Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104639

Ne tedd! Kollégám pénteken főzte le és keserű lett a pálesz! A fahéj egyáltalán nem érződik, nagyon minimálisan csak a háttérben de ha nem tudom hogy az nem mondom még. A sima alma hibátlan lett, de a fahéjas keserű. 

Előzmény: tunnerpeter (104637)
Tucso69 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104638

Tehetsz egy kis adag kész pálinkába, aztán leszűröd.

Nem kockáztatsz, hogy mennyi íz megy át, hogy nem ízlik, hogy esetleg a hűtőben maradt íz nyomokban a következő pálinkába megy.

Előzmény: tunnerpeter (104637)
tunnerpeter Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104637

Sziasztok.

 

Van egy kis almacefrém és azon gondolkodom, hogy teszek bele egy kis fahéjat.

Csinált már ilyet valaki? Ha igen akkor megosztaná velem a tapasztalatait?

Pálinkába már én is tettem, de a cefrébe még soha.

 

Üdv.

gabor0036 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104636

Lehet csak nálad nem. Nekem minden link működik benne. 

Előzmény: kentag (104635)
kentag Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104635

Pálinkás Jóreggelt!

 

A reggeli linkek között nem működik a 

Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

Eddig el jutottam, http://www.nemesitalok.hu/hazipalinka-fzesi-kiskate de az "ITT" már érvénytelen link.

 

 

Előzmény: sogi01 (104633)
gombászok Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104634
Előzmény: Mizsi84 (104631)
sogi01 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 104633

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (104605)
snapszmester Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104632

Igyál a főztjebol.

Előzmény: Mizsi84 (104631)
Mizsi84 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104631

Üdv.

Segítséget szeretnék kérni. Eddig bérfőzettem, de szeretnék beruházni egy saját főzőre.

Mire kellene odafigyelni, a műszernél?

"kéz aló" házilag készített főzőről van szó.

Köszönöm a segítséget.

Üdv.

norris53 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104630

A semminél jobb :-)

De tegyél bele egy "fólia zsákot" és ha kierjedt kösd be főzésig

Előzmény: janika.p (104629)
janika.p Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104629

legyen fazék :D szóval maradhat benne a cefre vagy ne?

obsitos3 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104628

Csak a tisztánlátás kedvéért:faszok,vagy fazék?

Előzmény: janika.p (104626)
obsitos3 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104627

Esetleg fürdőkád?:):)

Előzmény: janika.p (104626)
janika.p Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104626

az összes hordóm foglalt erjeszthetek 50l fazokba?

vviktor1 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104625

Köszönöm, már pezseg.

Előzmény: Tan-csi (104497)
R-NO11 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104624

Szia ,  igen  --- málna --ribizli    levolt fagyasztva . Mindháromnak csábító az illata . A páromnak is nagyon tetszik , csipegeti is szorgalmasan --ahogy olvad kifele a gyümölcs . Azért hírdettem meg hátha valakit érdekel . Ha nem kell senkinek hétfőn elkezdem a cefrézését .

Előzmény: foxrudi (104623)
foxrudi Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104623

Málna,és ribizli ilyenkor?Lefagyasztva tárolod,vagy ez egy vicc most??

Előzmény: R-NO11 (104621)
R-NO11 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104622

Az ára lemaradt , a 600 liter 90 eft .

Előzmény: R-NO11 (104621)
R-NO11 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104621

Üdvözlök minden pálinkaszerető fórumozót , elnézést kérek tőletek van pár liter pálinka alapanyagom eladó , és azt szeretném közzé tenni .200 liter málna , 200 liter piros és feketeribizli , 200 liter málna--ribizli--szeder turmix eladó . még nem indult be az erjedés .nagyon jó minőségű étkezési anyag . Szolnok megyében található .  tel  06-30-3660458  . További szép napot kívánok mindenkinek .

körte51 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104620

Nézd vissza a hozzászólásokat és ahol kékkel ki van írva ,hogy linkás jóreggelt!

Előzmény: sörös100 (104615)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104619

két oka lehet.

Egy: Nincs elegendő felvehető Calcium a talajban.

kettő: Van, de a növényünk ( nem részletezném miért) gyökéren nem tudja felvenni.

Megoldás: Vegetációban többszöri calciumtartalmú permetezés(nem drága)

Előzmény: hal65 (104575)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104618

A szakszerűségtől még messze vagyok :-) 

Előzmény: Törölt nick (104617)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104617
viszont szakszerűen iszik
Előzmény: hal65 (104608)
Igazihori Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104616

Kedves Mester!

Köszönöm a kiigazítást. Ugyan a kiskáté kinyomtatva mindig ott van mellettem, de ezt rosszul tudtam. Akkor metilalkohol törölve, helyette:acetaldehid, etil-acetát, stb...

Előzmény: snapszmester (104613)
sörös100 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104615

Kérdés  mi az a reggelink hol találni??

Előzmény: snapszmester (104613)
snapszmester Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104614

Közel nem kezelem az alapanyagot ilyen gondosan mint a képken látszik, és mindent pektinbontozok. Kesernyés ízt mégsem találok. Azért gondolom hogy van más variáció is.

Előzmény: bezzeg Jani (104602)
snapszmester Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104613

Hátrány az nem lenne ha igaz lenne.

A reggelinket te se sem gyakran olvasod. Látom van gyakorlatod, de nem árt az ismétlés.

Előzmény: Igazihori (104609)
djkoxi Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104612

Szia!

 

Jól dolgozik a darálód, tetszik! A birs-et dobálja, de végül legyőzi:))

 

Sokan répadarálón darálják le az almát, ami egyáltalán nem pépesíti, csak szecskázza.

 

 

Előzmény: bezzeg Jani (104603)
barkócza Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104611

Ahogy többször megbeszéltük, ez utóbbi egyáltalán nem igaz.

Előzmény: Igazihori (104609)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.09.27 0 0 104610

Köszönöm szépen.

Én hús darálón daráltam le.

3.ml.tettem bele.Igaz elég hövös van nappal ki teszem a napra melegedni.

A daráláshoz képest mára már sokat javult az állaga.Elég sűrű az állaga.víz nincs benne.

Előzmény: Szomjas cápa (104594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!