Keresés

Részletes keresés

M63FUN Creative Commons License 2011.08.02 0 0 9335

egyvalamit ne felejts el !

a tartalék kémény csak azért kell hogy ne fagyjak meg ha nincs gáz vagy villany. (ugye ilyenkor a cirkóm nem megy) de akkor mivel is fűtenék a tartalékkéménnyel? nyilván gázzal nem. marad a fa vagy az olaj. ehhez meg nem fontos a bélelés. arról nem beszélve hogy nem tudom hogy logisztikáznám ezt össze mert 1-2 hét kimaradásnál tuti nem verném szét a lakást hogy megtaláljam a tartalékkéményt.  és a panelban meg a házközpontis új építésben mi lenne a tartalékfűtés? ott még kémény sincs.

nonszensz az egész.

Előzmény: Émile (9332)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.08.02 0 0 9334

Hát ezért akarják béleltetni:

 

 

 

f) tartalékkémény: olyan kémény, amelynél a tényleges igénybevétel a más rendszerű hőellátás miatt nem áll fenn, de a hatályos rendelkezések szerint, illetve a fokozott biztonság miatt használható állapotban való tartása szükséges.

 

 

Na most, ha nem bélelteti az ember, akkor nem teljesül a "használható állapotban való tartás", viszont akkor nem is hívhatnák tartalék kéménynek, azaz nem szedhetnének utána pénzt! Kíváncsi lennék, ha ezt előadnám a kéményseprőnek, amikor jön évente a nem használt régi kéményem miatt az aláírásért, mit szólna hozzá? Kikapcsoltatná a gázt, amíg ki nem béleltetem?

 

Előzmény: Émile (9332)
Émile Creative Commons License 2011.08.01 0 0 9333

 Persze persze néha meghalnak emberek CO mérgezésben is.

Szomorú.

 De az esetek többségében nem a kémények miatt, hanem sok egyébb banális ok. miatt.

 Pl. egyszerűen elfelejtik visszatenni  a füstcsövet, gáztűzhellyel fűtenek és még számos ok.

 Kimondottam kémény miatti halál évi 3 -4 eset -a kb. 16 - 20 egyéb CO mérgezésből.

 Csak tájékoztatásul:

 évente  16  - 17   6 hónap alatti kisgyermek is meghal az un. csecsemő halálban - az okot senki nem tudja - állítólag elfelejt lélegezni a gyerek. A tágabb családban is előfordult ilyen , az anyja  5 méterre volt a konyhában,  mégis megtörtént - 5 és fél hónapos volt a kisgyerek.

 

 Mégsem írják elő  az un. légzésőrző műszer általános kötelező használatát. Állítólag van ilyen.

 

 

 

 Öngyilkosság több mint 3000 fő /év , emberőlés - gyilkosság kb. 300 /év  ( a büszke norvégoknál ez csak 29/év, amit most egy őrült lerontott )

 

 Tehát ezt a kéményes CO mérgezést nem kell túllihegni.

 Vigyázni persze nem árt !!!

 

 

 Még valamit :

 A talpaló kéményseprő - ellenőr elég szoros normában dolgozik (mint minden munkásember) , hogy a főnökeinek zsiros,  extra jövedelem jusson.

 Ilyen a világ !!

Előzmény: gmkiev (9326)
Émile Creative Commons License 2011.08.01 0 0 9332

 

Sok a közhely, az általánosság.

 

 Egyébként egy kémény bélelés semmi más mint egy kémény élettartam növelése.

 Ezért miért kell rákényszeríteni egy polgárra a bélelést : ha neki jó a 10  -12 éves idő, ám legyen.

 Megjegyzem , hogy ez az élettartam csak gázfűtésnél állhat fenn.

 Minden más fűtésnél lényegesen hosszabbak az élettartamok.

 Nekem pl. 80 éves kéményeim is vannak, sima, de megfelelő téglából.

Még mindig állnak. (és még25 évet bírnak, hacsak valami alávaló kéményseprő bele nem üti a dolgát ebbe.

 persze némi karbantartást igényelnek, de ez csak a kéményfejre vonatkozik.

 

 

 Tehát egy tartalék kéménynél előírni holmi drága bélelést etikátlan cselekedet. (mondjuk egy társasházban azért más a dolog, mert ott a szomszédot is ha nem is veszélyezteti az ember, de egy kátrányosodásal tetemes kárt lehet nekie okozni )

 Olyanra ami jó esetben soha nem lesz használva.

 

 

 Sőt,  most költöztem egy 110 éves kiskörúti volt bérházba - ma már társaház  - alaposan szemügyre vettem a kéményeket, mivel a legfelsőn lakom.

 Hát a kémény fejek kivételével még nem nyúltak  a többi részhez. (igaz sokuk már üzemen kivül van, de ez max 25 éve lehet csak )

Előzmény: M63FUN (9331)
M63FUN Creative Commons License 2011.07.31 0 0 9331

a véleményed nagyon szép, és jó részével magam is egyetértek. de ezt az "én házamban azt csinálok amit akarok" hozzáállást nagyon hírtelen kéne már elfelejteni!

már nem az  1700-as években vagyunk ! mondok példát: ha én spec autógumit égetek a telkemen és te majd megfulladsz akkor nyílván kussolj, mert én azt csinálok otthon amit akarok. vagy ha nagyokosan magamra robbantom a házamat, mert kitalálok valami okos fűtést és az előtte a járdán sétáló gyerekedet/anyukádat/feleségedet ezzel megsebesítem / megölöm akkor is azt gondolnád hogy minek jártak arra? mert bent azt csinálok amit akarok. sok kéményes baromságnak ez is az alapja, hogy sok okos azt csinált, csak még ahhoz is hülyék voltak hogy eldöntsék, mi az ami nem ön- és közveszélyes.

egyébként meg azért maffióznak még egy utolsót a kéményesek, mert kb 1 generáció múlva eltűnik majd a szakmájuk, és most még nagyon kapaszkodnak. persze ez nekünk sokba kerül, és sokszor felesleges is.........

Előzmény: zenezsalu (9330)
zenezsalu Creative Commons License 2011.07.31 0 0 9330

Köszönöm hozzászólásod, fenntartom véleményemet, hogy ha akkora baj van, hogy se áram se gáz, teljesen mindegy, hogy van-e bélelt vagy béleletlen kéményem, mert akkor már oly nagy baj lehet, hogy úgyse lehet hozzájutni kályhához  és tüzellőhöz, egyébként meggyőződésem, hogy a vezető kerámiakémény gyártók bulizták ki maguknak ezt a fajta kényszerállapotot. Felháborító az az egész kényszertősdi, az én házamban azt csinálok amit akarok, bármit mondasz vagy írsz. Egyébként a sok panelházban lakó honfitársunk milyen bélelt tartalékkéménnyel illetve tartalékfűtéssel rendelkezik?

Előzmény: gmkiev (9326)
gmkiev Creative Commons License 2011.07.31 0 0 9329

Tudod mi a legszörnyűbb?

Hogy minkettőnknek igaza van.

A fogyasztó meg akarja summantani, még az élete védelmét szolgáló költséget is.

A kéményész, meg olyan csudapofa dolgokat ír elő, minden kontrol nélkül, hogy csuda.

Nálam nagyon régen jártak, de azért megézném az arcát ha kiküldeném a tetőre ellenőrízni és amig nem látom kint addig nem fizetnék?

Előzmény: M63FUN (9328)
M63FUN Creative Commons License 2011.07.31 0 0 9328

hát talán nyugaton nem a pártkatonák meg hozzájuk tartozó dilettánsok hozzák az értelmetlen szabályokat csupán pénzszerzési indítatással. ezért nem kerülgeti (szinte)senki. de azt képzelni hogy a kéményseprők azon kívül hogy elvegyék a pénzedet bármi mással is foglalkoznak, háááát finoman szólva naivitás. 2 pesti lakás különböző kerületekben, kéményseprő jön az éves felülvizsgálatra nehogy valaki megdögöljön. el is végzik "szakszerűen" ahogy szokták. 1 db golyóstollal meg egy iratmappával. mert ennyi a felszerelés, még csak egy nyomorult tükröt sem hoznak, semmit.......... a tartalék kémény bélelése is csak lehúzás semmi több. mert ha nincs gáz vagy villany (vagyis a cirkód nem megy) akkor mivel is szeretnél tartalékban fűteni egy modern házban? marad elsőre a szilárd tüzelés, ahhoz meg pont nem kell bélelt kémény, ezt ők is tudják. de a lobby=pénz, méghozzá sok-sok pénz (nem mondom nem hátrány ha kibélelik, de nem indokolt pláne nem egy tartaléknál ami valószínüleg egész élete során nem lesz 100 órát használva, ha egyáltalán valaha lesz használva........) egyébként meg kérdezném az egyik ingatlanfajtánál nem gond hogy nincs tartalékfűtés a másiknál meg gond?! ez is több mint érdekes...............

 

 persze az abban abszolút igazad van hogy egy német eleve nem próbál alufóliából vagy kerti slagból kéményt eszkábálni. nálunk meg......

Előzmény: gmkiev (9326)
halaloszto Creative Commons License 2011.07.31 0 0 9327

volt azert nehany targyi tevedes benne. pl egesz szep temetest ki lehet hozni 400k-bol.

 

azt viszont en is csodalom, hogy emberek amikor rajonnek hogy a torvenyek be nem tartasa anyagilag megeri, mekkora felismereskent probaljak ezt megosztani a tobbiekkel. hat basszus, ezt azert az atlagembernek 6-7 eves kora korul fel kellene ismernie! igen, a szabalyok be-nem tartasaval penzhez lehet jutni. ott van pl az a jo regi szabaly: ne lopj. 

 

vajk

Előzmény: gmkiev (9326)
gmkiev Creative Commons License 2011.07.31 0 0 9326

Így van, a tartalék kéményt béleltetni kell, szerintem a világon nincs még egy ország ahol ezt megkövetelnék, Ez így van! Csak más országokban az állampolgár jogkövető magatatással bír, az építkezés során és eszébe sem jut kiskaput találni, keresni. ráadásul tartalékfűtésnek nem fogadják el az elektromosat, ELMU nem ad ilyen nyilatkozatot ki,Gondolj bele. Van egy kondenzációs csilivili új kombi falikazánod. Áramszünet esetén se víz, se fűtés. És van a kezedben egy ELMŰ igazolás!:)))) No ettől aztán meleged lesz!  utánajártam, ez szerintem szégyen, Végre hogy nem fogadják el, mert míg elfogadták addig éppen sz@rt ért. kiváncsi lennék valami jogász véleményére, ilyenkor semilyen jog nem csorbul? Csorbul. Pl.: az állampolgári hülyeségcselekedet legalizálásához való jog!

Szóval tanácsom: nem szabad a kéményesekkel törvényes úton menni Jobb ötlet? mert borzasztóak a költségek, engem is belekényszerítettek egy tetőcsere és fűtésfelújítás kapcsán ebbe a táncba, a sokkal olcsóbb megoldás az lett volna, ha beszereltetem a kazánt és nem hívok semmi gyári beüzemelőtCsak majd akkor ha a gázszolgáltató megkér (aránylag nyomatékosan) a létesített állapot legalizálására. És hogy jobban vágjon az eszed ki és mikor készítette, esetleg kizár a fogyasztásból! Helyesen! (különben is garanciális idő után szoktak elromlani) és több száz ezer forinttal előbbre lennék.

A sszabályok betartása, még soha nem került akkora plusz költségbe mint egy egyszemélyes, I. oszt. temetés!!!

Ha esetleg bántó dolgokat írtam, az nem a véletlen műve.

 

Előzmény: zenezsalu (9325)
zenezsalu Creative Commons License 2011.07.30 0 0 9325

Így van, a tartalék kéményt béleltetni kell, szerintem a világon nincs még egy ország ahol ezt megkövetelnék, ráadásul tartalékfűtésnek nem fogadják el az elektromosat, ELMU nem ad ilyen nyilatkozatot ki, utánajártam, ez szerintem szégyen, kiváncsi lennék valami jogász véleményére, ilyenkor semilyen jog nem csorbul?

Szóval tanácsom: nem szabad a kéményesekkel törvényes úton menni mert borzasztóak a költségek, engem is belekényszerítettek egy tetőcsere és fűtésfelújítás kapcsán ebbe a táncba, a sokkal olcsóbb megoldás az lett volna, ha beszereltetem a kazánt és nem hívok semmi gyári beüzemelőt(különben is garanciális idő után szoktak elromlani) és több száz ezer forinttal előbbre lennék.

Bocs, ha túl hosszú volt.

Előzmény: Kiss45 (9323)
Dunit Creative Commons License 2011.07.28 0 0 9324

 Hát nem tudom, de pont tegnap szemléltem meg az unokahúgom tetőtérbe telepített kazánját.

 Egy saunier duval ... zárt égésterü kazán 24 kW , egyenesen megy fel a cső kb.  3 m- vagy annyi se. Csak egy ajtó látszik rajta, valószinű cső a csőben megoldás, azaz  jön lefelé a levegő a kazánba   és onnan megy kifelé az égéstermék, ha jól láttam gyári ,set' - lehet max 100 eft.

 nevezhetjük kéménynek, de lehet nevezni kipuffogó csőnek is.

 Nálad ha tetőtér beépítés lesz -azok belmagassága nem hatalmas - középen is max 2,8 , de a széleken ennél kevesebb - szerintem.

 Mi műszaki akadálya lehet annak , hogy egy szabályos cső ott kimenjen.

 A ventillátor ugyis kifújja.

 Ez a tartalékkémény tény, hogy  jó, de ha  válság helyzett lesz, megette a fene az egészet.

 Nekem is van - a pízt mindig szedik érte, de soha még csak rá se néznek !! Kb 25 éve  !

Előzmény: Kiss45 (9323)
Kiss45 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 9323

Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehet utánanézni, pontosan a szabályoknak? Tetőtér beépítés miatt (építési engedéllyel) fűtés átalakítás is lesz. A kazánt cserélem, ezért kell kéménybélelés. Ez rendben is van kb 250 ezer Ft.

De a kéményesek szerint kell a tartalék kéményt is bélelni. Különben állítólag nem kapom meg a ház használatba vételi engedélyét. Az újabb 250 ezer!

Azt is hallotam, hogy ha felvinném a kazánt a padlásra, akkor csak 3 méter kényény kellene, ebben az esetben nem lenne ez az egész herce-hurca. Igaz ez?

Tuti biztosan kellene tudnom.

KalásziM Creative Commons License 2011.07.26 0 0 9322

 És még nagyon jó a bontott kéménytégla pl. távtartónak.

 Van egy belvárosi valamikori bérház . Itt a legfelső emeleten egy lakás - van több is, de most ez az érdekes.

 Jövőre  a padlásfödémre hőszigetelés kerül. Gondolkodtam távtartónak minden féle palló meg egyebekről és most felfedeztem, hogy félre rakva van vagy 100 -150 db. kéményből kibontott tégla - nyilván senki le nem hozza el,  nem viteti a lerakóba.

 De nekem nagyon jó lesz a szigetelés közé távtartónak.

 tehát a rétegrend :

 12 cm-es hőszigetelés  - ásvány vagy üveggyapot a téglákból kirakott kazettákba. A tetejére meg  OSB vagy más lemez , némi likalással. hogy le ne gázolják ill. hogy szellőzzön.

 Aztán ott marad amig a világ világ !!

 

 

 ha el nem lopják,  mert a magyar lopós !!

 

Előzmény: KalásziM (9316)
gmkiev Creative Commons License 2011.07.26 0 0 9321

Én + úgy hallottam, hogy az "i"-re végződő nevek szoktak valahonnan, eredni.

Mondjuk magyarosításból!:)))

Bár a hsz. -at egyáltalán nem értem, de jólesett a törődés!:))

Végre!

Előzmény: KalásziM (9320)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.26 0 0 9320

 Pityuka kampányolj a madaras pártnak !

 Valamikor embere voltál nem ??

Előzmény: gmkiev (9317)
almirena Creative Commons License 2011.07.26 0 0 9319

Hallott valaki Natalini szerelt kéményről? Vajon Magyarországon ki forgalmazhatja? (Olasz, és LN 2 jelölést is látok a neten).  nagyon kérem, segítsen, aki tud.

bento1 Creative Commons License 2011.07.25 0 0 9318

Hali!

Én a Leier kéménnyel nagyon beszoptam.Mégegyszer nem vennék,de sajnos rajtam maradt mint szamáron a fül.Tönkrement és bélelhetem 130000 pénzért!!És kb 20 napot használtam.

Előzmény: mr.badbone (9288)
gmkiev Creative Commons License 2011.07.24 0 0 9317

Semmire nem használható. Megint hírdeted itt, a hülyeséget!

Előzmény: KalásziM (9316)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.24 0 0 9316

 Sok mindenre lehet még alkalmazni azokat a kormos, kátrányos téglákat.

 

 Természetesen szoba fal építésre nem alkalmas. De kitűnő  garázsfalnak, emésztő falnak, támfalnak, alárendelt épület alapjába stb.

 Viszont a "környezetvédő", akarom mondani az ál - környezet védő felpakoltatja egy teher autóra és elviteti Dunakeszibe,  a lerakóba . , 43 km -re, ami oda vissza a duplája.

Előzmény: zenezsalu (9310)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.24 0 0 9315

 Találtam egy érdekes hozzászólást egy nagyon illetékestől  :

 Ime .

 

 

Szekeres Etele

(5)

Elküldve: 2008.01.17. 11:03

Tisztelt F. Edit!

 

"Az SZFK tip., koracéllal bélelt égéstermék-elvezető berendezés olyan tüzelőberendezés égéstermékének (füstgázának) elvezetésére alkalmazható, melyet a CE jelölés (ha van?) alapján az ÉMI Kht által kiadott AB ( Alkalmazástechnikai Bizonyítvány), vagy az ÉMI Kht által végzett minősítés alapján kiadott ÉAB ( Építési Alkalmazási Bizonyítvány), az MSZEN 1443, valamint a kapcsolódó szabványok figyelembevételével rögzít, természetesen hő- és áramlástechnikai méretezés alapján (MSZEN 13384-1).

A kéményseprő természetesen nem”engedélyez”, hanem a szakvéleménye elkészítéséhez előzőeket figyelembe veszi!"

 

 

Budapest, 2008. január 17.

 

 

Tisztelettel:

Szekeres Etele

 Az MKI elnöke

Ez eddig ok. is lenne.

 Tehát valaki megtervezi a kéményt, a fent felsorolt feltételek szerinti anyagokból, ill méretezi, ami azt jelenti készít hő és áramlástechnikai számítást, valaki kivitelezi az elő írt anyagokból a meghatározott méretekre - nagyjából a kémény szelvényt és a magasságot jelenti, jó vegyük ide még a szigetelést is - habár ezt nem nagyon kell számolgatni, persze lehet, de minek. ,

 Na a lényeg, kész a kémény, nyilván elvileg valakinek ellenőrizni kell, hogy úgy készült ahogy  a tervben le van feltetve.

 szerintem ezt annak kéne ellenőrízni, aki rácsatlakoztat a kéményre.

 pl. a gázkazánoknál az üzembe helyezőnek.

 Vagy ha lúd akkor legyen már kövér tehát a kényseprő nem engedélyez hanem csak szakvéleményez jó sok pénzért.

 És akkor ki ellenőrzi ,hogy az a szakvélemény tényleg szakszerű ??

 Már csak azért írom ezeket, mert bosszant, hogy egy csómó pénzt felmarkolnak a semmiért !!

KalásziM Creative Commons License 2011.07.23 0 0 9313

 Bizony akkor az előző tulaj volt az,  aki nem tudott tűzelni.

 Apropó.

 Pont most jövök egy családi összejövetelről. Meséli az egyik rokon assszonyka , hogy a férje  tavaly összel a 2 hónapos cserépkályháját sikeresen felrobbantotta.

 Mondta makacs volt a férj,  általában 20 perc fűtés után mindig teljesen elzárta a kályha ajtót,  mondván ne menjen ki a meleg a kályhából.

 

Előzmény: zenezsalu (9312)
zenezsalu Creative Commons License 2011.07.23 0 0 9312

Semmi baj, nem én tüzeltem velük, hanem az előző tulaj, használtan vásároltuk a házat, akkor is roppant büdös és átütött a kátrány még a vakolaton is.

Előzmény: Törölt nick (9311)
zenezsalu Creative Commons License 2011.07.23 0 0 9310

Szia!

Eszedbe ne jusson tégla kéményt építtetni csak acél csővel bélelve (úgy meg drága), én most bontattam el két téglakéményt (vegyes ment valamikor bennük) szörnyű a korom és a kátrány, a téglákat el kellett dobni semmire nem használhatóak a kátrányosodás miatt. a beltéri falon teljesen megszínezte a vakolatot, minden festésnél kínlódás mert átüt.

Előzmény: lomi1 (9301)
maszibmw Creative Commons License 2011.07.22 0 0 9309

Köszi a választ !

 

Ez egy Wöhler márkájú táska volt, a beindítást követően emlékeim szerint max 20 mp en belül érte el a 200 Pa-t, kicsit túlszaladt ( 201-202 ), majd hallani lehetett a pumpa hangján hogy visszavesz, ezután telefonált a felső kollégának hogy megvan a 200, majd megnyomta az Abbruch ( megszakítás ) gombot, ekkor leállt a szivattyú, és a kijelzőn maradt a 201 Pa. Ekkor kérdeztem, hogy most méri a nyomástartást, erre azt mondta nem, már készen vagyunk.  Úgy láttam nem nyomtatott semmit, szerintem csak ráírta a lapra.

Amúgy ez DN80-as PE cső, a kéményen belül flexi.

 

Másik kérdésem: A szívó oldalon miért kell tisztító idom ? ( állítólag 2011 óta kell )

 

Jani

Előzmény: pjotrkolja (9308)
pjotrkolja Creative Commons License 2011.07.22 0 0 9308

A gép felfújja a rendszert 200Pa-ig és nem leáll hanem tartja azt a nyomást, ha szivárgás lenne akkor "pótolnia" kellene a bevitt mennyiséget, ezt a pótlólag bevitt menyiséget méri a gép.

Amúgy ha szivárgás lett volna ... számottevő szivárgás, akkor fel sem tudta volna fújni a rendszert 200Pa-ig, még elhanyagolható szivárgás esetén is 195-198 közötti értéket mutatott volna a berendezés. A vizsgálat egy 3-5m-es DN60 rendszer esetén kb. 35-50mp és a gép utasít az érzékelő oldal eltávolítására.

A gép elindításától a kapott eredmény kinyomtatásáig max 2-3 perc telik el.

Előzmény: maszibmw (9306)
Émile Creative Commons License 2011.07.21 0 0 9307

 Hali !

 nézd az a 2cm -es nikecel nem sokat ér - rakjál oda - ha már annyira rakni akarsz 4 -5 cm és semmi dűbel, elég ragasztani is !

 

 Egy kémény külső felület  gyakorlatilag nulla a házak homlokzati falfelüteihez képest.

 Az alapkémény külső felülület méretei 40 x 40 cm.

 Ezen minden hőszigetelő anyag megáll,  eleve zárt a dolog  az üveg szövet pici túlhajtásával  gyakorlatilag levehetetlen onnan.

 Az más dolog hogy a kéményesek esetleg beleköthetnek,  a nikelcell tűzveszélyes lehet - így bugyoláld inkáb ezt is gyapottal - ha már annyira akarod.

 Ártani nem árt, de a kémények tetőn lévő részét nem szokták szigetelni.  Inkább fugázzák, hogy szép legyen !!

 Jó munkát !

Előzmény: LudusMagnus (9304)
maszibmw Creative Commons License 2011.07.21 0 0 9306

No ma voltak átvenni a kéményt. Ráttették a bőröndös nyomáspróba gépet.

Felül lezárták a tetőn egy ballonnal, alul meg a gép pumpált. Kis idő múlva elérte a kijelzőn a 201 Pa nyomást. Amit furcsállottam, hogy utána leállította a srác a gépet, nyomásesést nem mért, mindössze azt, hogy felfújja e 200 Pa ig.

Előzmény: pjotrkolja (9298)
rubela68 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 9305

Sziasztok !

 

Érdeklődnék van valakinek tapasztalata arról, hogy a különböző saválló acélból

készült (1.4301-1.4571) és különböző falvastagságú (0,6-1,0mm) béléscsövek

hogyan bírják az éveket szilárd tüzelésnél. Egy 7m-es kéménynél akár 100 ezer forint árkülönbség is lehet. Ezek mind rendelkeznek minőségi tanusítvánnyal. Melyiket

válasszam.

  A kisméretű téglából készült kéménykürtő a tűzfalban megy fel. A tüzfalat 10cm nikecellel

szigeteltük le. Nem gondoltunk arra, hogy ezt a kéményt még használni fogjuk.

A béléscsőre max 30mm vastag kőzetgyapot szigetelés fér el. Elég-e ez ahhoz 

hogy a nikecell biztosan ne olvadjon meg a külső oldalon. olvadáspont kb 80 fok.

 

Előre is kösz a válaszokat.

LudusMagnus Creative Commons License 2011.07.18 0 0 9304

Sziasztok!

Kérem segítsetek az alábbi probléma megoldásában.

Lebontottunk egy kéményt és újraraktuk.

A födém és a tető között már le van szigetelve közetgyapottal.

A tetőn kívüli részt nikecellel szeretném, de nem tudom milyen dübelt használjak hozzá.-->2 centis a nikecell.

Kérem adjatok tanácsot.

Köszi előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!