Keresés

Részletes keresés

Komárom- Creative Commons License 2001.08.25 0 0 372
tritt
Ezekszerint találtál hajót, ami Dubrovnikból Korfura visz?
Előzmény: tritt (369)
sou Creative Commons License 2001.08.25 0 0 371
szia TOMMY,
meg nincs konkret terv,de remelem hosszabb idore. Es Ti? Hova?Paradise Beachen nudiztatok
is? :)
sou
Előzmény: TOMMY (370)
TOMMY Creative Commons License 2001.08.25 0 0 370
Hello sou,

Hát igen, Limenas is szép, de valahogy Potos hangulata nekem jobban tetszett. Sokat jártunk át a másik oldalra Paradisos Beach-re, Skala Potamias-ra, meg persze Limenariaban is voltunk. Szerintem Potoson nincs vízisport lehetőség. Csak Psili Amos-on volt egy pár vizi eszköz, meg Potamias-n.
Mikor mentek jövőre? Idén csak egy magyar családdal találkoztunk, egy fehér Opel Astrával voltak. Jó volt látni őket 2 hét után.
Szia
T.

Előzmény: sou (367)
tritt Creative Commons License 2001.08.25 0 0 369
Hello Komarom !
A szigeteket és a látnivalókat nem a hajóról hanem az autóútról láthatnám hiszen az autóút
/Rijeka - Dubrovnik / az Adria partján vezet végig, gondolom lesz látnivaló !
1400 km - t. 40 C - ban levezetni légkondi nélkül
( + 2 gyerek )és én sem vagyok már húsz éves !
Azért ha belegondoltok ( ha minden összejön )az út
24 óra (Bp.-Korfú). Pisi, kaki, papi, határok, egy pici komp, tankolások stb.
Igaz görög megér ennyit !
TL.
sou Creative Commons License 2001.08.24 0 0 368
szia npz,
sokan nem mernek igy belevagni,ahogy Ti csinaltatok,mert mi lesz, ha nem lesz szallas, hol alszunk stb., de tenyleg igaz, hogy helyivel olcsobban meg lehet egyezni. De figyelni kell mikor mesz,mert fo-fo szezonban, amikor minden gorog nekilodul nyaralni, /aug 15. het korul/, sehol nem kapsz kiado szobat, ugy vadasznak minden helyre, vagy ha szerencsed van, nagyon borsos aron...
Előzmény: Törölt nick (365)
sou Creative Commons License 2001.08.24 0 0 367
Szia TOMMY,
Limenasban a Neapolis Travel,de volt szallas Limenariaban is...Potosban csak egyszer voltam, ott elenk a vizi sport, ugye? Remelem jovore talalkozhatunk lent. :)
Előzmény: TOMMY (366)
TOMMY Creative Commons License 2001.08.24 0 0 366
npz

Melyik faluban volt a Jorgos iroda?

sou

Mi idén is, tavaly is kocsival mentünk. Potosban szálltunk meg. A neten találtam a helyet. Utazási iroda rajtam max. pénzváltáskor kereshet. :o)
Jövőre nem kérdés, hogy visszamenjünk-e. Remélem még sokáig ilyen érintetlen marad a sziget.

T.

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.24 0 0 365
Én a Jorgos-szal soha nem utaztam, midig csak magánúton. Éppígy '97-ben is Thassos-on, amikoris szállást keresve belébotlottam a Jorgos féle apartmanházba is. Pofás és bizalomgerjesztő épület volt, de én még sem ott aludtam meg.
Lentebb a parti sétány felé közelebb eső részen leltem egy még üres kiadó szobát, ahol - mivel már igen rég elmúlt az utolsó komp ideje, így aztán már nem remélt a gazda bevételt - sikerült töredékáron szállást találnom. (Ez a töredékár a Jorgos-nál előre foglalt utazókhoz képest aztán fokozottan igaz volt.) Szóval ezen felbuzdulva ott is ragadtunk pár napra. Persze végig ezt az árat érvényesítették...
sou Creative Commons License 2001.08.23 0 0 364
Sziasztok!
Bár nem olvastam végig az egész topicot, de többször láttam előfordulni Thassos sziget nevét, ezek szerint sokan jártunk már arra. Volt valaki tavaly a Jorgossal?
üdv
steve24 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 363
Szerintem semmi probléma a balkánnal. Levezetni 1300 Km-ert valóban nem leányálom, de ha belegondolsz, hogy Brindisiig 1900 km, akkor úgy nem is olyan sok :-) Egyébként meg aki arra adja a fejét, hogy autóval közelítsen rá Korfura Olaszországon kereztül, annak inkább a repülőt javasolnám, szerintem jóval olcsóbb mint a benzin+ autópályadíjak + komp.
Komárom- Creative Commons License 2001.08.23 0 0 362
Most, hogy már a békefennnntartók ezrei elözönlötték a "háborús övezetet" - lehet, hogy semmi vész az autós úttal, De én inkább kivárok, vagy 100 évet, hogy a családommal ne kelljen semmitől se félni, ha nyaralni ! megyek !!
Marad a hajós út jövőre is asszem. Nem is kívánkozom olyan területen átmenni, ahol ... --- nna de ezt le sem írom. Balkán?? csak talán, de ez sem biztos...
Európa? .. talán de ez sem biztos - ...lávia?
----

A hajókázás közben pedig csak ring alattad 100 rongyért a hajó és nem fogsz látni az út közben sok szigetet. ,, csak aho kiköttök. (Korfu)
--- Brindizibe lemenni pedig csak annak érdemes, aki közben Olaszországot is látni kívánja kitérőkkel és + napokkal fűszerezve.
- Közvetlen Görög úthoz inkább Velencét ajánlanám, mivel innem az ANEK-nél olcsóbb Strinzis line hajóival utazhattok és (mellesleg) láthatjátok Velencét is...
Mondjon bárki bármit Velencéről - de még egy ilyen sokszínű és hangulatos hely nincs sok EUROPÁBAN.
Magyarországról indulva Görög"be" csakis Velencén kersztűl érdemes !!!!

Előzmény: tritt (361)
tritt Creative Commons License 2001.08.22 0 0 361
Hello steve24 !
Most júl.24. - én jöttem haza Olympic Beachról és nekem sem volt semmi gond az úton ! / jugó,mac,görög /
A gond az, hogy rohadtúl nincs kedvem levezetni 1400 km. -t. / Bp. - Korfú / Márpedig én mindenképp saját autóval mennék, hogy körbejárhassam a szigetet, továbbá ha Dubrovnikból indulna a komp akkor a horvátországi út tulnyomó részben az Adriai tenger partján megy végig és úgy gondoltam, hogy az sem lenne rossz látvány. Sorra láthatnám az " híres " szigeteket és üdülőhelyeket meg ilyesmi és meglenne a hajókázás is !
Itt többen azt írják, hogy Triestből olyan száz rongy körül van a buli ! Dubrovnikból / fele út /
talán kevesebb ?
TL.
Oszy1.816v Creative Commons License 2001.08.22 0 0 360
Szasztok,

Megerkeztunk paraliabol, hat paralian es az utazason kivul minden teccett:) most nincs idom reszletezni de majd megirom azt is.
joohee,
Szorry de nem tudtam kuldeni sms-t ui. a szamod itt maradt az asztalon:) remelem jol ereztetek magatokat, lehet hogy veletek is talalkoztunk ha jartatok a Cocos nevu "szorakozohelyen":)

Udv,
Oszy

ps: paraliai szupermarketek kurvadragak!!!

steve24 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 359
Ja igen, egyébként indul komp Brindisiből is. Az út hossza 8 óra és ára a csillagos ég. Nem beszélve arról, hogy Brindisiig 1900 km-ert autózhatsz. Miért nem jó a Magyaro - Jugo - Mac - Görög útvonal? Most jöttünk haza, és semmi gáz nem volt, de még a rendőrök sem állították meg a buszt, hogy levegyék a sápot.
tritt Creative Commons License 2001.08.21 0 0 358
npz, steve24 Köszi !!!
TL.
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 357
Ugyanennyi, azaz 22 óra Trieszt-ből is. És az ára egy szíverősítő tablettával még nem fordít fel a Vista irodában.
steve24 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 356
Hi tritt!

A magyarországi Horvát idegenforgalmi hivatalt hívd fel! Én úgy 3 éve rákérdeztem, de az ár hallatán majdnem megállt a szivem. Az már csak másodlagos, hogy 22-24 óra a kompút. Tehát meggondolandó...

Előzmény: tritt (355)
tritt Creative Commons License 2001.08.18 0 0 355
Sziasztok !
Egy kis segítség kellene ?
Tudja valaki, hogy indul-e komp Dubrovnikból
Korfura ? Ha igen melyik utazási irodánál lehet
intézni a dolgokat ?
Köszi !
TL.
kriszta101 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 354
Thassos-t én is csak javasolni tudom, bár három éve nyaraltunk ott, azóta nem tudom változott-e a helyzet, de akkor nem tapasztaltam túlzsúfoltságot, és a sziget gyönyörű, olyan helyeken jártunk (motorbérlés ajánlott), ahol turistával nem találkoztunk, olyan kis öblökben fürödtünk, ahova néha eltévedt turisták is felbukkantak.
A másik szerelem az Korfu, főleg Paleokastritsa és környéke. Csuda.
Szerintem a titok nyitja az, hogy nem szabad főszezonban utazni, az mindenhol pokol. A június és a szeptember.
Ne add fel Komárom-, várnak a szigetek:-)
Előzmény: Komárom- (351)
TOMMY Creative Commons License 2001.08.16 0 0 353
Én is csak megerősíteni tudlak.
Júliusban jöttünk haza Thassos-ról. A sziget cseppet sem hasonlítható a Siófok feelinghez. Csönd, nyugalom, fák mindenütt. Turisták alig, még a legfelkapottabb strandokon is kényelmesen volt hely. A szárazföld meg csak 8km-re van, bármikor át lehet ugrani. Az árak balaton alattiak. A sziget kb. 104km kerületű, többször körbejártuk, de magyart azt csak 1x láttunk. :o)
Ezen kívül még Krétán voltunk, ezt is tudnám ajánlani, főleg a déli részt, de erről inkább a Krétás topicban kaphattok infot.
T.
Előzmény: Törölt nick (352)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 352
Pedig érdemes megpróbálni. Csakhogy nem a felkapott túristaparadicsomokban, hanem a sokak számára pld. a megközelítése okán érdektelenebbeken. Nálam nagyon bejött. Tudnám ajánlani Thaszosz-t az északi partvidéken, ahova nem özönlenek a túristák, ennek ellenére ritka szép hely. (Antik romokkal is...) És nagyon érezhető a sziget mivolta, ugyanis az országút körkörösen visz végig a partvonal mentén.

És persze Lefkada is príma volt. Ott úgy éreztem, mintha a túrizmus nem olyan régen fedezte volna fel, azonban erre már árakkal és kiépítettséggel érezhetően ráutaznak. De ez szó szerint csak egy-két településen igaz, másutt elég volt pár lépés, vagy km és igazi felfedezni valókkal találhatod szemben magad. (Ezeket ráadásul mintha nem is érzékelnék a nyugati túristák, akik egy-egy kiépített nyomon úgy grasszálnak, mint a hangyatömeg a cukorcsíkon. Csak le kellett térni erről a főcsapásról.)

A szigeteken egyrészt a valóban lakhatásra (és nem kizárólag műtörténeti bemutatásra) szolgáló települések épületei némileg kedvesebbek, mint a szárazföldi partvidéki újvárosok többszinttömb házai. Ez egy kedvesebb hangulatot sugároz. Másrészt az emberek állítólag (én ezt eddig két helyen tényleg megtapasztaltam) minden szigeten, v. szigetcsoporton más-más mentalitásúak.
No, meg az sem elhanyagolható, hogy mindenütt van saját specialitás, ha más nem, hát a gyümölcsválaszték biztos, hogy egyedi. Vagy az étkek. Pld. a legegyszerűbb gyros is határozottan eltér az említett helyeken.

Amiért pedig érdemes előtanulmányokat folytatni e tárgyban az egyrészt az, hogy elkerülhető legyen a zakintoszi siófok, másrészt az, hogy ezek a kis szárazföldek árban nagyon szórnak. Tehát már csak ezért is érdemes a kevésbé felkapottat becélozni.

Én pld. idén nagyon kacérkodtam Szkírosz-szal, ami Evia-ról érhető el. No, de majd legközelebb...

És persze a török partok mentén bitang sok olyan sziget van amiért érdemes belevágni az ilyen túrákba. (Pld. Kálimnos a világ egyik leginkább szivacshalászatra koncentráló helye. Pátmos a vallási gyökerekhez kapcsolódik. Én persze a rodoszi tumultust mindig kerülni fogom.)

Komárom- Creative Commons License 2001.08.16 0 0 351
Én is szeretem Görögországot, ebben nincs vita.
... Csak a korábbi zárójelbe tett 2 szavaddal nem értettem egyet, mert balkábt máshol kell keresni.
Viszont én meg a szigetekkel nem vagyok jó összhangban ... Idén meg sem próbáltuk, mivel tavaly Zakhintosban annyian voltak, mint Siófokon, vagy mégtöbben.
Előzmény: kriszta101 (350)
kriszta101 Creative Commons License 2001.08.14 0 0 350
Kedves Komárom-!
Egyébiránt én nagyon szeretem Görögországot, főleg a szigeteket. Viszont nekem nagyon rossz élmény volt Athén, nagyon nem tetszett. De nehogy azt hidd, hogy csak a patikatisztaságú helyeken érzem jól magam, például az arab városok számomra nagyon vonzóak. Athénban nem éreztem a hangulatot sem.
Előzmény: Komárom- (348)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.14 0 0 349
Athént én a jó emlékeimben őrzöm !

Messze nem a legbalkánibb város. Isztambullal összehasonlítva inkább egy rendezett patikára emlékeztetnek az ottlátottak. (Igaz, már régebben jártam ezekben a városokban, de a reális összahasonlítás mellett szóljon, hogy mindössze egy hét eltérés volt köztük...)

Az biztos, hogy ilyentájt cudar meleg tud ott lenni. Alighanem nem érdemes az én hibámba esni és a nap derekán felmászni az Akropoliszhoz. Ami a pld. angolok által elhordottak miatt foghíjasnak tűnhet, de így is lenyűgöző és bűn lenne egy életen át kihagyni.
Amikor én voltam ott, a Szintagma-n v. Omonia-n (ez a kettő volt számunkra központi hely, de a neveket már kavarom) a központi túristairoda mellett (ahol jól használható, részletes görög térkép és az egyirányú utcákat is feltüntető Athén térkép kapható ingyér) egy árkádsor alatt az árnyékos hőmérő 40°-ot jelzett ! Persze első látásra segíthet az a néhány közkifolyó kút, amiből séta során inni lehet, de azt is azonnal kiizzadja az ember, úgyhogy csak önámítás.

Aztán persze Stadion, Őrségváltás, esti panoráma, Pireusz, parkok (amik között a nidri vízesés frissességéhez hasonlítóan meglepően zöldek is voltak) és a helyi életben való elvegyülés. Ez mind-mind Athén. Meg még rengeteg más is.

Az is biztos, hogy ez a város nem olyan jelképes főváros, mint korábban Bonn volt a németeknek, hanem gazdaságilag, embertömegileg, kultúra tekintetében mindenképp az ország fellegvára.

Aki még nem volt ott, keresse fel, ha teheti. Ha meg már járt arra és csalódott, hát menjen ismét, hátha helyrebillenti a város a megítélését.

Komárom- Creative Commons License 2001.08.11 0 0 348
Azért nem így van ez ....
Aki már 1* is volt ott az nem nyilatkozik így.
Tinik? többségben-- 'hmm'
-- Aki bemerészkedik Athénba az talán azért is teszi, mert látnivalókat? keres, és talál is dögivel. Élményeket is kap, mindjárt, ahogy a közelébe ér.
--- BALKÁN .. ?? --- Szerintem NEM.
A balkánt, ha a szó neatív infót sejtet, máshol kell keresni.
Mondjuk ott, ahol keresztül kéne menni autóval! , ha nem hajóval mersz csak menni !!
Túristák tömege keresi fel, és azoknak nem "büdös balkán", ahogy írod.
Tényleg neked mi a jó? és mi kap meg- mint élmény?
Előzmény: kriszta101 (344)
pireas Creative Commons License 2001.08.10 0 0 347
Imádom Athent :-)) Mocskos, büdös Balkán:-)

a lapomon van egy rövid leírás, bár már elég rég írtam:

http://web.interware.hu/assos/

Előzmény: kriszta101 (344)
namu Creative Commons License 2001.08.10 0 0 346
Nem szepvaros, de akit erdekelnek a muemlekek sok latni valo van.
Előzmény: cseps (342)
vége_van_ennek_nagyon Creative Commons License 2001.08.10 0 0 345
Munkahelyi juttatásaimból adódóan ingyér röpdöshetek szanaszét bizonyos járatokon. Tavaly nyáron leruccantam Athénba fél napra. (Ha nagyképű lennék: leugrottam egy ouzóra.:)) CSALÓDÁS. A legbalkánibb város. Vannak jó helyek, ez tény, na de ezekért hülyeség bevergődni Athénba. Inkább valami jó kis halászfalu. Az a király!
kriszta101 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 344
Athén a legnagyobb csalódás:-(( Mocskos, büdös Balkán:-(
Előzmény: cseps (342)
bogyó Creative Commons License 2001.08.10 0 0 343
Nem érdemes Athénba menni, egyáltalán. Csúnya, büdös város, na jó, ott van az az Akropolisz nevű izé :-)
Előzmény: cseps (342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!