Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

PX50 aug. 15. Creative Commons License 164920

A stadionkártyával nincs bajom. Van sok előnye, és tulajdonképpen nem különbözik semmiben a korábbi bérletektől, amit szintén megvettem mióta meccsre járok.

 

De MLSZ kártyát nem fogok kiváltani. Felesleges és nem az a célja, amit kommunikálnak, ezt mindenki tudja.

Előzmény: cassano71 (164910)
losik aug. 15. Creative Commons License 164919

Az első rész mecsónak ment válaszba.

Előzmény: losik (164918)
losik aug. 15. Creative Commons License 164918

Sokan hivatkoznak erre a "mikor volt balhé utoljára?" dologra. Miért nem volt igazi balhé mostanában? Azért mert minden szurkoló megjavult és a csúnya dolgok kiabálásával beéri, vagy azért mert mindig kivonul néhány század G. I Joe, lezárják a fél várost amíg vonulnak a vendégszurkolók, aztán bent "ketrecbe" zárják őket, és lezárnak mindenfelé néhány szektort? Aztán még így is van olyan, hogy sikerül átdobni az égő fáklyát...
Hivatkozol itt a spanyol dolgokra, de ott valahogy sosem láttam lezárt szektorokat, bár mintha azt hallottam volna, hogy ott nem divat idegenbe járni. Épp ezért nem is ugyanaz a szituáció.

 

Valaki már írta, de a klubkártya jelentősége az lehet, hogy ha valakinek a klub kiad klubkártyát, azért aztán felelősséggel is tartozik, főleg idegenben. Most is büntetik a vendégklubokat is, ha "csúnyán viselkednek" (az egész büntetősdi persze hülyeség), de milyen jogon? Ha tízen összefogunk, veszünk egy-egy kék sálat, és MTK szurkolóknak kiadva magunkat "rosszalkodunk", akkor ezért megbüntetik az MTK-t? Ha viszont csak klubkártyával lehet bemenni a vendégszektorba, akkor nincs ilyen gond. ezzel együtt valahogy meg kell oldani azt is, ha valaki meg akar nézni egyszer egy csapatot, ha már a közelben jár.

A klubkártya jelenthet valami odatartozást is. A mostani stadionkártya (bérlet) is jó dolog, rajta van a nevem meg a Loki címer is. ez olyan jó érzés. :)

Szóval akár még működhetne is ez a dolog, bár nem tudom, hogy egy Pápa, Paks stb csapatnak mi szüksége lenne rá.

DE az egész ami miatt szar az egész az a tálalás. Ha ezeket hangsúlyoznák ki, és nem azt, hogy a "rossz" szurkolók miatt van rá szükség, meg  ha látnánk, hogy máshol is zajlanak változások, akkor könnyebben átmenne ez az egész.

Mert ami a lényeg: ebben a magyar fociban annyi gond, probléma van, hogy ez az egész sokad rangú. NEM EZ A LEGNAGYOBB PROBLÉMA, de úgy tűnik mintha ez lenne. Ha "megrendszabályozzák" a szurkolókat, akkor majd minden jó lesz. A lófaszt! Ha erre fent rájönne valaki és változna a szemlélet, az már egy komoly lépés lenne, és akkor akár jó dolog is lehetne ez a kártyadolog is.

BI_Bean aug. 15. Creative Commons License 164917

Be van kamerázva, de a felvételek használhatatlanok voltak. :( Elmosták az arcukat az UTE szurkolók. A beazonosíthatósággal kellene foglalkozni a jelenlegi eszközök segítségével, nem a regisztációval, mamlasz kártyával, meg ilyen szarokkal. Mert ha van kártya, akkor sem tudják beazonosítani az elkövetőket. Számomra hiteltelenek az indokok, miért kell megadni mindent magáról az embernek.

Előzmény: cassano71 (164909)
ivanandras aug. 14. Creative Commons License 164916

"Itthon csak akkor van balhé ha a biztonságiak vagy a rendőrök meg akarják mutatni mennyire kemények és/vagy engedélyt kapnak egy kis gyakorlatozásra a szurkolókon."

 

Naa.... Azért ez így durva volt.

Előzmény: PX50 (164906)
mecsoreloaded aug. 14. Creative Commons License 164915

A stadionkártya, ami most is létezik, és ha esetleg minden jól megy, kiváltja az MLSZ/szurkolói fényképes kártyát.

A legtöbb, amit el tudok képzelni, hogy a mamlasz annyi engedményt ad, hogy ebben a szezonban még helyettesíti.

Én Barcelonában, Madridban, Castellonban (Villarealban), tarragonában is mezei, név nélküli jeggyel be tudtam menni.

Ha moziba, fesztiválra, koncertre nem kell, meccsre minek?

Magyarországon mikor volt balhé utoljára meccsen?

Tudom, állandóan a TV2-n és az RTL-en, de valójában?

Csúnya dolgokat kiabálnak, ugyan már!

Túllihegés és adjunk egy pofont a szabadságnak/demokráciának! Erről szól az egész.

Köszönöm, jó lesz ezekhez a meccsekhez a kocsmában a bőcsi zavaros!

Előzmény: losik (164905)
MZ/Y aug. 14. Creative Commons License 164914

Nem mondod, hogy egyesével, 1 perces követési idővel jöttök ki? :o)

 

Viccet félretéve, akkor is lenne gond. Ha meg megmakacsolnák magukat a rendőrök, akkor jönne a rendőrállam. Szóval nehéz ez.

Előzmény: Over Thirty (164903)
cassano71 aug. 14. Creative Commons License 164913

Most képzeljük el egy Fradi - Újpest esetében ha az angol rendszert alkalmaznák nálunk vagyis mondjuk szurkolói kártya is lenne, meg kamerák is a stadionban, de nem lenne motozás és a jelenlegi rendőri biztosítás sem stadionon kívül. Nem nehéz elképzelni a következményeket.

Előzmény: losik (164908)
maribor aug. 14. Creative Commons License 164912

Az már UEFA rendezvény.

Előzmény: millerdraft (164911)
millerdraft aug. 14. Creative Commons License 164911

Ami egy Debrecen-Nyíregyházán....

Előzmény: losik (164908)
cassano71 aug. 14. Creative Commons License 164910

Én magát ezt a stadionkártyát ami most van nem tartom fölöslegesnek, járnak vele előnyök azért, kényelmesebb is adott esetben mind mindig jegyet venni a pénztárban, legalábbis ha normálisan működik a dolog.

Meg az a véleményem ne visszafelé haladjunk, hogy mindenhol van már lassan ( most hagyjuk hogy kötelező vagy nem ) membership card, de nálunk maradjon az Oláhgabin megszokott jegytípus és 2020-ban is azzal járjunk meccsre.

A security-val kapcsolatosakkal sajnos teljesen egyet kell értenem mert ez a helyzet velük amit írsz, ha nem is lehet általánosítani.

Előzmény: PX50 (164906)
cassano71 aug. 14. Creative Commons License 164909

Igen így van, egy Fulhamre vagy West Ham Unitedra tudsz venni mezei polgárként is, de a nagycsapatok ( City, Chelsea, Arsenal, MU stb. ) meccsire nagyjából vagy így van esélyed bejutni vagy sehogy.

Az viszont igaz, hogy senki nem nézi ki megy be vele, ezt használják ki egyébként a meccsre utaztató cégek is ( ez ugye manapság egy iparág ) akik felvásárolnak ilyen kártyákat, illetve néha kölcsönvesznek egy-egy meccsre párat.

De az is igaz ugyanakkor, hogy ha bent csinálsz valamit akkor neked annyi. Ez gyanítom nálunk nem valósult meg egyelőre, legalábbis lentebb írta valaki hogy a múlt szezon végén az újpesti pirózókat soha nem kapták el. Pedig annyira szerintem nem lett volna nehéz, elvileg be van kamerázva a stadion, de lehet rosszul tudom.

 

 

Előzmény: Törölt nick (164907)
losik aug. 14. Creative Commons License 164908

Ez mind igaz, de azért kíváncsi lennék mi lenne egy Újpest - Fradin, ha nem lenne egy rendőr sem a környéken. :)

Előzmény: PX50 (164906)
Törölt nick aug. 14. Creative Commons License 164907

Azért Angliában sincs mindenhol ilyen kártya. Csak a néhány nagy csapatnál kell, a többire lehet venni jegyet anélkül is, ahol nincs teltház. Annyi, hogy akinek van ilyen Membership kártyája, az hamarabb foglalhat jegyet, a kártya nélküliek csak egy bizonyos határidőtől vehetnek, ha marad.

 

A jegyre a legtöbb helyen rányomtatják a nevet (hiszen legtöbbször neten veszi az ember), de belépéskor sehol nem nézik, hogy ki megy be vele, ergo semmi értelme.

Előzmény: cassano71 (164904)
PX50 aug. 14. Creative Commons License 164906

Angliában, Olaszországban és Spanyolországban a 80-as években és még talán a 90-es évek elején is olyan balhék voltak, amikben több ember is meghalt. Ott mondjuk a drasztikus rendteremtésnek van némi alapja is. Itthon csak akkor van balhé ha a biztonságiak vagy a rendőrök meg akarják mutatni mennyire kemények és/vagy engedélyt kapnak egy kis gyakorlatozásra a szurkolókon.

 

A különféle kártyák feleslegességét meg mi sem bizonyítja jobban, minthogy börtönviselt bűnözők motoznak meccsről-meccsre vagyonőr-igazolvánnyal a zsebükben...

Előzmény: cassano71 (164904)
losik aug. 14. Creative Commons License 164905

Mecsó!

Te kevered a két fogalmat. :) A stadionkártyát az itteniek találták ki, hogy erre töltsed majd a jegyed, plusz, ha van rajta pénz akkor ezzel fizess. Ez szerintem jó. A mostani bérleteseknek már van, gondolom a többieknek is lesz előbb utóbb.

Az MLSZ hülyeségét azt klubkártyának és futballkártyának hívják, ez a csapatokhoz lenne kötve, meg a válogatotthoz, ha jól értem.

Előzmény: mecsoreloaded (164901)
cassano71 aug. 14. Creative Commons License 164904

Nem egyszerű ez, bajnoksága válogatja hogy oldják meg. Barcelonával ráhibáztál mert ( ki hinné, de így van ) talán ott a legkönnyebb bejutni a meccsre egy egyszerű haladónak. Konkrétan annyi, hogy Barca saját oldalán megveszed a jegyet a neten, bankkártyával kifizeted, e-mailen jön a jegy, kinyomtatod, repülőre fel, a helyszínen bemégy a Nou Campba a kinyomtatott jeggyel és ennyi. Van valami tessék-lássék motozás ugyan, de ennyi, más egyéb akadály tényleg nincs.

Ellenpélda a Premier League, ott stadionkártya ( szurkolói kártya, támogatói kártya, nevezzük aminek akarjuk ) nélkül halott vagy. Csak úgy nem tudsz jegyet venni sem neten, sem a helyszínen úgy hogy odasétálok a pénztárhoz. Meg kell venned egy a mienkhez teljesen hasonló stadionkártyát a szezonra ( olyan 30-40 font között van valahol ), ezzel aztán már ugyanúgy tudsz jegyet venni, legalábbis a bérletesek által meg nem vett és megmaradt jegyeket, mint mondjuk itthon a Lokinál, ugyanúgy rátöltik a kártyádra, bár kapsz róla e-mailen visszaigazolást, számlát stb., de igazából a kapunál csak a kártyádat kell a leolvasóhoz tenni aztán annyi.

Olaszoknál megint, bár ott én száz éve nem voltam, de egyszerűbb, van egy oldal neten ahol elég sok csapat meccsére vehetsz jegyet kb. ugyanúgy ahogy Barca meccsekre, mondjuk olaszoknál bizonyos meccsekre meg van azért nehezítve és nem ilyen egyszerű, de alapból az.

Olyan viszont már sehol nem létezik tudtommal külföldön ami az Oláh Gabin volt, hogy megveszel egy mezei jegyet amin se név, se cím, se semmi és azzal bemégy. Szóval fogadjuk el azt hiszem, hogy a stadionkártya nálunk is bevezetésre kerül.

Nekem nem is ezzel van jelenleg bajom, hanem ezzel a plusz MLSZ kártyával ami viszont hülyeség és sehol nem csinálják. Nyilván két dolog miatt nem: 1. teljesen fölösleges egy második kártya 2. nézőriasztó.

Előzmény: mecsoreloaded (164901)
Over Thirty aug. 14. Creative Commons License 164903

Jó, hát ésszel kell csinálni... úgy, hogy a szurkolók észre se vegyék (pl. kijövetelnél) :)

 

Csak hát Magyarországon még mindig az erőfitogtatás a cél..

Előzmény: MZ/Y (164902)
MZ/Y aug. 14. Creative Commons License 164902

Hogy a másik oldal ügyvédje is legyek, azt Te is pontosan tudod, hogy ha rendező/rendőr elindul Gipsz Jakabért, akkor ti mindent elkövettek, hogy ne érjenek célt. (Lásd. pl Miskolc és most mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul akartak kiemelni.) Zöldeknél, liláknál (vagy fene tudja, mi van éppen náluk) még gázosabb lenne a dolog. Úgyhogy önmagában az nem elég, amit írsz. De a sok biszem-baszom kártya sem a jó út.

Előzmény: Over Thirty (164895)
mecsoreloaded aug. 14. Creative Commons License 164901

Én is hasonlóan érzek.

Gondoltak-e rá már ezek az agytrösztök, hogy pl. elutaznak Barcelonába, és ha már ott vannak, és meccs is van éppen, akkor megakarnák nézni, de nincs Stadionkártyájuk, és aznap nem is lehet váltani, ezért lemaradnának emiatt a meccsről?

Majd ha a starndra és a színházba kell Strand- és Színházkártya, akkor váltok ki Stadionkártyát!

Mostantól nézze az üres csili-vili stadionjait I. Viktor, én átszokok a kocsma-meccs kombóra.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (164897)
millerdraft aug. 14. Creative Commons License 164900

Ebben a fasziban is annyi az egyetlen pozitívum, hogy néha írt ide.

Előzmény: Mapé (164885)
tepertőspogácsa aug. 14. Creative Commons License 164899

A fehér póló helyett picivel drasztikusabb tüntetési formát nem láttok esetleg célravezetőnek?

Drasztikusabb alatt azt értem, hogy mondjuk minden meccsen a szurkolók kivonulnak a második félidőre a meccsről?

 

f

Előzmény: Over Thirty (164895)
losik aug. 14. Creative Commons License 164898

Ugyan már, hiszen ez egy sikertörténet lesz:

 

"Az új rendszer a klub számára megkönnyíti a jegyek eladását a stadion kihasználtság hatékonyságának növelését és tervezhetőbbé, ezáltal gazdaságosabbá teszi a biztonsági intézkedések alkalmazását,...."

 

Azért egy értelmező leírást is adhatnának, hogy ezek mit akarnak jelenteni.

Előzmény: Té (164896)
Beaverfieldmarketplace aug. 14. Creative Commons License 164897

Szeretem a focit, a régi Nagyerdeiben is voltam, a Vágóhídon is, az OG-n is.
Emlékszem Loki - Miske NB2-es meccsre, meg Loki - Bag meccsre.
Hajdúnánása mentünk vonattal az NB2-ben, emlékszem amikor Vadicska eljátszotta az Eger színeiben, hogy megdobták, az volt a bajnokavató az NB2-ben, Raducu góljával fordítottunk :)
Szóval szeretem, de nem fogok járni ilyen feltételek mellett, és nem fanyalgok egy cseppet sem.
A többiről meg nem is beszélek, mert sajnos nem lehet.
Nekem nem elég az, hogy van egy stadion, hol nincs amúgy normális európai országban ?
De sehol nem verik a mellüket rá ennyire mint Magyarországon. Bár csak a mellüket vernék :)

Előzmény: Jim75 (164892)
aug. 14. Creative Commons License 164896

Én még reménykedem benne, hogy a bmlsz dilettánsai is rájönnek a baklövésükre és kitalálnak valami megoldást az alkalmi meccsre járóknak.

Előzmény: cassano71 (164894)
Over Thirty aug. 14. Creative Commons License 164895

Pontosan így kellene működnie most is, hiszen az lenne a cél, hogy minél többen minél gyorsabban jussanak be a stadionba! Rendfenntartásra meg ott a kameraerdő, a rendezők, és a rendőrség.

 

(BigB vagyok, csak az előző nickem már nem él.)

Előzmény: Jim75 (164893)
cassano71 aug. 14. Creative Commons License 164894

Elvileg gyorsulni fog ez a folyamat ha meglesz az MLSZ kártya is, azon név, cím, minden adat rajta, jegyvételnél az illető átadja, egy ketyere ( ugyanaz gondolom ami most rátölti pl. a stadionkártyánkra a jegyet a svájciak ellen ) leolvassa és megkapja a jegyet.

Abban igazad van egyébként, hogy a megrögözött szurkoló az ugyanúgy ott lesz valószínűleg ha kell két kártyával a zsebben, de itt nem is róluk van szó igazából, bár hozzáteszem több ilyen megrögözött szurkoló írt be ide ma és elmúlt napokban, hogy nála ez az egész mostanra kiütötte a biztosítékot és nem lesz ott:-(

Ezzel együtt itt akik akár tömegesen nem fognak kijönni azok az alkalmi szurkolók, a barát aki mondjuk csak a Fradi meg az Újpest ellen jönne ki, na meg a nemzetközi meccsekre, a családtag aki szintén néha ki-kijönne egy-egy meccsre, a külföldi haver aki éppen a városban van stb.

Nyilván nem fog kártyát kiváltani olyan ember aki ebben a pillanatban még nem is gondolja talán, hogy ő majd fél év múlva kimenne egy meccsre mondjuk.

 

Előzmény: Jim75 (164893)
Jim75 aug. 14. Creative Commons License 164893

Egy éve a jegyvásárlás így zajlott:

- Kérek 4 jegyet.

- Ennyibe kerül.

Fizet, viiszontlátásra.

 

Most:

- Neve? Születési dátum? Lakcíme? Várjon, írom, mindjárt kész! (Ez négyszer.) Hova lesz a számla?

 

Erre nem lehetett készülni.

Előzmény: MZ/Y (164891)
Jim75 aug. 14. Creative Commons License 164892

Aki szereti a focit, az kint lesz ezután is a stadionban. Az olyan ott volt a Vágóhíd utcán is, mikor a másodosztályban bukdácsoltunk, az Oláh Gabin, a nevetséges mobil lelátókon és idegenben, mikor tehette.

 

Aki a valóban európai színvonalú stadionban is csak a fanyalgást keresi, az lehet, nem a foci miatt megy ki a meccsre és ide sem a foci miatt jön.

 
A Krecz Tibor interjú világosan leírja a helyzetet és azt, hogy mit tehet a klub. Persze mindig vannak okosak, akik megmondják, másoknak mit kellene tenniük...

MZ/Y aug. 14. Creative Commons License 164891

Az már a totális elmebaj volt, hogy nem terveztek pénztárat... Ingyenes meccsekre készültek vagy mi?

Persze, hogy kell technika, de a lényeg a kell-en van. Egy új étteremnek is lehet akármilyen menő szakács-brigádja, ha egy serpenyőjük van és órákig kell várni, hogy a Te rendelésedhez érjenek, otthagyod a fenébe az egészet, de hogy vissza nem mész többet, az is biztos.

 

Viszont ez így tökéletesen alkalmas arra, hogy a mindenféle kártya meg egyéb faszságok által el nem tántorított alkalmi nézőket elüldözze.

Előzmény: losik (164882)