Keresés

Részletes keresés

firekiller Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104745

Gorcsev odament az asztalhoz, és megnézte a spárgával bekötött fadobozt. Ez persze
Cortot-é. Meg kell tudni, hogy merre vitték a bűnöző honfiút.
Elküldi utána. Az alterego holmiját feltette a polcra. Saját jól felszerelt sárga bőröndje már ott volt. A hentes épp mellette szemelte ki fekvőhelyét.
- Itt jó lesz, kedves Tintoretto úr... közel vagyunk az ablakhoz. Mi a tisztelt keresztneve?
- Kázmér.
- Szép név. Tintoretto Kázmér. És miféle mestersége is van?
- Szimbolista vagyok.
- Igazán? Zenél is? Én sajnos nem játszom semmiféle hangszeren.
- Sajnálhatja. A szimbolizmus igen finom muzsika.
- Magával hozta az izét... a szimbolát?
- Itt van a kis dobozban... Hosszú hangszer. Három darabból rakom össze.

Előzmény: zsuzska60 (104737)
kupeci Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104744

Csak óvatoskodni akartam ,....hátha idősebb mint én:)))

Előzmény: zsuzska60 (104735)
naivkezdo Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104743

Szia,

 

én is a víz+cukor+élesztő módon cefréztem a törkölyt. Tényleg lemegy a folyamat 5 nap alatt?

14-18 fok között ingadozik a hely most.

Csak azért kérdezem, mert akkor már most keresek bérfőzdét, ha esetleg 10 napot is kibír, akkor már én főzném.

 

Előre is köszi a választ.

Előzmény: barkócza (104686)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104741

Na akkor elég szomorú vagyok ühüm..........:)

 

Előzmény: szilvakukc (104740)
szilvakukc Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104740

Hasonlít a szimpatához, csak több van belőle. Én pölö gyakorlatilag egy szimpatikus embert sem ismerek.:DD

Előzmény: zsuzska60 (104737)
szilvakukc Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104739

Tényleg nem értem! Hogy a mosás alatt keletkezik-e rézeleje? Vagy mi van?!

Mert, hogy a "rézeleje" az csak a népies neve az előpárlatnak, és minden főzés azzal indul, azt már letisztáztuk. Akkor még mindig nem értem, mi a kérdés. De nem is baj. Nem kő nekem mindent érteni.:)

 

Előzmény: Tucso69 (104731)
szapali Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104738

Szép munka! Sajnos nekem csak ívhegesztőm van. A felső edényeket lemezből alakítottam ki, mivel nem volt vastag csövem. A varratok eltüntetése volt a legnehezebb... 

Előzmény: norris53 (104716)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104737

milyen hangszer a szimbola?

Előzmény: szilvakukc (104729)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104736

nekem is ilyen saválló van, csak azon balról folyik be az anyag - jobbra van a kifolyó, de tök ugyanígy néz ki :-)

Előzmény: norris53 (104716)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104735

kisasszony :-)

Előzmény: kupeci (104710)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104734

már morzsolom a kukoricát, aztán rátérdelek :-)

Előzmény: Törölt nick (104703)
rézműves1 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104733

...pályinkás jó reggelt...

 

...szia Mester!...milyen hőmérsékletű az a felület, amit meg kell óvni?...mert van egy Spray, ami 650°C-ot is simán elvisel (motorok kipufogói)...vagy van egy "olcsóbb", de kissé macerásabb, két komponenses, akril bázisú, színtelen lakk, amit ecsettel is fel lehet vinni...ez is jó kb. 110-120°C-ig...és ez elég kiadós...csak, ha nem használod fel, beköt...

...üstfedőre, sisakra, páracsőre, hűtőre és egyéb réz kiegészítőkre, szerintem ideális...

...mindkettőt a fővárosban veszem, nem tudom, hogy máshol kaphatók-e...

Előzmény: snapszmester (104728)
sogi01 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 104732

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (104668)
Tucso69 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104731

Tényleg nem érted?

Lefőzi a cefrét. 10 perc alatt kiönti, kimossa és feltesz egy újat!

A rézelejéhez kapcsolódott a kérdés, hogy keletkezik-e ilyen rövid szünet esetén is.

Előzmény: szilvakukc (104724)
gabor0036 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104730

Ne igyá annyit! :D

Előzmény: szilvakukc (104729)
szilvakukc Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104729

Szimbolikus? Mit szimbolizált?

Előzmény: gabor0036 (104726)
snapszmester Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104728

Én még nem kérdeztem. Milyen lakkal lehet megóvni a fényes felületet?

Előzmény: rézműves1 (104727)
rézműves1 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104727

...az "ezüstös" is szépen csillog..DD...

Előzmény: norris53 (104716)
gabor0036 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104726

A 10perc csak szimbolikus volt... :))

Előzmény: szilvakukc (104724)
szilvakukc Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104725

Bocsi, de pálinkáról beszélünk! Lehet, hogy ukrán, lehet, hogy olcsó! Ha nem az igazi, akkor szar!

Előzmény: Szomjas cápa (104708)
szilvakukc Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104724

Akkor most csak én nem értem, mi a franc ez a 10 perc?

Előzmény: Öregdömperes (104712)
obsitos3 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104723

Természetesen lehet mindenhol,konyha,kamra,pince,tisztaszoba,fészer,tehát mindenhol,ahol a szükséges feltételek biztosíthatók.Tehát:15-25 fok hőmérséklet,jó szellőztethetőség,és nem fejeznek le érte.Néha nehéz megmagyarázni a családnak,hogy miért alszol a hordóid között szívesebben,mint a hitveseddel!(:-(:-

 

 

 

Előzmény: janika.p (104713)
Tucso69 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104722

Gondolom az asszonytól kérdezed, hogy beviheted-e a házba a cefrét. De miért a fórumon? :-)

 

Általában nem jó szabadban erjeszteni, mert nem állandó a hőmérséklet. Gondolj bele, hogy csak 10°C ra lehűl a cefre, megáll az erjedés. Arról nem is beszélve, hogy nyáron 28-30 °C-ra, vagy az fölé is felmelegedhet. Pl egy ismerősnek 12 napja forr az alma szabadban, de csak délutánonként! 

 

Ha gondolod küldök írásjeleket! :-)

Előzmény: janika.p (104713)
gabor0036 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104721

Csak kérdezném, hogy a cefrét miért állítod meg 15°-nál? Azt ki kellene csavarni teljesen nem?

Előzmény: Öregdömperes (104715)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104720

NEM MERTEM JOBBAN TÜZELNI A LE ÉGÉS MIATT.

Előzmény: norris53 (104717)
gabor0036 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104719

Nem lehet, hogy valami hasonló trükkös erősítős főző volt mint ez? 

Előzmény: Firga73 (104673)
Tucso69 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104718

Nekem a 20 literes szimplába 18L cefre 3 óra. Nincs értelme jobban fűteni, mert a hőterelő burkolat (leér a gázrózsáig) ellenére sok lenne a veszteség.

Előzmény: norris53 (104717)
norris53 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104717

Ez túl sok időút vett igénybe !

 A 4,5 óra sok 2- 2 1/2 óra lenne a megfelelő !

Előzmény: Öregdömperes (104715)
norris53 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104716

Csak hogy több variációt is láss :-)

Előzmény: szapali (104688)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.09.29 0 0 104715

Köszönöm szépen.

Ma el indítottam.11.liter cefre  2.liter víz hozzá mivel túl sűrű az anyag.

4,5 óra alatt aránylag tiszta 1,4liter alszesz jött le.47.fokkal indult és 15.fok körül meg állitottam.Tísztább mint a cseresznyéjé volt.

Üdv.

Előzmény: gabor0036 (104702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!