Sajnos te vagy a legkevésbbé tájékozott a konyhában!
Nem az a modern, amit flancos sznobék évente 1* használnak, hanem az, amiben seperc alatt mindent el lehet készíteni energia és anyagtakarékosan, kevés kézimunkával, mégkevesebb hulladékkal.
Való igaz, ha forró edénybe teszed a húst, nem lefő, hanem lesül, azaz a hő összerántja a rostokat, ezért amikor megpirult elengedi a kotlát, míg a lassan fölmelegedőnél szétesnek a sejtfalak, és kifolyik a rengeteg sejtnedves anyag, leragad-leég.
A bográcsos kajákhoz is a bográcsot tűz fölé tesszük, szalonnát olvasztunk, és a már forró edénybe szórjuk a megbográcsolandót, különben leragad, éa utána már rendkívül nehéz gy fölkavarni, hogy forgatni lehessen az ételt, hogy ne égjen le, és ne is törjön össze.
Az öntöttvas edényeknél is elő kell hevíteni az edényt sültek készítéséhez.
Sőt a teflonoknál is! A Tefal-ok ban azért van az a piros-körös pötty a közepén a "Hot pot"-oknak. Amikor egyszínűvé válik, elég forró a sütéshez.
csodalámpa.
Tényleg.
Nem rendeznek hajítóversenyt a mobilkéhoz hasonlóan?
A mágneses hullámok hatására melegszik az edény. Ezt a hőt átadja a benne lévő kajának. Ami szuper benne, hogy pl a főzőfelület nem lesz nagyon meleg, nem éget. Csak addig működik, amíg rajta van az edény. Egyébként minden főzési móddal az edényt melegíted fel először. Mindegy, én imádom és kész!
Sziasztok! Én egy Zepter értékesítőt keresnék, aki informálni tudna, hogy kapható-e még a Top Szett aminek TF-1001-C. volt a száma. Ha kapható tájékoztatna annak a jelenlegi áráról? Előre is köszönöm a válaszát! Üdv. A.
Még valamikor a topik elején megpróbáltuk megvilágítani az elméjüket pl. arról, hogy energia nem keletkezik a semmiből. Azaz: azért tartja tovább a hőt a vastag szendvicstalp (persze nemcsak a Zepter edényeké!!!), mert eleve tovább tart annak a felmelegítése is. És hasonló gyöngyszemek voltak akkor is.... :-)
Az ecceri MLM-ügynök agyát úgy átmosták, hogy simán elhiszi, hogy a két-három hétvégi tanfolyamon többet tanult, mint egy ELTE-t végzett fizikus. Ez már itt és a többi MLM topikon is többször bebizonyosodott. :-D
Mielőtt valamit leszólsz, azért utána lehetne nézni: A legtöbb nagy márkának van indukciós főzőlapja. Ha ennyire nem tudsz róla semmit, akkor talán nem kellene beleszólni. Nézd meg a következőt!
http://www.epulettar.hu/cikk/21175.aspx
Utána lehet tovább mocskolódni, és fitogtatni a tájékozottságodat a modern konyhában.
Elképesztő butaságok. Nem azért főz az ember, hogy az edény meleg legyen. A benne lévőt óhajtja hevíteni. Egy forró edényre miért nem ég rá semmi? Mit értesz fölösleges hőleadásnak? A forró edény hőt ad át a környezetének. Az indukciós tűzhely csak a felületi hőátadást iktatja ki az edény és a főzőfelület között, egyébként ugyanúgy működik, mint egy gázrezsó. Maradj inkább a csodalámpánál, azt lehet dörzsölgetni, mint Aladin.
"Indukciós lap, csak a mágnesezhető edényekkel működik, mert mágneses elvű."
Magyarul bármilyen vas edény illetve sok acél edény jó rá (de nem minden acél, valóban csak a mágnesezhető). Igazából az a lényeg, hogy a talpában (akár belül) legyen mágnesezhető anyag, pl. vas, és kész. Lehet szendvicsszerkezetű is (belül mágnesezhető acél, középen aluminíum, hogy egyenletesen eloszoljon a hő, alul pedig szintén lehet acél.
Indukciós lap, csak a mágnesezhető edényekkel működik, mert mágneses elvű. Ugyanakkora, mint egy normál kerámialapos tűzhely, viszont kevésbé melegszik. Ennek az oka, hogy nem a kaját melegíti, hanem az edényt, ezért nem ég rá semmi, és ahogy leveszem az edényt, máris hűl. Nincs fölösleges hőleadása, tehát energiatakarékos. Általában a porcelánbetétes edények nem mágnesesek. Én úgy vásárolok, hogy viszek magammal egy pici mágnest, és akkor veszem meg az edényt, ha tapad rá. Így vettem a zeptereseket is.
Azért megnézném a háztartásod, ha még a tűzhelyed sem műxik. Azon a kis szerencsétlen indukciós lapon mire megfőznél egy öttagú családnak egy valamire való kaját (a mennyiségre is értve) azt hiszem a .... is folyna a víz. Én 20 éve vezetek háztartás, nekem is vannak zepteres dolgaim, de azért a tavaly a barátnőimtől ajándékba kapott edénykészletet nem cserelném el zepteres kotlákra.
Egy ágytálhordozó ápolőnőnek 4 évig kell tanilnia.
az öt alkalom max annyira elég, hogy megtudja különböztetni a dugót és a konnektort.
:o(
Gratulálok mtökéletes ismereteidhez!
Azt áruld el, hogy akkor miért műxik tökéletesel leányom indukciós platniján?
Bravó. Én 40 éve vezetek önálló háztartást, 32 éve nejjel közösen.
Hűtő. Aki fizet az ámításért, megérdemli.
Nálam tökéletes a saját módszerem.
Felvágottat pölö max másnapig tárolom. Már azt sem veszem meg ami a boltban fölszeletelve órákat állt, és megsápadt.
Zöldség: Városunkban hetente 2* van hetipiac, de ünnepnap kivételével bármikor vehetek nekem tetsző friss zöldséget. Tárolása? A hűtő aljában levő arra szolgáló dobozban akár 1 hétig is, bár nem szokásom. Fölösleges. Amit 2-3 hétre készítek az a saját "frisss vegetám".
Mivel a hűtő, és a fagyasztóm is emberes méretű, van bennük hely mindennek bőven.
Az arcüreg gyulladásom kezelésének módozatáról gőzöd sincs. Mivel látatlanul, ismeretek nélkül ítész meg, kénytelen vagyok veled azonos mélységbe süllyedve drasztikusan fogalmazni:
Léccccci ne hazudozz tovább vele kapcsolatban!
Szakorvost kérdeztem meg róla, ő közölte azt, amit magam is tapasztaltam. Az arcüreg gyulladás mélyen a csontokon belüli üregekben tombol. Ahhoz, hogy azon ilyen fényezés segítsen több napig-hétig tartó kúra kell-ene, ha valaki kibírná azt a kínt addig!
Hogy mennyire nem vagy tisztában a gyógyítással, sőt olvasni-értelmezni sem tudsz mutatja a lükeség, amit írtál a melegítés-begyulladásról.
Mi a búst gondolsz, a forró-gőzölgő kamilla-mentatea talán hűt?
A gyulladásos betegségeknél épp az a cél, mihamarabb átvezetni a krízisen a beteg szervezetét, fölszabadítani a gyulladásos gócot!
Ehhez vagy antibiotikumok, vagy a gyulladás lefolyásának gyorsítása szükséges.
Jobb lenne, ha a sarlatánkodás helyett vennél pár hónapnyi vöröskeresztes-elsősegélynyújtó tanfolyamot legalább, hamár beleártod magad az egészségügybe!
Nagyjából ismerem az első éveket, azzal nem voltam tisztában, hogy a zepter nem 1*űen lenyúlta, hanem megvette a feltalálónővel együt találmányát.
Vajon miért kellett megváltoztatniok az eredeti nevet???
A lényeg ott van soraidban.
Lehet dörzsölni, fényezni a bioptron lámpást, a dzsinn nem ugrik elő belőle. Nekem is csak a szemeim akartak kiugrani. Amikor kellett úgy hagyott cserben, ahogyan leírtam.
Bőrgyógyászatra, felületi kezelésre alkalmas, másra nem. Humbug amit róla állítanak.
Ráadásul szakember kezében műxik, amatőrökéban annyit ér, mint a 60-as wolframszálas ízzó: világít.
A NLC fórumon többször "összefutottam" egy ottani fórumozóval, aki - még gyerekként - részt vett az evolite klinikai kísérleteiben, mert az édesanyja abban a kórházban dolgozott. Kizárólag a felületi bőrkezelésekre lehet hatásos a lámpa, az összes többi "csodahatás" humbug, a Zepter marketingeseinek kitalálmánya. :-(
Ez az újdonság erejével hatott rám! Mármint a cím! Tudod a Zepter a Váci u. 189-191-ben van. Legalább a munkahelyed címét érdemes tudni, hogy odatalálj. A képzések nem kötelezőek, és ha olyan menedzsered volt, aki nem szólt róla, az elég szomorú! Bár nálunk, hangsúlyozom vidéki régió vagyunk, a nagycsoportos értekezleten mindig elhangzottak ezek, sőt tanfolyami naplónk is van. Én is járok Pestre ügyintézni, és látom, hogy ott éppen a nagy létszám miatt valahogy máshogy mennek a dolgok. A mi régiónk vezetője pl. személyesen elbeszélget minden kollégával, pedig 3 megyéje van, és mindenkit személyre szabottan próbál segíteni.11 év gyakorlatából, illetve főiskolai oktatási anyagokból tart képzéseket. Rendezvényeket szervez, jótékonykodik, stb. Arroganciát nem tapasztalhat nálunk senki, mert nagyon jó csapat vagyunk, segítjük egymást, és örülünk a másik sikereinek is. Kinek a csapatába tartoztál? Csáti, Máté, Dudás?