Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3827

eeees?

 

tudom kicsit lassu a felfogasom.

 

Előzmény: zsuzsu62 (3826)
zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3826

Most Budapesten élek albérletben,ahogy már írtam az eljén is.A végzettségem keramikus,de ez halott ügy ilyenformán,így varrok itthon.Mivel a gyerek nemlát,nem is mehetek el sehova ,mertápolásra szorul.Tekintve,hogy kislány volt még,amikor elvesztette a látását,nem válhatott önállóvá,mint a hozzá hasonló korú gyerekek,nem képes egyedül boldogulni.Szerencsére örökölte a kézügyességet és ezt jól kematoztatja a második szakmáját tanulva,mert kiválóan sző.A keresetem 110000forint,amiből kb 80-at fizetünk ki a lakásra és ennyi.Ami marad,abból élünk.Ez az itteni helyzet.

Előzmény: nettomazsola (3824)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3825

Solidaritäts-Demo: Medien- und Meinungsfreiheit für Ungarn! Ort: Ungarische Botschaft - Bankgasse Ecke MinoritenplatzZeit: Freitag, 14. Januar 2011 18:00

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3824

fogalmam sincs, h mit szeretnel.

a reszletre hazat az kölcsön akarhogy is forgatod.

senki nem fog adni neked ( se nekem, se masnak) reszletre, puszirta hazat v lakast.

istenbizony nem ertem mit akarsz.

elolvastam eddig is amit irtal. azt sem ertettem.

 

most hol elsz?

milyen lakasban?

mit dolgozol?

mennyi penzed van?

 

Előzmény: zsuzsu62 (3823)
zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3823

Köszönöm,hogy válaszoltál.nem szeretnék kölcsönt sem bnktól,sem magánszemélytől.Ha olvastad az előző írásomat,minden benne van arról,hogy mit szeretnék és ez a lagutolsó dolog,amit még tehetek.Igen,sajnos nagyon nehéz a tudat is,hogy az ember gyereke nem lát és ez csak úgy megtörténik,nem azért alakult így,hogy bárki sajnáljon minket.Nem is sajnálatot várok,mert nem csak nekünk vannak ilyen gondjaink,de én nemszeretném megvárni,amíg egyszercsak az utcán találjuk mgunkat és a kislányom koldulhat az aluljáróban,vagy ami mégrosszabb,mindenféle alakok adják-veszik,mert nincs senkije.Gondolom,ha neked is van 3 sajátod,te sem ülnél ölbetett kézzel,amíg valami rossz történik velük!Persze értem,mit akarsz mondani,de sajnos az élet nemcsak fehér és fekete.Légyszíves,próbálj az én szemszögemből is vizsgálódni,bár tudom,hogy ez így nehéz.Köszönöm,hogy időt szántál rám.

Előzmény: nettomazsola (3822)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3822

bankkölcsönt nem fogsz kapni ha keves a fizetesed es egyedülallo vagy!

senki nem fog eladni neked semmit reszletre ...

miert ne lehetne lakasod?

most hol laksz?

hivatalosan vagy itt?

jarj utana, h milyen tamogatas jar neked, mert biztos, h jar, de ha kislany felnött akkor azt hiszem neki jar. kerhet segitseget az önallo elethez. ( nem penzt, segitseget!)

 

nem tudom elkepzelni es nem is akarom, h milyen lehet ugy elni, h a gyereked vak, fogalmam sincs milyen problemaid vannak, de az teljesen biztos, h ettöl senki idegen nem fog meghatodni v csak meghatodni ...

nekem megvan a magam 3 kölke es pont eleg. meg akkor is ha egeszsegesek! ( kop-kop, köpködes, meg minden)

 

 

nem ertem, h KONKRETAN mit szeretnel?

senki nem fog neked se hazat adni, se hazat venni, se hazat reszletre eladni.

ez tuti.

Előzmény: zsuzsu62 (3820)
zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3821

Ő Vivi,a kislányom.A világ legjobb gyereke

zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3820

Semmi mást nem szeretnék,csak segítséget abban,hogy  vehessek valami kis odút,ahol otthon lehetünk éshogy ezt részletre tehessem,mert nálunk még ez is csodaszámba megy!Én a saját erőmből tartottam fenn magunkat a mai napig és ezután sem akarnék a másik ember nyakában nyűg lenni!Egyszerűen csak emberhez méltó életet szeretnék magunknak munkával és jókedvvel végre.Jól varrok elég jól rajzolok és szinte bármilyen kreatív dologban jól boldogulok.Ami visszavet,az sajnos a kislányom helyzete,Ő a LEGFONTOSABB SZÁMOMRA és neki mindent szeretnék biztosítani,ami az egészséges társai úgy kapnak meg,hogy az számukra teljesen természetes.A nyelvtudásrl annyit mondanék,hogy csak gagyogok valamicskét,de hála Istennek,mindkettőnknek remek nyelvérzéke van,így képesek vagyunk csak hallásból és a mindennapi kontaktusból is tanulni.A kislány mindezidáid kiváló angolból én pedig a magam erejéből tanultam az olaszt(persze ennek már 30 éve,de még mindíg boldogulnék vele) 

zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3819

Köszönöm,hogy nem küldtél melegebb éghajlatra és elnézést kérek,ha néha sokáig nam válaszolok,dolgozom közben.Tehát azért nem a szakmámban dolgozom,mert itt erre semmi esélyem,ahhoz előbb kell egy saját ottho.Ez ugye nekünk kizárt ,hogy legyen !Legalábbis nálunk!!Jó a kézügyességem,néha még agyagozok,de azt csak a vakok iskolájának,hogy a gyerekek örüljenek egy kicsit és fejlődjenek.Eznkívül semmi.Persze ányzik,de ez van.hi

Előzmény: asx (3818)
asx Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3818

A munka keresése természetesen nem rád vonatkozik, hisz így kezdtem: "Ha valaki azt írja..."

A véleményedre lettem volna kíváncsi, hogy mit válaszolnál nekik. Olyan is volt aki diplomával rendelkezik, semmilyen nyelvet nem beszél és ide akar jönni segédmunkásnak. Én ezt nem értem.

A keramikus egy jó szakma! Azzal már lehet mit kezdeni, pláne ha van hozzá műhelyed is. Egy ilyen embernek sokkal könnyebben lehet segíteni, mint azoknak akik se németül nem beszélnek, se szakmájuk nincs. Megígérni nem tudom, mert nagyon távol áll az én szakmai területemtől, de ha hallok valamit akkor majd szólok.

 

Előzmény: zsuzsu62 (3817)
zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3817

Kedves ASX!A Magázódás részemről a tisztelet jele,nem is merem a szokásaitokat ,elnézést kérek.Nem tudom,miért gondolod,hogy munkát keresek,hiszen írtam korábban,hogy a vak gyermekemet ápolom és varrok mellette.Sajnos eznmagában sem egyszerű dolog!A szakmámat illetően szintén írtam,hogy keramikus vagyok,de ez itt lényegtelen.Ha segítségre szorulunk,az csak a keresésre vonatkozik,én senkitől nem kérek semmi mást.Köszönöm.

zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3816

Kedves Nettomazsola!Mint írtam is,nem arra gondolok,hogy vegyen bárki is egy házat,egészen pontosan az lett volna a segítség,hogy esetleg akad valaki,aki elad nekünk egyet havi részletfizetésre.Egyébként már az is felemelő,hogy reagál végre valaki a" hangomra" és ezt köszönöm!

asx Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3815

Az, hogy valakit ismeretlenül megszólítasz egy fórumon az természetes dolog! Azért van...

Az nem túl illendő, hogy erre valaki egy külön nicket regisztrál.

Ha valakinek olyan szakmája van amiben tudok segíteni akkor annak válaszolok. Amihez nem értek arra minek válaszoljak?

Problémája mindenkinek van, hidd el nekem is.

Ha valaki azt írja, hogy németül nem tud, segédmunka, mosogatás vagy idős emberek gondozása érdekli akkor annak Te mit válaszolnál?

Nalátod.

 

Ja, és magázódni sem szoktuk itt...

 

Előzmény: zsuzsu62 (3812)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3814

en mar szamolni is unom ...  de ugy saccra; szerinted miota leirtam ugy kb mindent amire tölem futja hanyan estek be visszaolvasas nelkül?

elkepesztö bunkosagnak tartom, de hat istenem!

es   lehet nyugodtan ram anyazni, h nem repitem a sültgalambot ...

Előzmény: Törölt nick (3811)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3813

most konkretan arra gondolsz, h vki vesz nektek egy hazat?

???

ha hivatalosan vagy itt akkor mindenfele lehetöseg van penzekre pl " pflegegeld", de ebböl nem lesz haz ... ez csak segitseg.

 

rengeteg mozgasserült / beteg gyerek el Becsben es sajna egyiknek se vesz senki hazat. kegyetlen a vilag, de ilyen ...

 

 

Előzmény: zsuzsu62 (3812)
zsuzsu62 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 3812

Kedves ASX!Talán nem túl illendő,hogy így,ismeretlenül megszólítom,SzűcsZsuzsanna vagyok.Olvastam egy hozzászólását arról,hogy valaki sgítséget kért és később nem élt vele,várta a sültgalambot,vagy valaki már segített neki és letojta a többi segítőszándékú ,magát törő embert!.Nem értem. Én minden nap elovasom az Önök hozzászólásait, remélve,hogy megtalálom a választ a saját problémámra,de sajnos mégcsak hasonlókról sem írtak eddig,így most muszáj megkérdeznem,mit tehetek,ha nekem nem munkára,nem mecénásra van szükségem,(mivel sajnos egy VAK kislányom van,akit 4 éve itthon ápolok)hanem olyasfajta segítségre,ami nálunk(Magyarországon) halott ügy.Én egy kis vidéki házikót szeretnék venni,nem kell,hogy nagy legyen,csak az a fő,hogy havonta fizethessem az árát,amíg letelik és végre nyugalmat adhassak a lányomnak.Itt már 17-szer költöztünk leírhatatlan körülmények közé,mert sajnos mikor a kislány 5 éves volt,az édesapja és a szüleim is meghaltak,így özvegyként egyedül voltam kénytelen vergődni tovább.Ami jött,mindeféle munkát el kellett vállalnom,hogy kibírjuk valahogy.Bejártam az összes lehetséges fórumot(beleértve két miniszterelnököt is egymás után),de senkit nem érdekelt egy vak gyerek!!!!!Pályázatokat írtam,könyörögtem a végén,aztán feladtam és csak azzal foglalkoztam,hogy a kislány tanulhasson minél többet,így mostmár végzett ínformatikus és most szőni tanul gyönyörűen!!!Látható is a munkája a képen.Magam keramikusnak tanultam,de hát...ki finanszírozhat ilyen körülmények közt egy felszerelt műhelyt?,szóval arra jutottam,ha netán meghalnék,a kislányom a nyomorba süllyedne és neki aztán semmi esélye nem lenne kimászni ebből,mert kit is érdekel egy "láthatatlan" vak ebben az országban!?Tehát döntöttem ,ezt már nemvárom meg!!Bocsásson meg ,ha túlságosan hosszúra sikerült a levelem,de higgye el,még így is csak a lényegre szorítkoztam.Mindíg magam oldottam meg a problémáinkat,de ez már túlnőtt rajtunk.Köszönöm,hogy elovasta a litániámat és mindenkinek,aki még elolvassa és ha valaki megoldást hoz számunkra,a szívünkbe zárjuk örökre!!!!Minden jót kívánunk Önnek és az egész fórumnak!

Előzmény: asx (3806)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3811

Kezd egyre érdekesebb lenni ez a topik :-)

asx Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3810

...és ez itt alul is pontosan öt lett volna!  :)))

Előzmény: nettomazsola (3805)
asx Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3809

to go ---> (3802)

Előzmény: tittinabart (3808)
tittinabart Creative Commons License 2011.01.10 0 0 3808

Sziasztok!

Olyan szülők segítségét kérném, akik iskolás korú gyerekkel költöztek Bécsbe, ill. Ausztriába.

Tanácsot szeretnék kérni beilleszkedéssel, tanulással stb. kapcsolatosan.Köszi

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.08 0 0 3807

Májustól még rosszabb lesz.

4000 érkezőt várnak Tirolban, 25.000-et egész Ausztriában a májustól számított másfél évben :-(

Előzmény: asx (3806)
asx Creative Commons License 2011.01.08 0 0 3806

De, az...

Volt már itt olyan is, hogy segítséget kért, megadta az e-mail címét és telefonszámat, hogy hívja fel valaki ha tud neki segíteni. Éppen véletlenül tudtam volna, meg is írtam neki itt! Arra nem volt képes, hogy azt elolvassa!!!

Beírnak vagy 50 fórumra, megadják a címüket és várják, hogy valaki jelentkezzen. Érdekes világnézet.

Előzmény: nettomazsola (3805)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.07 0 0 3805

nem tulzas ez egy kicsit? 5 hozzaszolast visszaolvasni!

Előzmény: asx (3803)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.07 0 0 3804

facebook-rol

 

Ha Bécsben
- élsz
-dolgozol
-tanulsz
-szórakozni akarsz
...-segitségre van szükséged
-válalkozok hirdetését is szivesen látjuk
AKKOR ITT A HELYED
MADE IN HUNGARY

 

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000944608983

 

nem tudom mi ez, nem is igazan erdekel, de hatha mast ...

 

( mondjuk a vallalkozot irhattak volna helyesen is)

asx Creative Commons License 2011.01.06 0 0 3803

to go ----> (3797)

Előzmény: meme84 (3802)
meme84 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 3802

Sziasztok!

 

Szeretnénk megismerkedni kisgyerekes magyar családokkal. Én 27 éves vagyok a férjem29 éves. Van egy 5 éves lányunk és egy 3 éves fiunk. A férjem másfél éve kint dolgozik Bécsbe és mi is megyünk ki lakni a 20. kerületbe május körül. Szeretnék érdeklődni milyen a munkalehetőség? Hol lehet keresni munkát ? Kereskedelmit végeztem, csak még a nyelv hiányos.

rixike Creative Commons License 2011.01.06 0 0 3801

Szia !

 

Beleolvastam az előző irásaidba , és lenyűgözött amit olvasok, nem rég léptem be , de , ahogy irsz  a városról , amit Én is imádok!- de sajnos ennyire nem ismerem , mint Te!- elképesztő !!! ennyi ötlet , ennyi cim , érzik ,hogy szereted Te is !

Köszönöm Én is !

 

 

szia

Előzmény: nettomazsola (3559)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3800

:-)

Előzmény: nettomazsola (3799)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3799

minek?

Előzmény: Jay-X (3797)
Jay-X Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3798

de szerintem úgy ahogy Magyarországon tennéd, ha nem akarsz munkaközvetítőket: újsághirdetések + google :)

Előzmény: wampyrlady (3796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!