Keresés

Részletes keresés

praclee Creative Commons License 2000.06.05 0 0 4089
Hm
Vammak itt jó dolgok:)

Ma Vadál este a RTL KLUB-on.(PINGY-it biztos érdekli:-)

Prac Lee izé Bruce Lee:):):)rajongók és miegymások figyelem:)Kedd 20:45 az újságban 20:55 A sárkány Bruce Lee élete!

Rossz a videóm:(Nem tudom felvenni:(

irokéz Creative Commons License 2000.06.05 0 0 4088
Wazull,
"Ettol fuggetlenul Te kepviseled itt az IWTMAA-t. Legyunk mar felnott emberek, legalabb a sajat velemenyunket vallaljuk mar... "

A fenti két mondat így egymás után -szerintem- hülyeség.

Előzmény: Wazull (4080)
Kreta Creative Commons License 2000.06.05 0 0 4087
Ez lehet hogy nem célzott volt, de mind1 mert betalált. MOst valóban 3 havi tandíjat kérnek, de ha nem tudod egyben kicsengetni, akkor arra is van megoldás. Emellet ez a tandíj kedvezményes, ha egyben fizeted, és érthető céljai vannak: az új edzőteremre kell, amit szeptemberben akarnak megnyitni.
Előzmény: irokéz (4067)
Jibiki Creative Commons License 2000.06.04 0 0 4086
Wazull!

Ez jól esett!!!
Én most az utóbbi napokban csak sumákban figyeltem az eseményeket!

Előzmény: Wazull (4054)
Wazull Creative Commons License 2000.06.04 0 0 4085
Hzsolt, nemkell,

Elnezest, elfelejtettem hogy Ti is Wing Tsun-oztok.
Oregszem...

Előzmény: Fődhözragatt (4083)
mami nyanya Creative Commons License 2000.06.04 0 0 4084
Kedves Bassman és Többiek!

Természetesen nem lépem át, mert érdekel mások véleménye, mert akkor minek állunk szóba egymással, ha nem figyelünk egymásra.

A többit szinte ámulva olvasom, és azt kérdezem magamtól, hogy vannak még tanitványai az illetőnek? És persze tudom, hogy ez csak a Te szemszöged, viszönt elég komoly dolgokat irtál ahhoz, hogy úgy gondoljam, hogy nem légből kapott iformációk.
Nem bonyolódok bele, hiszen nem ismerek erről hálistennek semmit... mégis úgy gondolom, hogy buták azok az emberek, akik hozzá járnak tanulni, ha mind ez igaz.

Igen jó barátságban vagyok az én tanárommal és ezt a kapcsolatot jellemzően nem a pénz irányitja. Ha pénzéhes lenne az egyesület, vagy a Sensei már rég nem járnék hozzájuk. Ez ellenkezik az elveimmel és az általuk képviselt elvekkel is. Nálunk a havi dij befizetésével jogosultak vagyunk bármelyik dojo látogatására, amelyikben a mi tanárunk tanit. Külön pénzek nincsenek. Ezért a havi dijért heti 9-10 edzésen is rész vehetnék, ha időm engedné. Erkölcstelen dolgokról irtatok, ami ehhez a topichoz méltatlan. Persze szerintem.

Viszont abban igazad van:
"A vétkesek közt cinkos aki néma... ", mert tisztán látni mindig jobb, mint csukott szemmel neki menni a fának.

Köszi, hogy megoszthattam veletek. Többet erről nem kommunikálok.

mami nyanya

Előzmény: Bassman_ (4079)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.03 0 0 4083
Wazull,

"csak Te, azaz irokez vagy az egyetlen WT-s itt a forumon (tudtommal)"

HZsolt és nemkell is WT-sek. 3 "gimnazistánk" van. :-)

Előzmény: Wazull (4080)
hiryu Creative Commons License 2000.06.03 0 0 4082
Kb mint Wing Tsun és Wing Chun között.
Előzmény: Jai (4081)
Jai Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4081
Hello, mindenki!

En most kezdtem el aikidozni, de kezdetektol nagyon elvezem. Azt hiszem ez nagyban fugg a tarsasagtol es a mestertol is...
Na de ezt hagyjuk, nem ezert irok.

Ha valaki tudja, irja mar meg, hogy mi a kulonbseg a MASZ es a MKDE altal mukodtetett klubok kozott.

Az is erdekelne, hogy a KI-rol hol tanitanak barmit is, ill. hol lehet talalni valami ertelmes dolgot rola...

(Ha mar volt ezekrol szo, akkor bocs, de sem idom sem energiam atolvasni ennyi hozzaszolast.)

Wazull Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4080
irokez,

"Wazull,
a Wing Tsunt nem rajtam keresztül kéne megítélned, ha már mindenáron ítélni akarsz. Amit errefelé összefirkálok, az az én magánvéleményem, és nem az IWTMAA, vagy annak bármelyik alszervezete/képvisel?je hivatalos, vagy nem hivatlos álláspontja."

Ez nem vilagos szamomra. Mi az, hogy ne rajtad keresztul iteljem meg a Wing Tsunt? Sajat magamon keresztul is megitelhetem, de nekem semmi kozom hozza: soha nem gyakoroltam, nem is lattam. Mivel csak Te, azaz irokez vagy az egyetlen WT-s itt a forumon (tudtommal), igy nyilvan csak a Te beszolasaidbol tudok barmit is "csak tiszta forrasbol" meriteni az illeto szakagrol. Ha ugy gondolod, hogy Te csak "vasarnapi Wing Tsun-os" vagy, mindossze arra a ket orara, amig az egyenszerko rajtad van edzesen, az mas dolog. Ha igy van, akkor ennek megfeleloen ertekelem az osszes hozzaszolasodat...
Azt meg, hogy ez a Te maganvelemenyed, megint nem tudom, hogy gondoltad. Persze, itt mindenki a sajat maganvelemenyet irja le, de az nyilvan valahol tukrozi azt is amit csinal, ahogyan csinalja. Mi outsider-ek ezen beszolasok alapjan tudunk velemenyt formalni arrol amit tanulsz, es akitol tanulod.
Hat meg mi az, hogy nem Te vagy az IWTMAA hivatalos kepviseloje? Ezt nyilvan nem is varja el senki toled. Ettol fuggetlenul Te kepviseled itt az IWTMAA-t. Legyunk mar felnott emberek, legalabb a sajat velemenyunket vallaljuk mar...

Előzmény: irokéz (4061)
Bassman_ Creative Commons License 2000.06.02 0 1 4079

Aki unja, az lepje at!

Stempi:
A német WT és a magyar WT kölcsönösen, nagyon de nagyon rühelli egymást.

Bandi-T:
Teljesen igazad van. Csakis a Wing Tsun-rol kell ezeket megjegyeznetek.
A Vingcsunrol nem.

mami nyanya:
Vannak dolgok, amelyeket nem art a vilag ele tarni. Ezt ilyen dolognak tartom.
A vetkesek kozt cinkos aki nema...

Mindenki:
Az anyagiasságról hirtelen eszembe jutott valami. Itt egy kis ízelítő belőle.
Minden betű szerint van kimásolva, semmi ferdítés. (persze a hibák is) Aztán majd jön a cseppet sem rózsás folytatás.

A képzeletbeli címe: Hogyan ideologizáljuk meg saját működésünket.

*************

Elószó

Az I. Chi-Sau szekció kéziratához.

Öt évvel ezelőtt megvásároltam mesteremtől egy kéziratot, amely a Chi-Sau első hét szekcióját foglalta magába.
Az akkori időben Top árat fizettem érte és valószinüleg ez az oka annak, hogy én voltam az egyetlen tanítvány, aki hozzájutott ehhez az anyaghoz.Akkor, én is rendkívül magasnak találtam az árat mai szemmel nézve azonban roppant méltányosnak.
Hiszen ezek a sorozatok Európában egyetlen embernek van meg mesteremen kívül, az pedig soha semennyi pénzért nem mutatna meg belőle egyetlen képet sem.
Minden egyes beszélgetéskor mesterem szigorúan a lelkemre kötötte, hogy egyetlen képet se mutassak be a nyílvánosságnak a sorozatokból, mert a Chi-Sau a Wing Tsun titka, és a sorozatokat a legnagyobb titokban kell tartani.
A kézirat régen készült,néhány kép elveszett belőle, ezeket az eredeti kézirat néhány képével egészítettem ki, hogy a tanítvány a teljes sorozatot lássa.Remélem ezen kézirat segíti a diákokat a Wing Tsun Kung Fu alaposabb megismerésében.

Si-Fu Mádai Norbert

1995. január 16. , Kecskemét

***********

Ezután következik 15 A4-es oldal (+2: borító, előszó) iszonyatos minőségű fénymásolt képekkel, magyarul gépelt magyarázatokkal és kissé béna rajzocskákkal a lábak helyzetét illetően, amelyek szűkszavú angol firkantásokkal vannak megtűzdelve. (ha valakit erdekel beszkennelhetem)

Mindez egy közönséges zöld lefűzős dossziéban, melyre piros filctollal van rákanyarítva az impozáns cím. (Wing Tsun Chi Sao I.)
A mutatós package ára: 50000 forint volt akkor, most nem tudom mennyi.
Ja és 7 és fél szekció létezik (ez a fél azért fél mert csak néhány mozdulatból áll és sehova sem fért be)
Jó, ha mindenki tudja, hogy a Chi-sao képekben annyit ér, mint halottnak a szenteltvíz.
Csakis egy jártas ember kezétől lehet megtanulni, és nagyon sok idő alatt (maximum emlékeztetőnek jó a kiadvány, de ahhoz meg egy kicsit túl drága)

És utána még ott van a harmadik formához (biu tze) tartozó chi-sao, es a fabábu. (na és a fegyverek)
A néhány évvel ezelőtti 5 biu tze szekcióból egyik évről a másikra lett 9, amely tovább erősíti a gyanút, hogy rohammunkával növelni kellett a kombinációk számát, hogy legyen mit tanítani azoknak is, akik már 7-10 éve járnak. Hiszen, ha mindent ismernek (szándékosan nem írtam tudnak-ot), akkor honnan lesz komolyabb bevételi forrás? A néhány éve WT-zők meg úgysem tudnak ezekről semmit. El vannak ők foglalva azzal, hogy beszerezzenek egy újabb szilvavirágot, és elmondhassák magukról, hogy én már "lap sau"-t tanulok, bizony ám. Egy ismerosom tanuja volt annak akarva-akaratlanul, amikor Nick Smart meg WT-zett es Madai Norberttol angolul kerdezte, hogy "ti ugyan mit tanitotok meg az atlagembereknek". Erre MN kifejtette, hogy altalaban harci alkalmazasok reszletezeset mellozik. Erre Smart helyesloen bologatott es azt mondta, hogy "nagyon helyes". Na igy folyik ott a technikak atadasa. Ezek utan kulon erdekes lehet az altala alapitott Wing Tchun is. (biztos puszta emberbarati celokbol tette mindezt, semmi anyagiassag nem allt a dolog mogott)

Akkor hát térjünk vissza az "egyáltalán nem anyagias MN-hez":
A fabábu összes szekciójának ára még 1995-ben is 500000 forint volt. (nem elírás) Persze darabokban adagolva, hogy ne legyen túl keserű a pirula egyben.
Egy instruktori kurzus ara: 40000 forint (ez meg viszonylag olcso az 1 honapert) bar a bazaltzuzalekon valo futas kung fu cipoben, vagy a forro vonatsinre feszules esetleg a napon 1 oras faltamasztas fekvotamasz szeruen (tobbnyire kezhaton) stb. stb. nem tudom resze-e a kung fu oktatasnak. Tudom, kemenynek kell lenni...
Egy első szintű instruktor (kb. 1 dan-nak felel meg) mire e fokozatig elér, már kifizetett 4-6 millió forintot. Aki szerint ez nem igaz, az vagy nem lát bele a dolgok mögé, vagy még a fehérpólósok kenyerét eszi, és le van ragadva a szeme, vagy sosem vette a fáradtságot, hogy összeszámolja a kiadásait úgy "altogether" ahogy Irokez is elárulta nekünk. (ebben meg a fegyveres technikák nincsenek is benne). VAGY: (juteszembe) lejjebb mentek az árak :)))
Ne felejtsuk el, hogy aki nem Kecskemeten lakik, annak vonaton kell utaznia, hiszen MN nem fog elebe menni. Egy maganora MN-tol (kb. 20-25 perc) akkori aron ugy 5000 volt, nem is beszelve a nem ritka 6-8 oras (!) varakoztatasokat, amelyekrol MN azt mondta utolag, hogy kell a tanulok lelki edzesehez.
A technikusi vizsgak egyik elengedhetetlen osszetevoje, hogy minel magasabb szintu az illeto, annal tobb tanulot kell felmutatnia. (AMWAY) Enelkul akarmit tud technikailag, nem vizsgazhat le.

Esetleg megemlíthetem meg: a sijo szeminariumon az ajtonal allt ket kemeny nezesu instruktor, es addig nem lehetett kimenni, amig le nem szurkoltal 300 forintot az egyesulet belso lapjaert "kotelezoen". Szamoljuk mar ossze, hogy csak ebbol nehany ora leforgasa alatt mennyi bevetelre tett szert MN mondjuk kb. 6-700 reszvevo eseten. Zsebpenz mellesleg a tobbihez kepest.

Esetleg az ilyen beszolasokat szeminariumon: latom, nagyon jol dolgoznak a "haladoim", ezert ugy dontottem, hogy nekik `kulon` tartok egy chisao szeminariumot. Aki reszt akar venni, az fizessen be xy-nal meg 5000 forintot. (A csillogo szemuek pedig rohannak)
Egy szeminarium kb. 5000 forint volt akkor, mar nem emlekszem, ezt mindenkitol beszedtek mint "tandijat" tehat kaja, szallas, utazas pluszban van. (nehany szaz reszvevo altalaban mindig akadt). Mondjuk 2-3 havonta szeminarium, + sijo szeminarium evente egyszer (legalabb 6-700 reszvevo), tehat lehet kepzelegni.
Sijo a penzedert megmutatja milyen a tan sao, elgyakorolgat az ember par orat, lefenykepezik az egesz csarnokot, amint mindenki ugyanazt az elonyos poziciot csinalja, hogy legyen mit mutogatni Hong Kong-ban, utana vastapssal koszontheted a vegen sijo-t. Szuper.

Netan MN szereny hazikojat is bedobhatjuk a levesbe Katonatelepen, (amely edzoteremkent es un. kolostorkent [??] is szolgal), nos ezt az egyesulet tanuloi epitettek sajat ket kezukkel, tehat MN meg ezt is megsporolta. Az un. szentelynel Yip Man nagymester portreja kb. 30x40 cm, tole balra MN karbaoltott, majdnem egesz alakos kepe ugy 80x100.

Egy siofoki tabor bevetele vajon mennyi? Semmi problema nem lenne az arakkal, Irokez, maximum dragak, es nem kotelezo semmi. Csak eppen nyugtat nem kapok rola, amely ugyebar maga utan von egyes kovetkezteteseket. "Persze az ember a `mesterétől` csak nem kér nyugtát, nem?" Erre aztán lehet birodalmakat építeni, nem mondom.

Aztan az ilyen szintu megnyilvanulasokat (szeminarium): "ha valaki ugy gondolja, hogy jobban tud nalam verekedni, most nyugodtan bebizonyithatja. Itt van a taskamban 5000 dollar. Aki most itt legyoz, megkapja a penzt." (nagy, hosszu csend)

Konkluzio:
Én úgy érzem (ezzel persze nem akarom az ő bűneiket eltussolni, sőt továbbra is elítélem őket) a bukott instruktorok egy kicsit bele vannak hajszolva egyfajta megfelelési kényszerbe, és persze olyan is létezik, akit elkap a gépszíj. (Ö.R. ill R.N.)

Boldog, "Személyi kultusztól mentes" nyarat mindenkinek!

UI:
És ez csak a felszín...

hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4078
Nos szerintem azt kellene megoldani valahogy, hogy ÉN szedjem a pénzt tőlük.:-)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4077
hiryu,
Hát ez az... Ezért (is) van annyi vita a különböző válfajok között. Egyébként nemzetközi szinten tavaly egy Ving Csun világtalálkozóval "kitört a béke" az ágazatok között. Itthon még nem. :-(
Előzmény: hiryu (4073)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4076
Na már megint egy béna mondat. :-( Úgy értem, a Ving Csun ágak közötti különbség hasonló, mint a karate stílusok közötti. Kívülről nem látszik, belülről nyilvánvaló és jelentős.
Előzmény: Fődhözragatt (4075)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4075
hiryu,
A különbség hasonló.
Egyre több ágazat itt van, ha bemész a Wing Chun vitafórumba valamelyik magyar Wing Chun honlapról, olvashatod a hozzászólásaikat.
Előzmény: hiryu (4072)
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4074
nemkell,
OFF
Nem gond, én is elrontottam odaát a másik fórumon, beírtam egy torzszülött mondatot, most aztán lehet kajánkodni. :-) Azzal vígasztalom magam, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.
ON
Előzmény: nemkell (4069)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4073
Megnéztem, köszönöm.
Egy gondolat: ha személyre szabottan tanítok, akkor rövid időn 3-4 "generáción" belül már nem fog hasonlítani se arra amit én tanultam. Akkor pedig ki fogja eldönteni, mi az igazi?
Előzmény: Fődhözragatt (4044)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4072
Megbocsáss ,de a cinikus énemnek jelenleg ez azt jelenti: más szedi a pénzt. Nem tudok olyan különbséget felfedezni, mint pl kijo és shito-ryu között.
Remélem nem voltam sértő.
Ui. akkor kik vannak Mogyiban?
Előzmény: Fődhözragatt (4044)
praclee Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4071
1000000 elnézés!!!!!!!
Mér bandi szólt!!!
Én azt kérdésként akartam feltenni mert írtam egy levelet és ( nem említek nevet azért lehet hogy valaki tudja) Wing Tshun kung fu Harcművészetek szövetségének Alelnöke(!!!!!!!)azt írta vissza gogy csak japán.....vannak danok.Ugyanis én megkérdeztem hogy a tanító fokozata hány dan!!Erre jött a válasz!!!
Még1szer
11111000000000boccccccsss!!!
Előzmény: DLala (4036)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4070
Annak a bekérésnek lehet ilyen értelme is: Ezzel is bizonyítsa, hogy valóban komolyan gondolja, komolyan gondolja. Bár nem ez a helyes módszer...
Előzmény: irokéz (4067)
nemkell Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4069
Persze, hogy elrontottam a nyelvi fejtegetést :)

Előző hozzászólásomban "nyelvújításra" gondoltam...

Előzmény: nemkell (4068)
nemkell Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4068
földhözragatt:

Üdv! (itt is) Én nem éreztem civakodásnak. Sőt azt sem gondolom, hogy mindegy lenne, hogy gimnázium, vagy edzőterem. De az, hogy mi van a plakáton amit nem is olvasam :) az most nekem nagyon mindegy.

Egyébként itt az interneten a szakmai ártalmadból kifolyólag biztosan hüledezel néha... (Gondolok itt a muszályra, az enyenlőre és hasonló süteményekre. Nem is beszélve a szándékos "nyelvújtásokról")

Minden jót: n e m k e l l

gyk, helyesen: muszáj és egyelőre

Előzmény: Fődhözragatt (4055)
irokéz Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4067
Aha, meg hogy megkérnek-e, hogy pár havi tandíjat fizess be előre, vagy sem. Meg ilyenek.
Előzmény: Kreta (4064)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4066
Namámost.
Dojoban ugye elég eltérhetnek a normák, az életben elfogadotttól. Vulgárisan: "nincs visszapofázás" "ha kell 625x köszönsz", esetleg megköszönni hogy a mester felrugott, stb
Képlet egyszerű: vagy vállalja valaki az ezzel járó normákat, vagy nem. De akkor nem több mint valaki, aki lejár edzésre mozogni egyet.
Újra a nagy kérdés és az edzője mit szól az ilyen mentalitáshoz.
LD még régi kétszavas hozzászólásomat a másik topicban.
Előzmény: irokéz (4061)
hiryu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4065
Hurr! /De csak mert szépen kértél!/
Vitákról: nos az ember mindig valamivel szemben határozza meg saját magát. Ezt szépen mondtam.
Nekem is van vélemnyem a más stílusokról, meg másnak is az enyémről.
Más nézőpont: hány éve is van kung-fu itt Magyarországon? /Vagy akár budo/ Gyerekbetegségek: az én papámnak nagyobb autója van, beee! Ilyenor már vigyorgok, mert ideges ember nincs, csak hülye.

Ui. szerintem a tapasztalatba az is belefér, ha látom, mit és hogyan csinál, viselkedik a másik.
Szakértő sasszem, meg ilyesmi.
Tudás nem övszinttől függ.
Tegnapi szines: szubkultúrális danos /értsd miniszervezet, USA hozzáállás/ kikérte magának, hogy az ő danját valaki ne ismerje el. Jelzem Nálunk egy barnaöves megenné, a katája nevetséges.
Tanulság: minek leállni vitatkozni, ilyennel.

Előzmény: mami nyanya (4060)
Kreta Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4064
Engem a szervezetek ügyei is érdekelnek, és egy kezdő számára, aki még nincs elkötelezve, is érdekes lehet. Mert nem mind1 hgoy egy kung-fu 7vége 1400 ft v szemináriumnak hívják és 8000. Ugyan ez áll a tagdíjra. 3500 és heti 3 edzés tutira és még megfelelő fokozatben bármennyi, vagy heti 2.
Mamut Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4063
Gemini,

na csakhogy... akkor en is elokuszok a hatterben figyelok taborabol...:oD

Egy kicsit a "dagaszto kezek"-rol, ahogy mi hivjuk beszelnek egy kicsit.. ( gyk. pushing hands, mgyk. ragados kezek ). :oD
A legutolso alkalommal rendkivul erdekes dolgokat tapasztaltam. Veletlenul ugy jott ki a lepes, hogy akivel parban voltunk, eleg jol elkaptuk a "ritmust". Mi meg csak egy iranyba es egy sikban "tekertuk" csak egymas kezet. Ugye a gyakorlat celja az, hogy a masikat kibillentsd egyensulyabol egy altalad inditott tamadassal v. az o tamadasanak kivezetesevel. Hatarozottan elveztem a dolgot. Mire mesterunk odajott es kozolte, hogy ez mind szep es jo, de akkor talan probaljuk meg augyan ezeket a mozdulatokat a sikbol kiterve is ( fel/le ), kombinalva hol ezt, hol azt. Korulbelul ugy ereztem magam, mint amikor eloszor probalgattuk a sima alapgyakorlatot. Es akkor ez meg csak egy iranyba, egy kezzel, egyhelyben... Vannak meg tavlatok. :oD Mamorito erzes, mikor megnyilnak az uj tavlatok es ugyanakkor felelmetes erzes felfogni az elerheto cel tavolsagat.

Szamomra ez a kung-fu. Naprol napra mindig egy kicsit tobbet es tobbet leszel kepes felfogni a rendszerbol pusztan a gyakorlas miatt.

DLala,
"Ha a hegy nem megy Mohamedhez..."
Remelem meg emlexel, regen valtottunk par betut a kulso/belso stilusokkal kapcsolatban, es akkor te azt ajanlottad, hogy feltetlenul erdemes megtapasztalni a masik oldalt is ( reszemrol eddig belso ). Mostanaban ugy alakut, hogy Mesterunk kulso kung-fu alapokat ( is megy egy format is ) kezdett mutogatni, ugyhogy lesz alkalmam a tapasztalatszerzesre. Egy kis ido mulva felolem visszaterhetnenk a temara, mikor mar abban is lesz erdemleges mondanivalom... ( kb. 20-25 ev mulva :oD )

DLala Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4062
irokéz,
"és igényem sincs arra, hogy bárki is annak tartson."

Rendben van, vettem az adást.

NO COMMENT

Előzmény: irokéz (4061)
irokéz Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4061
Hölgyeim és uraim,
egy szóval sem állítottam, hogy a harcművészetekhez nem tartozik hozzá a nevelés. Azt állítottam, hogy nem alapvető viselkedési normák tanítása a feladat. Alapvető alatt az olyan normákat értem, melyek mindenkitől elvárhatóak, függetlenül attól, hogy harcművészetet tanulnak-e, vagy sem.

DLala,
már korábban leírtam, nem tartom magam a te fogalmaid szerinti harcművésznek (a sajátom szerint se), és igényem sincs arra, hogy bárki is annak tartson.

Wazull,
a Wing Tsunt nem rajtam keresztül kéne megítélned, ha már mindenáron ítélni akarsz. Amit errefelé összefirkálok, az az én magánvéleményem, és nem az IWTMAA, vagy annak bármelyik alszervezete/képviselője hivatalos, vagy nem hivatlos álláspontja.

Bassman_,
soha nem számoltam utána, és nem is áll szándékomban, hogy mennyit költök a WT tanulására. Érdekes tendencia, hogy időről időre megjelennek mindenféle hírek, hogy mi pénzek mozognak WT körökben, majd a tanulság, hogy ez bizony egy velejéig rothadt, anyagias banda. A dologban az az érdekes, hogy az anyagiakkal kapcsolatos dolgokat soha nem az itt megforduló WT-sek vetik fel (és az igazsághoz hozzátartozik: nem is csak te). Ezek után a kérdésem: ki az anyagias? Aki hajlandó egy általa hasznosnak ítélt dolog tanulására pénzt "áldozni", vagy az, aki rendszeresen azon rágódik, hogy ki mire mennyit költ, illetve kinek mekkora bevétele van?
Hogy Máday Norbert engem havonta levenne, nevetséges elképzelés. A havi tandíjat (éves összesítésben feltehetőleg ez képezné az éves kiadások túlnyomó részét) nem neki, hanem az instruktornak fizetem, aki ennek egy elenyésző hányadát fizeti be az egyesületnek (és nem M.N.-nek).

mami nyanya Creative Commons License 2000.06.02 0 0 4060
Kedves Topic Társak!

Végre van egy leheletnyi időm, s lám, mit találok itt? Megint egy vita, aminek se eleje, se hossza. Miért is van ez? Nem a különváló csoportoknak kéne egymással ezt letisztázni? Nektek, akik közvetlenül sem anyagilag sem egyébként nem vagytok érdekeltek, nektek kell mások helyett megvivni a csatát? És pont itt?
Elnézést, de valaki itt rosszul gondolkodik. Hiszen bármiről is a véleménye valakinek a saját tapasztalatán kellene, hogy alapuljon, nem pedig azon, hogy egy másik ember mit mond.
Hurrogjatok le, ha nincs igazam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!