Keresés

Részletes keresés

nemkell Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4068
földhözragatt:

Üdv! (itt is) Én nem éreztem civakodásnak. Sőt azt sem gondolom, hogy mindegy lenne, hogy gimnázium, vagy edzőterem. De az, hogy mi van a plakáton amit nem is olvasam :) az most nekem nagyon mindegy.

Egyébként itt az interneten a szakmai ártalmadból kifolyólag biztosan hüledezel néha... (Gondolok itt a muszályra, az enyenlőre és hasonló süteményekre. Nem is beszélve a szándékos "nyelvújtásokról")

Minden jót: n e m k e l l

gyk, helyesen: muszáj és egyelőre

Előzmény: Fődhözragatt (4055)
irokéz Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4067
Aha, meg hogy megkérnek-e, hogy pár havi tandíjat fizess be előre, vagy sem. Meg ilyenek.
Előzmény: Kreta (4064)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4066
Namámost.
Dojoban ugye elég eltérhetnek a normák, az életben elfogadotttól. Vulgárisan: "nincs visszapofázás" "ha kell 625x köszönsz", esetleg megköszönni hogy a mester felrugott, stb
Képlet egyszerű: vagy vállalja valaki az ezzel járó normákat, vagy nem. De akkor nem több mint valaki, aki lejár edzésre mozogni egyet.
Újra a nagy kérdés és az edzője mit szól az ilyen mentalitáshoz.
LD még régi kétszavas hozzászólásomat a másik topicban.
Előzmény: irokéz (4061)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4065
Hurr! /De csak mert szépen kértél!/
Vitákról: nos az ember mindig valamivel szemben határozza meg saját magát. Ezt szépen mondtam.
Nekem is van vélemnyem a más stílusokról, meg másnak is az enyémről.
Más nézőpont: hány éve is van kung-fu itt Magyarországon? /Vagy akár budo/ Gyerekbetegségek: az én papámnak nagyobb autója van, beee! Ilyenor már vigyorgok, mert ideges ember nincs, csak hülye.

Ui. szerintem a tapasztalatba az is belefér, ha látom, mit és hogyan csinál, viselkedik a másik.
Szakértő sasszem, meg ilyesmi.
Tudás nem övszinttől függ.
Tegnapi szines: szubkultúrális danos /értsd miniszervezet, USA hozzáállás/ kikérte magának, hogy az ő danját valaki ne ismerje el. Jelzem Nálunk egy barnaöves megenné, a katája nevetséges.
Tanulság: minek leállni vitatkozni, ilyennel.

Előzmény: mami nyanya (4060)
Kreta Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4064
Engem a szervezetek ügyei is érdekelnek, és egy kezdő számára, aki még nincs elkötelezve, is érdekes lehet. Mert nem mind1 hgoy egy kung-fu 7vége 1400 ft v szemináriumnak hívják és 8000. Ugyan ez áll a tagdíjra. 3500 és heti 3 edzés tutira és még megfelelő fokozatben bármennyi, vagy heti 2.
Mamut Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4063
Gemini,

na csakhogy... akkor en is elokuszok a hatterben figyelok taborabol...:oD

Egy kicsit a "dagaszto kezek"-rol, ahogy mi hivjuk beszelnek egy kicsit.. ( gyk. pushing hands, mgyk. ragados kezek ). :oD
A legutolso alkalommal rendkivul erdekes dolgokat tapasztaltam. Veletlenul ugy jott ki a lepes, hogy akivel parban voltunk, eleg jol elkaptuk a "ritmust". Mi meg csak egy iranyba es egy sikban "tekertuk" csak egymas kezet. Ugye a gyakorlat celja az, hogy a masikat kibillentsd egyensulyabol egy altalad inditott tamadassal v. az o tamadasanak kivezetesevel. Hatarozottan elveztem a dolgot. Mire mesterunk odajott es kozolte, hogy ez mind szep es jo, de akkor talan probaljuk meg augyan ezeket a mozdulatokat a sikbol kiterve is ( fel/le ), kombinalva hol ezt, hol azt. Korulbelul ugy ereztem magam, mint amikor eloszor probalgattuk a sima alapgyakorlatot. Es akkor ez meg csak egy iranyba, egy kezzel, egyhelyben... Vannak meg tavlatok. :oD Mamorito erzes, mikor megnyilnak az uj tavlatok es ugyanakkor felelmetes erzes felfogni az elerheto cel tavolsagat.

Szamomra ez a kung-fu. Naprol napra mindig egy kicsit tobbet es tobbet leszel kepes felfogni a rendszerbol pusztan a gyakorlas miatt.

DLala,
"Ha a hegy nem megy Mohamedhez..."
Remelem meg emlexel, regen valtottunk par betut a kulso/belso stilusokkal kapcsolatban, es akkor te azt ajanlottad, hogy feltetlenul erdemes megtapasztalni a masik oldalt is ( reszemrol eddig belso ). Mostanaban ugy alakut, hogy Mesterunk kulso kung-fu alapokat ( is megy egy format is ) kezdett mutogatni, ugyhogy lesz alkalmam a tapasztalatszerzesre. Egy kis ido mulva felolem visszaterhetnenk a temara, mikor mar abban is lesz erdemleges mondanivalom... ( kb. 20-25 ev mulva :oD )

DLala Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4062
irokéz,
"és igényem sincs arra, hogy bárki is annak tartson."

Rendben van, vettem az adást.

NO COMMENT

Előzmény: irokéz (4061)
irokéz Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4061
Hölgyeim és uraim,
egy szóval sem állítottam, hogy a harcművészetekhez nem tartozik hozzá a nevelés. Azt állítottam, hogy nem alapvető viselkedési normák tanítása a feladat. Alapvető alatt az olyan normákat értem, melyek mindenkitől elvárhatóak, függetlenül attól, hogy harcművészetet tanulnak-e, vagy sem.

DLala,
már korábban leírtam, nem tartom magam a te fogalmaid szerinti harcművésznek (a sajátom szerint se), és igényem sincs arra, hogy bárki is annak tartson.

Wazull,
a Wing Tsunt nem rajtam keresztül kéne megítélned, ha már mindenáron ítélni akarsz. Amit errefelé összefirkálok, az az én magánvéleményem, és nem az IWTMAA, vagy annak bármelyik alszervezete/képviselője hivatalos, vagy nem hivatlos álláspontja.

Bassman_,
soha nem számoltam utána, és nem is áll szándékomban, hogy mennyit költök a WT tanulására. Érdekes tendencia, hogy időről időre megjelennek mindenféle hírek, hogy mi pénzek mozognak WT körökben, majd a tanulság, hogy ez bizony egy velejéig rothadt, anyagias banda. A dologban az az érdekes, hogy az anyagiakkal kapcsolatos dolgokat soha nem az itt megforduló WT-sek vetik fel (és az igazsághoz hozzátartozik: nem is csak te). Ezek után a kérdésem: ki az anyagias? Aki hajlandó egy általa hasznosnak ítélt dolog tanulására pénzt "áldozni", vagy az, aki rendszeresen azon rágódik, hogy ki mire mennyit költ, illetve kinek mekkora bevétele van?
Hogy Máday Norbert engem havonta levenne, nevetséges elképzelés. A havi tandíjat (éves összesítésben feltehetőleg ez képezné az éves kiadások túlnyomó részét) nem neki, hanem az instruktornak fizetem, aki ennek egy elenyésző hányadát fizeti be az egyesületnek (és nem M.N.-nek).

mami nyanya Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4060
Kedves Topic Társak!

Végre van egy leheletnyi időm, s lám, mit találok itt? Megint egy vita, aminek se eleje, se hossza. Miért is van ez? Nem a különváló csoportoknak kéne egymással ezt letisztázni? Nektek, akik közvetlenül sem anyagilag sem egyébként nem vagytok érdekeltek, nektek kell mások helyett megvivni a csatát? És pont itt?
Elnézést, de valaki itt rosszul gondolkodik. Hiszen bármiről is a véleménye valakinek a saját tapasztalatán kellene, hogy alapuljon, nem pedig azon, hogy egy másik ember mit mond.
Hurrogjatok le, ha nincs igazam.

Bandi-T Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4059
Kedves Bassman_,

Biztos, hogy a Vingcsunokból ez a fontos, ezt kell róla eszünkbe vésnünk?

Előzmény: Bassman_ (4057)
Bassman_ Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4058

Gemini:

Welcome back! (for a while)

Előzmény: Gemini (4056)
Bassman_ Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4057
Irokez:

A valaszt mar megirtak elottem.

"Sem velem, sem a környezetemben senkivel nem b@szott még ki, és soha nem is próbált semmilyen formában "levenni" M.N. "
Az a baj, hogy o havonta levesz teged, te pedig meghajolsz neki, es buszke is vagy ra. Ez a baj. Kerlek reszletezd ki eves kiadasaidat a WT-vel kapcsolatban. Erdekelne. (Nem vagyok APEH ugynok)

Előzmény: irokéz (4046)
Gemini Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4056
Bocs, de ha szabad egy majd' féléves hallgatás után hozzászólni:
"a harcmuvészet nem nevelo célzatú" - nos, SZVSZ nem csak a harcművészet, de az egész élet, pardon, ÉLET nevelő célzatú...

Gemini

Előzmény: DLala (4053)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4055
nemkell:

"Elolvastam a 3696-ost. Most mit kellene tennem?"

Odaírtam a 3696-osba. Nem olvastad? :-)
De azt teszel vagy nem teszel, amit akarsz. Én csupán egy értelemzavaró fordítási hibára hívtam fel a figyelmet. Ha Téged nem zavar, ne törődj vele. Engem zavar az ilyesmi, de nem vagyunk egyformák. Nálam ez szakmai ártalom. :-)

"szerintem nagyon mindegy."

Az edzőterem/tornaterem és a középiskolák egyik típusa? Na ne! Ez a szezon és fazon összekeverésének tipikus esete, avagy más néven leiterjakab. Tévedni emberi dolog, én is fordítottam már hülyeséget, és valószínűleg ezután is fogok, de a nyilvánvaló hibákat kijavítani érdemes, nem elbagatellizálni. Legalább is szerintem.

Na mindegy, ezen nem érdemes összeveszni, elég már a sok civakodásból a fórumon. Maradjunk annyiban, hogy ebben a kérdésben történetesen nem értünk egyet, és kész. Beszéljünk valami érdekesebbről! OK? :-)

Előzmény: nemkell (4050)
Wazull Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4054
irokez,

"Nem hiszem, hogy bármely harcművészeti egyesületnek alapvető viselkedési normák tanítása lenne a feladata. Erre a célra vannak az óvodák."

Itt a forumon emberek mar honapok ota gorcsolnek, hogy megertessek velunk, mi a kulonbseg a kulonbozo vingcsun stilusok kozott. Ezt neked egyetlen mondattal sikerult vilagossa tenni, mindenki szamara.
Ezek utan aki szegeny Jibikit bantani meri a Judo miatt, szegyenlje magat!

Előzmény: irokéz (4046)
DLala Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4053
Bandi-T, szívembol szóltál.
irokéz, javaslom, hogy felejtsd el az indulatokat és nézz magadba. Én a magam részérol, legyél bár értékes ember, nem tudlak addig harcmuvészként elfogadni, amíg ezen nézetedet nem revideálod. Sajnálom, de harcmuvész csak ilyen szemlélettel létezhet. Az egy dolog, hogy valós, vagy vélt sértésekre válaszolsz, de ex cathedra kijelenteni, hogy a harcmuvészet nem nevelo célzatú, nos az enyhén szólva komoly tájékozatlanságot feltételez. Remélem értesz, várom válaszod.
Előzmény: Bandi-T (4052)
Bandi-T Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4052
Hadd legyek szemtelen, és javasoljam, hogy foglalkozzunk inkább a fontos, értékes dolgokkal.

irokéz,
Szerintem a mai társadalmi helyzetben egy harcművészeti helynek tanítania kell. Tanítania, de nem csak technikákat, nem csak küzdelmet, nem csak a másik legyőzését, hanem a másik értékeinek meglátását, a másik megértését, saját magunk megértését, saját magunk értékeinek meglátását, és ezen keresztül az érzéket és igényt a harmóniára, a másokkal való együttműködésre. Ennek eredménye kellene legyen a tanuló saját magával és másokkal szembeni igényessége, akár erőnléti, akár szellemi, akár erkölcsi síkon. Ne adj Isten a mások szeretete.

Persze lehet, hogy tévedek; az elmúlt napok hozzászólásai alapján legalábbis úgy tűnik, nem mindenkinek ez a választott útja. Nem vagyunk egyformák.

Előzmény: irokéz (4049)
nemkell Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4051
HZsolt:

Egy apróság... A kecskeméti harcművészeti bemutatót nem a Wing Tsun-osok szervezték...

n e m k e l l

Előzmény: Hzsolt (3997)
nemkell Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4050
Földhözragatt:
Elolvastam a 3696-ost. Most mit kellene tennem?

n e m k e l l

ui.: szerintem nagyon mindegy.

Előzmény: Fődhözragatt (4023)
irokéz Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4049
DLala,
komolyan gondoltam. Az egyetemen/főiskolán sem írni-olvasni-számolni-járni(TF) tanítanak. Aki ezeket nem tudja, előbb-utóbb lemorzsolódik.
Előzmény: DLala (4047)
nemkell Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4048
TLM

Nem rég zsebrevágtam egy ilyen plakátot (szamurájos...), megkeresem. Érdekelne?

n e m k e l l

Előzmény: TLM (4022)
DLala Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4047
irokéz,
még csak véletlenül sem akarok belebonyolódni a Wx témába, de ez itt bántja a szemem:
"Nem hiszem, hogy bármely harcművészeti egyesületnek alapvető viselkedési normák tanítása lenne a feladata"
Ezt komolyan gondoltad? Remélem nem.
Előzmény: irokéz (4046)
irokéz Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4046
Bassman_,
1. Véleményem gerincét a személyes tapasztalat adja.

2. Nem hiszem, hogy bármely harcművészeti egyesületnek alapvető viselkedési normák tanítása lenne a feladata. Erre a célra vannak az óvodák.

A. Az állítás és az indoklás nincs összefüggésben egymással.
B. Úgy van.
C. Mondjuk. És?

3. A "hívő" és a saját mentalitásom közti különbséget (jó)pár hónappal ezelőtt már kifejtettem neked. Ami a véleményt illeti, az szerintem csakis szubjektív lehet (hiszen személyhez, személyes benyomásokhoz kötődik).

4. Sem velem, sem a környezetemben senkivel nem b@szott még ki, és soha nem is próbált semmilyen formában "levenni" M.N. Az olyan híresztelések, hogy ki kinek az ismerősének a nagymamájára nézett egyszer majdnem görbén, nem túlzottan érdekelnek. Érdekes, hogy sok híresztelést halottam már innen-onnan, de ezek közül egy sem volt személyes tapasztalaton alapuló, mindegyik úgy kezdődött, hogy "valaki mesélte, hogy..." . Szerinted M.N. minden áldozatát nyomtalanul eltűnteti?

Hódolatteljes kézcsókkal

Előzmény: Bassman_ (4038)
stempi Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4045
karate es jutsutechnika. Mi az? hat a shotokan es a Shindo Ryu Ju jutsu Kempo elegye: a Wado ryu. Na de boken? :o
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4044
hiryu,

Itt olvashatsz a Wing/Ving Chun/Tsun/Tchun közötti különbségről. Ha részletesebben is érdekel a sok különböző Ving Csun válfaj, akkor ezt a honlapot ajánlom addig, amíg a magyar Wing Chun World honlapra föl nem kerülnek hasonló ismertetések. (A helyük már megvan, csak még "under construction".) A "Harcművészet képekben" fórumon további Ving Csun honlapokra mutató linkeket is találsz a 7. sz. hozzászólásomban.

Kellemes olvasgatást!

Előzmény: hiryu (4043)
hiryu Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4043
Na most legyenszívélyes a Wing Chun, és a Wing Tsun közötti különbséget, mert nekem ez az egész kezd kínaiul lenni.
Nem akarok gonoszkodni, de helyből ismerek két stílust aki magát ju-jutsunak, írásmód variálható, hívja. Na meg a IKO- 1,2,3...
Shotokanszervezetekről nem is beszélve. Ugyis mindig a saját dojonak van igaza.
Más: mai érdekes találkozás: Karaténak hívják, de jitsutechnikát, és bokent tanítanak. Ez is karate?
Üdv mindenkinek!
Sama Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4042
TLM, nyilvanosan szerintem oktober elott semmikepp, mert egyelore rengeteg tanulni valonk van nekunk is es a mostani taitvanyoknak is. Szerintem nem sok ertelme lenne, hogyha 3-an kiallnank es tartanank egy bemutatot, inkabb megvarjuk, amig majd a tanitvanyok eljutnak olyan szintre, hogy kiallhassanak a nagykozonseg ele.
Itt jegyeznem meg, hogy most penteken jelenik meg a harmuvesz ujsag, ahol a Choy Li Fut-rol is lesz egy egyoldalas cikk.

Sama

sister moon Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4041
Kedves Mindenki!
OFF
az e-mail címem, ha kérhete:
haloban@freemail.hu
Előre is köszike!
ON
sm
Bassman_ Creative Commons License 2000.06.01 0 0 4040
Laja1

Kosz. Szerintem csak atmeneti fellangolas lesz reszemrol.

Sok sikert a vizsgahoz igy nyiltan is!

Előzmény: Laja1 (4039)
Laja1 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 4039
Irokez:

Koszonom az ismertetot igy azert mar erthetobb a dolog.
(Szerinted lesz ennek valami hatasa ? Ugy ertem aki elmegy WT-t tanulni az fog ezzel foglalkozni ? Mert szerintem nem igazan...)

Stempi : Hajra !!! Akkor most nyaron ketten is probalkozunk :-) Remelem sikerrel...
(a sikeres vizsgak utan esetleg megunnepelhetnenk :)

Bassman : Udv! Orulok, hogy ujra megszolaltal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!