Keresés

Részletes keresés

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.03.26 0 0 2884

Elsőre ez a nagy nudizmus mindenkinek sokkoló élmény, nekem is az volt. Mármint izgultam, aztán persze megszokja és megszereti az ember. Nálunk az lehet a baj, hogy sok uszoda meg strand tart szaunát ugye, ahol alap a klór gatyós izzás, és a legtöbben ehhez vannak hozzá szokva, ez a normális.

 

"Koedukált szaunában az a baj, h a férfiak nőket bámulhatnak" - haha, nők is néznek ám.

Előzmény: Törölt nick (2883)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2883

Sziasztok, nagyon érdekes volt olvasni a tapasztalatokat. Sokat gondolkodtam miért nincs nálunk szauna kultúra, miért nem lehet törülköző vagy akár natúr szaunázni. Amíg az emberek a szexualitáshoz kötik a dolgot, addig ódzkodás lesz a meztelenségtől. Lehet ez már össznépi fóbia, gimnofóbia, mwztelenségtől való fékelem, ami szokássá vált. Koedukált szaunában az a baj, h a férfiak nőket bámulhatnak, nem vegyes szaunában meg hát az b@zis, ha azonos neműek vannak fürdőnadrág nélkül. Bár most volt egy jó tapasztalatom, egy wellness központban, ahol ki van írva h fürdőruha kötelező többen csak törülközőben voltak. Volt egy nálam idősebb nő, aki bevallotta h csak azért van fürdőruhábam mert ki van írva. Elmesélte, h volt natúr szaunában és ő tényleg nem vette észre a feliratot, és véletlenül ment be fürdőruhában. Szerintem ha egyre többen törülközővel, fürdőemruha nélkül legyünk változhat a hozzáállás.

ninnyabanda Creative Commons License 2016.03.25 0 0 2882

Ha a környékre jársz feltöltődni és nem ragaszkodsz egy szálloda privát szaunájához érdemes kipróbálni a sárvári, bükfürdői vagy celldömölki fürdők szauna részlegét. Mindhárom nagyon kultúrált és a személyzet ügyel arra, hogy a vendégek részéről a használat megfelelő legyen.

Előzmény: csirihau (2881)
csirihau Creative Commons License 2016.03.24 0 0 2881

A szokásos tavaszi   feltöltődés Sárváron a  Danubiusban. Fiatal korosztálynak  nem ajánlott, mert sok a német  idősebb vendég, akik a gyógyfürdő  funkció miatt  látogatják.  Ennek megfelelően viszont a szauna részleg textilmentes a szálloda döntése értelmében. Első nap a meglepetés. Minden teljesen normális és szabályos. A szaunán kint a "behajtani tilos"  papucsban, fürdőruhában, kint a a szauna  helyes használati útmutatója (zuhany, törülköző stb.) Mindenki  szabályosan használja 25..75 év  kor között. Feleségem szerint nem vettem észre egy fiatalabb osztrák hölgyet, aki papucsozott.

2. nap  megjelent egy magyar  figura, aki becsörtetett fürdőgatyóba. Fel kellett hívni a figyelmét a rendeltetésszerű használatra. Lehetőségei:   fürdőruha nélkül vagy   használhatja a kapott fürdőlepedőt. Először kitört belőle a magyar öntudat és próbálkozott, de mondtam, hogy    beszéljük meg ezt a recepción. Gondolt egyet és kiment. Egy kedves német, osztrák vendég,  pedig "Danke schön" jutalmát  kaphattam meg.  Később a medencében  megismert, s a barátnőjének kifejtette jól hallhatóan, hogy a textilmentes szauna nem azt jelenti, hogy ő nem mehet be  fürdőruhában, hanem azt, hogy ő dönti el, miben megy be  és be lehet menni így is , meg úgy is és ne fenyegessék őt szauna rendőrséggel.  (Imádni valók ezek a hátrafelé nyilazó típusok.) Azt láttam viszont, hogy árgus szemekkel  figyelt és kivárta a vacsora időt, amikor ízlésének megfelelően  használhatta a feltehetően kiürült  szauna helyiséget.  

3 nap újabb magyar vendég(ek) érkezik(nek). Ketten vagyunk bent a feleségemmel. A szokásos csörtetés a térdig érő gatyában, papucsban.  A behajtani tábla elkerüli a figyelmet ( csak nehogy a közúton találkozzak ilyennel!), pedig fej nagyságú, színes is és  szem magasságban  van elhelyezve. Agyam durran, mondom neki mi a helyzet a szabályos használattal. " Ja, ja..igen..igen. Képzeld szívem  nem lehet bemenni csak  fürdőruha nélkül.." " Na jó, majd meglátjuk mit szól a kedves felesége, ha bemegyünk..."- válaszol a szívem. A feleségem nem  fog szólni semmit, mert éppen szaunázik, s nem is  szól semmit, mikor a két burkába csomagolt  mégis megjelenik. Aztán érdekes módon csend lesz, s lehet élvezni a gördülő izzadság cseppeket. A nap  estig terjedő része kellemes fürdőzés,  délutáni séta, szaunázás a német vendégek részéről alkalmi felöntés, illatosítás. 

Este, kihasználva a esti holdfényes  úszás utáni egyszemélyes szaunázást örömét, a 2. szauna menet kb. 3 percében belép egy fiatal magyar "Atípusú" nő. Na vajon hogyan? Zuhanyozás után ( ezt hallani  bentről), fürdőruhában, magassarkú műanyag papucsban. Udvariasan szólok, hogy "das is verboten". Ő nem szaunázik mondja angolul, csak megszárítja magát, s tényleg oda áll a kályhához szárítkozni.  Este van, nyugodtam akarok aludni. Szaunából ki, öltözés, köpeny fel, irány a szoba. Rövid 2. szaunamenet volt.

A baj az, hogy mindezekről a "szauna rendőr" mit sem tud. Tényleg? Ha jól akarok szaunázni, akkor azt  valóban otthon kell tennem? Mindezt azért, mert van egy pár  öntörvényű, kulturálatlan, szocializálatlan, analfabéta honfitársam? 

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.03.16 0 0 2880

Meglestem a Siklósi fürdőt. Egész szép szaunaviláguk van, felöntéssel is, szigorúan ruhában. Kár érte.

Snipper Creative Commons License 2016.03.13 0 0 2879

Pedig jó kis programok voltak...sajnálhatod.

Előzmény: Törölt nick (2878)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.12 0 0 2878

Sajnos ma nem értem rá.

Előzmény: BAZS (2875)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.12 0 0 2877

Nagyon köszönöm az infót! Egyszer kipróbálom, megnéztem neten sajnos kiesik nekem közlekedés szempontból.

Előzmény: Bergg (2874)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.12 0 0 2876

ráckevei fürdöben mi a helyzet??

mikor ,hogy lehet "normálissan" szaunázni , melyik napon???

BAZS Creative Commons License 2016.03.10 0 0 2875

Gyere el most szombaton (márc. 12.) este  a tatabányai Gyémánt Fürdőbe. Ott is naturista szaunaest lesz, este 8-től éjfélig.! :-)

Előzmény: Törölt nick (2873)
Bergg Creative Commons License 2016.03.10 0 1 2874

Szia!

 

Bárki mehet oda szaunázni. Hétköznap 3 óra tartózkodás 3000 Ft, hétvégén 3250 Ft ha jól emlékszem. Van fürdőruhás és van natúr részleg külön. Világosan ki van téve egy táblára a natúr részleg előtt a fürdőruha áthúzva,ennek ellenére néhányan paraszt módjára vagy a vakot tettetve bemennek fürdőgatyában. Az ilyeneket fel szoktuk szólítani hogy a másik oldal a fürdőruhás részleg, ezt tudomásul szokták venni. A magyarok általában állig be vannak tekerve lepedőbe,a külföldiek meztelenül használják mivel gyerekkoruk óta hozzá vannak szokva ehhez. Itt nálunk kell még kb. 150 év a normális szaunázáshoz.

Előzmény: Törölt nick (2873)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2873

Tud valaki valamit az Aquaworld melleti Oriental spa-ról? Külsős vendég mehet csak szaunázni? Igaz, hogy natur? Hogy lehet eljutni oda és menyibe kerül egy alkalom szaunázás?

tamasoccse Creative Commons License 2016.03.01 0 0 2872

Az Aquasziget oldalát naponta nézőknek ez szerintem ismert,  valami bennfenntesebb infó ?

Előzmény: informania (2871)
informania Creative Commons License 2016.03.01 0 0 2871

A honlapról származó (mai) info:

 

Tájékoztatjuk a tisztelt fürdőzni vágyó közönségünket, hogy az AQUASZIGET Esztergom Élményfürdő technikai okokból csak a mellette épülő és a közeljövőben a látogatók előtt kapuit megnyitni szándékozó Portobello Wellness & Yacht Hotellel egy időpontban képes újra üzembe állni.
Mivel a Szálloda megnyitásának pontos időpontja jelen pillanatban sem ismert előttünk, így továbbra sem áll módunkban az újranyitásunkról megbízható információval szolgálni Önöknek.
Szíves elnézésüket és megértésüket kérve, csak akkor fogjuk a pontos nyitási időpontot honlapunkon közzé tenni, amennyiben az - közös felelősséggel- vállalható is lesz.
 
Köszönettel:
AQUASZIGET Esztergom Élményfürdő vezetősége

Előzmény: tamasoccse (2863)
sun boy Creative Commons License 2016.02.29 0 0 2870

Baranya Tolna megyei szanások ismeretsègèt keressük. Magyarhertelend szauna szerda?

diego7 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 2869

Értem, köszönöm szépen az információt!

Előzmény: ninnyabanda (2866)
sun boy Creative Commons License 2016.02.26 0 0 2868

Sziasztok. Baranya ès Tolna megyei szaunások ismeretsègèt keressük. 

tamasoccse Creative Commons License 2016.02.25 0 0 2867

Én voltam párszor, lehet hogy mindig rosszkor, de sem vad tinikre sem látványos vendégekre nem emlékszem, habár ez utóbbi nem tudom pontosan mit jelent (azért sejtem). Ami viszont biztos hogy ez volt az egyetlen hely Bp.-től ami max. egy óra járásnyira van és nemcsak péntek este-éjszaka , hanem szombaton egész napon meg midennapon textilmentes volt. Ezért várnám már hogy kinyisson.

Előzmény: Thomas Konroy (2864)
ninnyabanda Creative Commons License 2016.02.25 0 0 2866

Én úgy tudom, hogy a szaunarész eredetileg "natúr" volt, de új beruházásként "közkívánatra" építettek egy textiles részt. Szóval van mindkét féle.

Előzmény: diego7 (2865)
diego7 Creative Commons License 2016.02.24 0 1 2865

Sziasztok!

Valaki, aki nemrégiben járt ott meg tudja írni legyen szíves, hogy mi a jelenlegi helyzet a hévízi NaturMed Carbona Szaunarészlegén? A főoldalukon Textiles részlegről írnak, de a textilmentesre nem találok említést. Továbbá az alábbi oldalon az szerepel, hogy "Naturista szauna:  NINCS", a fórum beszámolói között pedig, 3-4 évvel ezelőtti hozzászólások szerint van Natúr részleg is.http://szauna-szeansz.hu/heviz-naturmed-hotel-carbona.html

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.02.23 0 0 2864

Esztergomról legendákat hallottam, hogy ott full németesen tolták az életet, és milyen jó volt. Leszámítva egy két elvadult tinédzsert, akik bámulták és követték a látványosabb vendégeket. Nem tudom mi igaz, talán itt írta meg valaki évekkel ezelőtt.

Előzmény: tamasoccse (2863)
tamasoccse Creative Commons License 2016.02.23 0 0 2863

Tudja valaki biztosra hogy mikor lesz nyitás Egomban ? ( Még valamikor febr. 29. volt kitűzve )

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.23 0 0 2862

XXI.század Magyarország!

Szinte minden re a hétköznapokat tekintve is ugyan ez az igénytelenség ,kulturálatlanság,(bizonyos csoportokban megfigyelhető)egoista viselkedés!

jellemző a nagy átlagra SAJNOS!!!

 

Előzmény: Thomas Konroy (2858)
ninnyabanda Creative Commons License 2016.02.23 0 0 2861

Nekem az a tapasztalatom, hogy a textiles szaunáknál nem csak a vendégeknek, hanem magának a fürdőnek/szállodának is sokkal igénytelenebb a hozzáállása. A zuhanyzók, merülők környéke, előterek úsznak a vízben, alig takarítják. Pedig a fürdőruhákból kicsorgó víz miatt sokkal nagyobb szükség lenne rá. Ennek hatására a szaunák külső lambériája is elkezd vizesedni és kb. fél méteres magasságig fel van ázva, néha már gombásodva. A pihenőágyak is sokszor ugyan úgy csurom vizesek. Belépve a kabinokba szintén pocsolya fogad, padok elázva, lambéria úgyszintén, kályha környékén gyakran feketére égve. Szellőztetés meg aztán végképp nincs, mert akkor kimegy a meleg. Szóval nem csak az a külömbség, hogy kell-e valamit viselni.

Előzmény: Thomas Konroy (2858)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.20 -1 0 2860

Edzőtermi szaunák közül kevés a jó, igazából ami nem koedukált ott lehetne törülközőben vagy akár anélkül szaunázni, talán egy jó van bp  szélén ami igényes nagy szauna és edzőtermi, a koedukáltaknál fürdőruhában vagy esetleg fiúk alsónadrágban szokták. De az már tényleg durva, hogy klott gatyát vesz fel és fgoglama sincs hogy kell szaunázni.Viszont tegnap kipróbáltam a Rudas gyógyfürdő uszoda-wellnes részlegét. A szaunavilág fürdőruhás de néhány fiatal orosz turista lány levette és törülközőben voltak. Szerintem nem volt gusztusuk fürdőruhában. Ami a kelet-nyugat különbségét illeti, az oroszoknál és egyes közép-ázsiai országokban rendesen szaunáznak, hiszen az oroszoknál a bánya-k a szaunás közfürdők régen elterjedtek voltak. Csak mi maradtunk prűdek.

Előzmény: Thomas Konroy (2857)
csirihau Creative Commons License 2016.02.20 0 0 2859

Saliris!

 

Enyhe javulás vagy  csak kifogtam egy jobb időpontot a 2 nap alatt?

Senki nem jött be fürdőruhában. Csak egyszer volt két papucsos (szerintem süketek voltak) és egyszer volt két  ülő lepedős nélküli figura (gyorsan be tudták szerezni).

A merülős kultúra változatlan. A merülő medence célja továbbra is lehűlés  és az izzadság lemosása. A láb alá is lepedő vagy törülköző ismeretlen fogalom. 

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.02.18 0 0 2858

http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/02/18/szauna_balmazujvaros/

 

Ez a cikk... A fotó is kiábrándító.

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.02.15 0 0 2857

Edzőtermi tirpák szauna új szintje: izomcsóka bejön, térdig érő úszónadrágban persze. Fogja, és vizet locsol a padra a vödörből, ahova ülni készül. És leül. Mikor a talpa alatt süti a víz, oda locsol vizet.

Megjegyzem nem mindenki így tolja, kb fele a látogatóknak törölközőben ül, van hogy lányok is.

ninnyabanda Creative Commons License 2016.02.10 0 0 2856

Egy konferencián vettem részt a Hotel Pelionban Tapolcán, amit egy elég jó wellness szálló hírében áll. A nap végén lementem a szaunába, ahol a "Szaunát csak törülközővel és fürdőruhában szabad használni" felrat fogadott ...... szóval inkább mentem sörözni. Úgy látszik nem szabad 50 km-nél messzebb tévedni a nyugati határtól.

habibi85 Creative Commons License 2016.02.02 0 1 2855

Szia! Ráckevét bátran merem ajánlani, minden pénteken 20:00-tól teljesen fürdőruhamentes. Kedves, családias. Szaunaprogramok is vannak, azok is nagyon jók, és mindenki megtalálja a neki valót. Most voltunk ott pénteken, minket nagyon megfogott a hely. 

Előzmény: Törölt nick (2854)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!