Gorcsev odament az asztalhoz, és megnézte a spárgával bekötött fadobozt. Ez persze Cortot-é. Meg kell tudni, hogy merre vitték a bűnöző honfiút. Elküldi utána. Az alterego holmiját feltette a polcra. Saját jól felszerelt sárga bőröndje már ott volt. A hentes épp mellette szemelte ki fekvőhelyét. - Itt jó lesz, kedves Tintoretto úr... közel vagyunk az ablakhoz. Mi a tisztelt keresztneve? - Kázmér. - Szép név. Tintoretto Kázmér. És miféle mestersége is van? - Szimbolista vagyok. - Igazán? Zenél is? Én sajnos nem játszom semmiféle hangszeren. - Sajnálhatja. A szimbolizmus igen finom muzsika. - Magával hozta az izét... a szimbolát? - Itt van a kis dobozban... Hosszú hangszer. Három darabból rakom össze.
Tényleg nem értem! Hogy a mosás alatt keletkezik-e rézeleje? Vagy mi van?!
Mert, hogy a "rézeleje" az csak a népies neve az előpárlatnak, és minden főzés azzal indul, azt már letisztáztuk. Akkor még mindig nem értem, mi a kérdés. De nem is baj. Nem kő nekem mindent érteni.:)
Szép munka! Sajnos nekem csak ívhegesztőm van. A felső edényeket lemezből alakítottam ki, mivel nem volt vastag csövem. A varratok eltüntetése volt a legnehezebb...
...szia Mester!...milyen hőmérsékletű az a felület, amit meg kell óvni?...mert van egy Spray, ami 650°C-ot is simán elvisel (motorok kipufogói)...vagy van egy "olcsóbb", de kissé macerásabb, két komponenses, akril bázisú, színtelen lakk, amit ecsettel is fel lehet vinni...ez is jó kb. 110-120°C-ig...és ez elég kiadós...csak, ha nem használod fel, beköt...
...üstfedőre, sisakra, páracsőre, hűtőre és egyéb réz kiegészítőkre, szerintem ideális...
...mindkettőt a fővárosban veszem, nem tudom, hogy máshol kaphatók-e...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Természetesen lehet mindenhol,konyha,kamra,pince,tisztaszoba,fészer,tehát mindenhol,ahol a szükséges feltételek biztosíthatók.Tehát:15-25 fok hőmérséklet,jó szellőztethetőség,és nem fejeznek le érte.Néha nehéz megmagyarázni a családnak,hogy miért alszol a hordóid között szívesebben,mint a hitveseddel!(:-(:-
Gondolom az asszonytól kérdezed, hogy beviheted-e a házba a cefrét. De miért a fórumon? :-)
Általában nem jó szabadban erjeszteni, mert nem állandó a hőmérséklet. Gondolj bele, hogy csak 10°C ra lehűl a cefre, megáll az erjedés. Arról nem is beszélve, hogy nyáron 28-30 °C-ra, vagy az fölé is felmelegedhet. Pl egy ismerősnek 12 napja forr az alma szabadban, de csak délutánonként!
Nekem a 20 literes szimplába 18L cefre 3 óra. Nincs értelme jobban fűteni, mert a hőterelő burkolat (leér a gázrózsáig) ellenére sok lenne a veszteség.