Keresés

Részletes keresés

TLM Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4008
A technikai kulonbsegekre gondolsz?Valoszinusitem, hogy arra, mert az ellenfel kezmozgasanak erzekelesevel kapcsolatos alapelv az ugyanaz. A technikak kozott vannak olyanok, amelyek nagyon hasonloak a ket stilusban. A feltuno kulonbseg az ellentamadasok alapelveben volt szamomra. A vingcsunban nagysagrendileg tobbet utnek (vagy rugnak) vissza, mint nalunk (legalabbis ezen a bemutaton ez tunt ki szamomra).
Egyebkent meg nagyon nehez roviden valaszolni a kerdesedre, azt is mondhatnam, hogy nagyon hasonlit de ugyanakkor teljesen kulonbozo is egyszerre.

Udv : TLM

Előzmény: Fődhözragatt (4007)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4007
TLM
Persze, persze. Összekevertem, hogy ki milyen stílusú. Elnézést!
Láttál-e lényeges különbséget a sáskás és a vingcsunos tapadós kezek között? (Ha a bemutató alapján ezt valamennyire meg lehet ítélni.)
Előzmény: TLM (4005)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4006
Off
Bout, melyik cimemre?
Egy-kettohoz sajna nem ferek hozza mostansag....
Bocsi az offert mindenkitol...
ON
Horasz
TLM Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4005
Mivel az egyetlen kung fu stilus amit valaha uztem es uzok az a Chow Gar ezert nem volt Leung Ting nagymesterhez soha szerencsem, csak plakatokon lattam. Ezert is lettem volna ra nagyon kivancsi, igy egy kicsit csalodott voltam amikor kiderult, hogy nem mutat semmit, ugyhogy nem tudok rola nyilatkozni.

Udv : TLM

Előzmény: Fődhözragatt (4003)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4004
Rövis = Rövid
Elnézést.
Előzmény: Fődhözragatt (4003)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4003
TLM,

Kösz a gyors választ!

Voltál már (vagy volt valamelyikőtök) valaha Leung Ting nagymester valamelyik szemináriumán? Milyen élőben, "működés közben"? Rövis WT-s pályafutásomból (pontosabban pályabukdácsolásomból) ez kimaradt. Sifu szemináriumán voltam, de Sijo-én nem.

Előzmény: TLM (4002)
TLM Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4002
Sajnos O nem tartott, pedig sokan (koztuk en is kivancsi lettem volna ra). Tudomasom szerint pedig be volt igerve a reszerol egy hosszubot forma, de ezek szerint vagy kacsa volt a hir, vagy nem volt kedve hozza.

Udv : TLM

Előzmény: Fődhözragatt (4001)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4001
HZsolt,

Leung Ting nagymester is tartott bemutatót?

Előzmény: Hzsolt (3997)
bout Creative Commons License 2000.05.29 0 0 4000
Horasz!
Mél ment!

bout

Előzmény: Törölt nick (3993)
bout Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3999
Én is fotóztam és asszem én beszélgettem veletek néhány mondat erejéig a majálison. Akkor meg voltam róla győződve, hogy Kiss Attila tanítványai vagytok.
Akkor ti hova is jártok edzeni? Vagy csak a barátnőd aikido-zik?
A jellemzés tömör és velős. Na meg nagyon hízelgő, köszönöm. :-)

bout

Előzmény: druss42 (3982)
TLM Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3998
A Choy Lee Fut pólós fickó nagy valószinűséggel Sama volt :-)
Előzmény: Hzsolt (3997)
Hzsolt Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3997
Szépnapot mindenkinek!

Voltam Kecskeméten a bemutatón és összeségében tetszet, bár egy kicsit rövidnek tünt.
Fehér lótusz kung fu: Meglepően sok lány volt közöttük, nagyon jó hangulatot csináltak (nem a lányok miatt ) és tetszet a bemutatójuk felépítetsége. Nekem nem tünt túl effektív stílusnak, bár a bemutató végén ők is mondták, hogy az egyensúl megteremtése a lényeg nem a harci géppek kitenyésztése.
Shirayan Vajramuti (azt hiszem így írják): Tölül egy kicsit többet vártam. Több pusztakezes és fegyveres formát mutattak be. Volt egy kis "aranyharang" szerű bemutató amikor egy szép fatuskóval maszírozta az egyik a másikat.
Seven star mantis: Az északi sáskások bemutatója pörgő volt, de szerintem nem eléggé összeszedett. Volt pusztakezes és fegyveres bemutató, demóharc lándzsa és két kard között (látványos volt)
Chow Gar: Erősek és szerintem nagyon pontosak voltak, szép látványos bemutaót csináltak. Ami igazán tetszet az a ragadós (tapadós) kezek gyakorlat volt, bár egy kicsit gyors volt nekem.
Idao (ezt sem tudom, hogy írják pontosan): Összesen 4-en voltak és sok féle kard rántási technikát mutattak be (itt ott elég félelmetesnek tünt). Nagyon furcsa volt, hogy a vezetőjük balkezes.
WT: Nos mivel ők szervezték ők is voltak a legtöbben. Szerintem jól sikerült a bemutatójuk, bár volt olyan rész ami nem tetszett. A közönség is erősen WT párti volt. Ami aranyos volt az a Chi Sao (ragados kéz) technika.

Mi egy kicsit nehezen találtuk meg a helyszínt de ezt leszámítva jól éreztük magunkat. Tényleg Sama láttam valakit Choy Lee Fat-os polóban. Azt hittem az elején, hogy majd ők is bemutatóznak.
Még az elején az államtitkár bácsi beszélhetett volna kevesebbet, de végre egy olyan bemutató ami nem a Shaolin és az Ő misztikus bűvköréről szólt.

Hzsolt

TLM Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3996
Senki sem volt Kecskemeten?
Sama Creative Commons License 2000.05.29 0 0 3995
Erdeklodnek, hogy volt-e innen vki Kecskemeten szombaton... kivancsi vagyok masok velemenyere is.

Sama

Laja1 Creative Commons License 2000.05.28 0 0 3994
Udv!

(bocs, hogy nem kapcsolodom be mostanaban a beszelgetesbe, de nem sok idom van, inkabb csak ugy be be kiabalok :)

Most jottem meg egy 3 napos edzotaborbol es rettento jo volt !

Ajanlom mindenkinek mindenfele testi-lelki baj ellen.

A sok edzes+keves alvas bizony megteszi jotekony hatasat, hogy megtudjuk mennyire eros bennunk a harcmuveszet iranti elkotelezettseg.
(az utolso edzesen mar en is azon vettem eszre magam, hogy azon toprengek ,hogy mikor lesz mar vegre vege az edzesnek ??? :-)

Most mas ertelmeset nem is tudok mondani, ugyhogy ennyi. Udv mindenkinek !

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.28 0 0 3993
OFF
BOUT
Hetfon mennek edzest tekinteni....,
PLZ a hetfoi napon valszolj (itt a foirumon v. mailben) hogy hova is kell menni??? BME foepulet bemegyek aztan jobbra vagy balra???Merre??
Mennyivel elobb erjek oda?
THX
ON
Horasz
madjoe Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3992
Edzés háttere. Nem is érdekelne az esetleges magyarázata.

Bar szelmalomharcnak tunik, az en aikidomhoz hozza tartozik, igy kerlek bocsassatok meg, de probalkozom.

Ismet csak azt tudom kerdezni, mit mondassz egy olyan tanulora, aki kijavitja a meghivott sokdanos mestert. Nem erdekelnek a korulmenyek. Pedig...

Most pedig egy kis reszlet Dennis Hooker Polishing the Mirror and Grinding the Stone cimu irasabol. Az angolul nemtudoktol elore is elnezest kerek, de sem tehtesegem, sem idom nincs megfelelo szinvonalon leforditani:


Let me relate this story to you: Several years ago I had undergone severe surgery related to a chronic illness. I had been put on a medicine called prednisone, which caused me to gain weight, 160 pounds to 210 pounds in two months. My body would not respond to normal commands. My mental state was severe depression. I was ready to give up life. My students, some older than I with greater life experience, understood the danger. They knew my sensei was teaching a seminar several hundred miles away. They chipped in and got me a plane ticket. One stayed with me on the flight.

They got me to the city and to the dojo. Someone helped me get dressed and onto the mat. I listened and watched as sensei taught. Several times young aikidoka came up and asked me to train. I politely refused. Several times I heard. "Why is he on the mat. If he doesn't want to train he should get off the mat. Who does this guy think he is." By the end I could only smile at these remarks, because I knew why I was there and how much I had gained. I know there are others of you that have experienced similar situations. There have been many times over the years that this type of situation has occurred with me.


Forras: http://www.aikiweb.com/training/hooker5.html

(A mester, akit Dennis emlit Saotome sensei)

remelem nem voltam tul tolakodo

Előzmény: hiryu (3989)
Wazull Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3991
Ja, Ferihegyre is levitalva jott. A repulogep csak alca volt, hogy talalkozhasson Biro Icaval...
Előzmény: hiryu (3990)
hiryu Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3990
Mai szines: Bíró Ica is várta Ferihegyen a shaolin
nagymestert, aki pusztán akaratának erejével levitálni /gyk repülni/is tud. Na sírjak, vagy nevessek?
hiryu Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3989
Edzés háttere. Nem is érdekelne az esetleges magyarázata.
Javaslat az ilyen elemeknek: Séta segélyosztás napján a Centrum-téren, egy nagy "Gyűlölöm a cigányokat!!" táblával.
Na ott legyen ilyen erős.
Hu, de mérges lettem.
Előzmény: madjoe (3979)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3988
PINGYI,

"Lelkileg szoktam inkább lesántulni, mert látom, milyen keveset tudok hozzá képest." Pontosan ez az az érzés, találó megfogalmazás ez a "lelkileg lesántulni".

mami nyanya,

tetszett a H.W.L. POONJA idézeted. E-mail megy.

Az edzői munkakörben alkalmazott hentes és mészárossal kapcsolatban - ha valóban az történik az edzéseken, ahogyan a bout által leírtak alapján elképzelem (ami korántsem biztos, hogy valósághű elképzelés részemről) - Bassman, DLala és hiryu lesújtó véleményével értek egyet. Nekem a kyokushin-ban olyan edzőim voltak annak idején, akikre tisztelettel emlékszem vissza, ők ilyesmit sohasem csináltak volna. TF-et végeztek, tudják a szakmát, és a személyiségük sem torzult el. Egy másik stílusban viszont én is kaptam hasonlóan kegyetlen verést egy fehér ruhát és fekete övet viselő vadbaromtól, utána alig bírtam hazavonszolni magam, és hetekig tartott, amíg felgyógyultam. És oda többé nem mentem edzésre. Nem bolondultam meg, hogy egy dühöngő őrült élő boxzsákja legyek.

mami nyanya Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3987
Sziasztok!

Fődhözragatt:
Vettem az adást. Köszi.

Mesterek és jellemek:

Képzeljétek, szoktam olvasni, és kikivánkozik belőlem egy idézet:
"A valódi Mester elmédbe és Szivedbe tekint, megállapitja, milyen fokra érkeztél, és mindig olyan tanácsot ad, ami helyénvaló és lényeges. ... Az igazi tanitó sohasem vezet félre tanácsaival, hiszen tudja, mire van szükséged s milyen fokra jutottál. ... Az igaz tanito az, aki leállitja a gondolkodásod. Ez az első számú jel. Elmész hozzá, elnémulsz mellette, és egyszerűen átadod magad neki." /H.W.L. POONJA/

Szóval töbet nem irnék mellé, csak el kell néha gondolkodni, arra a belső hangra hallgatni, aki figyelmeztet, hogy valami nem OK. Ezt kell néha a nagy rohanásba megtanulni.

praclee Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3986
Nem.Már sötét volt,és az egyik "agyament"fentebb emelte a karját!:(
Én meg lebuktam a földre!:)Éreztem,hogy van nyakam,és pár percig nagyon nehezen ment a légzés!:)De azért ne reménykedjetek,még megvagyok:)))))))

Előzmény: madjoe (3979)
praclee Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3985
Még mindíg nincs időm semmire,de a tanár contra tanuló verése ügyben megnéztem a kiírást ,és érdekes dolgok vannak benne.
Sumo Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3984
nem, szerintem ez ugy hangzott, mintha addig duhitette volna magat valamin, hogy lerugta a gepet a foldre, kirugdosta az udvarra, fogta a rotacios kapat, es athajtotta rajta

:)))

Előzmény: PINGYI (3983)
PINGYI Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3983
Sziasztok!
Elnézést, de most OFF
A férjem nehezményezte, hogy a ledarálta a gépet kifejezést használtam, mert ez úgy hangzik, mint egy aljas indokból előre megfontolt szándékkal elkövetett újrainstallálás, úgyhogy ezúton, bocs!
De hát tényleg ledarálta! És este megint! :)
ON
druss42 Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3982
sziasztok

bout
Na tisztazodott a dolog.Ugye te fenykepeztel a majus 1 i bemutaton ? Mert akkor ott altunk melletted , es meg par szot is valtottunk :)
A vizsgarol kerdeztem a baratnomet es egszeruen csak azt mondta Rohadtul tetszett :)

druss42

Bassman_ Creative Commons License 2000.05.26 0 0 3981
A "nyálas-véres" karateedzőhöz röviden hozzászólnék:

Mindig akadnak olyan emberek, akik más komoly tudásuk nem lévén, szánalmas módon azzal próbálnak kitünni (szürkeségükbe némi színt vinni), hogy terrorizálnak embereket. Ezt persze úgy teszik, hogy nekik abból ne sok káruk származzon. Utána pedig megelégedetten mosolyognak magukban, hiszen megmutatták maguknak, milyen sokat érnek ők valójában. Számos helyen találkozhat ilyenekkel az ember. A legjobb, ha messze elkerüljük őket.

praclee Creative Commons License 2000.05.25 0 0 3980
madjoe
Mit akar ez jelenteni??????:)

Vicc:
Habár ezzel nem szabadna
Tudjátok mi S.Seagal baja?
Hogy dankórban szenved.

praclí
Aki behozta a hátrányait!

madjoe Creative Commons License 2000.05.25 0 0 3979
Adj kiraly katonat a jatek neve, de ha nem csalodom nagyot, akkor "azt" nem oktato, nevelo celzattal kaptad.

Egyre hatarozottabbak a velemenyek... persze lehet, ha tudnatok kirol is van szo... vagy valamit az edzes hatterrol... vagy.. es sorolhatnam. Tudod mit medve b.. meg a porszivodat.

Előzmény: praclee (3978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!