Keresés

Részletes keresés

LBM Creative Commons License 2011.09.29 0 0 9007

Üdv mindenkinek!

Az előbb küldtem egy hozzászólást de nem érkezett meg. Most ez egy próba, hogy elrontottam-e valamit, avagy lassabban mennek a dolgok, mint ahogy azt hittem. Egyébként a topik nagyon hasznos, nagyon erdekes olvasni a hozzászólásokat, talán nekem is segít.

Jobbulást mindenkinek.

LBM

Vgyuri Creative Commons License 2011.09.26 0 0 9006

Amúgy ha épp nem csinálok semmit, különböző fekvőalkalmatosságokban TV-zek, netezek, olvasok, stb

 

Én is ugyanezt csináltam eddig, mert nekem 10 perc email és fórummegnézés is elég volt a derékfájáshoz. Az űléshez hasonló, csak enyhébb fájdalmat generált egyébként a hosszabb heverészés is eddig. Ezt az új háttámlával való ücsörgés 1-2 perc alatt megszünteti (valószínüleg a masszírozó tüskék révén).

 

Ha ennyi "játékszert" kipróbáltál már, eggyel több vagy kevesebb ilyen áron nem sokat számít. Mindnek kicsit más a hatása. Az ékpárnát és a térdeplőszéket  már én is próbáltam, nekem sem segített

Előzmény: similis (9005)
similis Creative Commons License 2011.09.26 0 0 9005

Bocsi de ettől még nem fog használni az ülés, az 1 hónapos szabadságom előtt már egész rossz volt a derekam, pedig van hasonló háttámaszom, + dynair ékpárnám, + elég sokat sétálok közben, hosszabbakat is, majd érdekes mód a szabadság 3. napjától minden ilyen jellegű bajom mintha elfújták volna...

 

És most hogy újra ülök, egyre roszabb. Szval sztem leginkább semmin se kéne ülni 3-4 óránál többet. És azt is csak megszakításokkal. Otthon én max. annyit ülök ameddig eszem. Amúgy ha épp nem csinálok semmit, különböző fekvőalkalmatosságokban TV-zek, netezek, olvasok, stb.

Előzmény: Vgyuri (9004)
Vgyuri Creative Commons License 2011.09.25 0 0 9004

Mér két évtizede küzdök a hátfájásommal, amire az jellemző, hogy ha (főleg az az irodai forgószékemből) felállok, fáj, a járástól elmúlik. A CT-n összeveszett az ottani és a gerincsebész orvos, hogy van-e már kialakult gerincsérv vagy nincs, végül abban maradtunk, hogy amíg járástól elmúlik, nincs értelme operálni :-)

Csak hát amíg dolgoztam, de azóta is naponta több órát ültem a számítógép előtt és általában derékszögben meghajolva távoztam. (Érdekes módon egész napos rohangálás alatt sohasem fájt.:-) 

De most már akár órákat is ülhetek a gép előtt, mióta Ausztráliában élő ismerősöm fel nem hívta a figyelmemet egy nálunk nem ismert segédeszközre, a hálós háttámla kiegészítőre, ami működésében a gerincpárnához hasonlít, de sokkal praktikusabb, mert egyszerre kitámaszt, masszíroz és még a levegő is mozog a hát és a háttámla között. 

 

Az ide beírt link csonka, a teljes ez:

 

http://epitkezes-otthon.vatera.hu/butor/szek_fotel/gerincmasszirozo_halos_hattamla_autoba_szekre_1481605883.html

Előzmény: Vgyuri (9003)
Vgyuri Creative Commons License 2011.09.25 0 0 9003

Igazából az ülés az ami tönkrevág, és a munkába szeretnék valamit a hátsóm alá...

 

Ld. kettővel lentebb.

Előzmény: fistic (9002)
fistic Creative Commons License 2011.09.25 0 0 9002

Uhhh, ha bevált a fittball akkor mi a fenének kellett ennyi műtét. Ez nagyon ijesztő. Nekem 1 éve diagnosztizáltak sérvet, de gyógytorna mellett eléggé aktív vagyok. Sokat sportolok. Heti 3-4 alkalom. Közdősport, meg néha kajakozom is.

Igazából az ülés az ami tönkrevág, és a munkába szeretnék valamit a hátsóm alá...

Előzmény: Kris3 (9001)
Kris3 Creative Commons License 2011.09.24 0 0 9001

sziasztok

 

Malvin örülök, hogy végre sikerült eljutnod olyan dokihoz, aki tud segíteni rajtad. mit mondtak kb mikor műtenek?

 

Fistic én fitball-t hazsnálok munka közben, ill itthon is. (párnát stb nem próbáltam, így arról nem tudok nyilatkozni) nekem a fitball bevállt. olyat válasz ha a fitball mellett döntesz, h a lábad derékszögben legyen (ne legyen se magas se alacsony.)

 

Similis, örülök, hogy neked bevált a hegszövet eltávolítás. (nekem eddig mindig műtét közben vágták ki az előző heget+ hegszövetet) most mondta a doki hogy a következő műtét ha kell nagy eséllyel has felől lesz megközelítve , mert már az 5 vágás se jó, de ez a max amit szoktak egy helyen vágni.

 

én 2 hete kidőltem, szó volt hogy majd műtenek stb.. már elkezdtem a vizsgálatokat is, erre eltűnt a bal lábam vasárnap éjjel, hétfőn Pesten kezdtem a dokimnál, aki keddre ki is írta a műtétet, így 13-n meg is operált. szerencsére az idegszál nem sérült maradandóan, de sokat kell rá tornázom majd. (de hogy a 13. ne legyen szerencsés, műtét közben kiszakadt a durazsák, így 6 nap állandó fekvés következett, hatalmas fejfájás kíséretében :( )

most már szerencsére jobb, bár a merevítést nem rakta vissza a doki, hogy be volt gyulladva a csont, így csak reménykedünk, hogy ezután már nem lesz több műtét hanem jó lesz így.

most majd kiderül a 6 hetes kontrollon, hogy jól döntöttünk e a dokival..

 

Gica te hogy vagy?

Vgyuri Creative Commons License 2011.09.23 0 0 9000

Új vagyok itt (üdvözlök mindenkit ezalkalomból), de azért mutatnék valamit:

 

Gerinctámasztó háttámla-kiegészítő

 

 

Előzmény: fistic (8999)
fistic Creative Commons License 2011.09.23 0 0 8999

Tanácsot szeretnék kérni.

 

Irodában munkavégzéshez párna vagy inkább fitball ?

Melyik kecsegtet jobb eredményekkel ?

sziporka66 Creative Commons License 2011.09.18 0 0 8998

 

Mindenkinek!

http://www.szatmar.ro/index.php?p=contents&act=show&cid=31974

 

 

Pitykénének!

Ezt már feltettem egyszer a fórumba, most rákerestem.

 

A gerinc elváltozása miatt kialakulhatnak belső szervi bajok.

http://www.lotus-trade.hu/hun_betegsegek.htm

 

 

 

Akkoriban kinyomtattam.

 

                                                  Mindenkinek szép napot!:-))

 

 

 

 

 

Előzmény: Pitykéné (8955)
Szorgos Creative Commons License 2011.09.16 0 0 8997

Szép napot Mindenkinek!

 

Beteszem ide is, hátha valakit érdekel.

 

 

 

Szeretnék nektek munkahelyet ajánlani. Margaréta Ház a neve. ( Budapest IV. ker.) Ide olyanok jöhetnek akik rehab. járadékon vannak és benne vannak a TÁMOP programba. http://www.humansztrada.hu/margareta-haz

Én is itt dolgozom már egy hónapja. Könnyű munka, a nők kézzel kötnek, horgolnak, van gyöngy fűzés. A fiúk kötőgépeken tanulgatnak. Vannak varrógépek is és lesznek még mindenféle gépek. 4 órás munka. Egyenlőre jó a csapat! Most van kialakulóban, hogy miket fogunk gyártani. Könnyű betanított munkák.

Akit érdekel írjon mail-t és megadom a telefon számot amin jelentkezni lehet.

Jobbulást mindenkinek! :)

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.16 0 0 8996

Szia!

 

Sok sikert kívánok a műtéthez, remélem meg fogja oldani a problémádat.

Előzmény: malvin82 (8995)
malvin82 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8995

Üdv! Nálam sem vezetett gyógyuláshoz a Rácz- katéteres kezelés. Bár nálam a dokinővel való nézeteltérés megszakította a kapcsolatot. Aztán később még a Kékgolyó utcában sugárterápiára is jártam. Mondjuk ott nem ígérték a hegszövet eltűnését, így a várt javulás elmaradása nem is izgatott fel. Az már inkább, mikor idén tavasszal a kezelő idegsebész pszichiátriára irányított. Mondjuk valaki innen figyelmeztetett, hogy nem pszichiáter, hanem egy másik idegsebész kellene nekem. Most fél év gyógyszerezés után meguntam, hogy a fájdalom gyötör és abbahagytam a Teperin szedését és a Dolforin tapasz használatát. Hiszitek, vagy sem, de az általános közérzetem 2 hét alatt sokkkal jobb lett még a fájdalomérzet felerősödése mellett is. A családom is azt mondta, hogy az elmúlt fél évben ingerlékenyebb voltam a kelleténél.

 

 Aztán a történet másik része, hogy két hete a Gerincgyógyászati Központba kértem egy vizsgálati időpontot. Valaki lemondott helyére egy hét múlva mehettem. Itt aztán több irányból röntgenképeket készítettek és mehettem a vizsgáló orvoshoz. Ő tisztességgel kikérdezett, majd a tavaszi MRI- képeket és a friss rtg- képeket nézegetve megállapította a bajaim lehetséges forrását. A megoperált porckorong maradéka minimálisra csökkent a keresztcsont és a csigolya között, ezért implantátumot és csavarozást javasolt. Sőt a kórházban jelenleg fenálló, 5- 6 éves várólistát is kihagyhatom, így még az idén megoperál. Ahhoz képest, hogy nemrég még a szereket szedtem és takarták a fájdalmat, most ettől várom a jobbulást. Bár olvastam az ilyen műtétek hátrányairól is, de az orvos jelentős javulásra(deréktáji- és lábfájás megszűnése) számít. Én is! :-)

Előzmény: Pitykéné (8992)
real_geri Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8994

Maglódról hova érdemes fürdőbe járni?

Cegléd kicsit messze, Szecska drága... Gödön csak nyáron lehet, gyömrőn is, egyéb???

Pitykéné Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8993

Örülök, hogy Te ilyen szépen rendbejöttél. Én inkább csak megszoktam:-)

Nekem az idegsebész azt mondta a hegszövetemre meg úgy általában a gerincemre, hogy genetikai selejt vagyok:-))) Azt mondta, hogy hajlamos vagyok rá, így felesleges is próbálkozni:-(

Előzmény: similis (8991)
Pitykéné Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8992

Elvileg ez nem egy csoda. Egy csövön különböző enzimeket juttatnak a hegszövethez, ami oldja valamilyen módon azt. (nekem szőkének így magyarázták:-)) Orvosilag állítólag teljesen rendben van, csak csodát nem szabad várni tőle, mint ahogy a mi esetünkben már semmitől sem. Egy próbát viszont lehet, hogy megér.

Előzmény: ikoko2 (8990)
similis Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8991

Én megcsináltattam, nem mondom hogy minden szuper lett, de hozzásegített hogy tudjam csinálni amit szeretek (díjugratás), és attól hogy csinálom, erősödik az izmom, motivált vagyok,  és most már egész jó, múlt héten már az első hivatalos versenyem is újra megvolt :) Lehet hogy holnapig lesz jó, lehet hogy 1 évig, lehet hogy 10-ig, de bármeddig is megérte, addig van értelme az életnek.

 

Amúgy tavaly júniusban volt a műtétem, a kanülözés pedig novemberben.

 

A hegszövet pedig nem mindig a hajlamtól van, amennyire én látom :(

 

Szerintem érdemes megpróbálni, ártani nem fog, és amúgy se mindenki egyformán reagál rá. Mondjuk a lábfejem nekem is olyan mint írtad, azon nem segített, de azt az orvos intézte el műtét közben, nem a hegtől van :(

Előzmény: ikoko2 (8990)
ikoko2 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 8990

Kedves, hogy ilyen gyorsan reagáltál a kérdésemre. A dr. Rácz - féle eljárásról már olvastam, hallottam, de még senki nem irta ide, hogy ő megcsináltatta és utána minden szuper lett. /és nem csak néhány napig tartott a csoda!/  A legnagyobb bajom ezekkel a csodadolgokkal, pl. Ceragem ágy /amit én is több, mint 1 évig alkalmaztam/ hogy valóban jónak tünik, ha állandóan csinálod, de amit abbahagyod pár nap múlva minden a régi.

Az akkupunktúra áldásos hatása nálam pl. csak órákig tartott, aztán minden, mint korábban. Az az érzésem, hogy gerincügyben a teljes ill. végleges gyógyulás fogalmat el kell felejteni. Jó lenne, ha többen cáfolni tudnának, persze nem a 1o-en vagy 2o-on éves korosztályból, mert róluk még akár el is tudom képzelni.

Előzmény: Pitykéné (8989)
Pitykéné Creative Commons License 2011.09.14 0 0 8989

Nem sok esély van rá, hogy valaha is megszűnjön. Én is több kört végig jártam. Az orvos , aki műtött az újabb műtétet megcsinálta volna ugyan, de nem ajánlotta, mivel, ha hajlamos vagyok rá, akkor úgy is kiújul.

Van egy másik lehetőség, erről itt írnak:

http://www.drturi.hu/?page=325

 

Én beszéltem telefonon az orvossal....háááát...nem vágtam bele. Igazából 20 % esélyt mondott az ujjabb hegesedésre. Nekem az nagyon sok. Akkor inkább szokom a fájdalmat, minthogy feleslegesen turkáljanak.

Előzmény: ikoko2 (8988)
ikoko2 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 8988

Van közöttetek olyan, akinek a hegszövetét teljesen elmúlasztották? Nekem a műtétem óta vagyis 5 éve van. Első 1-2 évben tornásztam, úsztam,  1 évig Ceragem-re jártam. Átmenetileg minden jó, de meg semmi nem gyógyult.  Az akupunktúrától sem.

A jobb lámfejem a nagyujjamat leszámitva,  lezsibbadva, néha feljebb is.  A derekam is fáj, de már megtanultam együtt élni ezekkel, persze igen jó lenne, ha ki lehetne gyógyulni.  Mivel már nyugdijban vagyok,  megélhetési problémát nem okoz, de szeretnék én is fájdalmak nélkül létezni.  Akinek mindez sikerült, irja meg - legyen szives - hogy hogyan.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.13 0 0 8987

Szia!

 

Nem vagyok orvos, de sztem ez nyaki probléma lesz, egyszerűen nem értem az orvost, hogy miért nem akar nyaki MR-t, nem az Ő pénzébe kerül. És hát nem kis tüneteid vannak. Ha nekem is beáll a nyakam, csak lefele tudok nézni, mert nem bírom felemelni a fejem, ezek a tünetek hasonlóak mint az enyém, csak nekem nem fáj a fejem, időnként szoktam érezni, hogy a nyakamból megy fel a tarkómba a fájdalom, de szerencsére ez csak ritkán van, mert meg lehet benne kattani.

Előzmény: rokkon (8986)
rokkon Creative Commons License 2011.09.13 0 0 8986

szia. képzeld olyan nyaki és fej fájásom van,hogy a fejemet nemtudom vagy csak minimálisan tudom mozgatni nemtudom a fejemet normáltartásba tartani lefelé lóg a fejem és ha feszül a nyaki csigoly úgy elviselhető a fájdalom.a merevítésnél van egy 20 centis vágásom és a felső részen érzek erős szúró nyomó fájdalmat valami hasonlót mintha belülről nyomnák kifelé az ujját valaki nemtudom érted-e mitakarok mondani.megint zsibbadok érzre jön rám a pánik roham de most vettem be rexetin-t.ne nézzél hülyének de ha felerősödnek ezek a fájdalmak úgy érzem mintha 2számmal kissebb sapka lenne a fejemen és furcs szorító érzésem van a fejemen.érted te ezt??

Előzmény: Törölt nick (8985)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.10 0 0 8985

Húúúú ezt mondta az orvos? :-O Ezt nem akarom elhinni, vagyis elhiszem, mert én is benne vagyok ezekbe, de ez már felháborító. Vissza olvastalak még annak idején és láttam, hogy leírtad a nyaki MR-d eredményét és hát ott van probléma, azóta meg eltelt 2 év. Sztem meg az okozza, most, hogy voltam kórházba egy nőnek a nyakát műtötték beszélgettünk és ugyanezt a fejfájást mondta mint ami neked van, hogy az volt a tünete. Nem tudom, hogy kéne elintézned a nyaki MR-t, de nagyon kéne, így nem lehet élni ilyen fejfájással. Nehéz nagyon kifogni, hogy az ember egy lelkiismeretes orvoshoz kerüljön.

Előzmény: rokkon (8983)
rokkon Creative Commons License 2011.09.10 0 0 8984

szia igen megkaptam kösz a bizalmat

Előzmény: Törölt nick (8981)
rokkon Creative Commons License 2011.09.10 0 0 8983

szia az alagút szindrómával csak jövőhéten megyek vissza orvos szabadságonn van.Kértem pár hónapja nyaki MR-t és most HIDD EL AZ IGAZAT ÍROM: 2009-be volt maga MR-en nem küldhetem hát sokba kerül ez volt a válasz.De 2009-be már volt látható nyaki probléma az MR felvételen.A mailt még nem találtam meg.

Előzmény: Törölt nick (8981)
T2029 Creative Commons License 2011.09.10 0 0 8982

Sziasztok.Nem tudná valaki megmondeni nekem,hogy egy gerincsérvvel műtött embernek milyen ágymatrac lenne a legjobb??

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.10 0 0 8981

Szia!

 

Ennyi fájdalom után pánik beteg lesz az ember, én is az vagyok, csak nekem úgy jön, hogy szalad a szívem remegek és majd meg fulladok, most már aránylag tudom kezelni mikor jön, olyankor elkezdem a levegőt szép lassan venni és le bírom győzni, de naponta többször elkap.

 

És az alagút szindróma okozza a fejfájásod? Nyaki MR- d még nem volt?

 

Küldtem neked mailt, megkaptad?

Előzmény: rokkon (8980)
rokkon Creative Commons License 2011.09.09 0 0 8980

Szia Gica az alagút szindrómával még nem mentem vissza az orvoshoz mert szabadságon van. A pánikroham erös rosszulléttel szédüléssel  izzadással és többszőr tömegiszonnyal jár amit elég elviselni.Talán szerencsém volt,hogy 2-3 hete pont az orvosnál lettem rosszul igy nem csak elmondás alapján tudott itélni. egyből vérnyomásmérés és EKG-t csináltak de minden jó lett.idegorvos szerint a 2007-óta tartó állandó fájdalom ezt idézte elő.hát nemtudom ha nemtudnak valamit csinálni a gerincemmel és a nyaki csigolyákkal meg az állandó zsibbadással mi jöhet még.a pup anyakamon állandóan ég talán ez okozza a fejfájásomat is de könyörgöm 2008tól panaszkodok erős fejfájásra.idegorvos után írok jobbulást mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.07 0 0 8979

Szia!

 

Sajnálom, hogy ezt állapították meg és erre milyen kezelés van?

Előzmény: rokkon (8975)
sziporka66 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 8978

Kérlek benneteket, osszátok meg a videót facebookon  vagy az iwiwen, mert Szíjártó András szponzorokat keres,  hogy a legközelebbi világbajnokságra kijusson.

Köszönöm!

 

Jó látni egy gerinc beteget, akinek sikerült! :-))

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!