Keresés

Részletes keresés

Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4307
Shingitai,

errol azt tudom irni, amit tapasztaltam. A sok jo mester kozott nem hiszem, hogy amerikaiak lennenek itt Amerikaban. A harcmuveszetek szelleme igencsak a Mako-Jeruzsalem relacioban van az amerikaiak mentalitasaval. Persze vannak itt jo Mesterek is, mint pl. akitol en is tanulok. O azonban nem amerikai, hanem japan, csak ket eve van itt, azert hogy Kendo-t tanitson.

Előzmény: Shingitai (4302)
Sumo Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4306
a 2/7. ponttal nem ertek egyet. legalabbis sajat berkeimen belul:)
Előzmény: Shingitai (4304)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4305
Wazull!

Teljesen igaz valóban a sallang az ami leginkább zavaró a kínán kivűl űzött kung fuban, ezer bocs ha valakit megbántottam volna

Előzmény: Wazull (4303)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4304
Hogyan válasszunk harcművészetet?

Személyes vélemény.
1, Nézzünk meg jó sok különféle edzést
2, válasszuk ki azokat amelyek tetszenek
3, beszélgessünk el a tanítványokkal
4, tudjunk meg mindent az iskoláról, a mesterről, róluk
5, beszéljünk a mesterrel
6, tegyünk fel kényelmetlen kérdéseket, amíg nem tartozunk az iskolához, könnyebb.
7, kérjünk próbaedzést
8, ha rossz időben hagyjuk abba.

Mire kell figyelni:
Kókler jelzők(nem 100 %, de gyanús)
1, a mester nagyon fiatal
2, mesternek nincs mestere
3, a mester saját maga mestere
4, nincs haladó tanítvány
5, mindenhez ért (kung fu, karate ,fegyver, nőgyógyász, kazánkovács)
6, sok pénzt kér
7, kevés pénzt kér (ez nem olyan egyértelmű sokaknak, pedig!)
8, stb

Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4303
Shingitai,

bocsi mar, hogy ebbe is belepofazok.
Az, hogy itt, ezen a forumon sokan nem szeretik a kung-fut, az szerintem nem igaz. Bar nyilvan nem irhatok mindenki neveben, irokezt idezve nem en vagyok ezen forum szocsove. Szoval: szerintem "akik nem szeretik a kung-fut", azoknak semmi bajuk nincs vele, hanem inkabb a kore rakodott "sallang" az ami szurkalja az emberek szemet. Az enyemet legalabb is...

Előzmény: Shingitai (4300)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4302
Visszatérve Ámerikához, igen ez az a hely ahol rengeteg kóklert és sok kiváló mestert találhatsz,
itthon sok mester és néhány hangos pojáca.
Előzmény: Wazull (4301)
Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4301
OFF
Makeppen ismerem a tortenetet. Michelangelonak volt valami zuros ugye a pa'pa'val. Mivel bujdosni kenyszerult, a pa'pa kiadta az embereinek, hogy talaljak meg, megpedig ugy, hogy mindenkivel rajzoltassanak egy kockat, hatha lebukik a muvesz. Persze ezt mar gyerekkoromban is akkora marhasagnak gondoltam, hogy mar-mar hiheto...
ON
Előzmény: Shingitai (4299)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4300
Orltran

Tudom, hogy sokan nem komálják itt a kung fut, szerintem semmi baj vele.
Legyél inkább tűzfejű, mint vífejű(értelme nincs, de jól hangzik).
Egyszerűen azt akartam mondani, és minden tanulási folyamatra vonatkozik, hogy:
Nézzd meg a mester haladó tanítványait, mert TE is ilyen leszel ha maradsz.

Előzmény: Törölt nick (4297)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4299
Híres zen tett még, a tökéletes kör rajzolása egyetlen ecsetmozdulattal. Nem vagyok benne biztos, de mintha Giotto az olasz festő is így kapott volna pápai megrendelést.(mindenkinek pályamunkát kellett küldenie a Pápának, ő elhajtotta a követet, csak egz kört firkantott neki egy papirra, erre kapta a megbízást.
Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4298
12-13 eve lattam egy filmet a TV-ben a Zen-rol. Illetve nem az egesz filmet, mert sajnos objektiv okoknal fogva nem tudtam a film teljes ideje alatt a TV elott uldogelni.
Abban nem akartak semmifele csodat mutogatni, nem is szenzaciohajhasz beallitottsagu volt a film. Egy dolog azonban nagyon megfogott. Egy szerzetes ult egy asztalnal, mindket kezet osszeteve az asztalon volt. Azt hiszem meditalt, bar ebben nem vagyok teljesen biztos. Aztan egyszercsak felemelte a kezeit az asztalrol, es kiderult, hogy addig egy tojas volt a kezei kozott. Tehat amikor felemelte a kezeit, a tojas ott allt a hegye'n, az asztalon. En meg leestem a szekrol. Ja, azt hiszem az illetot nem Kolumbusz Kristofnak hivtak...
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4297
Jojo, szvsz attol meg authentikus harcmuveszet a RL-fele Wu-shi (vagy hogy irja) is. Mindettol fuggetlenul megszuletett a dontes.
Talaltam par regi pajtast, akikkel anno egyutt edzettunk. Na, eljarok a normalis edzesekre is, meg veluk is edzunk, hogy haladas is legyen, ne csak bemutatora felkeszules. (na, legalabbis most ez a tervezet:))))
Koszi mindenkinek az infokat, segitseget, tovabbi jo szorakozast:)

Bekesseg,
Orltran

ui:
Akkor sem vagyok vizfeju:))))))(vagy igen?:)))

Előzmény: Shingitai (4295)
Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4296
Shingitai,

Ja, tudod, ez meg nem is problema igazi arca. Hadd nojon az ember egoja az egig. Foleg A'merika'ban. A problema ott kezdodik, ha valaki ezek utan megalapitja a sajat stilusat, es halottakat tamaszt fel meg vizen kezd jarni. Ez meg mindig nem a dolog legmelyebb bugyra, ha az illeto megmarad szepen az USA-ban a 32. utcaban. Ott van a gond, hogy ez szep lassan szetszivarog a vilagban amolyan AMWAY-szeruen, es a nagy Amerika-bamulatban lassacskan igazi erteknek tuntetodik fel. A nagy SEMMI.

Előzmény: Shingitai (4295)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4295
A 10 éves világbajnokhoz

Néhány barátomnak volt szerencséje hosszabb időt az államokban (USA)tölteni edzésből kifolyólag. Ottani az eset. Találkoztak egy fiatal lánnyal , először civilben, Kb. 16 éves többszörös világbajnok, rengeteg érem a vitrinben. Aztán edzésen kiderül:1 éve karatézik , két vizsgája van, de mivel ott minden héten rendeznek valamelyik városban egy "világbajnokságot" minden kategóriában (pl. 16 éves , 1 éve sportoló , 2 vizsgás lány kategória ), hát ezért a sok érem. Azóta nálunk az egy szlogen, hogy valaki a 32. utca világbajnoka. :)

Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4294
sister moon,

a shinai az az eszkoz, amivel a kendosok verik egymast fejbe. Negy bambusszalbol (vagy szenszalas muanyagbol- cabon graphite) all...

"Wazull, én nem kívántam neked boldog Vazul napot."
Micsoda! Hogy meg boldog nevnapot sem kivantal? Na hiszen :-)))

"Nem olvasol elég figyelmesen:-)))"
Egyszerre ket hozzaszolasra valaszoltam, igy egyszerubb volt egy fust alatt elnintezni a dolgot. Azert remelem, mar melegititek az olmot :-)))

"Kérdésemre a válaszom: igen, ma (tegnap) Wazull napja van (volt):-))) Vagy nem???"
Valaszodra a valaszom: NEM. Mint irtam Wazull napja valamikor novemberben van :-)))
Lehet, hogy nem olvastad el eleg figyelmesen :-)))

Előzmény: sister moon (4280)
Wazull Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4293
Orltran,

"Akkor az osszes harcmuveszeten kezdhetunk gondolkodni?"
Csak amelyikkel ketsegeid vannak. Amit csinalok, azzal nyilvan nincsenek ketsegeim, mert kulonben nem csinalnam...

"Ti tudtok landzsan forogni a hasatokkal?:) Vagy mikrobuszokat tologatni toroknak forditott landzsahegyel? (Nem izebol kerdem, hanem komolyan.)"
En biztosan tudok. Bar meg nem probaltam :-)))
Nem is fogom. Nem hiszem, hogy ez lenne az arcmuveszetek csimborasszoja. Akkor a vasari kardnyelok mindenkit hajaznanak...

Nem tudom a R.L.-fele tizeves gyerkocon mit kell megutkozni. Ha fel ev gyakorlas utan tiz eves korara lehet valaki vilagbajnok, akkor R.L. sem lotton nyerhette az ovet :-)))

Előzmény: Törölt nick (4279)
Shingitai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4292
Mivel új vagyok itt, de néhányszor már belepofáztam, illendő bemutatkozni.
Kb. 17 éve kotorok a harcművészetek körül, csináltam sok minden félét, főleg karatét, de kung fu ,aikido is volt. Jelenleg ( 12 éve ) karate, ugyanannál a mesternél.

Shaolin , cirkusz egyebek

Szerintem meg kell nézni a mestert és a haladó tanítványait (erre jó a bemutató), szóval ha valaki artista akar lenni , lándzsát akar hajlítani, tanuljon Oroszlán Robitól, ha nem ,nem.

Fődhözragatt Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4291
hiryu,
"Na ezeknek a bemutatóra készült lándzsáknak pont ilyen éle van." Leung Ting nagymestert idézi sifu Máday Norbert a "Gyönyörű tavasz öröksége" című könyvében, ahol Leung T. azt magyarázza, hogy ne dőljünk be minden ilyesfajta hókuszpókuszos kung-fu-cirkuszi bemutatónak. Azt mondja, hogy ő és tanítványai már sok bemutatón bemutatták a nagyérdeműnek ugyanezt, elmagyarázva, hogy mi a trükkje, és hogy nem kell hozzá semmiféle misztikus "chi power". Akrobatamutatvány, ami persze nem csekélység, az akrobatika is tiszteletre méltó teljesítmény, de nem több. Nekem már nincs meg ez a könyv, nem tudom eredetiben idézni Leung nagymester szavait. WT-sek, nem tudtok erről többet? Esetleg nem láttatok ilyen tárgyú demonstrációt Leung nagymestertől?
Előzmény: hiryu (4288)
hiryu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4290
Nos, ha valóban komoly ember, őt fogják keresni a tanítványok. Nálunk a "bemutató" szóba belefér az edzőtábor végi buli, más nem. Szóval a szakmai vonal. De cirkuszt csinálni, ez a tanárát is jellemzi.
Kisülne a pofám ha fellépnénk az utcai harcosok, vagy akár egy gyermek fitneszcsoport előtt.

Viszont az előbb leírt alapítványi célú bemutatót személy szerint talán vállalnám, de nem biztos. Inkább ajánlanék olyanokat akikről tudom hogy vállalják.

Ezen még töröm a fejemet. Lehet, hogy dióval.
Bár abból is van papírhéjú.

TLM Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4289
Itt most nem arrol van szo, hogy barkit is vedeni szeretnek, de azt hiszem Hiryu, hogy az altalanositas csapdajaba esel, bar az is lehet, hogy en tevedek. A komoly ember eldonti, hogy mikor van arra szukseg, hogy mutogassa magat akar ugy is mint egy csepurago. De attol o meg komoly ember lehet.

Tisztelettel : TLM

Előzmény: hiryu (4287)
hiryu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4288
Nagy kungfu trükkök. Próbáltál már mondjuk a hasadba préselni /nem törött/ borospoharat.
Vagy akár földanyánkba? Ha sikerült, szóljál.
Na ezeknek a bemutatóra készült lándzsáknak pont ilyen éle van. Más. Szerezz egy téglát, tedd a combodra, oszt nygodtan üthted kalapáccsal. Csak egy kis koppintás és széttörik. Jegek. Gyorsafagyasztott, olyan a kristályszerkezete, hogy könnyen törik. Na próbálják a mesterek ezt Dunából kiszedett jégtáblákkal. Stb. Oké, kell hozzá fizikai, lelki erő, de korántsem csoda.
Én voltam az, aki első deszkatörései idején meglepődött: Ennyi az egész???
hiryu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4287
Ha valaki komoly ember, nem mutogatja magát mindenhol, mint valami csepűrágó.
Előzmény: sister moon (4280)
hiryu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4286
G.ondolom legyalogoltak északról. Hosszú menetelés2. vagy fel Szibériába. L.Amur.
Diók. Ha van egy csepp eszed, robbanthatsz a legenda szerinz kézigrávátot a fejeden, nem belsdő erő. Az az érzésem ha összeadom, aki állítja, az már annyi nagymester, hogy Jangcét lehetne velük rekeszteni. Mind tele titkos tudással. Ui. ha az a shaolin mester olyan vidáman levitál, minek neki repülő?
Előzmény: TLM (4281)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4285
Kedves TLM,

Koszi. En pont azt szeretnem tudni, hogy amit tanulok igazi e, vagy Oroszlan Robert megnezett egy kung-fu filmet, meg 2 fenykepet shaolinokrol, aztan lenyulta az alapallasokat, es halleluya, o lett a nagy shaolin mester, vagy telleg tud e valamit?
Mert ha tud, akkor maradok, ha nem tud, megyek.:))
Mondjuk ha a tanitvanya rekordot tud tartani mikrobusztologatasban landzsaval, akkor lehet tud valamit.
Viharokat meg Jezus allitott le, nem a Shaolinok. Szvsz egyebkent ha valaki tud levitalni telleg, az nem fogja azt mutogatni mindenkinek, sot, senkinek. Meg ha telleg olyan buddhista-fele, akkor meg vegkepp.
Na, a fenti kerdesrol nem tudsz valami infot? Vagy barki?

Koszonet, udvozlet, bekesseg,

Orltran

Előzmény: TLM (4283)
praclee Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4284
Hello
Kérés:
Ki laki Kecskeméten?
Mert én jul. 12-13 körül megyek oda és 17-18 körül megyek el onnen!ha vsalaki ott van esetleg összejöhetnénk!
TLM Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4283

Nezd en nem akarlak teged arra inteni, hogy elkezdj vagy sem (illetve folytass) egy stilust. Ezt magadnak kell eldontened, neked kell erezned, hogy ez az amire vagysz, illetve ez az amiben ugy erzed, hogy meg tudod magad valositani, vagy ha ilyen teren az onmegvalositasra nincs szukseged akkor ez az a mozgasrendszer amit szeretnel elsajatitani. De szivesen elmondok par dolgot amit ez az illeto aki kint jart megtapasztalt. Az egyik dolog ami szembetuno volt neki az az anyagiassag volt. Iszonyatos penzeket kernek el a kulfoldiektol azert, hogy ott tanulhassanak es ezert cserebe gyakran semmit sem adnak (nagymesterunk azt mondja hogy feher embernek nem tanitanak igazan komoly dolgokat a kinaiak, azt meg most is megtartjak maguknak, es ha veletlenul valakinek megis megtanitanak valamit azt elegge ki kell erdemelni hosszu evek soran es itt a kierdemles nem a penzt jelenti es nem is azt, hogy az idegent este sotetben kivezetik egy nagy arokhoz amiben regi fegyverek csonkjai talalhatoak, valamint roppantul mely a godor, es azt kerik tole, hogy ha igazan komolyan gondolja, hogy itt akar tanulni akkor ugorjon bele, majd amikor beleugrott akkor azt mondjak, hogy "keblemre ifju bator tanitvanyom, gyere es en megmutatom neked az a legvegso tudast mert kierdemelted" es ugy lon). Rengetegen tanulnak kint, mindenfele nacio. Van egy kulso iskolaja a kolostornak, ahol rengetegen vannak es van egy belso, ahova azok kerulnek akik kierdemeltek ezt a kegyet (emlekeim szerint minden evben rendeznek nagyszbasu versenyeket a kulso iskolaban es a legjobbak bekerulhetnek a belsobe). Talalkozott ott szereny, sokat tudo harcmuveszekkel, de levitalo shaolin papokat nem latott, pedig a tartomany parttitkara volt a nagy partfogojuk es allitolag elotte minden kapu megnyilik. Olyat sem latott, hogy a shaolin pap a szemebe fuvo porvihart egyetlen intessel elallitotta volna, mint ahogyan azt olvashattuk egy nemregiben meltan hires lapban megjelent izgalmas cikkben XY mester shaolin kolostorban tett latogatasarol. Szoval semmi ilyesmi. Kemeny emberekkel talalkozott az ketsegtelen, de olyat is latott, hogy a buddhista szertartas kozepen az egyik pap hirtelen vilagito kvarcoraja szamlapjara tekintett osszhuzta szemoldoket es sietve elhagyta a helyseget. Szoval ellentmondasos a dolog. Hogy mit tudnak igazan az kerdes, hogy mit tanitanak meg belole es kinek az egy masik kerdes. Hogy itt magyarorszagon mit tanitanak az pedig szinten erdekes dolog lehet. Nekem nem celom, hogy minositsem oket, biztosan nyujtanak fontos dolgokat az embereknek (most itt arra gondolok, hogy fontos azoknak akik evek ota ott tanulnak) kulonben nem lenne annyi tanitvanyuk es fokent olyan regota. Hogy pontosan miota lehet tanulni ezt itt magyarorszagon nem tudom. De valamivel megtartjak a tanitvanyaikat. Aztan hogy amivel megtartjak oket az valodi harcmuveszet vagy sem az mas kerdes es nem en fogom eldonteni.
En addig is gyakorlom azt amit valasztottam.

Udv : TLM

Előzmény: Törölt nick (4282)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4282
Kedves TLM,

Akkor az ismerosod authentikus forras lehet. Miket meselt?? en vagy 2 eve abbahagytam, es most gondolkodok, hogy megint csinalnam, de ez igy eleg furi, szoval erdekelne, mi is az igazsag, ha lehet segits ebben, leccives. Koszonom.

Udv,
Orltran

Előzmény: TLM (4281)
TLM Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4281
Kedves Orltran es Riker :

Most a stilusom nagymesterenek a szavait fogom idezni (es kiben bizhatnek harcmuveszeti kerdesekben ha nem benne, nekem o a legautentikusabb hirforras). Az o elmondasa szerint a nepi kinaban a Mao korszaknak koszonhetoen tomeges kivandorlas kezdodott meg a kung fu mesterek koreben, fokent az igazan nagy multu stilusok es azok nagytudasu nagymesterei koreben. Ami azt jelenti, hogy a tradicionalis stilusok nagymesterei kivandoroltak Hong Kong-ban Tajvanba, az Egyesult Allamokba, stb. Ennek kovetkezteben semmilyen komoly tudas nem maradt meg az orszagban csak a Shaolin Wu Shu, ami egy akrobatikus torna a tradicionalis iskolakhoz kepest. Az elmult ket evtizedben probaltak visszacsabitani a mestereket kinaba (tobbek kozott az altalam muvelt stilus nagymesteret is), hogy alapitsanak ismet iskolakat es a tradicionalis stilusok ismet tanulhatoak legyenek. De ez a folyamat nem jart sikerrel.
A tobbit szurjetek le belole.Mellesleg egy ismerosom ket vagy harom evvel ezelott egy magyar forgatocsoporttal kint jart eszak shaolinban (az ott keszult dokumentumfilm mar ment a tv-ben) es o is meselt erdekes dolgokat.

Udvozlettel : TLM

sister moon Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4280
Jibiki,
mi az a shinai? Csak annyit tudtam kitalálni magamtól, hogy kard.:-(
Kard? Felhomályosítanál?:-)

DLala,
azt írod: „Egyébként azért (is) írogatunk ide, hogy kommentáljuk a dolgokat." Hát persze, hogy igen. Csak én még igen-igen nagyon a kezdő vagyok, jelenleg abban az állapotban, amelyben inkább szemlélődöm, meg nézgelődöm anélkül, hogy bármiről/bárkiről véleményt nyilvánítanék. Vagy legalábbis megpróbálok nem kommentálni dolgokat, mert még nagyon keveset láttam. És valóban nem botlok mindennap nagymesterekbe, szóval lehet, hogy ha véletlenül belebotlanék egybe, fel sem ismerném, hogy ő egy nagymester. De lehet, hogy mégis felismerném. Vagy az is lehet, hogy jönne valaki és elém állna teljes mellszélességgel, hogy ő is egy nagymester, én meg elhinném. De lehet hogy nem. Szóval térjünk vissza erre a témára 10-15 év múlva, és akkor majd elmondom, mi a véleményem Vátkayról, jó?:-)))
Egyébiránt azt gondolom (jajj!!!), hogy nem véletlenül keverte épp a TWD-t a kyo-val. Néhány látványos rúgás onnan, néhány látványos erőelem innen, és máris hanyatt esik a néző székestől. Van benne logika, nem? Ha ugyanezt a Ving Csunnal és a Wing Tsun-nal tette volna, vajon mit kapott volna...??? (igyekszem hozzátenni, biztos vagyok benne, hogy mindkét kung-fu stílus nagyon szép és nagyon technikás -sajnos élőben még egyiket sem láttam, de remélem ez csak múló állapot-, de nem jutott eszembe másik két stílus, ami hasonlítana egymásra, vagy egy tőről fakadna, szóval ne esettek nekem kedves kung-fu sok, jó?)
Ja, még valami, ha már hyriu Romhányit idézte. Kis hazánkban egyre inkább elterjedő hozzáállás frappáns leírására:

„Tapasztalhattad már néhányszor,
hogy a tudáshiány engem nem gátol..." (Frédi és Béni)

Wazull,
én nem kívántam neked boldog Vazul napot. Nem olvasol elég figyelmesen:-)))

„ma meg Vazul napja van. Vagy Wazull napja is...?:-))) „

Kérdésemre a válaszom: igen, ma (tegnap) Wazull napja van (volt):-))) Vagy nem???

Mindenkinek: még mindig nincs hír Alexáról???

sm.

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4279
Kedves Wazull,

Akkor az osszes harcmuveszeten kezdhetunk gondolkodni?

Aki tenyleg tud valamit, az biztos nem fogja mutogatni. Foleg nem a Jay Leno show-ban...
jaja:)

Tudas. En meg tok fiatal vagyok, meg mint emlitettem nem is a harc kedveert foglalkozom am ezzel, megcsak nem is akarok megtanulni harcolni.:) Ti tudtok landzsan forogni a hasatokkal?:) Vagy mikrobuszokat tologatni toroknak forditott landzsahegyel? (Nem izebol kerdem, hanem komolyan.)

Kedves Jibiki,

őőő, az a 10 eves vilagbajnok, az nem valami ovodakategoriaban legugyibb formagyakorlatos kissrac volt? Meg nem hiszem, hogy a Shaolin-templomokbol nyomolnuk formagyakorlat-versenyekre a kissracok. Oroszlanok Robert meg megrendezi a sajat Shaolin Chon-hop kuen szovetsegen (jo, nem az ove) belul a versenyeket, osztan ottan nyerhetett, nem? Ez miert olyan furcsa? Nem tom, pontosan mire gondolsz, de nem hiszem, hogy a Shaolin-templomok nagymestereit verte halalra kisujjal, es azert lett vilagbajnok:)))

(Anno, mikor meg nem is foglalkoztam ilyesmivel volt valami dokumentum film a shaolinrol, es ottan ilyen kisgyerekek fejen tortek diokat teglaval, ugy napi programkent (szoval nem ilyen extra edzes, meg most jol megbuntetem, vagy hasonlo stilus, hanem csak ugy,mert diot akart torni). Es ehhez az Oroszlanok Robertnek koze sem volt. Erdekes hely lehet az:)))) De szvsz el kellene oda menni, es akkor meg tudnank mondani, mi is van igazabol.:))

udv, Bekesseg,
Orltran

ui: Most akkor en vizfeju vagyok?:)))

Hzsolt Creative Commons License 2000.06.15 0 0 4278
Szépnapot mindenkinek!

A bika "legyőzésének" módszere marhapásztór módra:

1. A bika jön feléd akkor nagy sz@rban vagy ezért gyorsan térj ki előle
2. Kerülj a háta mögé és ragadd m eg két kézzel a farkát (nem az ivarszervre gondoltam)
3. a bika megpróbál rúgni, felédfordúlni elszaladni, stb. te tiszta izomból megrántod a farkát a föld felé, általában 3-4 próbálkozás után az álat tehetetlenül "leül" és egy kicsit szédeleg
4. gyorsan ragad meg az egyik hátsó lábát szorítsd a mellkasodhoz és állj fel vele. Így a bika az oldalára-hátára kerül és néz bammbán.

Persze ez egy kicsit "humánusabb" legyőzési módszer mert ha jól csinálják senki sem sérűl meg.

Hzsolt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!