Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2000.06.09 0 0 109
>Az ionizátorral kapcsolatban: nekem van egy szobai,az "Amcor" cég gyártotta....

Amit én mondok, abban az ionizátor csak ráadás. A lényeg a hepa szűrő, amin nincs az a pollen, ami átmenne. Pl. az a típus, amit kinéztem netto 30000 Ft körül van, ebből 8000 a szűrőbetét, ami egy szezont bír ki.

Előzmény: Vörci (107)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.09 0 0 108
A topic parlagfűirtó mozgalmi jellege vakvágánynak bizonyult, koncentráljunk a diagnózisra és a gyógyításra. Egég gyakorlott asztmás vagyok, volt idő amikor fekve aludni nem tudtam, csak ülve. Mostanában jobb a helyzet, de azt hiszem, szellemileg erősödtem valamelyest, ez segített az asztmán is. Ja, meg egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtam foglalkozni vele :-)

Van egy érdekes felfedezésem, kiváncsi vagyok más tapasztalta-e. Néha (pölö most) iszonyú gerincfájdalmaim támadnak, mintha satuba szorítanák az egész testemet. Nos azt gyanítom, ennek is az allergiához van köze. Legalábbis a dolgok időbeli lefolyása határozott korrelációt mutat. Lehetséges?

Vörci Creative Commons License 2000.06.09 0 0 107
Köszi a tanácsokat, el fogok menni a Kútvölgyibe, ott talán segítenek.
Az ionizátorral kapcsolatban: nekem van egy szobai,az "Amcor" cég gyártotta. Ez az olcsóbb kategória, éjjel általában ventillátorral használom. Nem tudom, hogy használ-e, e tüneteim ugyanúgy megvannak, szerintem csak nagyon kismértékben tisztítja a levegőt.
PETYUS Creative Commons License 2000.06.08 0 0 106
Lehet kapni levegőtisztító készülékeket kb. 20000-40000 Ft ártartományban, beépített hepa-szűrővel és ionizátorral.
Van-e valakinek tapasztalata ezekről?
Szándékozom ilyet venni, hátha csökkenthető vele a lakásban a pollenmennyiség, és talán ez is számít valamit.
gombfoci Creative Commons License 2000.06.08 0 0 105
Helló!
Jó, hogy megtaláltam a topikot mert a páromnál is fennáll a probléma, méghozzá igen súlyos formában. (Kétszer máe majdnem ottmaradt egy asztmás rohamban)
Szóval a segítségeteket kérném, a válasznak igencsak örülnék:
Melyik klinikára lehet menni, és milyen papír, stb kell hozzá?!
A probléma abból adódik, hogy a 18.kerben NINCS orvos, az egész rendelést átvitték privátba, ahol ahhoz, hogy rádnézzenek, 8ezret kell fizetni, és még nem váltottuk ki a gyógyszereket. A doki ráadásul nem is ért hozzá, mert a tüdőröntgenre akarta a páromat átküldeni, márpedig ez nem ennyire egyszerű.
Szóval olyan szakambulancia vagy klinika (orvos) címe, neve kellene, ahol komolyan foglalkoznak a dologgal...
Előre is köszi.
gombfoci Creative Commons License 2000.06.08 0 0 104
http://www.usnews.com/usnews/issue/000508/
Előzmény: Törölt nick (99)
sti Creative Commons License 2000.06.08 0 0 103
Asztma biza.
Orrspray: Lufeel (vagy valami ilyesmi) homeopátiás gyógyszer, nálam valamilyen szinten bevált. Nem mondom hogy agresszívan kiüríti az orrot és összehúzza a nyálkahártyát, viszonylag enyhe a hatása de ez épp elég. A lényeg, hogy akármeddig lehet használni, nem marja szét a nyálkahártyát.

Egészségüggyel kapcsolatban maximálisan egyetértek. Azt hiszik, hogy az ember ráért 3-4 órát ücsürügni a váróban, míg egy egzaltált, túlhajtott, frusztrált orvos kapkodva megnézi..

Előzmény: Vörci (101)
whisper Creative Commons License 2000.06.08 0 0 102
Vörci, szerintem is keress fel egy hozzáértő orvost, mert leírásod alapján az asztma kezdeti jelei kezdenek körvonalazódni. Ahol bizonyára értenek hozzá, az valamelyik Pulmonológiai Intézet vagy klinika.
Előzmény: Vörci (101)
Vörci Creative Commons License 2000.06.07 0 0 101
Sziasztok!
Kicsit leült a téma, pedig ez most igazán aktuális. Nekem kb. 10 éve van allergiám a parlagfűre, gyomokra. Sajnos az orvosokról nincs túl jó tapasztalatom. Rengeteg a beteg, nincs idejük meghallgatni a panaszt. Nekem Claritint és
Bricanyl belélegzőt írtak fel, mert az utóbbi időben "érzem" a légcsövem, sokat kell köhögni, és néha éjszaka nehezebben kapok levegőt. Nem tudom, hogy ez már asztma-e, vagy csak súlyosabbak az allergiás tünetek. Az orrom ugyanúgy dugul. Szeretnék egy jobb orvoshoz eljutni, de nem tudom, hol találok ilyet.
sti Creative Commons License 2000.05.22 0 0 100
Amig nem hoznak ezügyben sokkal szigorúbb törvényeket, illetve azokat nem tartatják be, addig nem sokat tehetünk.

Az OEP biztos nem fog ezügyben lépni, mert biztos nem kevés csúszópénzek mennek a gyógyszergyárakból oda, hogy az ő gyogyszerük legyen támogatott. Azaz az OEP a gyógyszergyárak marketingcégeként fogható fel, azaz nem fog ezek ellen tenni.

Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.22 0 0 99
Kedves Vandorr, nem tudom mexerezni ezt a számot, miről szól? Érdekelne, hogy ez az újság mint tényezőt említi-e a gazdátlan, gondozatlan földeket az allergia tömeges terjedésével kapcsolatban.

A topicba írókat megkövetem a kirohanásomért. Tulajdonképpen már feladtam a parlagfűirtással kapcsolatos vágyaimat, nem tudok erre több energiát szánni. Csak olyan ez, mint a tíz félév egyetem után a vizsgaidőszakok kínzó hiánya, amit eleinte nem is tudsz mire vélni. Mikor eljön az idő, a zsigerek beindulnak, nem tudsz ellene tenni. Most megint lemaradtunk egy évente jelentkező időszakról, amikor még lehetett volna tenni valamit, engem meg ösztönösen elkapott a harctéri idegesség. Mikor még kampányoltam, a megfelelő időben elhelyezett leveleim rendkívül udvariasak, nyugodtak voltak. Elmagyaráztam a földtulajdonosnak, hogy mit okoz másoknak a parlagfüvével. Meggyőztem, hogy a gondozott föld puszta látványa olcsóbb cégreklám mint bármi más. Aztán mikor eljött az időszak, egyre jobban bedurvultam. Sokkal rámenősebb leveleket írtam, volt ahol még fenyegettem is annak érdekében, hogy kierőszakoljam az azonnali beavatkozást.Volt, ahol ez segített, volt ahol ez sem.
Egy helyen még a polgármesteri hivatal is mellém állt (szavakban) és 100 000 Ft-os, ismételten kiróható bírságot helyezett kilátásba, mellyel a föld megterhelhető. Máshol az egészségbiztosítási pénztárral mint lehetséges felperessel fenyegetőztem egy kártérítési perben, amely egy-egy nagy fertőző céget akár milliókkal sújthatott volna. Mindaddig, amíg az EB pénztár főjogásza meg nem változtatta álláspontját és írásba nem adta nekem, hogy őket ugyan nem érdekli, irtsa a füvet akinek dóga, ők majd fizetik a gyógyszert.

Idén már én sem igazán próbáltam tenni, így a kirohanásom teljesen alaptalan volt. Örülnék, ha visszajönnétek gyógyítási, tünetelnyomási tanácsaitokkal.

SLR

Előzmény: Vandorr (98)
Vandorr Creative Commons License 2000.05.22 0 0 98
A US News&World Report május 8.-i száma egy négyoldalas cikkben az allergiával foglalkozik.
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.17 0 0 97
Nem akartalak bántani, csak ma egy ilyen napom van :-(

Ezt az unod magad dumát korábban már megkaptam többször, ennek ellenére folytattam a próbálkozásaimat mind fizikailag, mind szervezéssel. Attól tartok valamennyivel többet dolgozom, mint az országos átlag, és ez nem akadályoz meg abban, hogy ne csak magamra gondoljak. Ért hozzá ez az ország, hogy az építő szándékú emberekből az utolsó ambíciót is kiölje, ezért tartunk itt :-(

Pont nem arra biztattam a törzsasztal tagjait, hogy puszta kézzel essenek neki a parlagfűnek a család helyett, hanem hogy mint szóbelibb, esetleg némi szervezőkészséggel ellátott egyedek tegyünk hatékonyan valamit azért, hogy akinek dolga az végezze is el.

Hogy birkák már 40 éve nem legelnek az út szélén az lehet, de hogy kaszálták az utak mentét, azt biztosra veheted. Jehet, hogy már 30 éve is ólmos felsált ettünk, de igenis kaszáltak és az állatoknak adták. Az egy jogosultság volt, hogy valaki kaszálhatta az út szélét, az árokpartot és elvihette, amit az termett. Ezen kívül az elmúlt évtizedekben egy mérhetetlenül eltúlzott vegyszerezés volt, irtották a gyomot (meg minket is). A vegyszerezést nem sírom vissza, de tény, hogy annak abbamaradása szabad teret engedett sok mindennek. Mikor láttál például annyi szarkát az elmúlt negyven évben, mint most? A gyomok is így szaporodtak el, nincs igazad abban, hogy ez mindig így volt.

Nem vitatom az ellenállóképességünk általános gyengülését amit a mindenféle szennyezés drámai növekedése összességében okoz és nem vitatom, hogy a parlagfűre való fokozott érzékenység az utolsó csepp a pohárban effektus következménye. Állítom viszont, hogy az elszaporodott gyomoknak oroszlánrésze van a nagy tömegű allergiásodásban és a gyomok kordában tartása emberek százezreinek szenvedésén enyhítene.

Nem tudom mit nevezet Te fejlett országnak és azok közül melyikben jártál eddig. Én bizony jártam egy párban, és összefüggést látok az allergiásság és a közterületek karbantartottsága között. A híres Hollandia például olyan gazos, mint állat, meg is van a hatása.

Nem irtanám ki a szőrös állatokat, csak mert arra emberek allergiásak. A macskaszőr már a szomszéd lakásból is aligha zavar, a pollenfelhő viszont országokon át is képes tarolni. Nem is tudom, hogy hasonlíthattad össze a két dolgot. A taposóaknát kikerülheted, de a napalmot nem.

Ennyit mára. Egyszerűen nem értem, hogy ezzel azt egésszel mi a francér' foglalkozom újra meg újra, mikor annyi más dolgom van. Fly lehet, hogy segítettél leszokni, kösz.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.17 0 0 95
Tagadod, hogy Magyarországon a parlagos területek nagyon komoly problémát jelentenek és a nyári- nyárvégi tömeges légúti megbetegedések egyik fő kiváltó okát képezik?

Azt mondod, pollenből mindig is annyi volt mint most? Nem volt más az élővilág összetétele oly módon, hogy a réteket, legelőket, útszéleket a vadak, birkák legelték, emberek kaszálták most pedig ellenfél nélkül maradtak korábban nem is volt agresszív gyomnövények?

Álláspontod megegyezik azokéval, akiknek feladata lenne a földek rendben tartása. Kuruzsoljunk csak, gyógyítsuk gyarló testünket, eddzük puhány lelkünket, közben hadd terjedjen a gaz, hiszen úgysem tehetünk ellene: 3-4 szál úgyis mindig marad a közelünkben!

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.16 0 0 93
Milo Minderbinder mondta Yossarian-nek: Tudod Yossarian, hogy mindenemet neked adnám! De mivel mindenem nekem sincs, sajnos nem segíthetek.
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.16 0 0 92
ok, bye
Előzmény: sti (91)
sti Creative Commons License 2000.05.16 0 0 91
Bocs, hogy én is eltértem a Te kezdeti felvetésedtől, de szerintem most "szezonban" úgysem tudunk olyan megoldást találni, ami hirtelen megoldást hoz, másrészt nem csak a parlagfű okoz allergiát: tej, kakaó, kutya, macska, mindenféle egyéb növény, porok stb...
Ennyi mindent nem lehet kiirtani.

Szóval SZVSZ az is lehet a megoldás, hogy az allergiás hajlamot szüntetjük meg, mert hát nem mindenki allergiás a parlagfűre, szóval nem muszály annak lenni.

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.16 0 0 90
90 hozzászólással korábban azzal a reménnyel nyitottam ezt a topikot, hogy ennek a nagy tömegeket érintő problémának a gyökereihez tudunk hozzányúlni. Nem a gyógyításon, hanem a megelőzésen járt az eszem. Példákat is hoztam fel, mit tettem évekig azért, hogy valamilyen mértékben csökkentsem a parlagon heverő területeket és azok helyére szép, ápolt rétek, ligetek kerüljenek. Abban bíztam, mások fantáziája, sőt esetleg a keze is megmozdul. Az egyetlen aki a lényegi részre reagált, kaján megjegyzést tett, miszerint kurva sok időm lehet ilyesmire.

Sebaj. Ahogy a Tátrai Band énekelte fantasztikus debütáló lemezén (elő is keresem és meghallgatom ma) máig talán legjobb számukat: Illúziók nélkül nap - nap után...

sti Creative Commons License 2000.05.15 0 0 88
Van tapasztalatotok allergia/asztma kontra homeopátia ügyben? Én most kísérletesek, majd beszámolok.
Pondró Creative Commons License 2000.05.12 0 0 87
sziasztok, én is szenvedő vagyok (kb. májustól július elejéig)

-ezt a tengerpartos dolgot én is csak megerősíteni tudom, 3 ill. 1 éve jártam Portugáliában és ahogy megérkeztünk elmultak a tünetek (+ egész szezonra), pedig igencsak aggódtam, hogy arrafelé lesz vmi olyan növény v. virág amitöl minimum megfulladok.
-a magyarázata a dolognak szerintem a tengermelleti sós párában keresendő, ha jól tudom az asztmások is sóbarlangokban szoktak idölegesen gyógyulni.
-lehet hogy hülyeség, de eszerint lehetne az esti fürdővízbe zuttyantani 1-2 kg tengeri sót és inhalálni ? (lábszag ellen egyébbként bejött a sós vízben való lábfürdő - ami valójában egyesek szerint szintén az étkezéssel van kapcsolatban, mármint a szag)

majd jövök

Előzmény: sti (83)
mdbz Creative Commons License 2000.05.12 0 0 86
Lehet, "Kapozsváron" és környékén.

mdbz

Előzmény: Herold (84)
Banita Creative Commons License 2000.05.10 0 0 85
Ezt a szuri-dolgot már otthon is pedzegetik... A jövő héten úgyis el kell zarándokolnom a dokinénihez, majd utánalesek...

offtopic on
Sti:
Én három hete nem eszek húst, kenyeret és tésztát - és a tünetek tényleg enyhültek. (De ez csak most tűnt fel, hogy utánagondoltam...) Vegetáriánus vendég esetén szerintem az a legjobb, ha olyasmit fözöl, amit ti is szívesen esztek, és neki sem gáz... Főzelék, húsmentes kaja... Ha rövid ideig marad a vendég, akkor ti is kibírjátok. Ha nem, akkor... szenvedni fogtok. :-) vagy mert tovább kell "legelni", vagy mert többet kell főzni. Gyakori vega vendég esetén a legegyszerűbb a legközelebbi antikváriumból beszerezni egy vega szakácskönyvet. Annyira nem drága, és változatosabb kaják vannak benne, mint a borsófőzelék lencsefőzelékkel... :-)))))
offtopic off

Előzmény: mdbz (81)
Herold Creative Commons License 2000.05.10 -1 0 84
Ez tájszólás? nől, fől, otthol
Előzmény: mdbz (81)
sti Creative Commons License 2000.05.09 0 0 83
Sziasztok, szintén "zenész", azaz allergiás, legújabban asztmás vagyok.

Több embertől hallottam, hogy egy-két hetes tengerparti nyaralás akár egy teljes szezonra kilövi az allergiás tüneteket. Ezt hogyan magyarázzátok? Nincs itt szó étrendmegváltoztatásról, meg ilyenekről, egyszerűen 1-2 hétre Görögországba vagy Bulgáriába mentek és az EGÉSZ szezonra nyugtuk volt. Ti tudtok ilyen helyekről?

A másik a kaja. Ha nem eszem húst, tejet, lisztet, kenyeret, akkor mi marad? Lehet, hogy primitív a kérdés, de nem sok ötletem van, segítsetek. Amúgy mindig gondban vagyok, ha vegetáriánus vendégünk van, hogy mit adjak neki enni.

Köszi!

sti

mdbz Creative Commons License 2000.05.09 0 0 82
"Egy kérdésem van.Nem lehet ,hogy a kólában van valami allergia elleni szer?Mert mostanában naponta megiszok minimum 1 litert és jelenleg még semmi bajom(le is kopogom).Lehet ,hogy ez lesz az új gyógymód?Kólaterápia?"

Én inkább a csalánteára szavazok, az legalább "ártani nem használ", ellentétben a kólával. Állítólag 1 liter kólában 44 kockacukor van ( ha csak a fele igaz akkor is sok). Amig a haverjaim itták az egészséges fröccsöket, én megittam 1-1,5 liter kolát. Eredmény 8 körüli vércukorszint, diétéval gyógyszerrel.

mdbz

Előzmény: SM222 (80)
mdbz Creative Commons License 2000.05.09 0 0 81
"Lehet, hogy ezentúl áprilistól októberig gyógyszerezhetem magam?"

októbertől áprilisig hatásosabb! Néhány helyen, pl. Mosdós téli injekció kúrával készítik fel a betegeket a szezonra. Néhány évig hatásos, azután sajnos váltani kell, ha van más módszer.

A topik feléledése sajnos azt bizonyítja, hogy nől az allergiások száma. Hogy az idén korábban jelentkeznek a tünetek, valószínüleg az időjárásnak tudható be. Eszméletlenül nőnek a fűfélék.

mdbz

Előzmény: Banita (77)
SM222 Creative Commons License 2000.05.09 0 0 80
Csak 500 zsepit töltöttél meg?Lesz ez még rosszabb is.Nálam volt olyan is,hogy egy nap alatt 1 százas csomagot elhasználtam:(.A taknyos zsebkendőket dobáld valami sarokba,aztán ha megszáradnak,csak használd fel újra őket.Nem valami guszta ,de legalább lehet spórolni.:)

Egy kérdésem van.Nem lehet ,hogy a kólában van valami allergia elleni szer?Mert mostanában naponta megiszok minimum 1 litert és jelenleg még semmi bajom(le is kopogom).Lehet ,hogy ez lesz az új gyógymód?Kólaterápia?

Az a csalántea dolog jól hangzik,valószínűleg kipróbálom,a kólánál biztos olcsóbb.

Előzmény: Törölt nick (79)
SM222 Creative Commons License 2000.05.09 0 0 78
Meg kell nézetned,hogy mire vagy allergiás(kórházakban végeznek ilyen vizsgálatot,de nem mindenhol).Ha ez megvan utána meg felírnak neked egy gyógyszert,ami ha mázlid van még talán használ is.
Előzmény: nori (75)
Banita Creative Commons License 2000.05.09 0 0 77
Sziasztok! Csatlakoznék...
Eddig én is a nyár végén "tetőztem", de most már két hete gondjaim vannak. Lehet, hogy ezentúl áprilistól októberig gyógyszerezhetem magam? :-(
A szegedi helyzet tényleg szörnyű, ezért megváltásnak tűnik, mikor a hét végén hazamegyek Debrecenbe. Ott sem jó a helyzet, de még mindig jobb...
Lisette Creative Commons License 2000.05.09 0 0 76
Én is teljesen kétségbe vagyok esve. Se levegő nem jön normálisan, se orrot fújni nem tudok, mert mindig be van dugulva. Van mindenféle gyógyszer, spray otthon, de semmi nem használ. A fülem be van dugulva és baromira szenvedek. Mikor lesz már vége a nyárnak???? Azt hiszem nekünk valami csodaszer kellene. Vagy egy jó hosszú hibernáció...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!