Keresés

Részletes keresés

A nyúl Creative Commons License 2002.04.20 0 0 93
uraim,

elnézést a reklámért, de azt hiszem, nem járok rossz helyen

fájó szívvel megválni kényszerülök scott vázas országútimtól. a gép shimano ex300 szettel, shimano klipszes pedálokkal, miché agyakkal van szerelve, kb. 170-175 magas versenyzőnek lenne ideális, és olyan ötvenezer forint körül lenne az ára.

többit e-mailben

tom1977 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 92
"Jó neked, hogy a kerékre 100e ft nem csillagászati ár"

Nem, én is soknak tartom, ám a minőséget meg kell fizetni.
Sajnos kaptam egyszer kölcsön (kb. 40km-et mentem vele)egy ilyen úgymond csúcs kereket és a különbség óriási. Most egyébként egy Ultegra aggyal szerelt Campa aero felnim van.
A csillagászati árank pl: a Mavic Kyrsium, Zipp, HED katagóriát gondoltam, melyek darabja kezdődik 100e-nél, de inkább 150e.

"és ha érdekel, dobj egy mélt, akkor megkérdezem a pontos árakat. " - köszi, dobom...

Előzmény: badmad (90)
szappanmaradek Creative Commons License 2002.04.16 0 0 91
Szappanmaradék!
badmad Creative Commons License 2002.04.16 0 0 90
Nézd meg a Rollf kerekeit, a TREK bringákat szerelik ezekkel. Egyébként a Kerékpáros Topik 2.0-ban Kamikázé használ belőle 2 félét is, illetve a Hobe egyet. Az olcsóbbik most olyan 65-70 körül lehet, a drágább kb 130-150. Kérdezd meg őket, mi a véleményük róla, és ha érdekel, dobj egy mélt, akkor megkérdezem a pontos árakat.
bikeposta@pannongsm.hu
Előzmény: tom1977 (87)
badmad Creative Commons License 2002.04.16 0 0 89
Nézd meg a Rollf kerekeit, a TREK bringákat szerelik ezekkel. Egyébként a Kerékpáros Topik 2.0-ban Kamikázé használ belőle 2 félét is, illetve a Hobe egyet. Az olcsóbbik most olyan 65-70 körül lehet, a drágább kb 130-150. Kérdezd meg őket, mi a véleményük róla, és ha érdekel, dobj egy mélt, akkor megkérdezem a pontos árakat.
Előzmény: tom1977 (87)
NoFear Creative Commons License 2002.04.16 0 0 88
Jó neked, hogy a kerékre 100e ft nem csillagászati ár :))) Cserélnék veled :)) Én már azon is komolyan gondolkodóba estem, hogy a váltó/fékkarra átalakítassam a kerékpárom :)))
Előzmény: tom1977 (87)
tom1977 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 87
Üdv.!

Kinek mi a véleménye, hogy milyen kereket érdemes venni? Nem csillagászati áron.
Nekem a Mavic Cosmic Elite (http://www.mavic.com/servlet/srt/mavic/road-prod_fiche?produitsid=42&lg=uk) szimpi, de nem tudom, hogy mennyire bírja a magyar utakat és mennyire javítható.
Ez a kerék egyébként 100e Ft körül megkapható párban. Ez kb. egy Ultegra agy+valami nagyon jó felnivel fűzve kerék ára.

cycloman Creative Commons License 2002.04.05 0 0 86
Üdv!

Van néhány eladó cuccom: 1db. c.sárga színű kb. 3/4-ed éves Lookin gélnyereg (outihoz), egy pár 1 forgáspontos Dia Compe fék (kb. fél éves), valamint 2 db. régi 105-ös klipszes pedál, L-es méretű klipsszel, de ez cserélhető. A nyereg és a fékek kifogástalan állapotúak, a pedálokon látszik a használat de egy 4-est megérdemelnek. Ha valakit érdekel valamelyik akkor írjon vagy ide, vagy a mélcímemre, ami az "adatokban" fellelhető.

badmad Creative Commons License 2002.04.04 0 0 85
A cipők és pedálok általában használhatóak egymással. De! A cipő legyen SPD kompatibilis, ha SPD, vagy SPD-R tipusú pedállal akarod használni, és legyen LOOK kompatibilis, ha olyannal. Egyébként a cipők java része tudja mind a kettőt.

A Velotrade honlapján szereplő árak a cég által javasolt fogyasztói árak, amiket a LÁNC Hálózatba tartozó boltok általában be is tartanak. Én viszont nem vagyok a Lánc tagja. :)

Előzmény: NoFear (84)
NoFear Creative Commons License 2002.03.29 0 0 84
Ki van otthon pedál és cipő témában??
Gondban vagyok olyan szinten, hogy nem tudom mit vegyek :((
Úgy néz ki, hogy a cégemmel el tudok számoltatni egy Shimano SH-R096-os cipőt. (talán) Ajánlott pedál a PD-6600, de én inkább maradnék a PD-5500-asnál vagy a Ritchey féle pro Logicnál országútinál. Mit válasszak illetve a cipőt lehet-e használni a Ritchey pedálhoz? Hogyan stb stb
NoFear Creative Commons License 2002.03.29 0 0 83
Üdv!
Én a Velotrade árait néztem, mondjuk vásárolni még nem voltam náluk, de a "világmárkák nagykereskedője" címszóval illetik magukat így gondoltam, hogy csak nagykerrel fogalkoznak és annak a hivatalos árai vannak fent. Ezek szerint tévedtem :)))
Előzmény: badmad (82)
badmad Creative Commons License 2002.03.28 0 0 82
Hali!
Érzésem szerint a neten nem találhatsz nagyker árat Shimano ügyekben, aminek alatta vannak az árak, az a Lánc hálózat ajánlott kisker árlistája.
Hamarosan frissül majd a lista, a mostani csak tájékoztató jellegű.
Előzmény: NoFear (73)
hefi Creative Commons License 2002.03.28 0 0 81
Lehet, hogy csak en fogtam ki rossz darabot, de az ironmanemben gyarilag meg volt halva az also csovon levo kulacstarto csavar menete, es a nagykerben megprobaltak ramfogni a menetszakitas tettet. Vegul kiegyeztunk egy csavarrogzitos megoldasban. Szoval ovatosan a kulacstarto felszerelessel!

<hefi - testbike>

Előzmény: NoFear (76)
NoFear Creative Commons License 2002.03.26 0 0 80
Hi!

Megvallom őszintén régen volt a malinak weboldala is, de már elég régóta nem jön be róla semmi vagy netán átrakták máshova? Merre lehetne a mali konstrukcióknak bővebben utánnanézni?

Előzmény: rézgálic (79)
rézgálic Creative Commons License 2002.03.25 0 0 79
Hi!

Néztem ma egy bringát, natúr alu vázzal akármilyen néven. A vízszintes csöve rombusz alakú, a nyeregtől a hajtóműig futó elég széles, a hátsókeréknél egy darabon követi a kerék ívét. Ára 120e de nem tetszett a váz. A Malinál milyen bringák vannak, raknak össze kívánság szerint is. Ennyire tanácstalan még soha nem voltam és a hétvégén talán már vihar sem lesz.

cycloman Creative Commons License 2002.03.25 0 0 78
Egy az egyben egyetértek Facsegával. Én is Mali-t hajtok és teljesen meg vagyok elégedve vele. Mondjuk Facsegához képest közel én vagyok a másik szélsőérték, 58-as vázam van. Két okból vettem ezt a vázat. A fő ok az ára volt, a másik meg, hogy olyan 85-90 kg körül lehetek és azért szeretem tudni, hogy valami masszív dög van-e alattam, vagy valami papírbringa. Hozzáteszem, hogy ezelőtt egy acél Benottom volt és annyira az sem nyiklett nyaklott, de hát az alu mégiscsak merevebb. Szóval ha nem vagy olyan nagy grammániás akkor szerintem korrekt választás az Ironman. Mondjuk szívem szerint a hegesztési varratokat szépen lecsiszolgattam volna róla, de így sem csúnyák, meg hát ez ennyibe kerül. Összefoglalva: egyszerű váz, nem könnyű, de megbízható és erős.
facsega Creative Commons License 2002.03.25 0 0 77
Szerintem megéri az árát. Ha nem így lenne, akkor nem mali vázzal tekerne minden harmadik outis (csak saccra írtam, de az biztos, hogy több fut belőle M.o.-on, mint bármilyen más típusból). Biciklis és triatlon összejöveteleken egyértelműen ebből látni a legtöbbet és a használók körében nem nagyon hallani, hogy különösebben panaszkodonának rá.

Az ironman alu váz csövei egyenletesen vastagok, tehát nyilván nehezebb az egész, mint az agyon-könnyített típusoknál (akinek számít az a fél kiló, az öntse ki a kulacsából a vizet vagy foggyon le :o). Szerintem ez inkább előny, mint hátrány: sokkal erősebb az egész, nem kell attól tartanod, hogy ha véletlenül nekidől az ajtófélfának, behorpad a cső, aztán dobhatod a szemétbe :o)

Nekem is ilyenem van és nem arról vagyok híres, hogy nagyon vigyáznék rá: dőltem már vele néhányat, meg dőlt már magától is néhányszor oda, ahová nem akartam. Kutya baja. Kb. egy éve használom és egyre jobban szeretem használni. Mivel kis méretű vázam van (54-es), a pedál kicsit beleér az első kerékbe, ha nagyon lassan és kis ívben akarok kanyarodni és még tekerek is közben. Eleinte vigyáznom kellett erre, most már semmi gondom vele. Mellesleg okosabbaktól azt hallottam, hogy nagyon idióta az a vázgeometria, amelynél ekkora méret esetén nem ér bele a pedál.

Mit vehetsz még. 20 alatt vannak noname aluvázak, amik szintén szóba jöhetnek és olyan matricát ragasztasz rá, amilyet akarsz :o) Bemész a pözsóhoz és veszel egy szép, csicsás vázat (kicsit jobb anyag: 6061-es alu ?) kb. 60kFt a legolcsóbb (de vigyázz, mert pl. a hátsó váltót tartó sarkantyú (?) egybe van a vázzal, ha görbül, törik, akkor annyi neki - az egész váznak). Vehetsz kb. ugyanennyiért valami mást pl. Merida-t, Treket, akármit és akkor sem kapsz jobbat, csak más lesz a matrica és qrvára vigyázhatsz rá.
Vehetsz még crmo vázat is, de én azt nem vennék. Az aluval tényleg jobban lehet menni, de nem csak azért, mert könnyebb, hanem mert nem csuklik-nyeklik a bicikli alattad, mikor pl. hegyen felfelé kiállsz anyeregből (meg egyébként sem).

Na hagyok másokat is szóhoz jutni :o)

Üdv, facsega

Előzmény: Figyusz (75)
NoFear Creative Commons License 2002.03.25 0 0 76
Hali!

Sokan használják és dícsérik az Ironman vázat és állítólag bőven megéri az árát. Igaz nem a legpillesúlyubb váz, de magánvéleményem szerint nem a vázon múlik egy kerékpár hanem inkább a rajta lévő szet minsőégén és súlyán.

Előzmény: Figyusz (75)
Figyusz Creative Commons License 2002.03.25 0 0 75
Sziasztok!

Egy kérdéssel csatlakoznék a topikhoz, bár nincs túl sok időn a neten, a hozzászólásokat rendszeresen olvasom. Jómagam jelenleg montival járom a vidéket, de gondolkodom a távolabbi jövőben egy országúti romboló összerakásán is. Szépen, lassan.
Ehhez elsőként egy jó vázat szeretnék beszerezni. A Mali árlistáján láttam az Ironman vázat 24.500.-ért. Szerintetek megéri az árát? Egyáltalán, milyen tapasztalataitok vannak a vázzal?
Köszi előre is, Üdv!

cycloman Creative Commons License 2002.03.23 0 0 74
Hali!

Igen szép dolgokat láttam ma a BNV-n. Baromi sok régi és új motor van kint, és rengeteg bringa, amik közül néhánynál könnybe lábadt a szemem. Főleg azoknál a Fondriesteknél amiket most adtak át a Mapei csapatnak. Remélem győznek velük! Meg volt egypár pofás Peugeot is, a Shimano őrületeiről meg ne is beszéljünk. Szóval van még hová fejlődni. Láttam egy 60-70-es évekbeli bringát amin Campagnolo cuccok voltak. Hát trend ide, dizájn oda, sok váltónak most is odaverne, ha másban nem, hát pontosságban és megbízhatóságban biztosan. Nem hagytam ki a nagy testvér Mali-t sem. Azokon is Campagnolok feszítettek, és igen jól néztek ki. Ha tehetitek, menjetek ki még holnap, megéri! Mindenképp nézzétek meg a Biondo Bike standját, ott vannak a világ tegtutibb bringái!!!

NoFear Creative Commons License 2002.03.23 0 0 73
Szia Badman!

Kérdeznék valamit:Lehetséges az, hogy a bikepostán fent lévő árak alatta vannak a net-en fellelhető nagykereskedlmi árnál? Pl Shimano 105-ös fék/váltókarra gondoltam így kapásból, de ahogy elnéztem a DuraAce szet-en kívül mindennek alacsonyabb az ára.

Előzmény: badmad (71)
cycloman Creative Commons License 2002.03.22 0 0 72
Szerintem egy Peugeot nem a matricától Peugeot (bár láttam már ilyet is :) ), hanem, hogy igen jó minőségű anyagból van, könnyű, szép, egyszóval halandóknak elérhetetlen. Mint ahogy egy KTM vagy egy Mercedes bicó is. Én nem nagyon ismerem az áraikat de gyanítom, hogy ahol a komplett bicaj 150 rongy, ott nem eredeti Peugeot a váz. Azok valahol 3-400 körül kezdődnek. Szerény véredényem szerint valahol egyensúlyban illik lenni egy bringánál a váznak meg a felszereltségnek. Szóval hülyén néz ki egy Fondriest vázon egy Sora szett, mintahogy egy Csepelen egy Campagnolo Record is. Én eszerint keresnék vázat. Illetve, ha rövid időn belül fejlesztésen gondolkodsz akkor végülis lehet hogy megéri egy jó váz. Ha van időd akkor érdemes összegyűjtögetni az alkatrészeket. Én például nemrég vettem egy 2-3 évvel ezelőtti 105-ös első-hátsó féket 7 rongyért, vadi újonnan a Kerékvárban. A 2001-es ami tulajdonképpen csak színben tér el tőle, asszem 18 rupeta volt. Szóval ha rászánsz 1-2 hónapot (erős önmegtartóztatás kell hozzá, tudom) akkor egész pofás masinát lehet összehozni egy kis kutatómunkával. Persze ha nem Pösti aszfaltbetyár vagy akkor mindez kissé nehézkesebb.
badmad Creative Commons License 2002.03.22 0 0 71
Sziasztok!
Igaz, nalam is inkabb a montik dulnak, de azert szivesen segitek (ha tudok) outi ugyekben is. Nezzetek be hamarosan a www.bikeposta.hu oldalra, vagy ha konkret kerdesetek van, akkor a bikeposta@bikeposta.hu illetve a bikeposta@pannongsm.hu cimen feltehetitek.

Hefi felveteset, miszerint van SPD kompatibilis outi pedal, csak megerositeni tudom. Van ilyen a Ritchey-nek is (ebbol most is van), es elobb-utobb remelhetoleg lesz megint Wellgo is. Az elso olyan 15 koruli, a Wellgo kb 10-12 korul lesz.

Előzmény: hefi (65)
NoFear Creative Commons License 2002.03.22 0 0 70
Én a helyesben variálnám a szett összetevőit, a Sorá-t viszont nem ajánlom minimum Tiagra vagy 105-t, tudom ez így kicsit több mint amit szánsz rá, de inkább variáld össze és gyűjts rá.
Előzmény: rézgálic (69)
rézgálic Creative Commons License 2002.03.22 0 0 69
Ma egy noname vázas komplett Sora szettes gépet akartam megnézni egy közeli városban, ez nem jött össze elfoglaltságom miatt. Azt mondták, hogy gyönyörű gép és méretemhez megfelelőt raknak össze olyan szettel amilyet akarok. Mivel hobbi célra kell ezért nem ragaszkodom a legkönnyebb vázhoz, egyébként meg az alu vázak nagyon hasonlítanak egymásra, lehet hogy tényleg csak a festés és a matricázás miatt lesz az egyik Merida a másik pedig xy. Tényleg egy Peugeot mitől az ami? - lehet, hogy csak a matricától. A lényeg ,hogy 120-140E-nél többet nem akarok kiadni rá.
cycloman Creative Commons License 2002.03.21 0 0 68
Hi evribodri!

Én részemről Szombaton megyek ki, ha más miatt nem, hát szeretném megörökíteni Fondriest urat. Asszem lehet vásárolni is, legalábbis remélem, mert kint szeretnék cipőt venni, hátha van vmi. kedvezmény. Épp túl vagyok egy közepesen jól sikerült ZH-n, úgyhogy bánatomban vettem pedált, meg egy pár kesztyűt. Így nagyjából kompenzáltam a nap hibaszázalékát. :) Milyen gépet szeretnél venni Rézgálic? Van vmi. elképzelés? Most vettem csak észre, hogy együtt van a FeHoVá-val a kétkerekű kiállítás. Ha kicsit jobban el lennék eresztve lével, tartanék egy kis pusztítást a horgászcuccok között is. :) Haverom most vett egy 30e HUF-os Shimano orsót, hát kicsit csorgott a nyálam utána. Na mindegy asszem maradok a bringafejlesztésnél. Ha minden hobbymat folyamatosan fejleszteném, akkor már rég bankot kellett volna rabolnom. :)

rézgálic Creative Commons License 2002.03.21 0 0 67
Sziasztok bringások !

Volt valaki a sport_szabadidő kiállításon ?
Bár még az időt nem tartom igazán jónak többórás bringázásra már nagyon szeretném megvenni az outi gépemet csak még mindig nem tudtam eldönteni milyen legyen. Az említett rendezvény csak kiállítás vagy vásár is?

cycloman Creative Commons License 2002.03.19 0 0 66
Hja, akinek két bicóra futja. :) Egyébként kösz az infot, megnézegettem a wellgo pedálokat, és tényleg van outi. style, de SPD rendszerű pedál (egész pofás), de ha már SPD, akkor miért legyen egyoldalas, asszem a 800-as jelzésű lesz a nyerő, de majd még1x végiggondolom, hogy melyiket válasszam.

Érdeklődőknek: Wellgo pedálok: www.biker.hu, Diadora cipők: www.neuzer-bike.hu. Meg még sok sok más márkát is forgalmaz ez a két cég. Érdemes még a www.velotrade.hu -t is megkukkantani. Az meg többek közt a Shimano-t forgalmazza.
Előzmény: hefi (65)
hefi Creative Commons License 2002.03.18 0 0 65
Sziasztok!

Szoval itt vannak a triatlonistak :) Eloszor a tritalon topicban kerestem oket!

cycloman
En azert vettem Diadora Mambat, mert outim is van, es montim is, ez az a cipello olyan univerzalisfele. Nagyon meg vagyok elegedve vele. Nagyon birja a strapat; 7000 km zuzas alatt nem keletkezett rajta egy szakadas sem mikozben a haverom Scottja sz@rra szakadt 5k km alatt :) Amugy veletlenul pont wellgo pedalt hasznalok. Azzal sincs semmi gond. De vannak egesz aranyos spd compatibilis outi pedalok! Miert nem veszel olyat(en olyat vennek, csak csoro vagyok, es most cserelgetem az egy szem spd pedalomat a ket bicon; mar 1 percen belul cserelek pedalt :))? Ugy nez ki mint egy egyoldalas Look pedal, csak kisebb, es kevesebb benne a muanyag :) Nem tudom mi a markaja, a Cseke nagykerben lattam.

<hefi - testbike>

Előzmény: cycloman (55)
vingardium_leviosa Creative Commons License 2002.03.15 0 0 64
nagggggyon szépen megaTHX,

végül is egy 58 cm-es, használt, de nem túl rossz állapotban lévő (már vagy 2 éve kinőtte a most érettségiző gyerek ;) 'marine blue' festésű outi lett a nyerő a következő lényeges paraméterekkel:

- minden alkatrész olasz, kivéve a fékeket (Weinmann) és a nemrég cserélt külsőket (Schwalbe)
- Campagnolo: szett (980, ha ez mond vkinek vmit...), klipszes pedál, miazmás
- oldszkúl villapapucsos padovai CroMo váz, vmi híres olasz vázhegesztőtől
- San Marco bőrnyereg
- 55 (nem elírás !) eurós vételár + 12,3 euro útiköltség (kb. 30 km-t kellett oda-vissza vonatoznom)

annyi tennivaló van vele, hogy kell még hozzá szereznem megfelelő pumpát, mert elég spéci a szelep. asszem, a keménytalpú cipő + pedál vagy kétszer ennyibe lesz :-))

:vl

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!