Keresés

Részletes keresés

bendeguz90 Creative Commons License 2013.12.09 0 0 47246

Az a HP spin-off filmből( ami a varázslényeket mutatná be) mikor lehet valami? 

Előzmény: mizomedve (47245)
mizomedve Creative Commons License 2013.12.09 0 0 47245

Azt hittem a Harry Potter-láz hosszabb életű lesz. Hét éve jelent meg az utolsó könyv és két éve az utolsó film.

 

Az Éhezők Viadala úgy tűnik letaszítja a trónról, máris megdöntött számos Harry Potter által felállított rekordot mind könyveladás, mind filmbevételek tekintetében.

 

 

 

Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.04 0 0 47244

Ó, igen. Lehet :-) peeeeeeeeeeeerszee :-)

Előzmény: ---:Jani:--- (47243)
---:Jani:--- Creative Commons License 2013.12.04 0 0 47243

Közben megoldottam a rejtélyt: valójában a Szükség Szobája akkor még nyilván üres volt, minden kacat csak Voldi után kerülhetett oda :D:D Szorgalmasak voltak a nebulók :)

Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.04 0 0 47242

Ezek a Dildo Lover-ek :-D  LOLOLOLOL

Előzmény: Törölt nick (47240)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.04 0 0 47241

"A másik, hogy méltatlannak tűnik törött kacatok közé tenni azt a diadémot."

 

 

Itt nem a törött kacatokról szól a dolog, hanem magáról a helyszínről, a számára fontos (és a maga szintjén még kedves is neki) Roxfort egy olyan helyiségéről, amely meggyőződése szerint csak kivételes embereknek nyílik meg. Hha azt nem is hihette, hogy csak neki, hiszen nem volt üres, de mindenképpen kuriózumnak tartotta, talán egyenrangú adottságnak vette a párszaszájúsággal. Így az ő szemében azok a kacatok talán Mardekár utódainak titkos kincsei voltak.

Előzmény: ---:Jani:--- (47239)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.04 0 0 47240

---:Jani:--- Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47239

"Voldi annyira bízik a diadém rejtekhelyében, hogy nem tünik fel, hogy Draco ott javítja a volt-nincs szekrényt. Én azért nem lennék olyan nyugodt a helyébe.

Arról nem beszélve, hogy amikor ő oda rakja a diadémot, már akkor is tele van cuccal a terem. Miből gondolta, hogy csak ő tudta megtalálni?"

 

Ez egy remek észrevétel, nekem is sokszor eszembe jutott. A másik, hogy méltatlannak tűnik törött kacatok közé tenni azt a diadémot.

 

 

Én ezt karakteridegennek tartom, és plot device-nak (ezeket ugye így hívják)? Megintcsak elképesztően nagy volt annak ugyebár a valószínűsége, hogy Harry pont bemegy a Szükség Szobájának ebbe a részébe, és a 7.-es eseményeit megelőzően pont belefut a diadémba :D

NevemTeve Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47238

Volt erről valami nagyon furcsa mondat, olyasmi, hogy 'Voldemort annyira önhitt, hogy azt hitte, ő az egyetlen, aki megtalálja azt a szobát a rengeteg eldugott kacattal.' Ha tényleg ezt hitte, akkor vajon mit gondolt, ki dugta el ott az a rengeteg kacatot?

Előzmény: paskat2 (47236)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47237

Igen, ezen én is minden alkalommal mosolygok ... Voldi és az ő arroganciája ...

Előzmény: paskat2 (47236)
paskat2 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47236

Igen, de meg van az ellenkezője is.

 

Voldi annyira bízik a diadém rejtekhelyében, hogy nem tünik fel, hogy Draco ott javítja a volt-nincs szekrényt. Én azért nem lennék olyan nyugodt a helyébe.

Arról nem beszélve, hogy amikor ő oda rakja a diadémot, már akkor is tele van cuccal a terem. Miből gondolta, hogy csak ő tudta megtalálni?

 

Előzmény: NevemTeve (47235)
NevemTeve Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47235

> Amúgy: DD ezt mondja a 6. végén: "Azt hittem a Roxfort és a külvilág mindenfajta kommunikációját ellenőrzésünk alatt tartjuk."

 

Valóban, ez elég szánalmasan hangzik (az első hat kötet eseményeit ismerve)... kb olyan, mintha Caramel miniszter azt mondaná 'bocsánat, tévedtem, de komolyan azt hittem, hogy kompetens vagyok...'

Előzmény: ---:Jani:--- (47234)
---:Jani:--- Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47234

Így van. A sérülés a nyári szünet alatt történt, hiszen a 6. elején, amikor DD elmegy Harry-ért a szünet végén, már sérült a keze. A szekrény pedig szerintem Draco ötlete, Voldinak semmi köze hozzá. Hisz Draco maga mondta el a 6. végén, válaszul DD kérdésére, hogy Montague előző évi eltűnésének sztorijából jött rá, hogy a szekrény egy átjáró. Nem Voldi találta ki.

 

 

Amúgy: DD ezt mondja a 6. végén: "Azt hittem a Roxfort és a külvilág mindenfajta kommunikációját ellenőrzésünk alatt tartjuk."


De hogy lehet ilyen naiv, ha elég megbűvölni egy érmét (vagy, gondolom, adott esetben akár egy papírlapot) és máris kész egy új kommunikációs csatorna? Elméletben nincs akadálya annak, hogy minden diák megbűvöljön egy érmét, és máris bárki kommunikálhat bárkivel. A varázsvilágban, ahol ez lehetséges, nem tudom, miért hiszi, hogy a komm. minden formáját ellenőrizni tudják.

Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.03 0 0 47233

DD keze a nyári szünet alatt roncsolódott, a szekrényen pedig csak iskolakezdéskor kezdett el dolgozni (kivéve a javítás előkészületeit a Burgin & Burke's-ben - ha azt egyáltalán előkészületnek lehet nevezni, hogy beszélt róla, hogy javítani akarja a párját és kérdezett róla)

 

A Dd elleni merénylet terve nem a sérült kezével függ össze szvsz.

Előzmény: paskat2 (47232)
paskat2 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 47232

Szerintem a dolog egyszerü. Voldi terve 2 részből áll.

1. Draco megjavítja a Volt-nincs szekrényt, és a halálfalók bejutnak az iskolába. Ez a kulcs DD halálának és az iskola megszerzésének.

2. Draco megöli DD-t.

 

Amikor Piton DD kezét kezeli, akkor a Voldi valszeg már tudta, hogy Draco jól halad a szekrénnyel.(ezért mondja Piton, hogy Voldi számít erre.)

Ha ez sikerül, akkor Droca hiába bukik meg a gyilkossággal, valaki majd megteszi helyett.

(ez gyakorlatilag két légy 1 csapásra.)

 

Előzmény: Coke Girl :-D (47231)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.02 0 0 47231

A kérdést, hogy Voldi miért gondolta már ez előtt is, hogy az iskola hamarosan az övé lesz, ez nem válaszolja meg.

 

 

Voldi nagyratörő tervei és arroganciája nem elég válasz? Szerintem ebbe semmi különöset nem kell belelátni, egyszerűen tudta (vagy "úgy tudta"), hogy neki áll a zászló.

Előzmény: ---:Jani:--- (47230)
---:Jani:--- Creative Commons License 2013.12.02 0 0 47230

De Piton továbbra is csak azután kezdhette el mondani, hogy megsérült a keze párbajban, miután megsérült a keze; hisz azután kellett azt a sérülést utólag valahogy kimagyarázni (de továbbra is fenntartom, hogy Voldi nem is biztos, hogy egyáltalán tudott róla). A kérdést, hogy Voldi miért gondolta már ez előtt is, hogy az iskola hamarosan az övé lesz, ez nem válaszolja meg.

Előzmény: Coke Girl :-D (47229)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.12.02 0 0 47229

Voldinak menekülnie kellett a Minisztériumból, nem csinált helyszíni szemlét, így leginkább arra hagyatkozhatott, amit Piton mondott neki. És ebből a szempontból mindegy, hogy neki vagy Narcissáéknak mondta, mert nyilván ugyanazt kellett előadnia.

Előzmény: ---:Jani:--- (47227)
NevemTeve Creative Commons License 2013.12.02 0 0 47228

> > hogy az nem kíváncsi mindenféle tini-románcra...

 

> Voldi esetében egy 70 éves bácsiról van szó, hacsak nem pedofil, lúdbőrzik a nyálas tini sztoriktól.

 

Az meg semmiképp sem jutna eszébe, amilyen emelkedett jellem, hogy túszként használjon valakit... Nem, a puszta gondolat is képtelenség...

Előzmény: mizomedve (47226)
---:Jani:--- Creative Commons License 2013.11.30 0 0 47227

"Kicsit zavarosak a mondataid. Draco nem jár Ginnyvel..."


Ha gondolod, leírhatom még egyszer, nevekkel behelyettesítve minden névmást, de nem hinném, hogy értelmezhetetlen lenne, amit írtam. Úgy látom, rajtad kívül senki nem akadt fenn rajta. Gondolom sosem tanultál németet, ott aztán megtudnád, milyen az, amikor baromi nehéz kiigazodni egy utalószavakkal teli jó hosszú mondaton :))



"De azt megint nem értem, hogy hogyan áll össze neked az a sorrend, hogy Voldi elhatározza, hogy megöli, majd kiderül, hogy meg fog halni, majd megsérül a keze."


Nem nekem áll így össze, az írónő írta így. Pontosabban nem így, hanem a következő sorrendben: 1. Voldi elhatározza, hogy DD-t meg kell ölni és megbízza vele Dracót; 2. DD önhibájából megsérül, kiderül, hogy egy éven belül meghal; 3. Piton mindenféle mondvacsinált hülyeséggel magyarázza, hogy DD miért sérült meg

 

Ez a kronológiai sorrend, ahogy a történetben szerepel. Vagy megint nem tudod értelmezni a szöveget, amit írtam, vagy rosszul emlékszel.



"Voldi nyilván nem csak Harry hatodikos évében határozta el, hogy Dd-t holtan akarja látni. Mint ellenségét, már a Rend megalakulásakor is nyilván a saját kis halállistája élére pakolta."

Nyilván, de ettől függetlenül nem bírt el vele. Gondolom, onnantól kezdve vált reálissá az esélye, hogy Piton DD bizalmába férkőzött, mint "roxforti kém"; Voldi így úgy érezhette, van egy embere DD közelében, akitől az nem számít támadásra, de aki segíthet neki (Voldemortnak) eltenni őt láb alól. Csakhogy közben Voldi eltűnt, úgyhogy DD-t nem tudta megölni.

 

Aztán visszatért, de egy éven át lapított, illetve az első elintéznivalója a visszatérése után a jóslat volt, hogy megtudja, hogy anno mit rontott el és mit kellett volna (és kellene) csinálnia. Miután ez sem jött össze, elkezdett DD-ral foglalkozni, gondolom.

 

 

"Piton annyit mond, hogy Dd meggyengült, "a legutóbbi párbajjal" magyarázza, bár nyilvánvalóan hazudik, de mivel azt nem tudhatták, hogy a kezelésében is szerepet kapott, ezért nem érdekes, hogy valójában mikor is sérült meg halálosan. Voldi simán hiheti, hogy a minisztérium-beli incidensről beszél."

 

 

Piton ezt Bellatrixnak és Narcissának magyarázza, és ők szerintem simán elhitték. De hogy Voldi elhitte volna? Voldi ne tudott volna róla, ha a párbaj közben, amit ő vívott DD-ral, megsérült volna az ellenfele egy tőle kapott átoktól? Voldi tudta, hogy DD-nak semmi baja nem volt a párbaj után. Szvsz Voldi nem is tudott DD sérüléséről. Piton elfelejtette megemlíteni neki :) Ha tudott volna, talán már akkor elkezd gyanakodni, hogy DD tud a horcruxairól. Csak felismerte volna a saját (és nem túl gyakori) átkát.


 

 

"Voldi esetében egy 70 éves bácsiról van szó, hacsak nem pedofil, lúdbőrzik a nyálas tini sztoriktól. "


Szerintem csak simán érthetetlenek számára, lévén pszichopata. De ezek a nyálas érzelmek azért mindig jól jöttek neki, ha valakit zsarolni lehetett a segítségükkel. Pl. amikor megtudta Sipor révén, hogy Harry imádja Sirius-t, nagyon ügyesen csalta tőrbe Harry-t. Ha ugyanígy tudomást szerez a Ginny-vel fennálló románcukról, az valóságos Jackpot lett volna a számára. Harry ezt kivételesen jól átlátta.



Van amúgy még egy kérdésem: hol van Bellatrix férje és miért nem hallunk róla soha??!! Kb. kétszer megemlítik, a 4.-ben , illetve az 5.-ben, de ezután sosem hallunk róla, pedig elvileg együtt szabadultak Bellával, és elvileg ő is egy megingathatatlanul hűséges csatlós volt, mint Bella.

mizomedve Creative Commons License 2013.11.29 0 0 47226

"hogy az nem kíváncsi mindenféle tini-románcra..."

 

Voldi esetében egy 70 éves bácsiról van szó, hacsak nem pedofil, lúdbőrzik a nyálas tini sztoriktól. 

Valszeg nem lenne nagy Twillight-fan.

Előzmény: NevemTeve (47225)
NevemTeve Creative Commons License 2013.11.29 0 0 47225

Valamint senki más sem említette meg ezt a tényt Voldemortnak, biztos arra gondoltak, hogy az nem kíváncsi mindenféle tini-románcra... Vagy kollektív amnézia érte őket?

Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.11.29 0 0 47224

Igen, ezért is írtam, hogy zavaros a szöveg, mert itt így fogalmazott: "azt se mondta el neki később, hogy járt Ginnyvel"

Előzmény: paskat2 (47223)
paskat2 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 47223

/* Draco nem jár Ginnyvel */

 

Ezt Jani sem gondolta. Korábbi beszélgetés volt arról, hogy Piton miért nem beszélt Harry és Ginny kapcsolatáról, és ekkor merült fel, hogy Draco sem említette, hogy (Harry) járt Ginnyvel. Csak erre volt utalás.

 

Előzmény: Coke Girl :-D (47222)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.11.29 0 0 47222

Egy idő után biztos tudomást szerzett a kezéről (hozzáteszem, kétlem, hogy Draco elmondta volna neki, ő ugyanis addigra már nem volt túl buzgó Voldi felé; valószínűleg azt se mondta el neki később, hogy járt Ginnyvel, pedig arról biztosan tudott, és ez az információ kincset ért volna Voldinak), de itt most az volt a kérdés, hogy amikor ez a beszélgetés elhangzik, akkor miért mondja Piton, hogy Voldi úgy érzi, DD meg fog halni. Ugyanis ez a beszélgetés akkor volt, mikor a keze megsérült, tehát amikor Voldi elhatározása megszületett, akkor még bőven ép volt DD keze. Semmi oka nem volt azt hinni, hogy legyőzheti. Tehát azzal, amit mondasz az a baj, hogy  előbb született meg Voldemort döntése, előbb hitte úgy, hogy átveszi a suli felett az uralmat, és csak ezt követően sérült meg DD.

 

 

Kicsit zavarosak a mondataid. Draco nem jár Ginnyvel, és az iskolai időszakban nem tarthatta a kapcsolatot Voldemorttal, de abban igazad van, eleve nem volt aztán már nagyon bugzó.

De azt megint nem értem, hogy hogyan áll össze neked az a sorrend, hogy Voldi elhatározza, hogy megöli, majd kiderül, hogy meg fog halni, majd megsérül a keze.

Ez sem logikailag, sem történetileg nem így van.

 

1.- Voldi nyilván nem csak Harry hatodikos évében határozta el, hogy Dd-t holtan akarja látni. Mint ellenségét, már a Rend megalakulásakor is nyilván a saját kis halállistája élére pakolta.

 

2.- Piton annyit mond, hogy Dd meggyengült, "a legutóbbi párbajjal" magyarázza, bár nyilvánvalóan hazudik, de mivel azt nem tudhatták, hogy a kezelésében is szerepet kapott, ezért nem érdekes, hogy valójában mikor is sérült meg halálosan. Voldi simán hiheti, hogy a minisztérium-beli incidensről beszél.

 

3.- Azt nyilván nem mondta el Piton, hogy ez a sérülés a véget jelenti Dd-nak

Előzmény: ---:Jani:--- (47221)
---:Jani:--- Creative Commons License 2013.11.28 0 0 47221

"Miért ne gondolta volna Draco miatt komolyan? Kiadta a parancsot, nem?"



De. De ettől még nem gondolta, hogy sikerül is:

 

"-A Sötét Nagyúr nem számít rá, hogy Draco sikerrel jár. - szólt mogorván Piton. - A feladattal Luciust kívánta megbüntetni a hibákért, amelyeket az utóbbi időben elkövetett. A szülők lassú kínokat állnak ki: végig kell nézniük, amint Draco kudarcot vall és megfizet érte."


Ez nem kérdés volt, ez egy tény, amit ismerünk a könyvből. Voldi nem számított rá, hogy Draco elvégzi a feladatot. 

 

 

 

"Amúgy Voldemort tudhat Dd kezéről is. Ha nem Pitontól, akkor Dracótól."




Egy idő után biztos tudomást szerzett a kezéről (hozzáteszem, kétlem, hogy Draco elmondta volna neki, ő ugyanis addigra már nem volt túl buzgó Voldi felé; valószínűleg azt se mondta el neki később, hogy járt Ginnyvel, pedig arról biztosan tudott, és ez az információ kincset ért volna Voldinak), de itt most az volt a kérdés, hogy amikor ez a beszélgetés elhangzik, akkor miért mondja Piton, hogy Voldi úgy érzi, DD meg fog halni. Ugyanis ez a beszélgetés akkor volt, mikor a keze megsérült, tehát amikor Voldi elhatározása megszületett, akkor még bőven ép volt DD keze. Semmi oka nem volt azt hinni, hogy legyőzheti. Tehát azzal, amit mondasz az a baj, hogy  előbb született meg Voldemort döntése, előbb hitte úgy, hogy átveszi a suli felett az uralmat, és csak ezt követően sérült meg DD.

Herika+ Creative Commons License 2013.11.28 0 0 47220

Amúgy Voldemort tudhat Dd kezéről is. Ha nem Pitontól, akkor Dracótól. Ez megmagyarázza a rozzant állapotát, Piton pedig mondhatja, hogy a bájitalai "nem elég erősek", hogy segítsenek Dd gyógyulásában. Szóval Voldinak minden jogalapja megvan ahhoz, hogy úgy gondolja, az igazgató meghal év végére.

 

Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.11.28 0 0 47219

Én a dolgot abból a szempontból közelítettem meg, amit Jani vetett fel, nevezetesen, hogy nem gondolta komolyan, hogy Draco megteszi. Erre írtam azt, hogy Voldemort nem kételkedik abban, hogy a parancsa elég komolyan hangzott-e. Az "elbénázástól" már tarthatott, de akkor sem úgy, hogy akkor ez nem is lesz meg soha, hanem azzal a tudattal, hogy majd bűnhődik aki bűnhődik, de úgyis addig ütjük ezt a vasat, amíg valaki meg nem oldja.

Előzmény: mizomedve (47218)
mizomedve Creative Commons License 2013.11.28 0 0 47218

Elmagyarázom, hogy megértsd.

 

Egészen pontosan ezen tépelődik magában:
"Ezek a barmok képesek lesznek megcsinálni, amit kértem tőlük, vagy ezt is elbénázzák és megint nekem kell helyettük cselekedni?"

Nem a hűségük, hanem a rátermettségük a kérdés Voldi számára.

Előzmény: Coke Girl :-D (47217)
Coke Girl :-D Creative Commons License 2013.11.28 0 0 47217

Ezt nem értem. Szerinted tépelődik, hogy "Jajj, vajon szót fogadnak? Hallgatni fognak rám? Megcsinálják, amit kértem?" ?!?!?

Előzmény: mizomedve (47216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!