Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104627

Esetleg fürdőkád?:):)

Előzmény: janika.p (104626)
janika.p Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104626

az összes hordóm foglalt erjeszthetek 50l fazokba?

vviktor1 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104625

Köszönöm, már pezseg.

Előzmény: Tan-csi (104497)
R-NO11 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104624

Szia ,  igen  --- málna --ribizli    levolt fagyasztva . Mindháromnak csábító az illata . A páromnak is nagyon tetszik , csipegeti is szorgalmasan --ahogy olvad kifele a gyümölcs . Azért hírdettem meg hátha valakit érdekel . Ha nem kell senkinek hétfőn elkezdem a cefrézését .

Előzmény: foxrudi (104623)
foxrudi Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104623

Málna,és ribizli ilyenkor?Lefagyasztva tárolod,vagy ez egy vicc most??

Előzmény: R-NO11 (104621)
R-NO11 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104622

Az ára lemaradt , a 600 liter 90 eft .

Előzmény: R-NO11 (104621)
R-NO11 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104621

Üdvözlök minden pálinkaszerető fórumozót , elnézést kérek tőletek van pár liter pálinka alapanyagom eladó , és azt szeretném közzé tenni .200 liter málna , 200 liter piros és feketeribizli , 200 liter málna--ribizli--szeder turmix eladó . még nem indult be az erjedés .nagyon jó minőségű étkezési anyag . Szolnok megyében található .  tel  06-30-3660458  . További szép napot kívánok mindenkinek .

körte51 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104620

Nézd vissza a hozzászólásokat és ahol kékkel ki van írva ,hogy linkás jóreggelt!

Előzmény: sörös100 (104615)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104619

két oka lehet.

Egy: Nincs elegendő felvehető Calcium a talajban.

kettő: Van, de a növényünk ( nem részletezném miért) gyökéren nem tudja felvenni.

Megoldás: Vegetációban többszöri calciumtartalmú permetezés(nem drága)

Előzmény: hal65 (104575)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104618

A szakszerűségtől még messze vagyok :-) 

Előzmény: Törölt nick (104617)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104617
viszont szakszerűen iszik
Előzmény: hal65 (104608)
Igazihori Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104616

Kedves Mester!

Köszönöm a kiigazítást. Ugyan a kiskáté kinyomtatva mindig ott van mellettem, de ezt rosszul tudtam. Akkor metilalkohol törölve, helyette:acetaldehid, etil-acetát, stb...

Előzmény: snapszmester (104613)
sörös100 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104615

Kérdés  mi az a reggelink hol találni??

Előzmény: snapszmester (104613)
snapszmester Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104614

Közel nem kezelem az alapanyagot ilyen gondosan mint a képken látszik, és mindent pektinbontozok. Kesernyés ízt mégsem találok. Azért gondolom hogy van más variáció is.

Előzmény: bezzeg Jani (104602)
snapszmester Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104613

Hátrány az nem lenne ha igaz lenne.

A reggelinket te se sem gyakran olvasod. Látom van gyakorlatod, de nem árt az ismétlés.

Előzmény: Igazihori (104609)
djkoxi Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104612

Szia!

 

Jól dolgozik a darálód, tetszik! A birs-et dobálja, de végül legyőzi:))

 

Sokan répadarálón darálják le az almát, ami egyáltalán nem pépesíti, csak szecskázza.

 

 

Előzmény: bezzeg Jani (104603)
barkócza Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104611

Ahogy többször megbeszéltük, ez utóbbi egyáltalán nem igaz.

Előzmény: Igazihori (104609)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104610

Köszönöm szépen.

Én hús darálón daráltam le.

3.ml.tettem bele.Igaz elég hövös van nappal ki teszem a napra melegedni.

A daráláshoz képest mára már sokat javult az állaga.Elég sűrű az állaga.víz nincs benne.

Előzmény: Szomjas cápa (104594)
Igazihori Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104609

Egyik cefre sem volt ecetes, legalább is ízlelés szerint, normál cefre ízű volt, pH 3-3,2 mellett. Lehet, hogy nem ugyan arra a szagra gondolunk a technokol szagnál :-)

Amúgy ha minden igaz, az előpárlattal a metilalkohol jó része is távozik, ami azért nem egy hátrány.

Előzmény: barkócza (104599)
hal65 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104608

"Talán én vagyok itt a fórum kezdete óta az egyetlen, aki nem főz, csak olvasgat :-) "

Érződik is a pálinkáidon :)

 

Előzmény: schlumbergerrrr (104592)
gabor0036 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104607

Én nem datáltam volna még le, ebben a szép napos időben terasz vagy valahova kitettem volna utóérni amíg nem kezd romlani. A foltosodásról. Lehet hogy senkinek sem szimpatikus a permetezés, mert bio meg minden, de pont ebben megváltozott környezetben kellene szerintem valamivel védened a gomba ellen. Én mélyreható permeTiszáért használok virágzásig, és közvetlen "szüret" után metszés majd 3x15-ös műtrágyát mindenre. Ha nem szereted a vegyszert, akkor most hullik a diófa levele, áztasd be pár hétig és permetez azzal. Nem nagyon van az a gomba ami elviseli. 

Előzmény: bezzeg Jani (104603)
gabor0036 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104606

Ez valóban így lehet, biztos hogy nagyban függ a cefre minőségétől. Eddig nekem általában 400-as öntésnél 3-3.5l előpárlatot vett el a mester, de most az Irsai cefre olyan jo volt, hogy 1.3L után már nem lehetet érezni előpárlatot. 

Előzmény: barkócza (104600)
sogi01 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104605

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (104545)
Babar66 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104604

:)))

 

Előzmény: golyós (104569)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.09.26 0 0 104603

Ja-ja zöld még! 

tolvajt az alkalom szüli.

A kényszerhelyzetet meg az alkalom. 

Ez van! Mentem ami menthető.

Köszi!

Előzmény: gabor0036 (104585)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.09.26 0 0 104602

Én a csirízes zománcos vájlig -tól ki indulva van némi tapasztalatom.

25 évig bérfőzetem.

2014- től otthon főzök.

És sosem mocskoltam a mestert.

2014 ben sok kísérletet végeztem a lehető legtöbb variációra.

A készülék hangolása volt az 1. számú prioritás.

Az idegen anyagokat ( pektinbontó) csak fenntartással fogadom el.

Ahogy a kolléga is jelezte az almával.

Mi is van az alma héján ?

Barna -fekete  folt ? - kesernyés az íze?

Nem valami Nigger?

 

https://drive.google.com/folderview?id=0B_B4QxK-yoPZQXU5TS0tUUFsWk0&usp=sharing

 

A    DSCN5734.JPG képet nem véletlenül tettem fel.

 

Az összes birs egy alomból  származik, ahol éri a nap citromsárga  az árnyékos helyeken Valamiféle gombásodás.

 

Én ezért nem zárom ki feketepenészt, ha úgy tetszik, az enzim kivonatot.

 

 

 

 

Előzmény: snapszmester (104583)
körte51 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 104601

Csak az első itthon  főzött barackcefrémnél éreztem ! Persze ,mert a következőt alig vártam ,hogy kiforrjon, főztem azonnal ,nem volt ideje ecetesedni. :-)

Előzmény: barkócza (104599)
barkócza Creative Commons License 2014.09.26 0 0 104600

Egyébként járattam a számat arról tavaly, hogy ha igazán jó a cefre, akkor nem kell semennyi előpárlatot sem elvenni. Az eredmény az lett, hogy bizony néhány pálinkám aldehides (csíp, ahogy Zsuzska felhívta rá a figyelmemet), azóta megint veszek el előpárlatot, ha nem is sokat.

Előzmény: barkócza (104599)
barkócza Creative Commons License 2014.09.26 0 0 104599

Technokolszag csak akkor van, ha legalább valamennyire megecetesedett a cefre. Az pedig nem jó.

Előzmény: Igazihori (104596)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.26 0 0 104598

ötös.

Előzmény: snapszmester (104577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!