Keresés

Részletes keresés

hiryu Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3663
Hozzán igen, de a szunyogriasztót utálják. célszerű vízzel higítani.:-)
Előzmény: DLala (3648)
hiryu Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3662
bemutato.
Sensei véleménye /amivel egyetértünk./: A budo nem olyan dolog amit mutogatni szabad. Szóval nem méltó mondjuk egy helyi zenekar, vagy fittnessbemutató után 10 percig mutogatni, reklámozni magunkat. Lealacsonyító, japánokra se jellemző..
Ami mondjuk belefér, az egy kis bemutató, edzőtábor végén, ha kérik, szakmai közönség előtt.
Valóban, így már válogató jellege van. Ne azért jöjjön hozzánk, mert látta, hogy eltörtünk x cserepet, hanem mert komolyan gondolja, hogy karatézni akar, vállalva azt, ami ezzel jár.

Szóval szívesen látunk mindenkit, de nem futunk a tagok után.
Láttam már pár bemutatót, de Kijo a megmondhatója, szakmai szemmel nézve elég gyengék. /bocs, ha tévedek, nem voltam mindenütt./
Lényeg az első mondatban.

Előzmény: gua (3650)
gua Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3661
Wazzull,
király ez a kendo köszi az infokat. Magyarnyelvű irodalmat tudnál esetleg ajánlani? Ami a szúrásokat: illeti a mi aikido stílusunkban elég fontos a fegyver, és eddig elég bénának tartottam magam a szúrásra vonatkozólag (mármint ha szabályosan - törzs mozdítással és nem karból szúrok), de úgylátom ez máshol sem tartozik a könnyű dolgok közé.
A budo-s lelkület is érdekelne a gyakorlatban (merthogy egy forma központú aikido edzésen ez nehezen mérhető). Pl.: ha mondjuk lenyugtatod magad és pozítivan közelítesz az ellenfélhez az érzékelhető az eredményességben is, vagy agresszívabban dolgozva islehetsz hatékony?
Előzmény: Wazull (3653)
praclee Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3660
A fene.Már megint elrontottam.A másodikat mégegyszer leírom,mert helytelenűl írtam le a címet:Bruce Lee képekben2
Előzmény: praclee (3658)
praclee Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3659
na már mindent behoztam és kutogattam egy kicsit.Ezt találtam:Bruce Lee képekben1
A másik:
Bruce Lee képekben2
praclee Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3658
na már mindent behoztam és kutogattam egy kicsit.Ezt tatáltam:Bruce Lee képekben1
A másik:< a href="http://www.extra.hu/blwutang/galery/galery.htm">Bruce Lee képekben2
praclee Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3657
Wazull
OK
(mondom hogy Fődhözragatt2 vagyok)

JAHUUU Mtsz
Most nekem praclee-nak nagyon vidul a fejem he-he.
Híradás:csütörtök reggel 7:32 perckor Mtsz a körözött személy egy másik egyénnel együtt állt a lottózóval szembeni járdán és várta hogy zöld legyen.Majd átment a túloldalba.praclee a kiválló detektív nagy vigyori pofával ott állt majdnem a körözött személy mellet,és vigyorgott Mtsz arcába.Aki, igazán nem vette észre őt pedig kevesebb mint 1 méternyire álltak egymástól.Igaz,hogy Mtsz praclee-ra nézett, de nem ismerte fel, mert nem is ismeri.
Esti mesénket hallották.
Na ehez szólj hozzá kispajtás!!!

te ezt írtad:
Én ismerlek?
Mint már az elöbb is említettem ismersz látásból,de nem tudod,hogy én vagyok.Ez nekem nagyon mulatságos.Egyébként a hétfői meccsen majdnem elötöttelek amikor az úton jöttél.
Valamikor meccs közbe is rám vetődött a tekinteted,de amint már montam nem ismersz.
Megfigyelés:
Pénteken követtelek!!A buszmegállónál viszont visszafordultam(a korháznál).Nem is értem hogy nem vettél észre.De ki mennyire figyel a környezetére.
Hétfő:
A meccs után te beültél a többiekkel a söröző előkertjébe.(ha jól tudom 3-2 re vagy 4-2 re győztetek.)Aztán ott voltál kb.30 percig.Utána egy kék kocsival elhajtottatok,
nem tudom hova!

Na azt hiszem ennyi elég is.Most mit szólsz.Jó mi??További észrevételeimet is leírom felőled!!

praclí

Előzmény: Wazull (3649)
stempi Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3656
Sziasztok!

Elsodort engem is a munka, de mostmar ratok is figyelek (neha). Csak ezt az oldalt neztem at es szomoruan vettem tudomasul, hogy megint osszeugrasztott titeket az a valaki.
Wazull: orom volt olvasni a hozzaszolasaidat. Tartalmasak voltak, de ahogy mar emlitettek: hosszuak. Ha megkerhetnelek, ne idezz be, csak hivatkozz a hozzaszolo nevere es a hozzaszolas szamara. Csak 1 5let volt reszemrol. Ettolol fuggetlenul koszonom az informaciokat. Boutnak is!
Hianyolom Laja-t es Alexfux-t. Nem tudjatok mi van veluk? Mivel az elmult hetekben csak ritkan tudtam feletek nezni, nem igazan potoltam be a terjedelmes anyagot. Ha tudtok valamit roluk, koszonettel vennem a tajekoztatast.
Egy kicsit magamrol: penteken kaptam meg a szovetsegem elnoketol az ertesitot, hogy mikor es hol kell jelentkezni danvizsgara. A gyasznap: jul. 15-e. Huuuhhh! Gyomorgorcs mar most jelentkezik, ha a vizsgara gondolok. Meg akarom csinalni, mert 11 evesen megfogadtam magamnak, hogy legkesobb 2000-ben megszerzem a dant. Nem kritizalni, nem ezert irtam le, csak meg akartam veletek osztani! Most mar csak edzeni kell ahhoz, hogy a gyerekkori e'nemmel szemben teljesitsem a kotelessegemet.
Frankienel en is tanultam par honapig jodo-t es batto do-t. McKoy-hoz is volt szerencsem: a tanitvanyom noverenek volt az edzotarsa es neha osszefutottunk itt-ott.
A regi hozzaszolok eltuntek teljesen?
Ahogy atolvastam ezt az oldalt egy csomo hozzafuznivalom lett volna, de inkabb melozom, hogy legyen idom olvasni titeket.
Ha meg egymast torkat mardossatok, ugy tegyeteke, hogy szetcsapok koztetek ;)))))))!
stempi a (jelenleg) napfenyes Szegedrol!

Sama Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3655
Hell-o

Hogy szokott nalatok kinezni egy bemutato? Milyen gyakorlatok vannak benne, mennyi ideig tart stb stb....

Koszi:
Sama

PINGYI Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3654
Szia mami nyanya!

Bár hiryu már valamennyire válaszolt neked, azért én még hozzáfűznék pár dolgot, hogy én hogyan elégítem ki a vágyaimat:o) Én is sokszor érzem kevésnek az edzést, csinálnám még összeesésig. Ehhez társul még egy adag bizonyítási vágy, hogy az én koromban és nő létemre is meg lehet csinálni. Asszem fődhözragatt írta régebben, hogy az a jó, ha úgy várod az edzést, mint egy randevút a szerelmeddel. Jó hallani, hogy más is van így ezzel.
Szóval én otthon eltologatom a fotelokat, stb., és így van hely az alaptechnikákat gyakorolni. Ha kevés az idő, akkor nem tologatok, de akkor is lehet erősíteni, nyújtani. Szerencsére van kertünk, így katázni is lehet. A bámészkodókkal meg nem kell törődni, az edzőm azt mondta, miért lenne már ciki? Az a ciki, hogy ők csak bámészkodnak és nem mozognak.

Én is kérdeznék valamit, mint nő a nőtől. Sohasem voltam fiús alkat, mindig tele voltam ékszerekkel, mint egy karácsonyfa, hatalmas festett körmeim voltak, mert úgy éreztem, ez hozzátartozik a nőiességemhez. Az utóbbi egy évben ez megváltozott az edzések miatt és cseppet sem hiányzik! Mitől változik meg így az ember?

Bemutatók: Nekünk most volt az első. Alig több, mint tíz perc, de mindenből mutattunk egy kicsit. Mivel sok a gyerek (14 éven aluli), nagy sikere volt a töréstechnikáknak, meg amikor a hétéves kislány földre terítette a mestert. Szóval egy kis humor is belefér. Az tuti, hogy szükség van a bemutatókra, itt a faluban jóformán senki sem tudta, milyen sikeres kis csapat a miénk. És pont azok, akik anyagilag is tudnának segíteni, nem tagadhatják többé, hogy megdolgoztunk egy kis támogatásért. Itt csak a birkózás és a foci a menő, nekik van ingyen terem, ingyen utazás a versenyekre, ingyen ruha, stb. Ezután talán nekünk is jut valami.

Előzmény: mami nyanya (3638)
Wazull Creative Commons License 2000.05.04 0 0 3653
gua,

"nagyon piszkálja a csőrömet ez a kendo... Nem nagyon értek hozzá úgyhogy megkérdezem: pl. az alapállások és a technikák!
Amikor Miskolcon EB volt nekem úgy tünt, hogy sokszor lábujjhegyen párhuzamos lábbal "ugrálnak" , a már tárgyalt filmben viszont küzdelem közben is kamae-ba voltak a felek, mint nálunk az aikidoban. Ez a verseny és nem verseny (hachidan vizsga) közötti különbség, vagy egy 8. danos már nem "maszatol" annyira, esetleg rosszul emlékszem az EB-re?"
Az EB-re feltehetoleg rosszul emlekszel.
Kendoban a vivas mindig kamae-bol indul, a verseny es a nem verseny kozott NINCS kulonbseg. Nem otletszeruen vagdosnak az emberek, eleg sok kotottseg van a formasagokban, persze mindennek megvan az ertelme. Szoval az EB-n is kamae-bol indultak a kuzdelmek. Az EB-n a versenyzok zome 2-4 dan kozott volt. Ez mar nem kezdo szint, de egy 7-8 danos Mester szintjetol meg eg es fold a kulonbseg.
A kezdok allandoan rohannak, sokat vagnak, de abbol csak nagyon keves ervenyes, ippon erteku vagast tudnak vegrehajtani. Ugyanugy, mint mas szakagakban, Kendoban is letisztul az emberek technikaja, mozgasa. Egy Hachidan Sensei-nek mar nyilvanvaloan nincs folosleges mozdulata, ha elindul, akkor gyoz. Nem kell, hogy hadonasszon, egynel tobbet nem kell vagnia egy ippon eleresehez...
A Mesterek vivas kozben is tanitjak az ellenfelet. Hogy mit tanitanak, az a szintedtol fugg, termeszetesen. A nagyon kezdokkel probaljak eszrevetetni a jo tamadasi alkalmat. Ha a delikvens nem hajlando eszrevenni, akkor egyfolytaban gyakoroltatjak a vagasokat (ez egy nagyon jo kis gyakorlat- uchikomi-geiko. A Mester all kamae-ban, mutatja a madarnak, mit vagjon, aki vag, rohan, fordul, vag, rohan, fordul. Fel perc mulva mar nem lat ki a fejebol a faradtsagtol, de ez tenyleg nagyon hasznos gyakorlat. Fel lehet tole gyorsulni, es nagyon javitja a technikat).
A haladobbak mar eszreveszik az alkalmat, nekik a Mesterek mar finomabb dolgokat tanitanak, neha le is allnak vivni a haladobbakkal. Persze ez is csak a gyakorlo szintjere lebutitott vivas, hiszen ilyenkor is csak tanit a Mester. A Mestereknek nincs szukseguk arra, hogy utolso tartalekaikat is bedobva vivjanak, hiszen energiajuk, koncentraciojuk toredeke elegendo ahhoz, hogy gyozzenek. Ezert tanitanak, megmutatjak a hibadat, de altalaban erre neked kell rajonnod a tanitasbol, mert javareszt nem szoban tanitanak.
Amikor a Mesterek egymas ellen vivnak (erre ritkan adatik lehetoseg, hogy lassunk ilyet...), akkor latszik, hogy valojaban mit is tudhatnak, es milyen fenyevnyi tavolsagokra vannak tolunk...
Szoval az a megallapitasod, hogy egy 8. danos Mester nem maszatol annyira, az annyiban igaz, hogy OK MAR SOHASEM MASZATOLNAK...

"Ja, és a védő felszerelés gyerek koromból emlékszem, ha párnacsatáztunk néha igencsak megzakkant a nyakcsigolyám: azért, ha fejen vágnak egy karddal gondolom megérzed- mennyire? Egy haverom volt egx edzésen Veszprémben, ahol azt mondták, hogy néha félre is csúszik egy-egy szúrás nyakon, ezt már végkpp nem tudom, hogy bírja egy mezei ember...szóval kiváncsi vagyok rá."
A kivulalloknak ez mindig kozponti problemajuk. Ha az ember felveszi a pancelt, akkor annak a masik oldalan van, ezert megvaltozik a helyzet :-)))
Tehat: a vedofelszereles azert van, hogy vedje az embert. Az ervenyes talalati felszinek mind pancelozva vannak. Ha valakit fejbevagnak, vagy a kezere vagnak, azt erzi altalaban, de nem faj. A cel nem is az, hogy agyonussuk az ellenfelet, bar ezt a kezdok gyakran nem tudjak :-)))
Az abszolut kezdo kb. 6 honap utan szokott pancelt kapni. Fel ev kell kb. amig valamennyire megismeri az alapmozgasokat, nagyon gyamoltalanul elkezd kiai-ozni. A pancelba bele kell erosodnie, hiszen az tobb mint tiz kilogramm, abban rohangaszni eleg faraszto tud lenni. Meg kell szoknia, hogy teljesen mas az edzesprogramja, mint pancel nelkul. Meg kell szoknia, hogy fejbeverik, a kezere utnek, ami sokaknak pszichesen is kemeny...
Gond akkor van, ha az ellenfel azt hiszi, hogy agyon kell vagni a masikat (mint irtam, ez altalaban a kezdok hibaja), vagy lecsuszik egy-ket vagas. Oldalpancel ala, de inkabb fole elegge csipos tud lenni.
A szuras teljesen mas dolog. Az az egyik legnehezebb technika, igazabol csak valahol 3. dan folott szoktak hasznalni. Vivasnal leginkabb csak egy kombinacio elokeszitesere szoktam hasznalni, vagy csak tesztelem az ellenfelet, mit lep ra, de en meg nem tudok ervenyes talalatot szurassal elerni. Ha felrecsuszik a fejvedo torokvedo resze mellett a szuras, altalaban az sem veszelyes, csak kellemetlen. Marad egy piros csik a nyakadon, aztan magyarazkodhatsz a baratnodnek :-)))

Előzmény: gua (3651)
madjoe Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3652
MTSZ!

Mit tesz Isten, az admin is olvas Forumot. A feliratkozas nem lesz porblema, legyszi maganban irjal, es majd megbeszeljuk. Ezer es egy oka lehet a dolognak, de minden megoldhato. :)
byte
madjoe

Előzmény: Mtsz (3640)
gua Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3651
Wazzull,
nagyon piszkálja a csőrömet ez a kendo... Nem nagyon értek hozzá úgyhogy megkérdezem: pl. az alapállások és a technikák! Amikor Miskolcon EB volt nekem úgy tünt, hogy sokszor lábujjhegyen párhuzamos lábbal "ugrálnak" , a már tárgyalt filmben viszont küzdelem közben is kamae-ba voltak a felek, mint nálunk az aikidoban. Ez a verseny és nem verseny (hachidan vizsga) közötti különbség, vagy egy 8. danos már nem "maszatol" annyira, esetleg rosszul emlékszem az EB-re? Ja, és a védő felszerelés gyerek koromból emlékszem, ha párnacsatáztunk néha igencsak megzakkant a nyakcsigolyám: azért, ha fejen vágnak egy karddal gondolom megérzed- mennyire? Egy haverom volt egx edzésen Veszprémben, ahol azt mondták, hogy néha félre is csúszik egy-egy szúrás nyakon, ezt már végkpp nem tudom, hogy bírja egy mezei ember...szóval kiváncsi vagyok rá.
Előzmény: Wazull (3649)
gua Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3650
hiryu,
miért nem tartotok bemutatókat, kifejtenéd? Ez olyasmi mint, hogy nem toborozzuk a diákokat, hanem szelektáljuk a jelentkezőket: erről van szó, vagy más oka van?
Előzmény: hiryu (3646)
Wazull Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3649
praclee,

"1000xIgen.Amikor még előröl kezdtem olvasni akkor te joruto-nak címeztél egy level.és volt egy kis vita is.Én akkor azt hittem,hogy félreolvastad és segíteni akartam nehogy összezördüljetek."
Nehogy osszezorduljunk? A forum, es tobbek kozott ez a topic is azert van, hogy az emberek leirjak a velemenyuket, megvitassak masokkal. A vitatkozas nem jelenti feltetlenul a mindenben valo egyetertest, de nem art, ha egy szint ala nem megy a tarsalgas szinvonala. Ugy gondolom, osszezordulesrol szo sem volt ebben az esetben. Leirtam valamit, amit Joruto feltehetoen rosszul olvasott, vagy ertelmezett. Aztan a maga nem tul agyoncizellalt stilusaban kommentalta, mire en a felreerteseket eloszlatando, probaltam Ot ravezetni a mondanivalom valodi ertelmere. (Ha az ember olyan sok idot tolt el kulfoldon, mint O, es nem tart napi kapcsolatot magyarokkal, kvazi nem hasznalja a nyelvet, akkor habar a szavak ertelmet ismeri, a bonyolultabb mondatok jelenteset talan mar nehezebb osszerakni neki, mint annak, aki a pesti flaszteron eldegel. Foleg az en se vege, se hossza mondataim eseten. Ugy gondolom...)
Tehat meg egyszer: nem tudok semmifele osszezordulesrol Joruto es kozottem. Dolgok sajnalatos felreertelmezese folytan (amely termeszetesen mindkettonk "bune") nemi "zavar tamadt" a kozottunk levo kommunikacioban. Esetleg nagy felindultsagaban ossze is teveszthetett valakivel. Talan azert ezt az utszeli, kisse bunko stilust hasznalta velem szemben, felreteve az udvariassag elemi szabalyait (amik persze Japanban meg fontosabbak, mint kis hazankban...)
Bizom benne, hogy ezt a tevedeset korrigalni fogja.
Ennyi. Amennyiben O is hasonlokeppen velekedik a tortentekrol, akkor nem kivanok tobb szot vesztegetni erre az egesz, biliben kavart viharra...
Remelem, ebben O is meg fog engem erositeni, ha visszater a nyaralasabol...

"Aztán hátulrol elkeztem olvasni azt a másfél hetet amit kihagytam,és csak néztem,hogy állandóan Joruto-nak irsz nem pedig Kijo-nak.És akkor leesett,hogy Kijo és Joruto egyazon személyek.De mintha rémlene (de ez lehet,hogy megint a szenilitásom miatt van),hogy volt egy joruto is aki nem Kijo.
na mind1."
Nem. Kijo, alias (gyengebbek kedveert: nem aljas! :-))) ) Joruto mindig is ugyanaz a persona (hol "grata", de tobbnyire "non grata"...) volt ebben a topicban, es vice versa. Na ugye, nemcsak az O keszulekeben lehetnek zavarok...

"mit akarsz te a Háromszögtől???"
Nem szeretem visszaidezgetni sajatmagam. Raadasul a hozzaszolas terjedelme is no vele, de meg egyszer, csak a pontossag kedveert:
""Akkor hogy gyorsan vegere jarjunk a tortenelem nagy rejtelyeinek: Joruto es Kijo egy es ugyanaz az ember.
Apropo, rejtelyek. Hogy is van a Bermuda-haromszoggel :-))))""
Tehat, miutan sikeresen megfejtettunk egy titokzatos rejtelyt, igy ideje volt egy hasonlo volumenu ujabb rejtely megoldasa utan nezni. A Bermuda-haromszog az azert mar do:fi, nem? :-))))
Azt hittem, hogy az utobbi idoben kicsit meg vagyok lassulva. Orommel latom, hogy ebben a topicban meg tul gyors vagyok :-)))))))))

Előzmény: praclee (3645)
DLala Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3648
parkerdoben a környékbeli kullancsok is hozzátok szoktak már? :)

viccen kívül. Itt sokatoknak van terme, nekünk viszont nemsokára nem lesz :(
Úgyhogy ha tud valaki bármilyen megoldást, dobjon meg sürgosen egy emillel. Szívesen betársulunk, vagy összeállunk más stílusok gyakorlóival, ha hasonló gondban vannak.
Paraméterek:
- BP I, II, V, V, VII, VII, IX, XI, XII kerülete elonyben
- szeptembertol hetente kétszer hétköznap kb.18 órától 20 óráig, esetleg szombaton de. 10-12 óráig
- 30-40 emberre méretezett hely
- rendes öltözo, zuhany + egy zárható szekrény zsáknak, zászlónak stb.
- tatami stb. nem kell (persze ha van, akkor khirájj)

Az álmokat már le sem merem írni.
Nekem pl. a Spartacus Szentkirályi utcai terme tökéletes lenne.. (halk sóhaj)

Tehát: HELP ASAP!

Előzmény: hiryu (3647)
hiryu Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3647
Na most feltaláltam a spanyolviaszt.:-)
többet kell edzeni. /Hangok: húúú de okos..../
Nálam három módszer alkalmazva.
- parkerdőben kellemes tisztás, kijárunk edzeni, már hozzászoktak a környékbeliek.
- iskolákban adnak ki tornatermeket, érdemes végigkérdezni, hátha akad esténként/hétvégén egy kissebb terem. Szerződéssel kiadják, 4-5 ember ha eljön, meg lehet úszni kb 300ft-ból alkalmanként.
Fitnessklubban szintén, ott még tükör is van.
- otthoni gyakorlatok. Már írtam, amihez kb 5 négyzetméter elég. /kertes ház előnyben/

Előny: az ember, aki eredendően lusta, megtanul egyedül edzeni.
Kumitét nem javaslom, kata és kihon. /aki valóban karatét szeretne csinálni, és nem ugri-bugrit/
Hülyegyereket, aki fegyelmezetlen, ne hívjunk, mert csak tönkreteszi az egészet.
Menjünk oda edzéstervvel, ne ott döntsük el, mit akarunk csinálni.
Ne csoportos edzés legyen, hanem fakultatív.
Másikat nem javítani, kivéve ha te vagy az edző, illetve ha erre az edződ felhatalmazott.
Alapjavaslat: kezdjétek 30-40 formagyakorlattal.
Így csináljuk, működik.
Aikido-aikijutsu témát kifejtem, ha lesz időm.

Előzmény: mami nyanya (3638)
hiryu Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3646
Megint itt vagyok...
Bemutatóhoz nem tudok, hozzászolni, nálunk alapszabály /egyesületi, írásos/, hogy nem tartunk
bemutatókat. Aki kiváncsi, jöjjön el, nézze meg. és ha még mindig érdekli, jöjjön el edzésre...
Szívesen látjuk.
Előzmény: Wazull (3621)
praclee Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3645
wazull
1000xIgen.Amikor még előröl kezdtem olvasni akkor te joruto-nak címeztél egy level.és volt egy kis vita is.Én akkor azt hittem,hogy félreolvastad és segíteni akartam nehogy összezördüljetek.Aztán hátulrol elkeztem olvasni azt a másfél hetet amit kihagytam,és csak néztem,hogy állandóan Joruto-nak irsz nem pedig Kijo-nak.És akkor leesett,hogy Kijo és Joruto egyazon személyek.De mintha rémlene (de ez lehet,hogy megint a szenilitásom miatt van),hogy volt egy joruto is aki nem Kijo.
na mind1.

mit akarsz te a Háromszögtől???

__________________________________________________

Kijo és az/a (p)álca
Te úgy ismersz/akarsz megismerni,hogy mindíg odalöksz valamit,és mi azon veszekedünk!
én azt hiszem már kezdelek benneteket jobban megismerni.-kijo nevet.mit tudom én hogy ki az a kijo-
De ez se biztos,mert mivan ha én egy durva egyén vagyok,de a jobb felemet mutatom,hogy ne riasszalak el titeket.de az is lehet,hogy olyan szelíd vagyok mint az egy hetes kiskutya,de itt van bátorságom írni.Na az a lényeg:Én nem civakodtam senkivel egy rossz szót se szoltam(nem is anyáztam) és mégis kezdelek ismerni benneteket.

praclee

Előzmény: Wazull (3635)
bout Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3644
Szia Horasz!

Nézz körül itt. Ez a budapesti aikido klubok listája a Kihon Aikido honlapon.
Remélem találsz kedvedre valót.
Az én anyaklubom ugyan nem a belvárosban van, hanem a Műszaki Egyetemen, de hetente kétszer és esténként (19:30) vannak edzések.
A legtöbb helyen sajna már 17.00 és 19.00 között kezdődnek az edzések, de hátha.

bout

Előzmény: Törölt nick (3643)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3643
Bocsika mindenkitol, de nincs turelmem vegig olvasni mind a 77 oldalt...

Szeretnek aikidozni....korabban 6 eve mar voltam nehany edzesen es nagyon teszett, csak akkor tinedzserkent penzugyi okok miatt abbahagytam.
Most Pesten lakom penzem is van, sokat melozom es kellene a mozgas. heti 2 alkalommal estenkenti edzeseket keresek valhol a belvarosban. van ilyenre lehetoseg?
Email- vagy valaszt ide varok...

Elore is koszi...
Horasz

praclee Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3642
Mtsz
jeah!!Ez jóóóóó!!Hogy honnan????Ott voltam a Pénteki és a Hétfői meccsen!ha tudok imailbe megírom,hogy min kell javíts!Pénteken azért volt egy pár kapus,mert ugyebár rengeteg csapat volt!de hétfőn már 89%-os volt a gyanúm,hogy te vagy az.Mennem kell.
Előzmény: Mtsz (3639)
KGabor Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3641
Harcművészek és harcművészet-kedvelők!

Megjelent a budo/Busido alapmuvének számító könyv:

Jamamoto Cunetomo: HAGAKURE - A szamurájok kódexe
-------------------------------------------------

A Hagakure a Szamuráj Útjára, a Busidóra vonatkozó rövid tanítások, történetek és feljegyzések gyujteménye a XVIII. sz. elejérol, amelyet a késobb zen szerzetessé vált szamuráj, Jamamoto Cunetomo diktált le lelkes tanítványának.

A könyv pár idézete nemrég a "Szellemkutya" c. mozifilmben is hallható volt.

Részleteket az Aikido Magazin 10-es, 11-es és 12-es számában olvashattok, később a Net-en is elérhető lesz.

Megvehető a könyvesboltban, budo-shopkban 2700 Ft-ért vagy a Kiadótól 20% kedvezménnyel: 2160 Ft (+postaköltség)-ért:
(Szenzár Kiadó: 1117 - Budapest, Baranyai tér 14. IV/4., t/f: 385-1624, szenzar@matavnet.hu)

Üdv:

Kárpáti Gábor
Szenzár Kiadó

Mtsz Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3640
Hello!

Nekem nem sikerul feliratkozni!

Mindig visszapattan, hogy
1:
----- The following addresses had permanent fatal errors -----

(reason: 451 Open relay - see http://www.orbs.org/verify.php3?address=194.143.242.234)

----- Transcript of session follows -----
... while talking to chardonnay.math.bme.hu.:
>>> RCPT To:
<<< 451 Open relay - see http://www.orbs.org/verify.php3?address=194.143.242.234
... Deferred: 451 Open relay - see http://www.orbs.org/verify.php3?address=194.143.242.234
Message could not be delivered for 1 hour
Message will be deleted from queue

Tudtok segiteni, esetleg durewktbe feiratni a "listamesterrel"?
Ha kell adok amilt, nevet, stb.....

Elore is thx

Előzmény: madjoe (3628)
Mtsz Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3639
Praclee!

Olvastam, csak elfelejtettem valaszolni.
Meg egy hete voltam itt utoljara (tegnapot kiveve.
Na szoval igen. En vagyok!
Honnan ismersz?
En ismerlek?

...

Előzmény: praclee (3632)
mami nyanya Creative Commons License 2000.05.03 0 0 3638
Szisztok!

Legalább 2 hete nem jártam itt. Nagyon sokat kellett dolgoznom. Végig már nem tudom olvasni amivel elmaradtam, de hát ez van.
Tegnap randori volt edzésen. Úgy belemozdultam egy rugásba, hogy még mindig sajog a combom. Kellet nekem edzés két kézzel :)))

Nem tudom hogy vagytok vele, de néha borzasztóa nhiányzik, hogy többet edzzek, ilyenkor mi az eljárás, hogy a vágyaimat kielégitsem?

Nem röhögni!! segiteni kell.

Mert van úgy, hogy úgy érzem kell. Mi ilyenkor a legjobb? Tanácsot kérek.

praclee Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3637
Wazull
Ige Igen már rá jöttem.
Most megyek de még írnom kéne!
Előzmény: Wazull (3635)
Wazull Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3636
gua,

"Wazzull,

bocs kicsit lekéstem erről a perpatvarról, pedig én kavartam a szart. A baj az, hogy nem szeretek szövegelni, így olyan rövidített példákat hozok"
Nem hiszem, hogy lenne ertelme tulmelirozni a dolgot. Mint mar irtam, valoszinuleg felreertes tortent Joruto reszerol. Ha majd ujra ir ide, akkor remelem ez nyilvanvalova fog valni.
Vagy nem...

Előzmény: gua (3622)
Wazull Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3635
praclee,

"Wazull
Szerintem te félrecímezted.Te joruto-nak írtad,amikor azt kijo írta!"

Akkor hogy gyorsan vegere jarjunk a tortenelem nagy rejtelyeinek: Joruto es Kijo egy es ugyanaz az ember.
Lebuktal kedves praclee! Ezek szerint nem olvastad a regebbi hozzaszolasokat (bar igy 3600 folott mar kisse nehez, elismerem...).
Apropo, rejtelyek. Hogy is van a Bermuda-haromszoggel :-))))

Előzmény: praclee (3632)
gua Creative Commons License 2000.05.02 0 0 3634
madjoe,
Az általad idézett Saito interjú tartalmát egybe irtam le egy angol nyelvű interjujával amiben Tamura, Saotome sőt Tohei neve is szerepel a fenti összefüggésben: tehát amit irtam azt tényleg Saito mondta (azt hiszem a Stockholmi Iwama Ryu homepagen volt az interju).

Ennek ellenére köszi az infokat, nekem uj amit irtál. Ezek után, ha értelmeznem kell Saito sensei szavait: inkább vmi féle fenntartás lehet ez a Kiszomaru közeli mesterekkel szemben (lám itt is vannak torzsalkodások)

Én nem überoltam felül Tamura senseit, csak le irtam egy adatot, vmit amire azt hittem, hogy igaz. Tévedtem.

Előzmény: madjoe (3629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!