látvány!!!) és sétáltunk a feltárt műemlékek között. Sajnos azonban egyre többet volt az eszünkben, hogy holnap ilyenkor már hazafelé tartunk.
És eljött az utazás napja, a busz csak 11.00-re ért oda, így hazaindulás 13.00-kor volt, legalább még lemehettünk a partra és vásárolhattunk egy kicsit a bazárokban (irhakesztyű 6€/pár, bőröv 3,50€/db, gyros 1,50€, óriáspalacsinta szintén 1,50€).
A visszaút még fárasztóbb volt, hiszen már nem volt mit várni. Görög-bolgár határ 3 óra!, Bolgár-szerb: 1 óra, szerb-magyar 1 óra.
Magyarországra reggel 6-kor érkeztünk, Pesten 8.30-körül voltunk, a visszaút mindössze 19 és fél óra volt!
Kóstoltunk:
Halvasz-t (görög édesség, 1doboz~2€),
Banán üdítőt (rostos, 1L: 1,20€, nem tudom itthon miért nincsen?)
Ouzot, Metaxát,
Sült kagylót(7€/adag körettel együtt),
Gyrost (minden mennyiségben 1,50€ pitában, tányéron 4€ köret nélkül púpozva husival, nyammm!),
Óriáspalacsintát,
Souvlakit(4,50€/adag körettel együtt),
Görög salátát, Tzatzikit, Kaviár salátát (rózsaszín, taramosalat, vagy valami hasonló van ráírva 450gr~1,30€ DIA supermarket),
Csokifagyit (DIA supermarket 1L:1,68€ ez azért nem olyan rossz!),
és persze gyümölcsöt minden mennyiségben (szőlő 0,58€/kg, nektarin 2,25€/kg, őszibarack 1,95€/kg, görögdinnye 0,14€/kg).
Finomak a péksütemények, csak hát húzósabb mint itthon, a cukrászsütiket, bár nagyon szépek voltak, nem kóstoltuk, egy szelet sütiért 1,50-2€ egy kicsit sok!

Na egyenlőre ennyit, ha valami még eszembe jut, majd írom!

Képek:
http://kep.tar.hu/mbalintv

Előzmény: Törölt nick (1314)
_Géza_ Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1324
Találtam egy jó kis Görög témájú oldalt ha valakit érdekel.:
www.assos.hu
snowman Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1323
Sziasztok!
Szerencsesen megerkeztunk Stavrosba, es mar tul vagyunk egy felig esos, meg egy felig napos napon. Valtozekony az ido, nagyon kellemes a kornyek, meleg meg a viz, szep a taj, es robogozni qrva jo!
Sajna a net egy kicsit draga, ezert most csak szukszavuan meselek.
Az 5 euros duty free-s Absolute Vodka itt mar 11 euroba megy. Meg jo hogy tankoltam a hatarnal. :o)
Tequila Gold Sauza 8 euro ugyanott. Itt 14.8.
Mi Apollonnal utaztunk, a busz eleg jol tepett, a hatarokat eleg jol megusztuk, es 22 oran belul voltunk.
Viszont a Dias Zeus-os irodaban bereltunk robogot napi 15 euroert, mert ott beszelnek magyarul, es jok a robogok is.
A kornyekbeli oblok nagyon szepek, a hegyen levo panoram ettermtol gyonyoru a kilatas, es reggel elkaptunk az egyik templomnal egy miset is, szepen oltozott helyiekkel, es nehany padon piheno oreggel, akik kivulrol hallgattak a ceremoniat.
Na egyelore ennyi, a tobbit, ha hazaertem.
Apropo: tudja valaki, hogy Szerbiaban miert van minden haz teglaban, vakolatlanul?
mEdvE Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1322
Tévedtem, már sikerült megbocsátani nekik a drága fagyit, mert vettünk most itthon szőlőt, és hát az ottanihoz képest, hm... inkább nem minősítem :-) (ettől persze még nem fogom megérteni, hogy _miért_ ilyen drága a tejtermék ott, de ez már maradjon az én gondom.)
Előzmény: mEdvE (1310)
Abraka Dabra Creative Commons License 2003.09.14 0 0 1321
Sziasztok!
Tegnap éjszaka érkeztünk meg Tolo-ból, rövidesen írok többet az útról, eszméletlen jó volt. Utazással együtt majd két hétig el voltunk, sok élménnyel gazdagodtunk. Aki teheti ne álljon meg Görögországban északon, érdemes lemenni délre. Athent autóval csak erős idegzetűeknek ajánlom, én az voltam, így tűrhető volt. Csak a feleségem hányta a kereszteket.:-)))
Az Akropoliszt még Marco Polo sem találta volna meg, nekünk azért sikerült:-)
Részleteket még később írok, ha érdekel valakit.
bogyó Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1320
Igaz, elszámoltam. De akkor is ugyanott vagyunk, mint gr-ben.
Előzmény: Pávek Úr (1318)
Pávek Úr Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1319
Ja és még annyit, hogy ez az 1 eurós fagyiár tényleg sok honfitársam szemét baszhatja, mert tavaly Sartiban pont ezen voltam kiakadva, hogy mindenhol ezen sopánkodtak a magyarok. Ami ha belegondolunk elég nagy hülyeség. Elmegy valaki Görögországba és egy hét alatt bukik kb. 3e Ft-ot a fagyin az itteni árakhoz képest. Erre már tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha ez is zavarja, akkor maradjon itthon és vegye itt az óccsó fagyit. Én megértem ha valakinek kevés a pénze (nekem mindig kevés), de nem bírnék úgy nyaralni, hogy állandóan azt nézzem: "forintban ez mennyibe kerülne". Akkor inkább itthon maradok...
Pávek Úr Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1318
Hát egyrészt 150-200 kuna messze nem 45-70 euro, inkább a fele. Másrészt az őcsémék júliusban voltak Dalmáciában, ahol 120 kunáért mentek hajókirándulásra, tengeri halas, herkentyűs ebéddel (hatalmas adagok voltak, láttam fényképen), tehát kb. görög árszínvonal.
Más kérdés, hogy egy ebédet a Meteoráknál sztm nem a Klauzál téri kifőzdék árszínvonalához kéne hasonlítani, hanem inkább a budai Váréhoz és kíváncsi lennék ki kajál meg ott 7 euróért...
Görögország szerintem a magyar árakhoz képest elég drága, főleg a felkapott üdülőhelyeken, ahol sok az EU-s túrista. De ezt be kell kalkulálni előre, vagy ha valakinek kevés a pénze, akkor jól szét kell nézni, mert ott is vannak olcsó helyek :)
Előzmény: bogyó (1317)
bogyó Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1317
Jártál te már külföldön? Még Horvátország is drágább. Hrvatskaban 150-200 kuna egy ugyanakkor ebéd 2 főre, ami kábé 45-70 EURó.
Előzmény: mEdvE (1315)
mEdvE Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1316
Yikes, milyen ismerős képek :-)
Előzmény: mbalintv (1312)
mEdvE Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1315
Én elhiszem, de attól még menjenek a fenébe, hogy van pofájuk ennyit elkérni érte. A balatoni menüt nem ismerem, de azért itt Pesten ezért a kb. 1700 Ft-ért más színvonalú kaját kapsz, és nem gyorsétkezdében.
Lezárom a vitát: Görögország _nekem_ drága. Így jó? :-)
Előzmény: Törölt nick (1313)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1314
Már vártalak. :-) Átnéztem a fényképeidet, de bővebben is írhatnál.
Előzmény: mbalintv (1312)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1313
Az úton-útfélen kapható jégkrémek rentábilisabbak. És finomak.
Előzmény: mEdvE (1310)
mbalintv Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1312
Múlt héten ilyenkor töltöttük görög nyaralásunk utolsó teljes napját. :-( .
Minden frankó volt, a határ kicsit húzós (görög-bulgár busszal oda 2.5, vissza 3 óra), de így is itthon voltunk 19.5 óra alatt Stavrosból.

Felraktam ide néhány képet:
http://kep.tar.hu/mbalintv

Ha valami kérdés van nagyon szívesen válaszolok.

mEdvE Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1310
Nem állítottam, hogy nincs Görögországnál drágább hely, de a 250Ft-os fagyigombócot sosem fogom nekik megbocsátani :-)
Előzmény: balazsh (1309)
balazsh Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1309
mEdvE !

"(kedvezményes 7 eurós "menü" áron - IGEN, Görögország DRÁGA hely!). "

Ha görögország drága, akkor mi nem az?

Talán a Balaton, vagy Olaszország, vagy netán Horvátország?

Szerintem Görögország nem dréga hely !!!
Egy baja van, hogy messze van.

üdv

balazsh

Előzmény: mEdvE (1303)
_Géza_ Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1308
Ennyiért tényleg király. Szerintem jó lessz!
Én elhédereztem volna egész nyáron, nagyon jó volt.
Előzmény: snowman (1305)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1307
Happy Lastminute!
Előzmény: snowman (1305)
mescaline Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1306
szerintetek igaz az az állítás, hogy a turistaparadicsomokban könnyen lehet munkát találni akár egész szezonra is?
snowman Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1305
Na jó napokat.
Kicsit lehangolóak az utolsó hozzászólások, de nem érdekel.
Holnap reggel eltűztem Stavrosba. :O)
Mint tudjuk, Görögország fővárosa Lásztminit, úgy hogy megcsíptünk egy csoportos lemondás miatt 15ezerre leértékelt utat (busz+szállás).
Ennyiért ha havazik, és egész nap kártyáznom kell zsíroskenyér mellett egy hétig a szobámban, akkor is buli.
Addig is szabin vagyok, és nem Büdipesten. :o)
Ha van netcafé a környéken, akkor majd tudósítok.
_Géza_ Creative Commons License 2003.09.11 0 0 1304
Üdv mindenkinek!

Mi idén voltunk Görögországban (először). Paralián voltunk apartmanban a szállást irodán keresztül intéztük az utat autóval tettük meg.
Stevie leirása nagy hasznunkra volt ezért köszönet neki érte. A határon nekünk nem volt semmi problémánk simán átjutottunk mindengyiken.
Arra figyeljetek hogy a Görög határon nem szabad odálni kocsival az útlevélkezelő bódéhoz hanem előtte van egy stop tábla kb.2m-re ott
meg kell állni és gyalog odavinni különben leordibálnak (mi igy jártunk). Esztergomból(50Km.Bp.től) 18óra volt az ú Paraliáig (1200Km).
Bár mi Theszalonikiben kicsit elkeveredtünk. Akik busszal jöttek 28órát utaztak én rühellem a buszt úgy hogy besokaltam volna.
Paraliából is kettő van egymás mellet egy Katerini Paralia meg valami másik ???Paralia ezzel is keveregtünk egy kicsit. Ja és Suzukival voltunk
úgyhogy utazósebesség max 120-130Km/h volt. Jugóban tényleg vadásznak a rendőrök akár ok nélkül is ez kb.6eFt-ba került(1500dinár)
a nemlétező 60-as táblára hivatkozva és csak dinárt fogadott el úgyhogy érdemes váltani az autópálya dijak miat is (300+300+790dinár).
Útdijakat is kell némelyik határon fizetni meg fertötlenitési dijat de ezek 5 meg 2 euró nem vészes.
Athén kivételével mi autóval voltunk az Olimposzon meg a Meteoráknál. Athént nem ajánlom autóval mert 4millió lakosú városban nembiztos
hogy odataláltok ahova akartok :-) Főleg olyan szabályok mellett hogy páros napokon csak a párosszámra végződő rendszámú autók mehetnek be
a belvárosba a páratlan napokon meg forditva ezt a levegőszennyezés miatt vezették be. Amúgy gyönyörű minden kaját ne vigyetek ott sem
drágább sokkal mint itt. Sok étteremben van Magyar nyelvű étlap úgy hogy ránk vannak készülve :-). - Ja és Bulgáriától kezdve olyan a közlekedés
hogy le kell húzódni az útszélére ha előznek,akkor is ha jönnek szembe ugyanis elég szélessek az utak és el lehet férni 3an egymás mellett
ezért ők igy közlekednek ha belejön az ember nem is rossz főleg ha mi előzünk csak figyelni kell a tükröt félszemmel mindig.
No még oldalakat tudnék irni de lusta vagyok hozzá azért remélem nem volt hoszontalan.

Emilben válaszolok ha van kérdés vagy kell útvonalterv valakinek.
ppgeza@freemail.hu

Sziasztok Géza.

mEdvE Creative Commons License 2003.09.10 0 0 1303
Próbálom összeszedni a gondolataimat, miket is írhatnék egy hét Görögország után. Az élmények vegyesek, persze inkább jók, meg untatni sem szeretnék senkit, ezért inkább csak a lényeget foglalnám össze röviden. Eurotours által szervezett út, 2003.
Utazás: busz. Hosszú, nyugös, kerülendo :-) Kifelé a magyar határ elott valami lepukkant krimónál álltunk meg, elég gázos a vécé, valamint nem volt bankautomata (szerencse, hogy akadt még nálam kápé HUF). Gyorsan kiértünk, reggel 8-kor indultunk, másnap 9-re (ugye +1 óra) már a kies és napsütötte tengerparton lógáztuk a lábunkat - illetve nem egészen, a nap nem nagyon sütött :-) Persze aggódva az idegenvezetohöz fordultunk, hogy mi lesz (még esokabátot sem vittem), o zavartan annyit mondott, a felhos ido nem annyira jellemzo arrafelé... igaza lett, az utolsó napon volt még felho (sot, egy enyhíto zápor is), egyébként szikrázó napsütés, árnyékban negyven fok. Pont jó volt a tenger is, sot, utsóelotti napon kaptunk extra hullámfürdot is (valami 2-3 méteres hullámokkal, én ilyet éloben még nem láttam). Nagy élmény volt :-)
Visszafelé eloször is majd megfagytunk - éjszaka 5 fok, és a buszon nem futöttek -, másrészt a magyar-szerb határon a baksis sem használt, a vámos elment egy órára ebédelni, mi meg ott kuporogtunk a buszon, mint valami idióták. JQA!
Szállás: Asprovalta, "Jorgos" ház, a foúttól nem messze, a tengerparttól sem, csak azt cseszték el ezek az agyatlan görögök, hogy a foút valami nemzetközi út is volt egyben, éjjel-nappal nagy forgalommal, kamionokkal, stb. Én aszittem, BP zajos város, de át kellett értékelnem a véleményemet :-) Ennél nagyobb probléma volt, hogy a kétszáz méterre lévo, gyakorlatilag nyitott szórakozóhelyen péntek és szombat este éjféltol reggel hatig (!) élokoncert volt, megfelelo hangosítással. Hát, nem sokat aludtunk azon a két éjszakán.
Amúgy az apartman kissé piszkos volt (a vécé konkrétan sz*ros), de némi takarítás után már használhatóvá vált. Csak az ágy nyikorgását nem tudtuk leküzdeni, így alkalomadtán leköltöztünk a földre :-) Ami még gázos, hogy a helyet az elutazás napján 9-ig (!) el kellett hagyni, és a busz 5-kor indult - ez nem túl kultúrált megoldás (mi sétáltunk egy nagyot, meg beültünk valahová ebédelni).
A környezet: Asprovalta - nyaralófalu, viszonylag nagy élettel, jófajta tengerparttal. Vrasna - NeoVrasna - szintén nyaralófalu, élet nulla, amolyan hétvégiházas környék. A tengerpart jó :-) Stavros - a nemzetközi úttól távolabb,
Asprovaltához hasonló élettel, kikötővel, hegyoldallal, külön magyar nyaralópanziókkal. Nekem ez volt a legszimpatikusabb, legközelebb ide jönnék...
Az árak (vagy inkább a zárak? :-)): Görögország drága. DRÁGA. Egyrészt kivételes dolgoktól eltekintve (csodaszép szőlő három kilója 2 euro) kb. dupla áron kapható minden, másrészt az eurót nem nagyon aprózzák (tehát minden "egész" euro - és nyilván felfelé kerekítenek). Egy visszafogottabb kétszemélyes ebéd - saláta, hal, sör, semmi extra - 21 euróba került (egyébként csudafinom volt - szerintem ez még ott is a jobbik kategória, ha valaki arra jár, a tengerparton van az étterem, a vrasnai részen, valami "MPOEM" a neve, és onnan lehet megismerni, hogy 5 nyelven van kitéve az étlap :-)). Lehet enni csudajó káposztás kenyeret 60 centért :-) meg fagyit gombóca (!) 1 euróért (azaz 250Ft egy _gombóc_ fagylalt az olcsóbb helyeken - dilisek ezek a rómaiak, izé, görögök).
A fakultatív programok: ez itt a kritika helye. Szóval. Egyrészt, k* drága mindegyik (kb. 25 euró prokopf), ez még a kisebbik baj, de igazából ez az ár az utazáson kívül semmit nem tartalmaz. Mi két programot próbáltunk, az egyik Kavala (egy nagyon pöpec kisváros a tengerparti hegyoldalban) és Thassos sziget (hangulatos, bár kissé kihalt falucska), a másik pedig a kötelező Meteorák. Egyrészt, az idegenvezető mindkét alkalommal közölte, hogy nincs engedélyük idegenvezetni, ezért a buszban olvassa fel a tudnivalókat, másrészt a kaját mindenki magának fizeti (kedvezményes 7 eurós "menü" áron - IGEN, Görögország DRÁGA hely!). Ugyanígy a Meteorákra a belépőt is nekünk kellett állni, itt azonban nem ez a fő gond, hanem hogy k* messze van! Buszoztunk kb. 5 órát, ott voltunk kb. hármat (ebből félóra valami helyi szuvenyírüzletben, háromnegyedóra ebéd - magyar átok, mert MINDIG CSAK ZABÁLUNK!), tehát a kolostorokra jutott effektív 1-1.5 óra. Persze ez nem csak az iroda sara, mert tényleg messze van, de mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ha Meteorákat akar nézni, azt ne a Chalkidiki félsziget ezen feléről tegye - akkor menjen Nei Poriba, vagy Paraliába!
Egyéb: szieszta idő van, ami alatt nem nagyon tudtunk semmit csinálni (üzletek zárva), tengerpartra lemenni a megsüléssel egyenlő. Ne kövessétek el azt a hibát, hogy egy darab Fülessel vágtok neki a nyaralásnak :-) Vigyetek olvasgatnivalót.
Az embereket szokni kellett, más típus, nagyobb gond, hogy az öregek szinte egyáltalán nem, a fiatalok nagyon elvétve tudnak bármilyen más idegen nyelven a görögön kívül, angol nyelvű felirat gyakorlatilag nincs (max. az ilyenek, hogy ne szemetelj a tengerparton - ez nyilván nekik is érdekük). Poén, hogy a gyerekek este 8-tól 10-ig a legaktívabbak, érdekes a sötétben szaladgáló kölköket látni :-)
Legközelebb biztos: 1. autóval megyünk négyen - így olcsóbb is, kényelmesebb is. Vagy repülővel, ha addigra meggazdagszunk :-) 2. Több pénzt szedünk össze a nyaralásra. Például bérelünk majd biciklit vagy robogót, és nem kell 10 kilométereket gyalogolni a következő faluig. 3. Nem megyünk fakultatív programra, inkább magunk szervezünk. 4. Megtanulunk görögül :-)
Nos, ennyit a rövid összefoglalóról. Nem baj, van mit olvasgatni az ebédszünetben :-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1302
Repülő Szalonikibe.
Előzmény: Törölt nick (1301)
zsandár Creative Commons License 2003.09.02 0 0 1300
Köszönöm!
bogyó Creative Commons License 2003.09.01 0 0 1299
Van Kréta topik, ott igencsak mélyégi infókat kapsz Krétáról.
Előzmény: zsandár (1298)
zsandár Creative Commons License 2003.09.01 0 0 1298
Bocs,hogy nem olvastam végig a fórumot. Ha van köztetek olyan aki megbízható infórmációkkal rendelkezik Krétáról az alábbi kérdésekben kérem,hogy segítsen.
Milyen az idő ott általában október közepén ,lehet e fürdeni,stb,stb?
Árak a boltokban ,tavernákban ?
A gyerekeinkkel mennénk /5 és 3 év/tehát inkább csendes helyre,kis falu is jó, a lényeg hogy a tengerpart korrekt legyen.Nem kell a nyüzsgés.Sajnos autóval nagyon messze van /plussz kompköltség -tényleg tudja valaki a kompdíjat /úgyhogy marad a repülő.
Eddig csak autóval voltam G.országban úgyhogy kérem ajánljatok egy jó utazási irodát is.
És minden egyebet amit még tudtok Krétáról.
Köszi szépen !!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!