Keresés

Részletes keresés

madjoe Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4249
:) Csomo mindent :):):)
(mi erdekel)
Előzmény: Törölt nick (4128)
sister moon Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4248
bout,
:-)))

DLala,
mielőtt megennél, csak beírtam, amit a Magyar Nemzet 2000 április 17-i számának 17. oldalán olvastam. Nem kommentáltam, nem fűztem hozzá semmit, majdnem szó szerint idéztem a cikket, de ha kíváncsi vagy rá, szó szerint is idézhetem, mivel az újságot éppen emiatt a cikk miatt elraktam, mert annyira hihetetlen volt... Esetleg el is tudom küldeni.

Arról nem írtam, hogy én erről mit hiszek, vagy gondolok.

Nagydarab és szakállas valóban, és a neve is szerepel a cikkben. Csak elolvastam alant az utalást, és eszembe jutott, hogy van némi infóm róla.

bocsika.

sm.

praclee Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4247
Wazull!!!Boldog névnapot kívánok:)
DLala Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4246
sister moon,
ez a fazon véletlenül nem egy nagydarab szakállas muksó volt? Mert akkor ot inkább sorolnám a mutatványos, mint a harcmuvész kategóriába. Jól ráérzett, hogy kell a népnek a musor és ezekbol a haknikból akar megélni. Egy idoben együtt lépett fel örökös Toldival (ultimate fight vagy mi a rák)meg lovagi tornákon.
Íme a recept:
Találjunk ki magunknak egy stílusnevet, valami egzotikus hangzásút, öltözzünk mindenféle klepetusba, suhogtassunk boltban vett szamurájkardot miközben ordítozunk és máris mehetünk rekordokat döntögetni a nyálcsorgató turisták meg a félhülye riporterek szeme elé. Még hogy nagymester, röhög a májam. Vagy inkább sírjak?

Sister moon, csak nem azt akarod mondani, hogy te ezt bevetted?
Egyáltalán, láttál már igazi, élo nagymestert? Mert akkor ilyet le nem írnál.

Egy átlagember némi felkészítéssel bármikor eltör 6-8 cserepet vagy 2-3 deszkát. Nagyobb méretu egyének esetleg többet is. EHHEZ SEMMIFÉLE HARCMUVÉSZETI TUDÁS NEM KELL. A kókuszdiónak is van egy trükkje...

Előzmény: sister moon (4243)
Jibiki Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4245
sister moon

Egyik Kendo Mester barátom születésnapomra ajándékozott egy shinait. Mutatott a születésnapi buli közben egy-egy vágást, amolyan bemutató kata-t tartott az ajándékkal.

Boldog voltam és alig vártam, hogy kipróbáljam, ha elmennek, hiszen ez a kendó biztosan "nem egy nagy szám" én miért ne tudnám.

A harmadik-negyedik közepes vágás után felbátorodtam.

Több, mint félévig nem tudtam az ellenfélen fogást venni úgy ki rántotta a jobb csuklómat. Az első napokban még a kilincset se tudtam lenyomni.
Azóta kicsit másként látom a kardforgatást!

Előzmény: sister moon (4243)
bout Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4244
Bocs, ezt nem lehet kihagyni.
Első komoly "töréstechnikám" áldozata a csillár volt. Otthon gyakoroltam a vágást bokken-el és egyre jobban belejöttem. Aztán egyszer csak felemeltem a kardot, az letörte az egyik lámpa búráját, de én már vágtam le és a még levegőben lévő cserepet sikerült mégjobban összetörnöm.
Azóta vigyázok, ne kapjon el a "harci szellem". :-)

Azért volt már szándékos vágásom is, amolyan szárnypróbálgatás egy kölcsönkapott, kiélezett iaito-val. Félig kiirtottunk egy Mátrafüredi domboldalt. :-)
Jó érzés volt, de azóta nem éreztem késztetést, hogy újra kipróbáljam. Bokkennel suhogtatok, de azzal csak a levegőt hasogatom, nagynéha egy párnát.

Azért gratulálok, nagyon jó érzés lehetett, hogy bíznak benned és, hogy képes voltál rá, megszolgáltad a bizalmat.

bout

Előzmény: sister moon (4243)
sister moon Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4243
Gemini,
ha még nem csúsztam ki az egy hétből, akkor fogadd jó kívánságaimat (de ha kicsúsztam, akkor is)!

Wazull,
ma meg Vazul napja van. Vagy Wazull napja is...?:-)))

Egyébként a cseréptörő pontosan 1985 darab cserepet tört össze 17 perc alatt. Az illető goshin-ryu nagymester, és mindezt április 15-én követte el a budakalászi bevásárlóközpont előtt. Ezzel felállította a cseréptörés új Guiness-rekordját. A következő rekordkísérlete kókuszdió és betontömb-törés lesz.

És ha már a törésnél tartunk, nem bírom ki, hogy ne meséljem el, mi történt velem múlt szombaton. Bocsánat:-)))
Bemutatót tartottunk a város úszósportjának támogatására létrehozott alapítvány javára rendezett jótékonysági bálon. (Ellenszolgáltatás nélkül természetesen, mielőtt bárki felhúzná a szemöldökét:-)).
Jó két hete készültünk rá, és előtte a szerdai edzésen a mesterem edzés végén megkérdezte, akarok-e törni, mire én azt válaszoltam, ha előtte lesz alkalmam valahol -nem a nyilvánosság előtt- kipróbálni, és sikerül, akkor igen. Ennyiben maradtunk. Eljött a bemutató napja, megjöttek a deszkák, ő nem szólt, én nem erőltettem. Szépen bemelegítettünk, felsorakoztunk, hozzákezdtünk. Alaptechnika, kata, önvédelem és a töréstechnikai rész - ebből állt. Végigcsináltuk, a végén jött a mesterünk és az egyik 2 kyu-s társunk a töréstechnikával, majd két fiú, ennyiből állt eredetileg a bemutató törés-része. Amikor a srácok végeztek, a mester felkapott egy deszkát, rám mutatott és intett, hogy menjek utána. Azt hittem, szörnyet halok. Még nemet sem tudtam inteni mert egyrészt már hátat fordított nekem és masírozott a nagyérdemű elé, másrészt meg csak nem állok le ellenkezni a mesteremmel nyilvánosan...(meg nem nyilvánosan sem, persze)! Ne tudjátok meg, mi minden rohant végig bennem egy pillanat alatt! Megállt, tartotta a deszkát, én meg csak arra tudtam gondolni, hogyha Ő képesnek tart rá, akkor biztosan meg tudom csinálni. Meg is csináltam. Nagyszerű érzés volt! 30 évesen, életem első karate-bemutatóján eltörtem életem első deszkáját.

Innen fakad a kérdésem: emlékeztek még rá milyen volt, amikor Ti eltörtétek az első cserepet, deszkát, bármit? (Vagyis nem bármit, a tányér a konyhában, vagy az ablak focizás közben nem ér!:-))) Mi volt számotokra az első, jelentős sikerélmény, amire a mai napig szívesen gondoltok vissza? Az se baj, ha nem a töréshez kapcsolódik.

sm

Jibiki Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4242
Kijo!

Nagyon örülök, hogy ismét "látlak".

Hai! Nem írtam le, valóban mindent, azt hittem jobban átérzik a gondolatom.

1. Először a senseiről, mint címről, mint megszólításról: Nálunk a kodokan azt mondja, a szakmai részére:

"Kodokan judoban, azok megszólitása lehet, akik megfelelő DAN fokozattal - minimum 3-4 DAN - plusz elsődlegesen önálló judoelméleti munkával és állami szakmai diplomamunkával valamint pedagógiai, tanári végzettséggel rendelkeznek, és betöltötték a danfokozathoz előírt kort, ezáltal önálló iskolát vezet(-het)nek."

2. Ez az adminisztratív része, ezeknek a feltételeknek többzsörösen megfelelek (ezért nem akartam feszegetni ezt a részét, mert úgy tünik, mint ahogy tünik), ez önmagában a SENSEI fogalomhoz azonban így még kevés.

3.Senki nem monhatja magáról, hogy ő mester, ha erkölcsi tartása, életvitele, magatartása, kifogásolható, továbbá tanítási stílusa, nem azt az ÖNZETLEN és EGYETLEN CÉLT SZOLGÁLJA, hogy tanítványait is ugyanilyen mély erkölcsi tartásra és szakmai-pedagógiai ismeretekre nevelje.

4.Még mindig nem monhatja magáról az sem, aki nem tudja elérni, hogy tanítványai a legmélyebb érzésekben, akár a személyiségüket, vagy önérzetüket érintő szituációkkal kapcsolatban is merjenek hozzáfordulni kérdésekkel vagy tanácsért a megoldást keresve.

5. Ezeket együtt véve, addig kell várnia türelemmel és mindaddig nem tekintheti magát annak, míg nem elérkezik az a pillanat, mikor az első taníványai közül valaki egyszer csak megszólítja, hogy Sensei! Ha ez így történik, akkor tudhatod, hogy jó úton jársz.

Addig csak edző vagy, couch, legjobb esetben sempai.

Ez a véleményem és ehhez tartom magam. Remélem közelebb jutottunk?!

Előzmény: Kijo (4241)
Kijo Creative Commons License 2000.06.14 0 0 4241
Jibiki sensei!

Kotae wa chigau da zou!

Ne haragudj Jibiki sensei,a kerdesemre nem valaszoltal. Illetve a leirasod nem a kerdesemre adott valaszt. Bar gondolom te ezt kielegito valasznak tartottad amikor elkuldted.

Amiket leirtal rengeteg gondot okoz nekem. Ugyanis nem tudok belekotni... : )
Amiket felsoroltal pontokba szedve,altalam is csak dicseretes. Vedd ugy,hogy e felfogasodert meg is dicsertelek.

A kerdesemet viszont fel kell rtegyem megegyszer:

Miert tartod magad mesternek? Miert mondod magadra,hogy judo mester vagy?

... mitol lesz valaki mestere a stilusanak?

Ja, mata ne!

kijo

Előzmény: Jibiki (4176)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4240
Udv,

De tudnak:)))
bar nem ez az idealis, de en meg olyan szellemiseggel csinalom, amilyennel akarom, aamen:))))
Sziasztok,
Orltran

Előzmény: Shingitai (4239)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4239
Shaolin meg egyebek.
Közel két éve, vgy még több , amióta a szerzetesek bemutatóznak folyik ámerikában a vita, hogy igaziak vagy sem.
Tény hogy a shaolin Kínában bomba üzlet,s külföldön is. a kormány elismeri öket, régen tiltotta.Nem lehet tudni, mennyire folyamatos a tudás áthagyományozása,(valódiak -e a szerzetesek ? ).Néhányan azt hangoztattják, hogy az utazók csoportja nem szerzetes, hanem szerzetes jelölt. Mindenkinek magának kell döntenie.
Shingitai Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4238
Tisztelt Mindenki!

A hétvégén a TV2-n lesz egy jó (kivételes eset) harcművészeti film. Címe: Döntsön a kard .
időpont. vasárnap 20.40 A történetében nem, de szellemiségében a keleti harcművészetekről szól. Ritka ebben a sok fejberúgom, legyilkolom film áradatban.

Jibiki Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4237
nemkell - ezt írtad
"Gemini:100 évesen mit fogsz csinálni 4 karddal? :)

Elnyerted a LEGEGYEDÜLÁLLÓBB, LEGRÖVIDEBB, LEGFRAPPÁNSABB, LEGTARTALMASABB ÉS LEGKEDVESEBB SZÜLINAPI JÓKÍVÁNSÁG fődíját.

Ez tüneményes elmére vall!

Előzmény: nemkell (4233)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4236
Kedves Hiryu,

Nekem gozom nincs, az a legenda, hogy pl Sifu Robert Lyons ugye felig magyar, es az egyik shaolin templomban eldegelt 5 evig. Mi igaz, mi nem? En nem tudom, igazsag szerint nem is erdekel. Olyan mester kell szerintem, akirol tudom, hogy tud. Aztan mint lentebb olvashattad, nekem ez egy tanc inkabb, vagy diszciplina, ami pont azert kell, mert egyebkent sokmindenre nem tudom ravenni magam. Persze idealisabb lenne, ha az ember mestere is igazi buddhista lenne. Nade nezzuk csak meg az original Shaolin szerzeteseket, azok is bemutatoznak agyba-fobe, kelet ide, kelet oda, pedig az ego-boost az nagyon nem passzol szvsz. Persze tevedes joga fenntartva, nem latok be annyira moge:)))
Csak a kung-fu ruhat vizfejuek huznak kitetellel nem ertettem egyet.

Beke,
Orltran

Előzmény: hiryu (4229)
Wazull Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4235
hiryu,

""Mesterek.
Túl tiszta vízben nem él meg az aranyhal."
Bár aranyhalas már volt."
Attol tartok, en inkabb az ebihal kategoriaba fere(g)k bele. Az meg mindenhol megel :-)))
Kedves hiryu! Ha memoriam nem csal, Neked mar irta valaki, hogy kevesebbet tamaszkodja a konyvekbol szedett bolcsessegekre... :-)))

Előzmény: hiryu (4234)
hiryu Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4234
Mesterek.
" Túl tiszta vízben nem él meg az aranyhal."
Bár aranyhalas már volt.
Előzmény: Wazull (4232)
nemkell Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4233
Gemini!

100 évesen mit fogsz csinálni 4 karddal? :)

Wazull Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4232
hiryu,

"Aki remélem tud olvasni."
Be kell vallanom, az ekezetes betuk neha gondot okoznak :-)))

"Soha ne légy elégedett szellemi tudásoddal.""
Eddig meg SEMMIFELE tudasommal nem voltam elegedett. (Na jo, masok velemenyenek a fikazasaban mar egy gyenge ketto ala erdemjegyet talan kierdemelnek :-)))) )

Nem szeretem idezni sajat hulyesegeimet, de most itt kenytelen vagyok (abbol a hozzaszolasombol, amire Te valaszoltal :-))))) )
"Ezert volna az embernek a Mestere ugye..."

Előzmény: hiryu (4227)
hiryu Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4231
Gratulálok. Bár én nem ismerek öreg bugeisha-t, csak fiatal tanulókat!
OFF!
Mázlista. Most akár Muszashi stílusát is gyakorolhatod...:-))
ON!
Előzmény: Gemini (4211)
hiryu Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4230
Javít ...Amerika felől jöttek?
Előzmény: hiryu (4229)
hiryu Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4229
Javítsatok ki ha tévedek, de ezek a kung-fu pápák
nem Amerika felől jöttek. Mer' akkor ne is kérjék hogy komolyan vegyem őket. Ez pedig gúnyolódás nélkül kérdem: Meg-tudja valaki fogalmazni a Kung-fu /gyűjtőnév/ általános filozófiáját, illetve van e ilyen egyáltalán?
Előzmény: Törölt nick (4202)
bout Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4228
Boldog Szülinapot Gemini!

Akkor te most kábé kétszer annyi vagy, mint én. :-)
Megyek is megtörölni az orrom, meg egy kis tejföl is maradt a szám szélén. Nem is beszélve a Libero-m állapotáról. Jézus! Milyen színű lett a fülem?!!! :-)

bout

hiryu Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4227
Aki remélem tud olvasni.
"Soha ne légy elégedett szellemi tudásoddal."
Előzmény: Wazull (4201)
DLala Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4226
Na tessék, ez az ormányos nem megelozött?
De kiegészíteném a listát olyan klasszikus darabokkal, amik mára szintén tradicionálissá váltak: ólmosbot, boxer, pillangókés, zongorahúr, zsilett...
Előzmény: DLala (4225)
DLala Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4225
Kés pl. elég sok helyen van, botnak való is kapható sokfelé, ezenkívül javaslom a kiegyenesített kaszát, a fokost meg a cséphadarót... :-)))
Vagy ezek nem elég tradicionálisak?
Előzmény: Sama (4223)
Mamut Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4224
Pl. kiegyenesitett kaszat ? Gazdaboltban ! :oD)))))
Előzmény: Sama (4223)
Sama Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4223
Meg tudna vki mondani, hogy hol lehet beszerezni jo minosegu tradicionalis fegyvereket?
stempi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4222
Gemini!
Meg egy otvenest kivanok neked, amit sokkal nagyobb oromben es nyugalomban (nem fizikaira gondolok) toltsel!
Nekem is sikerultek a vizsgaim, most potolom be az elmaradt melokat, kozben allast vadaszok magamnak. Ha allast valtok, hetente egyszer fogok jelentkezni, de lehet, hogy ritkabban. Na nem baj: igyekszem annyit keresni, hogy otthonrol is netezhessek :)!
Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4221
Gemini,

Sok boldog szülinapot!

Fődhözragatt

Előzmény: Gemini (4211)
Alexfux Creative Commons License 2000.06.13 0 0 4220
Szia Laja1!

En is csak most tudtam meg a dolgot innen. Utanaerdeklodtem, de meg nincs info. Addig no comment. A Gyulat mindig bekes, nyugodt embernek ismertem. Nem t'om mi tortenhetett!

Előzmény: Laja1 (4169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!