A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Pentax K20D-vel készültek. Gyakorlással röptében sima képpel is meg lehet csípni, de az a gép tud sorozatlövést is, ott azért van benne találati esély már rendesen. :)
Ha nincs ellenállás a víz útjában, akkor max úgy jön mint a zuhanyból. Mérd meg üresen a vízhozamát, az többet elárul a pumpáról. Ha valaki fejből vágja a vízhozamot írja be, egy ideje nincs ulkás gép itthon.
Egy kérdésem lenne. Szűrő nélkül egy 15 Bar nyomású eszpresszó gépből hogy folyna ki a víz? Az enyém 1-2 napja, olyat produkál, hogy nem jön ki a kv belőle. Beindul a vízpumpa, majd elhalkul a kávé meg csap csöpög, majd néha be-beindul. Próbáltuk már több fajta kávéval, többféle őröléssel...
Ha leveszem a tartót, akkor folyik ki, de semmi extra, mintha a csapból folyna :(
A fórumozók részére lenne egy kérdésem. Tudom, hogy kissé elcsépelt a téma, de megéri kezdésnek ~32 körül a CM702, vagy inkább +10-11 és Iberital, Imat? (jelenleg új gépben gondolkozom)
Simi mostanában kezdi el felújítani a 2002-es GC-met, amit utána (mivel már van egy) eladásra szánok. PID nem lesz benne, ezt majd külön le tudja az új vevő bizniszelni Simivel. Ára 65 ezer lesz.
Ezek, és külön, jó daráló. Vagy ESE podos gép, akkor drágább a kávé bele, de daráló nem kell, ez kisebbfajta kompromisszum a minőség terén. Legvégső esetben, ha mindenképpen csak automata felel meg, akkor némelyik Saeco egy (garanciavesztő) tuninggal már valamennyire ihatót készít, de soha nem lesz olyan jó, mint egy külön gép darálóval.
Eladóvá vált La Pavoni Professional kávéfőző, patika állapotban: Simi által 2017 végén átnézve, vadonatúj tömítésekkel, stb. Kérésre felújításról küldök képet. Manuális gép, "precíziós műszer", így ki-ki maga állíthatja elő a legmegfelelőbb nyomásprofilt. Teljesen kezdők némi gyakorlást követően, gyakorlottabbak igen hamar képesek vele korábban nem ismert gazdag ízvilágot előcsalogatni kávéjukból.
Irányár: méretben hozzá illő alumínium tamperral együtt 104.000.- Ft. Személyes átadással, kipróbálható Széll Kálmán térnél (Városmajornál). 06 20 344 34 20. Csere esetleg hx-es e61-es gépre, értékegyeztetés után (én fizetnék rá:) ).
(Én is) máshol olvastam, hogy egy 100 + X ezer Ft-os KV-géphez adott párszáz forintos (feltehetőleg kínai gyártású) szűrőkosár - vásárlói panasz szerint - két hét használat után deformálódott.
Nekem van 30 éves eredeti olasz Gaggia szűrőkosaram is..., hogy az miért nem képes még ennyi év után is ilyen deformálódásra??! :-)
Az őröltet – legalábbis hozzáértő – biztos hogy nem fogja megvenni, mert az már döglött… A szemesre még van esély, feltéve hogyha kettő-három hétnél nem régebbi a pörkölés, de csak megjegyzem, hogy a Kapuczínernél a frissen pörkölt 10 000 Ft / 100 gramba került ha jól emlékszem?!
Igen ez az. Beszerzési ár alatt tettem fel, nekem az lenne a lényeg, hogy ne romoljon meg. Itthon 19.000-ért láttam 100 grammosat az árukeresőn, de ha az egyöntetű vélemény az, hogy ennyiért nem éri meg, akkor természetesen engedek belőle.
Ennyit nem lehet értelmesen elkölteni eszpresszó-felszerelésre, úgyhogy egyelőre Brikkát. (Marad 18 ezred kávéra.) De az automatánál az is jobbat fog adni addig is, amíg gyűjtögetsz és tájékozódsz.
Én is kaptam egy tízdekásat, sajnos már döglött volt a szemeskávé. Későn került hozzám, pedig az profin volt csomagolva. Saccra egy éves pöri lehetett, mert még egy év volt a lejáratig.