Keresés

Részletes keresés

hiryu Creative Commons License 2000.05.11 0 0 3715
Már nem éltem hiába!:-)
Előzmény: PINGYI (3702)
Sama Creative Commons License 2000.05.11 0 0 3714
Tud valaki arrol vmit, hogy Budapesten escrimosat tanitanak-e vhol?
Koszonettel:
Sama
mami nyanya Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3713
HZsolt
2000.05.08-ai hozzászólásod szivemből való volt. Aki nem olvasta, tegye meg. Érdemes.

És mivel most szólok hozzá, sajnálom is hogy nem tudtam eddig elolvasni.

Más:
Köszönöm mindenkinek, aki tanácsot adott. Edzek otthon is, mert most legalább is úgy érzem, hogy nagyon szükségemvan rá. Sőt több edzésen is veszek részt. Ez tudja bárki is miért van? Nem agyonhajszolom magam, csak mint egy jó szeretkezés, egyszerűen kell.

Előzmény: Hzsolt (3685)
TLM Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3712
Majus 27-en Kecskemeten lesz egy orszagos kung fu gala, tobb stilus reszvetelevel. Kepviselteti magat valaki a forumrol?

Udv : TLM

praclee Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3711
Bocs.juan fun-t írtam juan fan helyett.
Még még még:jeet kune do
jeet kune do2
Lee
Wing Chun
Bruce élete2
A kis Sárkány
praclee Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3710
Itt is van de ez már Bruce lee:juan fun gung fu
praclee Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3709
itt van mégegy:aikodo2

madjoe itt vagy?

praclee Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3708
Itt egy cím.Most jelenleg 2 ikont is nézek,hogyha valaki válaszolna és közbe nézelődök is.aikido
praclee Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3707
madjoe
Itt vagy??
madjoe Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3706
:)
Stempi:
Sportoktatoi rulez :):):). Legalabb is Budapesten eleg viccesre sikeredett, de zert sokat tanultam belole. Ha ez megnyugtat itt is eleg meleg van az evszakhoz kepest... ma pl. mar majdnem husz fok is van. :) Ha szelcsendes helyen allok a napon, akkor akar meg melegem is lehetne (szelcsendes hely?:) ). (icq engedely please)

Lazitas: volt mar errol szo itt a topicban ha jol emlexem ugy 1000 korul, es egesz jol kiveseztek a szakertok, redemes visszakeresni.

byte

madjoe

Előzmény: stempi (3704)
praclee Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3705
Stempi
Ha már úgyis kertészkedsz/gazdálkodsz.Segíthetnél nekem.Rákatintottam praclee adataira.Aztán a hozzászólásokra.De ott nincs benne az amit az elöbb is neked irtam meg gondolom az se lesz benne amit most írok.Csak kb.egy hónappal ezelötti hozzászólásom van benne.Ez most miért van??Lehet hogy a Gép dolgozik ilyen lassan,vagy valami vírus?
Tényleg.Senki sincs itt.Itt hűvös van.Valamikor egy fél nap alatt 10 hozzászólás is van.Most meg amióta tegnap feláltam innen azóta csak 3 van.Enyém a 4.
stempi Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3704
Bergman: szivesen :)! (Amugy bovebb informaciot lasd a honlapomon, ha erdekel. Adataimnal szerepel.)
Praclee: koszi szepen :). Onkritikat fogok gyakorolni es munkahelyet valtok :). Mentsegemre szol egyebkent, hogy az itt eltoltott ido alatt, folyamatossan sikerult magamat kepezni az elet kulonbozo teruletein. Tobbek kozott sportoktatoi vegzettseg ;)))!
Amugy mi van a tobbiekkel? Kanikula gyozott kiutessel? Ahogy regi gyemekkori olvasmanyban volt: februar, hol a nyar? Hol van meg a nyar?? Es mar most ilyen qrva meleg van 8-( ! Meg szerencse, hogy az ablakon elhuzhatom a sotetito fuggonyt es igy sikerul kizarni a meleget a szobabol.
Errol jut eszembe: nagyon nehez dolgom van mostanaban: a meleg a legnagyobb ellensegunk (legalabbis szvsz): edzesen alig birok megmozdulni a fojtogato hoseg miatt, de persze csinalnom kell, hogy a tobbieknek peldat mutassak. Ilyenkor meg szivem sincs, hogy a lassu kolkot megfenyitsem, mert tudom, hogy mi jatszodik le benne :((( .
bergman Creative Commons License 2000.05.10 0 0 3703
Stempi, köszönöm:-).
B.
Előzmény: stempi (3700)
PINGYI Creative Commons License 2000.05.09 0 0 3702
hiryu

A társas módszert mi is szoktuk gyakorolni, valóban nagyon hatékony és nagyon jó. - Főleg ha abbahgyjuk :)
De hogy ez az trükk az asztallal miért nem jutott eszembe? Nagyon köszönöm! Én a fotellal próbálkoztam, de az majdnem rámesett :)
Szóval köszönöm a tanácsokat!

Előzmény: hiryu (3698)
praclee Creative Commons License 2000.05.09 0 0 3701
stempi
Ezt most miért mondod?vagy kérdezetem?Jaj.Mindent elfelejtek.Jaj.Én ismerek egy rendszergazdát,de az a világ leghülyább embere.na ez alatt ne hogy azt hidd,hogy hülyének tartalak.
Lehet hogy engem is mágtámadotta Love Letter.

Fődhözragatt.
Jó.Én nem tudtam végigolvasni pontosan mert már a többiek akikkel voltam elmentek.(én meg féltem hogy nem találok haza és elveszek.Brühűű)
Úgyhogy csak futólag érintettem a plakátot a tekintetemmel.

pracli

stempi Creative Commons License 2000.05.09 0 0 3700
Bergman: wado-ryut tanulok/oktatok.
Praclee: rendszergazdalkodom egy altalanos iskolaban.
Tenyleg!: Bassmant is jo regen "lattuk" :(.
Alexfux meg mar tobb honapja nem nezett felenk, vagy tevedek?
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.09 0 0 3699
Praclee,

Egy látszólag apró, de valójában lényeges helyesbítés: az ominózus plakátokon nem az szerepel, hogy "a Wing Chunt többen is illegálisan tanítják", hanem az, hogy a Wing Tsunt többen is illegálisan tanítják. Nagyon nem mindegy, hogy Wing Chun vagy Wing Tsun!

Ja, és ezen a plakáton is szerepel az az észbontó leiterjakab, hogy "Leung Ting Gimnázium". Nem szólna egy WT-s végre az illetékesnek, hogy a "gymnasium" (vagy röviden "gym") magyarul nem gimnázium, hanem edzőterem? (A "gymnastics", azaz gimnasztika szóból képződik.) Nem zavar senkit a HWTO-ban, hogy az angolul tudók rajtuk röhögnek?

Előzmény: praclee (3695)
hiryu Creative Commons License 2000.05.09 0 0 3698
Jót kérdezel, nekem is beton csípőizületem van.:-)
Nyújtógyakorlatokat gondolom láttál már, nekem azt tanácsolták, ha ilyet csinálok, melegítsek jól be, csináljam legalább fél óráig, lassú gyakorlatokkal, és utána mindenképpen hagyjam a testet pihenni, legalább egy napig.
Egy kedvenc otthonra: yoko-geri kekomi lábtartás
író vgy konyhaasztalra, oszt lassú gugolás.
Társsal mae geri tartás a társ vállára, egyenes láb, partner szép lassan emeli, amíg bírod, ha már jól fenn van /vicsorogsz kínodban/ egy kicsit elindul hátrafele. Amikor már majdnem megszakadsz, lemegy te pedig átforgatsz yoko-geri kekomiba... Csere. túlzásba vinni nem szabad.
Előzmény: PINGYI (3682)
praclee Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3697
Bruce Lee képekben2.Érdemes odafigyelni a halott lee-re.Fantasztikus.Azok kedvéért akik nem tudnák.Bruce Lee agya 1600-ról 1715g-ra növekedett.((és még mondja valaki hogy agyödéma)))
Mtsz
ha könyv érdekel.Én mosz tudtam meg,hogy a Nagytemplom melleti könyvesboltban valamilyen Harcművészet szellemisége c. könyvet árulnak.majd megnézem hogyha van időm.
Előzmény: praclee (3660)
praclee Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3696
Fődhozragatt
Nem nem.A szó jelentése:Földhöz tapadt!He-he.Ez te vagy.Nem?tapad ragad az egy.Most nem vagy itt??

Igen én nem kaptam semmit.

Előzmény: Fődhözragatt (3694)
praclee Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3695
Mi a Manó(cz).Már megint itt vagyok.Tehát.
Bp. turné(ez nem igazán turné mert csak két nap volt.A turnét kb.8-10 napra kezdjük mondani.)
Megyek az akadémiára a Király utcán.Látok egy plakátot,hogy a Wing Chunt többen is illegálisan tanítják.Ki volt írva,hogy hivatalosan kik taníthatnak.A neveket nem jegyeztem meg,kb.8-10 név lehetett.És még hogy semmilyen jogviszonyba nem áll velük.
Debrecen nagyon szép.(Mtsz helyeselj)
Besten sehova sem süt be a nap.Brrr.Bedobnának egy utcába 22:00 felé,biztos hogy lábujjhegyen mászkálnék és igyekeznék elhagyni azt a helyet.
Egyébként sasoltam mindenfelé és állandóan kamerákat látok.Mindent figyelnek.Oh Db.-ben még szerencsére nincs így (reméljük nem is lesz)
Láttam a leégett Bs-t.Nem gondoltam hogy ilyen.
Kielégítés(ne nevess)
elolvastam bout linkjét arról,hogy a metróba megy a pasas találkozik a részeg emberrel,meg akar vele verekedni(vagyis nem akar csak le akarja állítani,hogy ne csináljon semmi ökörséget)és egy öreg bácsi a szavakkal "megadásra kényszeíti"
Nem is tudom de többen is azt mondták hogy valamikor nagyon szeretnének harcolni.(nem tudom pontosan,hogy így hangzott e)Akkor ledöbbentem az íráson,hogy mily igaz.Most pedig én is nagyon szeretnék egy két gyereket úgy istenesen elpüfölni.De nem akarom őket bántani.Pedig elég lenne egy rugás vagy egy lágy ütés és vége.Amikor jól felbosszantanak,és szívódnak.(de hát óvjuk környezetünket).A harcot mindíg kerülni kell és a végsőkig halogatni.

cserebogár contra napraforgószár
Nekem nincs arra időm (de tervezem),hogy csináljak botot amivel ütögethetek.De a kertünkbe van napraforgó.Már jól ki van száradva és becsavartam szigetelőszalaggal,hogy a nagyobb ütéseknél se menjen szét.habár már a végét járja.Aztán megvárod míg besötétedik és megvárod hogy jöjjenek a cserebogarak.(nem sötét inkább félhomály).Aztán usgyi neki nem apád.Hűűű.Szegény cserebogarak.Ha rendesen eltalálod a feje a szárnya és a kitinje egybe marad a teste meg elválik tőle.Jó látvány és közbe figurázni is lehet.Aztán csináltam egy két katát.Pontosabban ami jött.Balra jobbra fel vágás,stb.És a legjobb,hogyha nem sikerül valami akkor kupán vágod magad de nem fáj annyira mintha fából lenne.Szerinte ezt alkalmazni kéne a tanulóknál.Habár az én Kim-bo-mnak nincs jó súlyeloszlása,és inkább emlékezte egy szamuráj kardhoz mint egy rúdhoz.

Mai praclee poénunkat olvashatják:(!!!!!!!!!)
Nem mindegy hogy cserét herélni, vagy herét cserélni.

Sanghai=matróznak elraból.
Ma sokat forgattam az angol szótárt és ráakadtam ezekre a szavakra.

Most nincs itt valaki csetelni?Én 17:45-ig maradok.

Uff
praclí

Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3694
Praclee,
OFF
Megnéztem, a "fantáziátlan" és a "képzelőerő nélküli" adja vissza szerintem az angol szó jelentését.
Nálam csütörtökön itt járt a Love Letter vírus, ismerős helyről jött, azt hittem, a szokásos kis humoros hülyeségek egyike. Hát, mit mondjak, nem röhögtem magam halálra. :-( Szerencsére elég lassan, komótosan működik, és a képernyőn is látni lehetett (részben), hogy mit művel. Mikor észrevettem, hogy sorban megváltoznak a fájlok kiterjesztései, gyorsan lelőttem, és letöröltem a gépemről. Így is majdnem 300 fájlt vágott haza, átírta a honlapcímet, stb, a sajtóból már ismeritek a részleteket. Amint megcsinálták a vírusirtók a frissítéseket, nekiláttam a romeltakarításnak. Most már sem a Norton Antivirus, sem a CA Inoculate nem talál semmit, remélem, ezzel vége a mulatságnak. Egyébként másodszor is megérkezett egy másik címről, de akkor már természetesen rögtön letöröltem. Ti megúsztátok?
ON
Előzmény: praclee (3693)
praclee Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3693
PINGYI
Laja1 nem tünt el.Én is beszéltem vele.A Küzdősportok forumon hozzá is szólt!

Unimaginative(ez Fődhözragatt-hoz szól)Néz meg az angol szótárba mit jelent ez a szó.
Micsoda??Csak nem azt akarod mondani,hogy itt is puszította szerelem vírus?

Mtsz
ment a levél.Csak azért nem szólítottalak meg mert nagyon sietettetek.Mtsz a többdzörösen körözött személy barátnőjével egy EPP-158 rendszámú fehér opel kadettel elhajtott a helyszínről.1balra aztán rögtön jobbra,majd ismét balra fordulta a Simonyi utcán.Azért nem szóltam mert biztos van egymásnak mondanivalónk és az nem jó,hogy csak Helló Helló és már méssz is.

Bout
Nézd meg mit jelen a bout szó.

már csak öt percem van.Késöbb leírom a Bp.-n történteket stb.De már nem kezdek bele mert nem tudnám befejezni akkor meg ideges lennék.

Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3692
HZsolt,
Ajjaj, könnyelműen letöröltem a levélmásolatokat. Már nem emléxem, melyik napokon küldtem el őket. Akkor most szépen újból megírom az egészet. Éreztem, hogy valami nem stimmel a levelezés körül. Pedig ez még a Love Letter vírus előtt volt...
Előzmény: Hzsolt (3691)
Hzsolt Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3691
Földhözragadt:

Már, hosszú napok óta vártam a választ de én sajnos egyet sem kaptam meg belőlül, így infó hiányában egyenlőre más könyveket rendeltem meg.

Ha megpróbálnád mégegyszer elküldeni az nagyon jó lenne. Egyébként másoktól rendesen kapok leveleket, te mikor küldted?

Hzsolt

PINGYI Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3690
bergman

Kösz, megértettem, kipróbálom.

Előzmény: bergman (3686)
Manócz Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3689
Formagyakorlatok Nálunk (ha valaki akkor -3130-olvasta, bocs az ismétlésért, de vannak újak)
El kell sajátítani magát a mozdulatsort. (első formánk 55 lépés-kombinációból áll). Ezután jön a finomítás. Az állások mélyek legyenek, az ütések erősek és pontosak, a légzés helyes, meg legyen a talajjal való kapcsolat. Ha a picit pontatlan, nem tragédia (persze javítjuk), az a lényeg, hogy élvezd a mozgást, valahogy a mozdulatoknak belülről kell jönniük. Ráadásul olyan mozdulatokról van szó, amik nem nagyon tudnak beidegződni, az embernek több éves gyakorlás után is lehetnek tévesztései. Minden mozdulatnak meg a harci alkalmazása, ezek ismeretében könnyebb megtanulni. A formát több féle képpen lehet gyakorolni: tai-chi-san, elkenve a mozdulatokat, agresszíven, keményen mozogva, folyamatos izomfeszítéssel, vagy éppen ütések utáni hiretelen ellazulással, nagyon gyorsan vagy lassan, csak orron át lélegezve, esetleg plussz, a stílusnak megfelelő mozdulatokkal bővítve.

Saját forma,
csak haladóknak. Edzőtábor második felében szokott lenni, ha valakié feltünően jól sikerül, bemutathatja a többieknek. Feladat 2 percen keresztül a stílusnak megfelelő mozdulatsor úgy, hogy ne legyen benne ismétlődés, és ne az ismert formákból legyen összegyúrva.

Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3688
HZsolt,

Megkaptad mindkét válaszomat az e-mail-edre? Nem jeleztél vissza. Sikerült valamennyire válaszolnom arra, amire kiváncsi voltál?

Ha a 3 pusztakezes forma mellett felsoroltad a fabábu gyakorlatsort is, akkor - a teljesség kedvvért - soroljuk fel a két fegyveres formagyakorlatot is: az egyik késes, a másik botos. Ezekkel együtt 6 formagyakorlatunk van.

Nálunk az is szokás, hogy a haladókkal fél lábon állva is megcsináltatják a Sil Lim Tao formát. Más stílusbeliek kedvéért: ez a Ving Csun egyetlen lépés nélküli formagyakorlata, ahol - a kezdő mozdulatoktól, az állás felvételétől eltekintve - egy helyben állva hajtjuk végre az előírt kéztechnikákat.

Sokáig azt hittem, hogy a Ving Csunban van a legkevesebb formagyakorlat. (Eltekintve persze azoktól a harcművészetektől, ahol egyáltalán nincs, pl. Muay Thai, Krav Maga, de még a Ving Csunnak is van egy olyan válfaja, amelyben nincsen semmiféle formagyakorlat.) Nos, az edzőnk a múlt héten mondta, hogy a Cseng Tajcsi Csuan-ban csak 2 formagyakorlat van, nem mi vagyunk a rekorderek. :-(

Előzmény: Hzsolt (3685)
Manócz Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3687
DLala

A Tüzér utcában levő Honvéd judo termében szokott hely lenni, egy pár hétig mi is oda jártunk. Egyetlen hátránya van (persze néha előny), hogy tatami van. Nem vészesen drága, csak sokan mászkálnak ami zavaró, pedig a terem függönyökkel több részre van osztva. Szerintem egy telefont megér.

bergman Creative Commons License 2000.05.08 0 0 3686
Csatlakozom PINGYI-hez: Laja1 életben van:-)
Nem tudom van-e jelentősége a dolognak, de ő is a nyáron danvizsgázik nem? Nem lehet hogy belevetette magát a felkészülésbe?
PINGYI: a lazításnál nekem nagyon bevált a nyújtás-erősítés-nyújtás módszere, aminek az a lényege (nagyvonalakban és konyhanyelven), hogy azt az izomcsoportot, amelyet nyújtasz, közvetlenül utána erősíted és utána újra nyújtod. Hatékonyabb és ha abbahagyod, kevésbé fájdalmas, mintha „csak" spárgázol. Lehet hogy nem túl értelmes amit most leírtam (mint a másodkézből származó dolgok általában:-)))
stempi: nagyon bunkónak tartanál, ha megkérdezném Te melyik stílust képviseled? Sajna ez teljesen kimaradt:-(. Én + július 28-án vizsgázom. Csak nekem ez lesz az első:-)).
Mindenki: hiányzik alexfuxon és Laja1-en kívül, bassman és kjame is (hány fogatok van összesen, ha olvasod mostanában?:-))) Ki tud róluk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!