Keresés

Részletes keresés

Mtsz Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3640
Hello!

Nekem nem sikerul feliratkozni!

Mindig visszapattan, hogy
1:
----- The following addresses had permanent fatal errors -----

(reason: 451 Open relay - see http://www.orbs.org/verify.php3?address=194.143.242.234)

----- Transcript of session follows -----
... while talking to chardonnay.math.bme.hu.:
>>> RCPT To:
<<< 451 Open relay - see http://www.orbs.org/verify.php3?address=194.143.242.234
... Deferred: 451 Open relay - see http://www.orbs.org/verify.php3?address=194.143.242.234
Message could not be delivered for 1 hour
Message will be deleted from queue

Tudtok segiteni, esetleg durewktbe feiratni a "listamesterrel"?
Ha kell adok amilt, nevet, stb.....

Elore is thx

Előzmény: madjoe (3628)
Mtsz Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3639
Praclee!

Olvastam, csak elfelejtettem valaszolni.
Meg egy hete voltam itt utoljara (tegnapot kiveve.
Na szoval igen. En vagyok!
Honnan ismersz?
En ismerlek?

...

Előzmény: praclee (3632)
mami nyanya Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3638
Szisztok!

Legalább 2 hete nem jártam itt. Nagyon sokat kellett dolgoznom. Végig már nem tudom olvasni amivel elmaradtam, de hát ez van.
Tegnap randori volt edzésen. Úgy belemozdultam egy rugásba, hogy még mindig sajog a combom. Kellet nekem edzés két kézzel :)))

Nem tudom hogy vagytok vele, de néha borzasztóa nhiányzik, hogy többet edzzek, ilyenkor mi az eljárás, hogy a vágyaimat kielégitsem?

Nem röhögni!! segiteni kell.

Mert van úgy, hogy úgy érzem kell. Mi ilyenkor a legjobb? Tanácsot kérek.

praclee Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3637
Wazull
Ige Igen már rá jöttem.
Most megyek de még írnom kéne!
Előzmény: Wazull (3635)
Wazull Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3636
gua,

"Wazzull,

bocs kicsit lekéstem erről a perpatvarról, pedig én kavartam a szart. A baj az, hogy nem szeretek szövegelni, így olyan rövidített példákat hozok"
Nem hiszem, hogy lenne ertelme tulmelirozni a dolgot. Mint mar irtam, valoszinuleg felreertes tortent Joruto reszerol. Ha majd ujra ir ide, akkor remelem ez nyilvanvalova fog valni.
Vagy nem...

Előzmény: gua (3622)
Wazull Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3635
praclee,

"Wazull
Szerintem te félrecímezted.Te joruto-nak írtad,amikor azt kijo írta!"

Akkor hogy gyorsan vegere jarjunk a tortenelem nagy rejtelyeinek: Joruto es Kijo egy es ugyanaz az ember.
Lebuktal kedves praclee! Ezek szerint nem olvastad a regebbi hozzaszolasokat (bar igy 3600 folott mar kisse nehez, elismerem...).
Apropo, rejtelyek. Hogy is van a Bermuda-haromszoggel :-))))

Előzmény: praclee (3632)
gua Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3634
madjoe,
Az általad idézett Saito interjú tartalmát egybe irtam le egy angol nyelvű interjujával amiben Tamura, Saotome sőt Tohei neve is szerepel a fenti összefüggésben: tehát amit irtam azt tényleg Saito mondta (azt hiszem a Stockholmi Iwama Ryu homepagen volt az interju).

Ennek ellenére köszi az infokat, nekem uj amit irtál. Ezek után, ha értelmeznem kell Saito sensei szavait: inkább vmi féle fenntartás lehet ez a Kiszomaru közeli mesterekkel szemben (lám itt is vannak torzsalkodások)

Én nem überoltam felül Tamura senseit, csak le irtam egy adatot, vmit amire azt hittem, hogy igaz. Tévedtem.

Előzmény: madjoe (3629)
praclee Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3633
bout,hiryu
Légyszi rakjátok már át a linkjeiteket a másik oldalra is!

kijo
Én azt írtam,hogy dewa ennyi.tehát behelyettesítve akkor ennyi.Már érted?

Előzmény: bout (3596)
praclee Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3632
Kijo
u.i.:Azért nincs harag!A részemről!

Wazull
Szerintem te félrecímezted.Te joruto-nak írtad,amikor azt kijo írta!Egyébként én még nem tudom,hogy mire irigykedem,de majd kiderítem.(Én is Fődhözragatt vagyok)

Mtsz nem tudom,hogy olvastad e a kérdésem,de ha nem akkor keresgélj vissza!Mert engem érdekelne,hogy te vagy e az!

Előzmény: Wazull (3612)
praclee Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3631
Kijo
Igazad van tényleg nem akarok összeveszni,senkivel.Nem is vagyok veszekedős,DE:
te ezt írtad:
te praclee vagy,aki kikérte ezt magának és én kijo,aki megadta ezt a jogot neked.
Nekem nem kell jog ahoz,hogy leírjak valamit!De az is lehet,hogy félreértettem valamit!Mert ebből úgy tűnik,mintha (bocs) de te lennél az Úristen,és nekem köszönnöm kéne,hogy megadtad ezt a jogot nekem!
Előzmény: Kijo (3610)
praclee Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3630
Ez jó!Mindenki valahol másutt van?madjoe a tengerparton,joruto nyaral(ha jól vettem ki)Wazull Bostonba.Ezt nevezem!
Egyébként nekem már(legalábbis gondolom)forrad a lábam.nem is voltam orvosnál.Pedig jó lett volna,de hát nincs időm!
Előzmény: madjoe (3614)
madjoe Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3629

Tamura szenszei(1933-)8.dan, aki itthon is szokott edzőtábort tartani: én rágondoltam. Nos, ő az 50-es években kezdte az aikidot a HOMBU dodzsóban, aminek Uesiba Kiszomaru volt a vezetője. Oszenszei hetente kb. 2-szer látogatta meg a Hombut, mert 1942 óta Iwamában élt. Az uchideshi pedig a mesterrel együtt élő tanítványt jelent! Idézet (nem szó szerint) Saito interjukból: a háború után nem éltek uchideshik a hombuban, az uchideshiként ismert mesterek (Tamura, Szaotome) 3-4. danos, a hombu közelében lakó, fizetéstkapó mesterek voltak. Tamura szenszei Oszenszei kedvenc uke-ja volt a Hombuban: ez tény. Na persze lehet, hogy visszakisérte az Öreget Iwamába néha napján, de azt nem hiszem, hogy ez a mesterrel együttélő tanítvány fogalmát kimerítené.


Tehat:

52-ben kezdett el aikidozni Tokyoban. 53-ban visoznt mar nem ott, hanem az alapitoval edz, es tiz even belul megkapja a hachidan fokozatot.

En nem kotozkodom, es nem is beszelek scak ugy a levegobe. Szemelyesen beszeltem olyan emberekkel, akikrol ugy tartja a szajhagyomany, hogy O'Sensei-el eltek egy darabig. Ilyenek peldaul: Tetsutaka Sugawara (mar irtam, de megegyszer hatha igy szavahihetobb lesz neked. Saito sensei baratja, a Saito sensei haza melletti hazban lakott harom evig), meselt torteneteket abbol az idobol, amikor ott lakott, amikben szerepelt tobbek kozott Tamura Shihan neve is. Yoshimitsu Yamada Shihan az Amerikai Aikido Szovetseg (AAA ha minde igaz, de lehet, hogy maskepp hijjak) feje.
Viszont ismerek olyan senseit, aki akkoriban tenyleg a HombuDojoban lakott, mint benn-lako tanitvany. Toshiro Suga sensei azota is fofoglakozasu aikido instruktor, o visoznt nem ugy emlitette Tamua Shihant, mint aki veluk volt Tokyoban.

Ime, egy idezet kedves baratom Matko Peter lapjarol, ahol magyar forditasban is olvashato az ATM-es interju:

Saito Morihiro Sensei: A háború végén sok uchi deshi élt a Hombu Dojoban. Többnyire azok az emberek nagyon öregek, vagy már meghaltak. Miután a háború befejezôdött, az Alapító fôként Iwamában élt, és csak különleges alkalmakra vagy ünnepségekre ment Tokióba. . . .

Sokan a tanítványok utolsó generációjából, akik az Alapítónál tanultak, azt mondják, hogy az uchi deshijei voltak, de tulajdonképpen csak 2. vagy 3. danos shidoin-ok [segédinstruktor] voltak a Hombu Dojoban. A legtöbb körülbelül kétszáz dollárnak megfelelô havi fizetést kapott, olcsó lakásokban laktak közel a dojohoz, és csak gyakorolni jöttek a dojoban. Ezek a kayoi deshi-k [tanítványok, akik a dojon kívül élnek], nem viselték gondját az Alapítónak. Ukezésen kívül a kayoi deshi-ket nem engedték a közelébe. Az Alapító parancsolta ezt a sok tiszteletet. Sokan most azt mondják, hogy közel voltak az Alapítóhoz, de valójában nem így volt. Az Alapító életének a végén, nem sokkal a halála elôtt, még a magas fokozatú shihanok is csak üdvözölhették, de nem voltak abban a pozícióban, hogy beszélgethessenek vele. Az Alapító nem akart sok embert a közelében, és igazán kevesen voltak, akik személyesen viselték gondját.


Ha nem tevedek nagyon nagyot erre gondoltal, es nehany altalad ismert nevet adtal Saito sensei szajaba.

Te azt allitod, Saito Shihan utjat jarod, szeretned jarni. Noss, sok sikert hozza, vegezetul alljon itt egy masik reszlet az interjubol, mej szerintem jol jellemzi a mestert:


Denverbe érkezése után az egyik elsô kérdése Saito Shihannak az volt: "Milyen technikát kellene tanítanom ma este?" Minden edzés után megkérdezte vajon a lecke megfelelô volt-e és vajon egy bizonyos technika sorozat megfelelô lesz-e a következô edzésre. Nagy hatással volt rám a komoly és profi stílusa.

A gyakorlás után a várószobában Saito Sensei megköszönte mindenkinek a jelenlétét és gyümölccsel, frissítôvel kínálta ôket. Öröm volt nézni az ilyen melegséget és kedvességet egy méltóságteljes pozícióban lévô embertôl. A nagylelkűség hangulata uralkodott körülötte az egész kurzus alatt.

A zárófogadás alatt elkísértük Saito Senseit a mosdóba és vártunk a csapnál hogy adjunk neki törölközôt, hogy megtörölhesse a kezét. Meghatódtam, amikor láttam, hogy gondosan rendbeteszi az összefröcskölt csapot, mintegy szívességbôl a következô használóknak.

Elkísértem Saito Senseit, a fordítóját, az otomo-ját, és más vendégeket San Franciscoba hogy onnan induljanak Japánba. Mielôtt a repülô leszállt San Franciscoban, láttam, hogy Saito Sensei kivette a (légbeteg) zacskót az elôtte levô szék zsebébôl. Aggódtam, hogy nem érzi jól magát. De csak arra kért meg mindnyájunkat a kíséretében, hogy van-e valami eldobnivaló szemetünk, és összegyűjtötte a szalvétáinkat és csomagolópapírokat a zacskóba, és aztán visszarakta szépen a zsebbe maga elôtt. Azt mondta, hogy ez könnyebbé teszi a munkáját annak, aki a repülôt takarítja.

Saito Sensei meggyôzôdhetett róla, hogy az otomojának jól viselték gondját, mégis felajánlott neki egy adagot a saját élelmébôl. Ügyelt még az egyik tanítványomra is, aki mint sofôr segített San Franciscoban, megragadta a kezét és diszkréten belerakott egy jelképes kokoro zuke-t [hálapénz] a tenyerébe.

Saito Sensei vezetôi szerepe az egész aikido társadalomban egy teljes élettartamnyi kemény munkával és igyekezettel épült fel. Ô egy igazi bujin [harcművész]. Az emberiessége, kedvessége, és gondossága mély nyomot hagyott emlékezetemben -- ahol engem az Alapító, Ueshiba Morihei privát oldalára emlékeztet.

Ahogy keresztülsétáltunk a zsúfolt reptéri várón, visszagondoltam egy alkalomra, amikor az Alapítóval sétáltam keresztül a tömött állomáson Uenoban, Japánban. Ahogyan sétáltak, nagyon egyforma volt.

Az idezetek megtalalhatoak a www.lib.klte.hu/aikido cim alatt.

Es egy szemelyes kerdes: Miert jo az neked, ha a Te stilusod vezetoje nagyobb majer, mint mase?
engem kicsit arra emlekeztet, amikor a bolcsis azzal nyer, hogy: Az en papam meg erosebb.
Ha jobb erzest kelt benned, Saito sensei tobb idot toltott el O'sensei-el, mint barmely mas aikidos. Most ettol neked jobb.
A ket es fel ev meg nem baj, MTSZnek kevesebb van, es megsem bantotta senki, soot meg Kijo is eleg komolyan vette (ha jol ertettem)

Bocs a hosszuert reszemrol, ebben a temaban utcso hozzaszolas volt.

madjoe

Előzmény: gua (3626)
madjoe Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3628
Mtsz!

Konyvtema eppen megy az aikidos levlistan (chardonnay.math.bme.hu/mailman/listinfo/aikido).

Serules: nekem biza sok volt, van es lesz is, mindenfele extrem sport kovetkezteben:). Figyelni kell nagyon rajuk, es lehet gond nelkul edzeni. Ha csak erzed, meg lehet vele dolgozni, de ha mar faj, akkor ne terheld tovabb, mert nagyon nagyot romolhat az allapota. Kenegessed, kotozd, ami tetszik, de aranyszabaly: erdemes megmutatni egy orvosnak, o szakember. (ortoped a legjobb, ha van a kozelben:) sebesznek nem erdemes, ugyis muti:):), fogorvosnak meg csak a kirugott fogat erdemes)
byte
madjoe

Előzmény: Mtsz (3624)
gua Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3627
bout,
mondhatnám, hogy nem én kezdtem a kekeckedést... mindegy: kár volt belemenni. Váltsunk stílust, és próbáljuk már megtalálni a közös dolgokat, ne pedig a különbségeket (esetleg belemagyarázva a szövegbe). Amikor a "többiek" kifejezést használtam nem arra gondoltam, hogy mindenki más vmiféle rossz stílust űz: csak a kekeckedőknek szólt. Ha már a német mestert szóba hoztad, ő azt mondja: az aikido az aikido, nincs különbség mindegy, hogy milyen stílus. Nekem is mindegy. egyszerűen én ezen az ösvényen megyek fel a hegyre, ti pedig másikon: a végeredmény ugyanaz (hacsak el nem tévedünk). Minden iskolának megvannak az előnyei és hátrányai, ki-ki válassza ki ő hol tud jobban tanulni. Az Aikikai Hombu pl. számomra sokkal szervezettebbnek tűnik, mint az iwama ryu, míg az iwama ryu kicsit vadabb-ösztönösebb jelleget mutat. Kicsit olyan mintha a Hombu stílus tanítaná a kata-kat, az iwamai pedig a kumitét. Mind a kettőre érdemes odafigyelni.
Előzmény: bout (3625)
gua Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3626
madjoe,

Tamura szenszei(1933-)8.dan, aki itthon is szokott edzőtábort tartani: én rágondoltam. Nos, ő az 50-es években kezdte az aikidot a HOMBU dodzsóban, aminek Uesiba Kiszomaru volt a vezetője. Oszenszei hetente kb. 2-szer látogatta meg a Hombut, mert 1942 óta Iwamában élt. Az uchideshi pedig a mesterrel együtt élő tanítványt jelent! Idézet (nem szó szerint) Saito interjukból: a háború után nem éltek uchideshik a hombuban, az uchideshiként ismert mesterek (Tamura, Szaotome) 3-4. danos, a hombu közelében lakó, fizetéstkapó mesterek voltak. Tamura szenszei Oszenszei kedvenc uke-ja volt a Hombuban: ez tény. Na persze lehet, hogy visszakisérte az Öreget Iwamába néha napján, de azt nem hiszem, hogy ez a mesterrel együttélő tanítvány fogalmát kimerítené.

Előzmény: madjoe (3623)
bout Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3625
G: (Azért nem gua-t írok, mert ezt a nevet használod, amikor aláírod hozzászólásaidat. Gondoltam, csak megismered a saját nevedet.)
Remélem kidühöngted magad.
Nem, itt biztosan nincsenek jelen shihan-ok. Legalábbis nem írnak. :-) De azt sem gondolnám, hogy otthon, edzés után is az elméleti tudásoddal kekeckedsz az edződ, meg a többiek előtt, mert az már nem edzés. Gondolom az elméleted is azt mondja, hogy a budo, vagy az aikido nem csak az edzőtermen belül létezik.

Az azért érdekelne, hogy ha te egy német mester segítségével tanulod az iwama-ryu-t, plusz még az edződ is ott van (már ha nem ő a német mester) és írásod alapján "csak" a 6. danos olasz a közvetlen (nem is közvetlen, hiszen Saito a közvetlen) tanítvány, akkor az hány láncszem is pontosan? De éljenek az authentikus források!

Persze ez csak kötözködés, elnézést is kérek. De hát látom, mostanában az a divat, hogy anyázunk és köpködünk. Nem akarok kilógni a sorból. :-)

Ueshiba O-Sensei tanításait követni becsülendő dolog. Kár, hogy engem már nem tudott tanítani, mert meghalt, mire én megszülettem.
De az sem lehet lebecsülendő, ha valaki O-Sensei tanítványainak és azok tanítványainak a tanításait követi.
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a föld forog, a világ örökké változik. A tanítók is és tanításaik is. "Az aikido technikák nincsenek kőbe vésve."
Persze, ha valamelyik tanítvány úgy dönt, hogy neki jobban tetszettek O-Sensei korábbi tanításai, mint a "legfrissebb verzió", akkor annak jogában áll ezt tenni. De szerintem ő maga sem azt mondja, hogy Ueshiba mindig is ezt tanította és az u.n. modern (Aikikai) aikido már egy nagy baromság és gyakorlói birkák.

Kicsit fogd vissza az elméleti tudásodra alapozott ítéleteidet. Gondold át mégegyszer! Kérdezd meg e-mail-en a német mestert. Vagy akinek a tanításait követed (O-Sensei sajnos már nem él, őt nem kérdezheted). Nem azért mert még csak két és fél éve gyakorolsz, hanem mert már két és fél éve gyakorolsz.

Addig is kellemes alfa hullámokat! :-)
Nincs harag.

bout

Előzmény: gua (3622)
Mtsz Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3624
Sziasztok!

Mivel en meg nem vagyok profi, sem kezdo, sem semmi a magam 2 honapjaval.
Olvasok es hallgatok. Konyvet is (sajnos nem eredeti japan konyvedket, de talan az Aikido szellemisege magyarul is jo)
Ugyhogy en csak kerdezoskodom...
Milyen mas konyveket ajanlotok.
1: Muszasi sorozatot (nem tom a pontos cimet) hol lehet megszerezni, illetve meg lehet-e egyaltalan? Az elsot olvastam, de nem akarok tovabb menni, mig nincs meg az egesz
2: Serules. Szoval aikidozom (illetve olyan edzeser jarok, mert amit en osszebenazok az mar-amr fajdalmas).Szoval most a csuklom faj. (Foci meccsen szereztem a kicsiket...). De ugy, hogy nem tudok ratamaszkodni sem.
Egyetlenegy fekvo sem megy(legfeljebb ballal).
Ilyenkor mi legyen az edzessel.
Csak azert is? Vagy inkabb pihentessem.
A technikak felet (kb.) meg tudom csinalni, de a tobbinel kibirhatatlanul faj.
Na szoval menjek el, bemelegites es utana bukfenc, esesek es figyeles, de semmi edzes?

Elore is koszonom....

madjoe Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3623
:) Pedig de bizony, hogy volt... Nem lehet, hogy te egy masik Tamurarol ereklodtel? Ugyanis, az hogy Kovacsek nem Budapesten laknak nem egy tul informativ kijelentes. Bizony Tamurabol is van egy par darab.
Előzmény: gua (3622)
gua Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3622
Wazzull,

bocs kicsit lekéstem erről a perpatvarról, pedig én kavartam a szart. A baj az, hogy nem szeretek szövegelni, így olyan rövidített példákat hozok amik sántítanak. Veled egyetértek, még szimpi is ,hogy tudsz uralkodni magadon (a budo lényege!)nem úgy mint mások. A többieknek meg:

1. arra, hogy csak 2,5 éve aikidozom és a fórumon dumálok: ha ez sértés akart lenni, hát nem tudtam, hogy itt csak sihanok szövegelhetnek.(Az arcos-harcosok pedig eltehetik a sunyiba az övfokozatukat.) Mindenesetre az elméleti ismereteim (mivel ez itt nem edzés!)úgygondolom van akit még túl is szárnyalnak. (Ha már itt tartunk kedves aikidokák, ha nem tudnátok Tamura sensei NEM VOLT Osensei uchideshije. Ezt csak azért, mert ezt írtátok!)

2. Ami a mesterek megtagadását illeti: az aikidoka célja egy lehet: Osensei tanításait követni. Bárki joga, hogy ehhez kiválassza a számára megfelelő irányzatot és mestereket. Ha ezzel a lehetőséggel nem él, hanem fétisként követi az első embert aki az útjába akad, akkor birka. A birkák pedig lebégetik a kezdőket, és nem tudnak uralkodni magukon. ennyit tanultatok a mestereteknél: gratulálok! Ha viszont megtaláltad a mestered és stílusod, akkor KÖVETNED KELL! Én az iwamai aikido-t és annak mestereit feltétel nélkül követem. Mindössze arról van szó, hogy közbülső láncként van egy klubvezető, ahogy Wazzul fogalmazott: kokler, akit nem lehet megkerülni, mert nem járhatok hetente 3szor ki Augsburgba edzeni, abbahagyni pedig nem fogom senki kedvéért az iwamai aikido-t, vagy egy olyan aikido ágat választani amiben nem hiszek. Az igazi mestereket én is TISZTELEM!

3. Ami a stílusok megtagadását illeti: ezzel csak arra kívántam utalni, hogy a legnagyobb (stílus alapító) harcművészek mind kételkedő, az agyukat is használó emberek voltak, aki megválogatták a tanítókat és tanításokat (ésszel él az ember!), hogy aztán újat alkossanak. Magyarán ők nem voltak birkák. Félreértés ne essék nem akar itt senki új stílust alapítani legalábis úgy 10. danig biztosan nem. Na, ennyi: én is jól kidühöngtem magam! Akkor most lemegyek alfába.
G

Előzmény: Wazull (3615)
Wazull Creative Commons License 2000.05.01 0 0 3621
madjoe,

OFF
"Jesszusom, hogyan talaltatok a Koi mereteben barmit is. Viszont meg kell allapitanom, kicsi a vilag."
McKoi mereteben nem volt pancelunk. Az egyesulet elnoke sem kis darab ficko (190 cm, 120 kg) mindig attol tartott, hogy akad egy, a Koi-nak valo pancel, es legazol bennunket :-)))
McKoi csak pancel nelkul gyakorolt velunk, ami meg is latszott azon, hogyan kezelte a shinait. Egy Aikidos mester mondta neki egy taborban, hogy latszik, a "kardos" alapkepzeset nem Aikido-edzesen szerezte...

Ha esetleg lattad mar
az ottani aikidosok fonoket, akkor ertheto, miert lepodtem meg, amikor megtudtam, hogy van nala kemenyebb aikido stilus Magyarorszagon.
Igen, lattam mar egy kozos bemutaton :-)))
OFF konyec

ON

"Bemutatok: szerintetek milyennek kellene lennie egy jo bemutatonak (akar stilusonket, akar ugy am block)?"
Milyennek kellene lenni? Nem tudom. Amikor mi bemutatozunk, akkor fontos dolog, hogy ne legyen tul hosszu (hosszabb, mint 10 perc). Nem kell minden egyes technikat bemutatni, csak osszezsufolt lesz a bemutato. Zene nem szokott lenni nalunk, a kiai miatt nem is lenne ertelme. Jo hangulatot kelthet egy jo zene, de en mindig egy kicsit "bazarinak" erzem mas stilusok zenes bemutatoit, kicsit olyan mukorcsolyas-brekes beutesnek :-))).
Ja, es csak olyan dolgokat csinalunk bemutaton, amit edzesen is. (Nincsenek hetekig gyakorolt addig soha nem latott technikak, hogy a jo fiut hatan nyolc felol megtamadjak a rosszak, aztan gyoz a vegen az igazsag, persze amiert addig soha nem csinaltak, nem eletszeru, es ezert egy csomo hiba is becsuszik :-))) ...). Roviden: alapvagasok bemutatasa, nehany "porgosebb" gyakorlat, a vegen 1-2 perc vivas...
Talan nem art, ha az egyesuletbol aki eppen nem bemutatozik, es ert valamicsket a dolgokhoz, a gyakorlatok elott a mikrofonba bemondja a kozonsegnek, mi fog kovetkezni, es ennek mi az ertelme (persze nem kell ot reszes Muszashi-regenyt koriteni belole...).
Eleg porgos, gyors szokott lenni a bemutatonk, talan ezert szokott tetszeni a kozonsegnek, meg talan azert mert ujszeruen hat egy kicsit. Egy-egy kuzdosport bemutaton ("budo-gala") szokott lenni 5-6 kung-fu, meg 5-6 karate, 2-fele Taek Won-do stilus (neha 2-3 kick-box is), amiket avatatlan szemlelo nem tud megkulonboztetni egymastol, ezert a harmadik utan mar unalmas. A Kendo talan azert mas, mert midenfele orult arcok pancelban rohangalnak, utik egymast fejet egy bambuszkarddal, meg kozben veszettul ordibalnak. Erre azert mar szoktak emlekezni...

Előzmény: madjoe (3620)
madjoe Creative Commons License 2000.05.01 0 0 3620
Wazull OFF
Jesszusom, hogyan talaltatok a Koi mereteben barmit is. Viszont meg kell allapitanom, kicsi a vilag. Ha esetleg lattad mar az ottani aikidosok fonoket, akkor ertheto, miert lepodtem meg, amikor megtudtam, hogy van nala kemenyebb aikido stilus Magyarorszagon.
ON

Bemutatok: szerintetek milyennek kellene lennie egy jo bemutatonak (akar stilusonket, akar ugy am block)?

byte

madjoe

Előzmény: Wazull (3619)
Wazull Creative Commons License 2000.05.01 0 0 3619
madjoe,

off
szoval ismered a Frankie-t, hat ez nagyszeru!!!
Es a McKoi-t?
Oket csak azert ismerem, mert van (volt) kendos multjuk...
off konyec

madjoe Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3618
:)
De hat hogyne.. soot a kutyajukat is, bar a dogot csak latasbol... meg a Mako Budo Klub tagjainak joreszet, meg azert nehany embert Szegedrol is. (nem a Kendos reszleget)
byte
madjoe
Előzmény: Wazull (3617)
Wazull Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3617
Madjoe,

most kattant be, van egy kivalo baratom, akit ismerned kell, ha makoi vagy, es aikidozol. O is (hogy finoman fogalmazzak) soviniszta makoi hagyma ugyben. Igen, a Frankie az :-))))

Előzmény: madjoe (3611)
Wazull Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3616
Madjoe,

Bostonban vagyok.

Előzmény: madjoe (3614)
Wazull Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3615
Kedves Joruto,

Az alabbi valaszod kisse duhos hangunak tunt szamomra. Nem vilagos szamomra, hogy provokacionak szantad-e, vagy csak igy sikerult. Itt igen eros felreertes esete forog fent, es a hiba a Te keszulekedben van...
Esetleg osszekeveredhettek a soraim kiotoi bevasarlas kozben a Gua altal irottakkal...
Azert nem tartom szuksegesnek, hogy visszasertegesselek, mert:
1. Egyreszt nagyon kisstilu dolog lenne, barmi ertelem nelkul.
2. Attol a fold meg ugyanabba az iranyba forogna, ha minkettonk Edesanyja szoba kerulne itt a forumon nehany cifra jelzo kisereteben.
3. O, kerlek Joruto, ugyan olvasd mar el meg egyszer amit irtam (ha a nyaralas kozben tudsz egy kis idot szakitani, akkor az elobbieket is, kerlek...)! Remelem, megvilagosodsz, a fejedhez kapsz, hiszen UGYANARROL a dologrol koptatjuk a szankat, es UGYANAZ a velemenyunk, meg ha Te nem is akarod megerteni...

A hozzaszolasaim azert olyan hosszuak, mert csalok. Mindig bevagom azokat a gondolatokat, amire reflektalni probalok, igy erzem erthetonek, kereknek. Kiragadott felmondatokkal a dolgok ellenkezojet is kivaloan demonstralni lehet. De hogy tobb oldalnyi szovegnel is fent alljon ez!!! Talan a tul hosszu kormondatok kozott elvesz az ertelem. Ezert az altalad kifogasolt sorokat bevagom meg egyszer. Kerlek, olvasd el FIGYELMESEN. Ha ezek utan is ugy erzed, van miert duhosnek lenned, kerlek, ne fogd vissza magad...

Ezt irta Gua:
"Ezzel a " feltétel nélkül elfogadom a mester és a tanítást" szöveggel viszont bajban vagyok."

Ezt valaszoltam en:
"Abban a pillanatban, amikor ez bennem felmerulne, BIZTOSAN abbahagynam a Kendo (barki szabadon behelyettesitheti az altala uzott harcmuveszet nevet) gyakorlasat."

Ezt irtad Te:
"Figyusz ko'ma! Ha nem tudod feltetel nelkul elfogadni a mester es annak tanitasait,akkor...egyaltalan minek kezdted el?
A harcmuveszet addig tart,ameddig azt tanulni vagy keopes. A tanulashoz a tanar jelenti az iranyt,amit ha csak feltetelhez kototten vagy kepes elfogadni,..akkor mehetsz maris a fenebe! Ez van baratom,akkor is,ha te maskeppen ertekeled."

Mire en, meg egyszer, magyarul: Abban a pillanatban, amikor bennem ketely merulne fel, hogy feltetel nelkul elfogadjam-e a Mesterem tanitasait, abban a pillanatban BIZTOSAN abbahagynam a Kendo gyakorlasat. Ennel vilagosabban nem tudom leirni.
Meg erthetobben: Szamomra a Mester maga a Joisten. Ha O azt mondja, hogy valami igy van, akkor annak BIZTOSAN UGY KELL LENNIE. Ha ebben ketelkednek, akkor ott, azonnal abbahagynam amit csinalok. Ezert kell az embernek megtalalnia a Mestert, mert nem mindegy, kiben bizik meg feltetel nelkul. En megtalaltam.
Igy mar ertheto, kedves Joruto?

Ezt irta Gua:
"Gondold át: az új harcművészetek alapítói mind megtagadták egykori mestereik tanításait részben). Azt hiszem kell lenni egy egészséges kritikának kifelé és magadfelé egyaránt."

Ezt valaszoltam en:
"Almomban sem jutna eszembe, hogy uj Kendo stilust alapitsak. Az utobbi 1-200 evben mas sem tette ezt. A cel a Kendo "megtanulasa" (ami persze lehetetlen...)."

Ezt irtad Te:
"Csak gondolj bele: A nagy mesterek is megtagadtak stilusukat...- ezt te mondod es meg elis hiszed?! Ebben az a legrosszabb,hogy ezt helybol magadra mered ertelmezni,a szarhazi senkihazi,semmit se tanult,galacsinturo bogar...,mig az a nagymester ki megtagadta szerinted a tanitasokat,tul nottek am galacsinturason...,mire a megtagadasig ertek! Nem tudomm eszreveszed-e kulonbsefget. No szoval,ha te mar 5-6-7-8 Dan-os mester lettel es ugy hozza kedved,hogy megetagadod a mestered,akkor ...azt minden tovabbi nelkul is meg is teheted. Ez csak a te galacsinturasodbol szarmazoan abbeli felfogasbol gondolhatod a mester es stilus megtagadasanak!
- No szoval..(ha mar elg idegbajt hoztam rad: ) ameddig el nem erted a tanulast,tetszik nem tetszik feltetel nelkul vagy kenytelen elfogadni...,kulonben seggfejvagy es nem kuzdosport tanulo! Viszont ha megtanultad amit megtanulhattal,es ugy dontesz innentol a sajat utjan folytatod az nem megtagadas,hanem az ut tovabb jarasa!
Sajnos osszekeverted a hulyeseged a kuzdosportokkal!"

Mire en ezt valaszolom:
Ha nem a Harcmuveszetek forumon lennenk, hanem a Politika valamelyik foruman, akkor erre azt irnak az emberek, hogy ha majd kijozanodtal, legy oly szives olvasd el meg egyszer amit irtam, es mit valaszoltal Te erre. De mivel nem ott vagyunk, ezert nem irok ilyet. Ha nem lennek biztos benne, hogy felreertes tortent, akkor azt irnam, dugd fel magadnak a laptopod, a kiotoi aruhaz kellos kozepen, kedves Joruto! De mivel biztos vagyok benne, hogy az atteteleken keresztul felreertettel, igy ilyen nem irok...
Azt hiszem, Te irtad, hogy kulonbozo stilusokat muvelo embereknek illene tiszteletben tartani egymast. Ezert nem tudok igazan mit kezdeni azzal a nehany becsmerlo szoval, amit nekem cimeztel. Foleg tudvan, hogy ugyanarrol a dologrol mindketten ugyanazt a velemenyt irjuk, csak Te ezt nem fogtad fel. Sajnalom...
Tehat meg erthetobben:
A Kendoban egyetlen nagy mester sem vette maganak a batorsagot, hogy "uj Kendot" talaljon ki, es azt tanitsa. A dolog arrol szol, hogy az ember probal minel tobbet megtanulni belole rovid elete soran. Nem egyenieskedik, mert ezzel megtagadna sajat magat, a Mesteret, a Mesterenek a Mestereit, mindent...
Megtanulja amit meg lehet tanulni, es azt sajat kepere formalja, hiszen onmaga beklyoitol nem tud megszabadulni, nem lepheti at onmaga arnyekat, de amit csinal, abban benne van a Mestere, a Mesterenek a Mestere, azok tudasa, tobb szaz ev.
Korabban mar irtam, egy utos-rugos harcmuvesz "megtanul" 2-3-4 stilust, abbol csinal egy otodiket, elnevezi magarol, es tanitani fogja.
Ez engem nem erdekel, mert en nem ezt tanulom, Kendo-bol csak egy van...
Dereng-e mar valami, kedves Joruto?

Ezt irtad Te:
": ) Mosolyogj...meg nem is voltam szigoru..."
Mire en ezt valaszolom:
Nem, valoban nem voltal szigoru velem szemben. Ezt maskeppen hivjak magyarul...

Ezt irtad:
"Eljen a nyar! "
Mire en ezt valaszolom:
Eljen a nyar! Majd ha itt is az lesz...

madjoe Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3614
:)
Ha minden igaz, sajna mar nem fogja. (Legalabbis penteken meg ezt irta nekem). Amit en tudok: Maj.1. 13:00(a beigert idopont) Es be fogjak mondani elotte (legalabbis eddig meg mindig megtettek). Csoda, ha nem fogjatok megtalalni.
byte
madjoe
ps.: tengerpart itt is van... meg havaseso is.. Wazull, te hol is vagy?
Előzmény: druss42 (3613)
druss42 Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3613
sziasztok

bout
Nem tudom olvasod -e hetfo elott , ha igen ird mar meg a pontos helyszint (hetfoi aikido bemutatorol) mert cak annyit tudok , hogy a polus center elott valami fuves helyen .A baratnom reszerol (o aikidozik) en is ott leszek, csak jo lenne tudni a pontos helyet :)

druss42

Wazull Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3612
Joruto,

"Wazul es az irigykedes:

Praclee Wazulra irifgykedni nem olyen konnyu,hiszen eppen annak lehet orulni,hogy van aki nalam sokkal aktivabb tud lenni. Nem is ertem minek hallgatott eddig."
Egyszeru a valasz: a munkam miatt nem ertem ra a Harcmuveszetek forumot olvasni...

"Ezutan pedig mindenki csak hosszabb lehet nalam. Itt a jo ido!! Ki a fene fogja akkor a monitort bamulni nap hosszat mi?! Olvasni meg ellehet benneteket a tengerparton is,de a fenyviszonyok miatt mar bolond aki a tengerpartrol fog levelekert irni.
Igaz?
Most peldaul egy aruhazbol irok (Kyoto-bol).Az asszony bevetette magat a vasarlasba,igy unalmamban,amig a csaladot varom,gondoltam beletek nezek. : ) (Addig fog tartani amig az asszony vissza nem ert...,tudja hol kell keresni ugy is. : )"
Ezert komolyan irigyellek kedves Joruto!
Tengerpart itt is van, kb. 500 meterre ide, de az ido meg nem havaj-napfeny (het elejen meg egy kis havas eso is esett...). Bar ha havaj-napfeny lenne, akkor sem csokibarnara sulve szorfoznek, merthogy dolgoznom kell, itt bent pedig legkondi nyomja a 20 fokot...
Mivel nekem sem asszony, sem laptop, sem vasarolni valo penzem nincs... :-((((

madjoe Creative Commons License 2000.04.30 0 0 3611
:)
En meg nagyon szereny vagyok :-))))))))))
Jar az agyam, jar az agyam.. csak nem a kornyekrol?
Azt hittem, Mako csak a hagymatol budos ;-)))
Fogalmazzunk ugy, attol is:). Bar legutobb decemberben amikor lenn voltunk (azaz voltam, mert ugye akik otthon vannak, mostanaban is voltak parszor) akkor a hagyma epp nem, de a melegvizes punnyasztonak igen jo illata volt. Kedvenc idotoltesem az esti edzes utan beulni a melegvizes medencebe azni egy oracskat... adiszvacsi meg a Godorbuli is jobban megy utana.
byte
madjoe
Előzmény: Wazull (3607)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!