Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

206GTI Creative Commons License 2001.04.13 0 0 topiknyitó
2001.április.13 péntek 09:00
Az Üllői úton befelé haladva a Ferenc körút sarkánál egy 120-as Skoda belém futott hátulról. Az Iparművészeti Múzeum előtti lámpa nincs megfelelően szinkronizálva a körútival így a reggeli csúcsforgalomban megesik hogy a körúton zöldet kapva hamar bedugul a múzeum előtti sáv. Az előttem haladók lassítottak, én is, majd megálltunk (simán blokkolás nélkül). A mögöttem közlekedő Skoda ezt nem vette észre - saját bevallása szerint a mellete haladó autóst figyelte, hogy ne próbálkozzon bejönni a sávunkba, így még gyorsított is - és már nem tudott lefékezni. A Peugeot-m hatsó lökhárítója igaz visszarugózott, de lenyúzódott és az alatta levő lemez is sérült. A Skodás elismerte a felelősségét. 1.5 óra múlva a motoros rendőrök is megérkeztek (szükséges volt mivel külföldi rendszámú a kocsim) és kitöltöttünk egy nemzetközi baleseti bejelentőt, feltüntetve rajta, hogy a Skodás elismeri felelősségét.
Ezután felhívtam az egyik Peugeot szervizt, ők azt mondták hogy kb. 80-100e Ft legalább a javítási költség, vigyem be hozzájuk a kocsit a bejelentővel és ők elintézik a dolgot. Miután megmondtam nekik azt is hogy a Skodás kötelező biztosítója a KÖBE (Közlekedési Biztosító Egyesület) érdekes módon változott a helyzet. Nem sok jóval biztattak. Azt mondták hogy a KÖBE nagyon lassan fizet (olyannyira hogy van egy decemberi hátralékuk is) így az a megoldás jöhet csak számításba, hogy én fizetek és a KÖBE-vel rendezem a dolgot.
Ezután felhívtam a KÖBEt, ott kérték hogy faxoljam el nekik a bejelentőt. Ezután 5 napon belül felkeres egy független kárfelmérő, aki majd a jelentést elküldi nekik, majd ők a KÖBE kozpontjába (mert az nem Pesten van) ott felülbírálják és kb. 2 hónap átfutási idővel lehet hogy fizetnek.
Már ott érdekes volt a dolog, hogy 2 telefonszámuk van, ami folyamatosan foglalt (3 órán át próbálkoztam a faxolással és a felhívással) és ugyanezek a számok a faxok is. Csepelen van az irodájuk, Csepel legvégén. 2x kellett elfaxolnom a bejelentőt, mert az első faxot nem találták (!). Érdekes, nálam azt írta ki a fax, hogy sikeresen átküldte.
Alapjában véve optimista vagyok, de most borúsan látom a helyzetet.
Többen írták a Kötelező felelősségbiztosításról szóló topicokban, hogy milyen olcsó a KÖBE. Hát igen, így könnyű annak lenni. 2 telefon, iroda a kanyiban, pénzt meg nem szívesen fizetnek.
Volt már valakinek esete a KÖBE-vel? Sikerült pénzt facsarni belőlük? Ha lehet lássatok el tanácsokkal.
A későbbiekben beszámolok a fejleményekről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!