Szia , igen --- málna --ribizli levolt fagyasztva . Mindháromnak csábító az illata . A páromnak is nagyon tetszik , csipegeti is szorgalmasan --ahogy olvad kifele a gyümölcs . Azért hírdettem meg hátha valakit érdekel . Ha nem kell senkinek hétfőn elkezdem a cefrézését .
Üdvözlök minden pálinkaszerető fórumozót , elnézést kérek tőletek van pár liter pálinka alapanyagom eladó , és azt szeretném közzé tenni .200 liter málna , 200 liter piros és feketeribizli , 200 liter málna--ribizli--szeder turmix eladó . még nem indult be az erjedés .nagyon jó minőségű étkezési anyag . Szolnok megyében található . tel 06-30-3660458 . További szép napot kívánok mindenkinek .
Köszönöm a kiigazítást. Ugyan a kiskáté kinyomtatva mindig ott van mellettem, de ezt rosszul tudtam. Akkor metilalkohol törölve, helyette:acetaldehid, etil-acetát, stb...
Közel nem kezelem az alapanyagot ilyen gondosan mint a képken látszik, és mindent pektinbontozok. Kesernyés ízt mégsem találok. Azért gondolom hogy van más variáció is.
Egyik cefre sem volt ecetes, legalább is ízlelés szerint, normál cefre ízű volt, pH 3-3,2 mellett. Lehet, hogy nem ugyan arra a szagra gondolunk a technokol szagnál :-)
Amúgy ha minden igaz, az előpárlattal a metilalkohol jó része is távozik, ami azért nem egy hátrány.
Én nem datáltam volna még le, ebben a szép napos időben terasz vagy valahova kitettem volna utóérni amíg nem kezd romlani. A foltosodásról. Lehet hogy senkinek sem szimpatikus a permetezés, mert bio meg minden, de pont ebben megváltozott környezetben kellene szerintem valamivel védened a gomba ellen. Én mélyreható permeTiszáért használok virágzásig, és közvetlen "szüret" után metszés majd 3x15-ös műtrágyát mindenre. Ha nem szereted a vegyszert, akkor most hullik a diófa levele, áztasd be pár hétig és permetez azzal. Nem nagyon van az a gomba ami elviseli.
Ez valóban így lehet, biztos hogy nagyban függ a cefre minőségétől. Eddig nekem általában 400-as öntésnél 3-3.5l előpárlatot vett el a mester, de most az Irsai cefre olyan jo volt, hogy 1.3L után már nem lehetet érezni előpárlatot.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Csak az első itthon főzött barackcefrémnél éreztem ! Persze ,mert a következőt alig vártam ,hogy kiforrjon, főztem azonnal ,nem volt ideje ecetesedni. :-)
Egyébként járattam a számat arról tavaly, hogy ha igazán jó a cefre, akkor nem kell semennyi előpárlatot sem elvenni. Az eredmény az lett, hogy bizony néhány pálinkám aldehides (csíp, ahogy Zsuzska felhívta rá a figyelmemet), azóta megint veszek el előpárlatot, ha nem is sokat.