Keresés

Részletes keresés

Komárom- Creative Commons License 2001.07.18 0 0 271
Ne hagyjátok ki a Tzazaki-t ! Ez egy salátaféle, nagyon finom és meglepő íze van. Étteremben kb.400 Grd. körűl. Kalamári, asszem így írják-tintahal panírozva, ez sem kutya. A muszakát is meg kell kostólni, mert csak itt kapható eredetiben. .. A szuvlaki egy kicsit rágós, de laktató. Csirke - Katapulo - ezt mindenhol találtok és van egy Görög specialitás, a paradicsom és paprika töltve, nyakonöntve olivaolajjal, na ez sem rosz. Aki étterembe megy azt érhetik kedves meglepetések, mint minket is... Egyszer kaptunk - csak úgy uzót és kolát a gyereknek, máskor görögdinnyés tálat, vagy sima kenyér helyett grillezett, fűszerezett kenyeret egy pici olivaolajjal leöntve, persze ezt már akkor amikor másnap is ott vacsoráztunk, utánna jött a kéretlen dinnyéstál. Szóval ott talán jobban "megbecsülik? " a vendéget, mint nálunk és nem csak a drachmára játszanak. ... Azt nem tudom mi a helyzet az északi chalkidiki vidékkel, mert mi a peloponészoszi részen barangoltunk.
Előzmény: Oszy1.816v (270)
Oszy1.816v Creative Commons License 2001.07.17 0 0 270
Az jo mert ugyis komaljuk a girost:), meg megkostolnank a helyi egyeb kulonlegessegeket is. Mit erdemes meg kajalni, egyet ismerek asszem szuvlaki vagy ilyesmi?

Oszy

Előzmény: FLaci (269)
FLaci Creative Commons License 2001.07.17 0 0 269
Paralián utcai kajáldákban giros vagy hamburger 350-400 dr volt. Ugyanaz "menü" rendszerben ( + sült krumpli + dobozos üdítő) 1100 körül. Erre azért emlékszem mert rengeteg girost kajáltunk két hét alatt...
Előzmény: Oszy1.816v (268)
Oszy1.816v Creative Commons License 2001.07.17 0 0 268
FLaci,
koszi az infot
Remelem kijovunk a penzdol, mert kajat es piat nem nagyon tudunk vinni.

Udv
Oszy

Előzmény: FLaci (267)
FLaci Creative Commons License 2001.07.17 0 0 267
Nem emlékszem a pontos árakra, de biztos nem voltak veszélyesek, mert rendesen bevásároltunk (főleg süti, chips & gyümölcs), és nem kellett otthagynunk az utolsó vasunkat is...
Előzmény: Oszy1.816v (266)
Oszy1.816v Creative Commons License 2001.07.17 0 0 266
joohee
Mikor indultok Olimpic-Beach-re? mi augusztus 9-en, mi is Macedonian keresztul, ha valaki akkor jon "bandazhatnank" egyutt:-). Talan ugy biztonsagosabb is.
FLaci,
Katerini-ben a diszkontaruhazban, milyen arak vannak, hasonlo mint itt? vagy csak a Metaxa olcso:)))

Udv,
Oszy

Komárom- Creative Commons License 2001.07.15 0 0 265
Felmásztunk az Aja Sofia templomig. Örűltünk, hogy végre felértünk, de meg kellett tenni...
Nekem nagyon tetszett az egész. Itt gondolatban visszazuhanhat az ember egy- ezer évet. A kempinget, ami ez az egy a környéken láttuk. Jól felszerelt, de a tengerpart az szemetes volt és sziklás. Szóval ezért nem maradtunk ott. Onnan Mistrába mentünk, pedig fájt a fogam az Elafonisos szigetre, ami onnan kb.30 km.... Itt Monemvassiában azt nem értettem, hogy ha a kempingre több millcsit ráköltöttek, akkor miért oly elhanyagolt a tengerparti része.
Előzmény: lordofthechicagoblues (264)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.07.14 0 0 264
Üdvöz légy, halandó!

Ha megjártad Monemvassziát, akkor sorstárs vagy, légy üdvözölve!

Hogy tetszett a "szörny"?
Mármint, amikor kocsival a kanyargós úton először megláttátok a tengerbe húzódó valamit, ami aztán az öreg városrésznek bizonyult?

Van (volt legutóbb) ott egy elég jó Hard Rock Café, ahol guinness-t is csapoltak, megvan még?
(közvetlenül a "szörny"-re néző terasza volt)

Mi akkor a város mellett, nem messze egy kempingben szálltunk meg (bambuszos rekeszek voltak a kocsiknak kialakítva) és rendkívül óvakodtunk a - nagy néha előbukkanó - skorpióktól...
Kicsit koszos, homokos partszakasz is járt hozzá, ahol alapjáraton már volt egy német juhász-szerű kutya, aki szeretett velünk bejönni búvárkodni, úgyhogy ez örökre az egyik kedvenc helyünk lett.

Előzmény: Komárom- (263)
Komárom- Creative Commons License 2001.07.13 0 0 263
Ha egyénileg autóval utaztok vétek megragadni Sartiban... !
Igaz, hogy kortól is függ, de onnan néhány km. a Meteorák és onnan szintén nem sok Delfi, és ha már eddig eljutottatok vétek kihagyni Epidavrost Korintoson keresztül menve.
Görögország egy csoda, ide szerintem nem "csak" fürdeni kell menni...
Idén lejutottunk a Tenaro fokig, megnéztük Monemvassiát a Diros barlangot és Mistrát is.
Koroni pl. egy gyöngyszem. A város, a kikötő és kilenc óra után a tömeg, akik eddig csak behúzódtak, - most vidáman "özönlenek" a part felé...
Szóval kalandra fel, több bátorság és önállóság. - Olcsóbban meg lehet úszni egy utat egyénileg !!! , mondjuk kempingekben éjszakázva. A diszkókat itthon is megtaláljátok. Oda ott Görögországban csak a túristák mennek pénzt költeni.
mud Creative Commons License 2001.07.13 0 0 262
Igaz, hogy az említett utvonal jobb, mint Romanian keresztul, de en semmikeppen nem mennek arra, foleg az amerikai jogsim miatt, de egyebkent is qrvara ovatosnak kell lenni a szerb rendorokkel. A macedoniai helyzet pedig nem javul. Legalabbis azok a hírek, amiket en kapok, nem jók. Ha egyfolytaban lehúzzátok, egyszerűbb a roman-bolgar menet.
szalai99 Creative Commons License 2001.07.13 0 0 261
Nekünk a Debrecen - Sarti útvonal kb 17 órába került, végig (nyuszi módon) betartva a sebességhatárokat. Lehet hogy szerencsénk is volt, de megúsztuk büntetés nélkül.
Merre menjetek? Ebben Nektek kell dönteni (itthon is fejünkre eshet egy cserép). Mi is tartottunk Macedóniától (próbáltunk világosban átérni rajta), de utólag mindenképp jó döntésnek tarjuk. Ebben megerősítettek azok is, akik Nis - Szófia útvonalon érkeztek Sartiba. Egyébként a magyar buszok egy része továbbra is Macedónián keresztül közlekedik.
Becsapás?: Visszafelé átváltottunk 10 DEM-et. Ha jól emlékszem, 300 Dínárt adtak érte. Ebből megmaradt még 140.
Jó utat!
Előzmény: Kata007 (260)
Kata007 Creative Commons License 2001.07.12 0 0 260
Sziasztok!
Mi 20-án indulnánk szintén Sartiba. Tényleg nyugodt szívvel indulhat az ember Macedónián keresztül? Az Autóklubban még tegnap is azt tanácsolták, hogy inkább ne arra menjünk. Ja és engem is érdekelne, hogy mennyi idő alatt értetek oda.
Előzmény: bogyó (259)
bogyó Creative Commons License 2001.07.12 0 0 259
Ja igen, mennyi idő alatt zúztatok végig?
Előzmény: szalai99 (257)
bogyó Creative Commons License 2001.07.12 0 0 258
Nem csapnak be, tavaly mi is 2, 2, majd 21 márkát fizettünk. A becsapás ott van, hogy ha átváltod a márkát dínárba, és azzal fizetsz, az egészet megúszod 10 márkából :-)

Más: szóval nyugodtan lehet menni Macedónián keresztül? Én az az igazság, hogy nagyon fázok Bulgáriától, tavaly úgy megszoptuk, ahogyan a csövön lefért. Két darab szálszakadt gumi, egy 30 levás kamu-bünti és +10 (!) óra út volt (igaz, mi Románia-Bulgária útvonalon mentünk). Az utak rettenetesek. Ti mikor jöttetek vissza?

Előzmény: szalai99 (257)
szalai99 Creative Commons License 2001.07.12 0 0 257
Sziasztok!
Mi is Sartiban nyaraltunk. Úgy látom sokak kedvence ez a hely, nem alaptalanul.
Autóval utaztunk, oda-vissza Macedónián keresztűl. A háborúnak nagyon kevés nyoma látható, azt gondolom, mindenki nyugodtan választhatja ezt az útvonalat.
A Macedón autópályára érdemes 15 - 20 DMárkát átváltani. Ez személykocsira elégendő az oda-vissza útra. A kapuknál csak Dínárban van feltüntetve a autópálya díj. Lehet Márkával is fizetni (kb 3 DEM egy szakasz díja), de mindíg kérdezni kell az összeget. Egy alkalommal 23 DEM-et kértek tőlünk. Tudtam, hogy becsapnak, de nem tudtunk szót érteni semmilyen nyelven, mögöttünk autók dudáltak, szóval a végén fizettünk. Felfogtuk büntetésnek. Ez volt az egyedüli negatív tapasztalat az út során.
Mindenkinek jó nyaralást!
Karcsi
vfr Creative Commons License 2001.07.12 0 0 256
Sziasztok!
Most jöttünk haza Sartiról,maga a hely továbbra is csodálatos,de az egyénileg utazók nagyon vigyázzanak a rendőrőkkel!Belgrádban iszonyatos viharba kerültünk kb.2m volt a látótávolság,egyszer csak megjelenik mellettünk egy szirénázó rendőr autó,állitólag átmentünk egy piroson,vagy nem láttuk,de szerintem inkább nem is volt semilyen lámpa.Röviden a lényeg:kissebb baj hogy átmentünk a piroson nagyobb baj hogy magyarok vagyunk,fizessünk 1000 dínár büntit,ez szombaton hajnalban volt,de majd csak hétfőn,mert hétvégén nem lehet befizetni.Haveromnak elvették az útlevelét és adtak helyette egy kis fecnit hogy ezzel tudja magát igazolni Jugóban a hétvégén.Az eső továbbra is szakadt,szerintem ezért is lett tele a rendőrők hócipője és hosszas huza-vona után elengedtek minket csak fizetnünk kellett 100 márka büntit zsebbe ja és FEJENKÉNT(9-en voltunk)nem rossz óra bér!Bulgáriában a határon a következő meglepi 2 sor van az eggyik az EU-s országoknak(ők zsínórban húztak át,egymás után)a mienkben kb.1km. a sor,kamionok,török vendég munkások,mindenki egymás hegyén-hátán.Jönnek a nyomorék kis srácok mosni a szélvdőket,eggyik haveromnak eszébe jut hogy kérjük meg őket beszéljenek a határ őrőkkel kapnak 50 márkát csak ne kelljen végig állni a sort kb.5 perc múlva a három autó át ment a határon!Bulgária egy hányás az egész 7-8 cm. mély felfagyások az utakon és mindenhol mérnek,az egész ország egy 30-as tábla,Brrrrr.Haza felé úgy voltunk vele inkább a háború Macedoniában mint megint vissza Bulgárián keresztül.És jött a meglepi Macedioniában semmi,kicsitt több a katona az igaz,de amúgy észre sem lehet venni hogy valami gáz lenne.Mindenkinek Macedóniát ajánlom arra menjetek sokkal jobb!Ha valakit érdekel a dolog,mi megyünk aug.30-án este megint Sartira, mehetünk eggyütt biztos tudunk segíteni egymásnak elég komoly tapasztalataink vannak már,hisz most megyünk ötödszőr sartira!Sziasztok és jó utat mindenkinek
Les_L Creative Commons License 2001.07.11 0 0 255
Sziasztok!
Ha vki kocsival megy július végén Görögorszá
gba (pl.Sarti) és lenne kedve más magyarokkal együtt menni az irjon emailt(lengyell01@matavnet.hu). Köszike. Sziasztok, jó nyarat!
joohee Creative Commons License 2001.07.10 0 0 254
Köszike az infót mégegyszer! Remélem ki is jutunk,úgy néz ki Macedónián keresztül megyünk!

joohee

Előzmény: Törölt nick (253)
joohee Creative Commons License 2001.07.04 0 0 252
Köszi az infót mindenkinek!

A travlang.com nagyon bejött!!!

Előzmény: pireas (251)
pireas Creative Commons License 2001.07.03 0 0 251
alapvető szókincs itt:
http://www.travlang.com/languages/index.html
Előzmény: joohee (248)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.03 0 0 250
Kellemesen enyhe lejtésű, akár gyermekeknek is tűrhető, finomhomokos partszakasz. Ennek köszönhetően hasonlatos a néplavórhoz, de ebben a helyben pont a nyüzsi az igazi.

Azt hiszem Paralia déli részén van egy gigantomán méretű szabadtéri diszkó. A közepén amorf formájú medence, aki kitombolta magát és nem lát a csapzott hajától, hát beleveti magát.
De bent az itókát bitang húzósan mérik :(

FLaci Creative Commons License 2001.07.03 0 0 249
Ja bocsesz, úgy látom máshova írtam a témáról részletesebbe.

Szóval: a legközelebbi város Katerini. Itt nem sok látnivaló van: sétálóutca, park, piac. Katerinitől kb 15 km-re van Dion. Ez már érdekesebb, egy ókori város romjai vannak ott. Olyasmi mint nálunk Aquincum. Az Olympus hegy is a közelben van.

Kicsit távolabb vannak, de nem szabad kihagyni a Meteórákat. Mi oda buszos kirándulással mentünk. Útközben meg lehet nézni a Tempé völgyében az Apolló-forrást is.

Szórakozás: Paralia környékén sok diszkó van, meg a Paralia és Olympic Beach közötti partszakaszon is. (Ezeket én csak kívülről néztem meg.)

Kajálás: annyi étterem, pizzéria, gyros-os / hamburgeres gyorskajálda amennyit akarsz...

Vásárlás: Katerini külvárosában a Paralia felé vezető úton van egy nagy diszkont áruház.

Szókincs: kaliméra (jó napot), kaliszpéra (jó estét), kaliniktá (jó éjszakát), efkarisztó (köszönöm). Ennél többet szerintem nem érdemes megtanulni mert a választ úgysem érti az ember. Kis angol és/vagy német tudással el lehet boldogulni. Sok étteremben magyar étlap is van.

Előzmény: joohee (248)
joohee Creative Commons License 2001.07.03 0 0 248
Köszi az infót ,de egy kicsit részletesebben tudna valaki valamit mondani (remélem nem vagyok telhetetlen).Pl.:szórakozás,valami látványosság,mocival mit érdemes felkeresni stb... És még egy kérés: alapvető szókincset ha tudna valaki küldeni azt megköszönném!
Előzmény: FLaci (247)
FLaci Creative Commons License 2001.07.02 0 0 247
Valamikor régebben írtam itt Paraliáról. (Ha nem találod majd később megkeresem.) Ugyanaz érvényes Olympic Beach-re is, a két falu kb. fél óra sétára van egymástól.
Előzmény: joohee (246)
joohee Creative Commons License 2001.07.02 0 0 246
Helo mindenki! Az idén Olimpic-Beach-re mennénk nyaralni! Ha valaki valamilyen infot tudna a faluról a környékéröl azt megköszönném!
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.06.28 0 0 245
Ja, kutya meleg...
Nekünk egyébként az is rendben van, a szikrázó nap kimondottan a kedvencem és szinte azonnal előhozza a hideg italok utáni múlhatatlan és krónikus szenvedélyemet (hogy mást ne is említsek).
Előzmény: Törölt nick (241)
joohee Creative Commons License 2001.06.28 0 0 244
Heaven!

Én két éve voltam Stavrosban vegyes érzésekkel jöttem haza! A várossal (faluval) nem volt semmi gond! A helyiek kedvesek voltak még magyarul is próbáltak kommunikálni velünk,de sajnos utazási irodával mentünk,amelynek a helyi partnerirodája
nem a kedvességéről volt híres (pl.:több órás várakoztatás a napon,nem biztosítottak szobát ahol le tudtunk volna tusolni,ezt hazafelé már "kiharcoltuk" stb.)!A tenger sajna nem volt a legtisztább(lehet hogy csak azon a héten),a tengerpart kavicsos volt(ha mentek papucs ajánlott),egyébként a környező vidék gyönyörű volt! Ha szép tengerpartot akartok érdemesebb két "várossal" odébb Asprovaltára menni vagy nagyon tudom ajánlani Sartit amely minden tekintetben megfelelő volt(viz,tengerpart,szervezés).

Előzmény: Heaven (194)
TOMcat Creative Commons License 2001.06.28 0 0 243
:)))

Üdv idehaza! Szar felébredni ugye???? :(

Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.28 0 0 241
Mármint a kutyának van melege ? :-)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.06.27 0 0 240
Kalinyihta és kalamári ouzoval és salátával (utána retsinával, majd frappéval), majd tánc mindenkinek!!!
Sajnos idén sem megyünk arra, de hogy jövőre, az viszont biztos! Kocsi, ANEK és talán kutya, de ez nem biztos, mert rohadt meleg tud néha lenni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!