Keresés

Részletes keresés

asx Creative Commons License 2011.01.26 0 0 158

Hát nem egészen...

 

A moziban kikapcsolják a mobilt, ez már szokáassá vált (vagy hogy kellene lefordítani: es hat sich durchgesetzt)

A szemetet meg lehetőség szerint szortírozzák, ez is bevált...

 

Én azt nem tudom, hogy beszélegtés közben milyen ügy lefordítani, mert én nem fordítgatok beszélgetés közben. Forítani amúgy is elég gond nekem, mármint szó szerint. A tartalmat bármikor elmondom, de a legmegfelelőbb szavakat megtalálni rá, na az a gond...

Meg sok minden van amit nem is tudok magyarul mt használnak rá. Én német-német szótárat használok (Duden), ha valamit nem egészen értek.

Előzmény: zoo84 (135)
angeina111 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 157

Paromnak angol az anyanyelve  de itt eddig minden munkahelyen szükseg volt a nemetre!Ezert nem is probalkozom!Amugy az angolom sem egy nagy durranas sosem tanultam csak konyhanyelven beszelek!Van olyan baratnöm aki 4 nyelvet beszel anyanyelvi szinten azon kivül meg meg 5 .öt tarsalgasi szinten....irgylem öt ram a kosz hamarabb ragad...:-)

Előzmény: Törölt nick (149)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 156

Én úgy vagyok vele,  ahogy itt a  tapasztalt fórumtársak írták a segítséggel kapcsolatban. Ha magamtól jutok ki, akkor biztos nem  lesz olyan sok gondom, mintha valaki bejuttatna egy helyre. Szerintem az általuk adott  tanácsok, linkek(www.ams.at, www.jobrapido.at stb) és egyéb infók elegendőek ahhoz, hogy kijusson az ember, és ha ott eltudja mondani, hogy miért is ment oda , akkor nagy valószínűséggel már csak a ruháiért kell hazaszaladnia. Bár nem tudom, hogy Ausztriába is úgy mennek-e a dolgok, mint nálunk, mert ha igen, akkor oda se a szak/nyelvtudás kell, hanem a protekció/korruptció. És ha neked összejön, amit én remélek, akkor is jól gondold meg, hogy kinek segítesz kijutni...

Előzmény: Asztalos szaki (154)
asx Creative Commons License 2011.01.26 0 0 155

Kaya Yanar...

...az egyik kedvencem a kabaré terén. A másik pedig Bodo Bach ---->

Előzmény: Törölt nick (134)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.01.26 0 0 154

Szivesen segítek,csak egy a bibi ,hogy az asztalos bizonyítvány hiteles fordítása kell nekik.:-( Az is 10 ezrembe került.

Előzmény: zoo84 (153)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 153

Bízom benne, hogy összejön. Ha igen, akkor majd számítok a segítségedre. Megyek én is asztalosnak. A gyalut ismerem, falcolni tudok. Persze ezt csak viccnek szántam, mert én mindenképp a gépgyártást, vagy a gépjavítást szeretném megcélozni munkajellegnek, de ha már egy egyszerű összeszerelési munka jönne össze, akkor is teljes mértékben elégedett lennék az magammal. Egy HR-es csajjal, ha tudsz beszélj, mert ők általában tudják, hogy mi az ideális válasz az olyan kérdésekre, mint pl: mesélje el legjobb élményét. Meséljen magáról stb. Ezeket én mindig annyira útáltam...

De az is lehet, hogy semmi ilyent nem kérdeznek, csak szakmait.

Előzmény: Asztalos szaki (151)
angeina111 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 152

Nagyo szepen köszönöm csak sikerült rajönni ,hogy müködik...:-)mar jön is lefele!

Előzmény: Asztalos szaki (150)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.01.26 0 0 151

Köszi zoo84. Ilyenre gondoltam én is, itthon lefordítom a kérdéseket /válaszokat

Fel akarok készülni rá komolyan.Szakmai szavakat ,szerszámok nevét tudom,

társalgással van kis gond,na de ök is tudják hogy nem perfekt német tudással rendelkezünk.Hajlanak ők is a kompromisszumra.

Előzmény: zoo84 (147)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.01.26 0 0 150

angelina!Átküldtem, sok sikert hozzá,meg legfőképp kitartást.

 

Előzmény: angeina111 (145)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 149

Az egyik barátom angolul jelentkezett egy állásra, angolul volt a bemutatkozás is. Fel is vették. Igaz nagyon hamar megtanult németül!

Előzmény: angeina111 (148)
angeina111 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 148

Nem egyetlen magyar sem ismerek itt  a parommal elek ö nem magyar de nem is osztrak vele anglul beszek de azzal itt nem erek sokat!A nyelvböl semmi sem ragadt meg ram biztos beoltottak valami oltassal nyelvtudas ellen kiskoromban!Bejelentett lakcimem termeszetesen van de azzal sm segitettek az AMS-be azt mondtak ha majd mar dolgoztam valahol utana segitenek!Ezt it becsben mondtak!Meg adtak valami papir nem tudom mi a neve hogy azt adjam le ha talalok munkahelyet!De meg sem probaltam meg hisz egy szot sem tudok!Ezert kerem akinek van valami hasznalhato nemet anyaga segitsen!

Előzmény: inmi (146)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 147

Kedves Szaki!

 

 Van olyan ismerősöd, aki a humán erőforrásban dolgozik? Ha igen, akkor kérdezd meg tőle, hogy pontosan mik azok az általános kérdések, amiket ilyenkor feltesznek? Meg azt is kérdezd meg tőle, hogy mi a legjobb válasz rá, amit a jövőbeli munkáltatód hallani akar. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy a kérdést és választ lefordítod, majd megtanulod. A faiparban is gondolom rajz alapján dolgoztok, lehet eléd tolnak egy rajzot is és megkérdezik, hogy mit látsz. Amikor én felvételiztem magyar cégekhez, akkor a mechanikus, pneumatikus rajzoktól kezdve mindenféle robbantott rajzokat nézettek velem. Gondolom azért az osztrákok is megakarnak bizonyosodni arról, hogy te jó ,, szaki" vagy.

Ha esetleg hozzáférnél a GIB nevű szótárhoz, akkor azt ajánlanám, mert ott egy szó fordítása után nemcsak az első jelentését mutatja, hanem nagyon sok szakterületnek megfelelően mutatja azt és példamondatokat is mutat.

Előzmény: Asztalos szaki (141)
inmi Creative Commons License 2011.01.26 0 0 146

Akkor állnak szóba veled, ha van bejelentett lakcímed. Mi is voltunk kinn különböző városok AMS kirendeltségein, kivétel nélkül mindenütt nagyon korrekten elmagyaráztak mindent. A nyakam teszem rá, hogy magyarok között szálltál meg és nem vagy rákényszerítve a nyelv folyamatos használatára, különben már nagyon szépen kéne gagyarásznod németül.

Előzmény: angeina111 (145)
angeina111 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 145

Sziasztok!Nagyon örülök ,hogy megtalaltam ezt az oldalt!En mar kint elek Ausztriaba becsbe okt.ota de  sajnos munkara nincs eselyem egyenlőre!Nem tudok nemetül meg semmit sem ,enelkül meg szoba sem alnak velem!Munkaügyi közp.erdeklödtünk de nem segitenek a magyaroknak semmit csak ha mar dolgoztal!Tanfolyamok nagyon dragak,neztünk mar egy parat !Asztalos szaki ha tudnal nekem segiteni a nemet anyaggal azt nagyon megköszönnem!Az email cimem a.angelina@freemail.hu

tothfarkas Creative Commons License 2011.01.26 0 0 144

Kedves Ismeretlen!

 

Most olvasom a próbálkozásaidról. Én ua. ebben a cipőben járok. Nem tudom a Te nyelv tudásod milyen , de ha jó akkor tudok ajánlani egy céget, akik szerintem talán korrekt módon működnek. Beszélj velük. Az interneten is ott vannak. "Helpfamily " néven megtalálod őket. Ápolónői, bejáronői munkákkal foglalkoznak. Üdv.:Éva

Előzmény: AndreaSzh (41)
inmi Creative Commons License 2011.01.26 0 0 143

Asztalos szakinak van egy jó kis anyaga, kérd el tőle, biztosan átküldi. Nekem ami van, azzal nem sokra mész, speciális szakács szaknyelv, a konyhában elhangzó utasítások, eszközök megnevezései, receptfordítások, ételek nevei stb. Nem érsz vele semmit.

Előzmény: tothfarkas (142)
tothfarkas Creative Commons License 2011.01.26 0 0 142

Kedves Ismeretlen!

 

Én is szeretnék ki menni Ausztriába, de soha nem gondoltam volna, hogy mennyire nehéz még takarítóként is elhelyezkedni! Nekem talán annyi előnyöm van,hogy a férjem osztrák állampolgár ,de sajnos Mo. on dolgozik még 6-7 évet. Én már mennék ki, hogy nyugodtabb, és emberségesebb környezetbe kerüljek. Mert itt Mo. -on ami van az nagyon elkeserítő. Tb.- i lakosok vagyunk, és itt a Multi Cégeken kívűl munka lehetőség nincs! Jelenleg a cégekhez sincs felvétel! Szóval mennék ki,de nem egyszerű. A férjemmel a munkaváll. is elintéztük, Eü. kártyám lett, a Munkaügyi Központba regisztráltattuk magam, hogyha esetleg valami munka adódna értesítenek. De olyan feltételek vannak,hogy a takarítói munkához is komoly középfokú nyelvtudás kell. Ezt ott mondták. Kérdezem én ennyire lehetetlen kimenni dolgozni v. én  vagyok ilyen " szerencsés"? Egészségügyi végzettségem is van, de oda is szinte perfect nyelvtudás kell. Mindennap tanulom a német nyelvet, mert mást nem tudok csinálni. De ezt sem lehet 1 hónap alatt megtanulni . Nem tudom van -e olyan segédanyag amivel gyorsabban menne?

Előre is köszi a választ:Éva

Előzmény: inmi (31)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.01.26 0 0 141

Kezdek már beleunni ebbe a nyelvtanulásba,de viszont a cég ahová szeretnék kijutni,nagyon korrekt,szállást állná három hónapig,utánna nekem kell.Aki már kint van

olyantól hallottam hogy mivel házhozszállítják a bútorokat stb,hogy szoktak kapni borravalót is,igaz nem mindenhol.Végül is ennél a cégnél konkrétan a házhozszállítás+összeszerelés,beépítés a feladat.Osztrák kollégával ketten.

Nekem az ügyintéző annyit mondott ,hogy ragozás ilyesmi nem fontos,hanem megérteni

plussz válaszolni általános kérdésekre,milyen szándékaim vannak a cégnél,miért pont itt

akarok dolgozni stb,ez van a próbán ,ha itt megfelelsz ,akkor zöld az út.

 

Előzmény: zoo84 (140)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 140

Az igazat megvallva nekem ez a kevés fordítás úgy jött össze, hogy leírtam azokat a szavakat, amiket megértettem  szövegből(persze sokszor meghallgattam) majd a mondat szerkezetéből kitaláltam a jelentést.

Tanácsot nem tudok adni neked a nyelvtanuláshoz, mert majdnem minden ember máshogy tud könnyen  megtanulni dolgokat, meg én is nagyon messze vagyok attól, hogy valakivel lefolytassak egy párbeszédet, hacsak nem írásban történik ez :)

De ha rám hallgatsz, akkor az alapvető nyelvtani részt sajátítsd el egy magántanártól először is. Amit be kell jól gyakorolni. Másodsorban meg a szókincset kell nagyon fejleszteni, de ebben semmilyen tanár, program, illetve hanganyag nem segít, csak a saját szótárfüzet. És még nagyon fontos az igazi német szöveg hallgatása. Szerintem a különböző  hanganyagok( origós, itk és stb) nagy részét magyar emberek beszélik fel, mert tök más hanglejtéssel, illetve sebességgel beszélnek, mint pl a sat1-en.

Nem tudom a többieknek mi a véleménye, de nekem ez jött be. Csak sajna a nyelvtant már elfelejtettem, a szókincsem mindig is kicsi volt, német nyelvű csatornám meg egyáltalán nincs. Ezért nem tudok szinte semmit németül. Egyébként az  jó ötlet, hogy  egy Magyarban élő németet felkeresel és beszélgetsz vele, mert állítólag az élő szónál nincs jobb.

A próbamunkára visszatérve: én nem paráznék. Persze ezt a legkönnyebb mondani.

 

Előzmény: Asztalos szaki (137)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 139

Pedig jó a téma, pont a nyelvtanulásról szól, mert a mesélő is egy külföldi, egy török (Kaya Yanar).

A nyelvezete könnyű, de tény hogy kicsit gyors.

Előzmény: Asztalos szaki (136)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 138

Az eleje kicsit nehéz, de késöbb mikor rátér a zacskó borotválásra, annak mikéntjére, azt teljesen jól érteni:-)

Állat kis videó:-)

Előzmény: zoo84 (135)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.01.26 0 0 137

Zoo84! Ha te ennyi mindent megértettél belőle,akkor te simán előttem jársz,le a kalappal.

Zöldfülű vagyok melletted,csak gratulálni tudok.Inkább te adj valami jó tippet nyelvtanuláshoz!

Asztalos szaki Creative Commons License 2011.01.26 0 0 136

Nagyon sokat kell még tanulni.Ebből a paródiából szavakat értettem csak,nekem túl gyorsan beszélnek,ezt csak kinnt lehet gyakorolni,ehhez idő kell és kitartás,szerintem biztos van sok olyan szó náluk is mint magyarba,hogy amit mi szótár szerint tanulunk meg

azt ők teljesen másképp mondják,és erre csak kinnt jösz rá.Kicsit parázok a próbamunkától

annak a nyelvtudás részétől,attól tartok hogy összefogok zavarodni,leblokkolok.Még addig kb két és fél hét.Úgy szervezem hogy egy jó németessel gyakorlok egy kis kérdezz feleleket .

Előzmény: Törölt nick (134)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 135

Talán valami olyasmiről énekelnek, hogy ennek az évtizednek nincs neve és sokminden megváltozott. Majdem minden ember az interneten van. Ma már a mobiltelefonon nézik a mozit és a szeméttel is van valami

 

 

 

A refrénben azt kérdezi magától, hogy kell-e nekem a zacskót borotválni, vagy nem? EZt a kérdést napról napra nehezebb eldönteni neki.

 

A többi már sajna nem világos teljesen, ezért hülyeséget nem írok. Vagy idáig is azt írtam?

 

 

Kik kint dolgoztok illetve ott éltek, nektek ez sima ügy lefordítani?

Előzmény: asx (133)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 134

Ez tényleg nagyon jó!!!!!!!

 

Cserébe egy kis paródia a német nyelvről:

 

Előzmény: asx (133)
asx Creative Commons License 2011.01.25 0 0 133

Akkor a profiknak egy kis humor ---->

Előzmény: Törölt nick (119)
zoltan85 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 132

Köszi a gyors választ. Örülök, hogy ezt tapasztalod kint. Egy jó ideje mindenképpen Ausztriában gondolkodok, mert amiket itthon fizetnek, abból nem lehet normális életet élni. Meg soproniként hülye lennék ha nem próbálnám meg:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 131

Ez a sörözősdi jó ötlet.

Ha iszom, akkor öt nyelven beszélek folyékonyan, bár ebből hármat az isten sem ért :-)

Előzmény: zoo84 (130)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 130

Készülök lassan aludni, mert holnap munka van. Kitöltöttem még egy pár szintfelmérőt  a nyelvi iskolák honlapján. Azok szerint középszinten vagyok.  Csak az a baj, hogy egy teszt 80%-ban arról szól, hogy a kipontozott helyre írd be a 4 megadott szó közül a helyest. A helyes szót meg sokszor lefordítás nélkül is kitudod találni. Bezzeg, ha felmegyek a jobrapido.at-re és keresek állást, akkor már egy zimmermadcheni pozíciót se tudok lefordítani, nemhogy még egy gép/fémiparral kapcsolatos angebot-ot :D No meg egy tesztírás alatt nem kell hírtelen elmondanod folyamatosan 10 mondatot magadról az eddigi tapasztalataidról stb. Az lesz a legjobb, ha keresek magamnak Fejérben egy németet, és megkérem, hogy legyen a beszélgető partnerem 2 sör között :-)

Előzmény: Asztalos szaki (128)
zoo84 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 129

Hallgattam már ilyen hanganyagot egy párat. Nagyon még nem néztem bele a pdf-be, hogy mi van benne, vagy hogyan is működik ez az egész. A hanganyag az tetszik, biztos végig hallgatom majd egy párszor, ha már feltettem telefonra. Kösz szépen.

Előzmény: Asztalos szaki (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!