SOS segítséget szeretnék kérni. Érett, egészséges (válogatott), tiszta szilvát cefréztem, megfelelő mennyiségű maggal, kellően pépesre törve, tiszta hordóban, pektinbontót, fajélesztőt kapott. kb 2 hete kiforrt, megjelent a tetején egy fehér bevonat, ami nem penészgomba volt, ezt itatóspapírral gondosan leszedtem, igyekeztem légmentesen lezárni a kiforrott cefrét. Főzéskor a vodkáig minden rendben, jó a kihozatal, jó a szeszfoka, illata is... Viszont finomításkor rémes, elviselhetetlen ecetszaga lett... Mi lehetett a hiba? Meg lehet még ezt menteni? Ha igen, hogyan?
Gorcsev odament az asztalhoz, és megnézte a spárgával bekötött fadobozt. Ez persze Cortot-é. Meg kell tudni, hogy merre vitték a bűnöző honfiút. Elküldi utána. Az alterego holmiját feltette a polcra. Saját jól felszerelt sárga bőröndje már ott volt. A hentes épp mellette szemelte ki fekvőhelyét. - Itt jó lesz, kedves Tintoretto úr... közel vagyunk az ablakhoz. Mi a tisztelt keresztneve? - Kázmér. - Szép név. Tintoretto Kázmér. És miféle mestersége is van? - Szimbolista vagyok. - Igazán? Zenél is? Én sajnos nem játszom semmiféle hangszeren. - Sajnálhatja. A szimbolizmus igen finom muzsika. - Magával hozta az izét... a szimbolát? - Itt van a kis dobozban... Hosszú hangszer. Három darabból rakom össze.
Tényleg nem értem! Hogy a mosás alatt keletkezik-e rézeleje? Vagy mi van?!
Mert, hogy a "rézeleje" az csak a népies neve az előpárlatnak, és minden főzés azzal indul, azt már letisztáztuk. Akkor még mindig nem értem, mi a kérdés. De nem is baj. Nem kő nekem mindent érteni.:)
Szép munka! Sajnos nekem csak ívhegesztőm van. A felső edényeket lemezből alakítottam ki, mivel nem volt vastag csövem. A varratok eltüntetése volt a legnehezebb...
...szia Mester!...milyen hőmérsékletű az a felület, amit meg kell óvni?...mert van egy Spray, ami 650°C-ot is simán elvisel (motorok kipufogói)...vagy van egy "olcsóbb", de kissé macerásabb, két komponenses, akril bázisú, színtelen lakk, amit ecsettel is fel lehet vinni...ez is jó kb. 110-120°C-ig...és ez elég kiadós...csak, ha nem használod fel, beköt...
...üstfedőre, sisakra, páracsőre, hűtőre és egyéb réz kiegészítőkre, szerintem ideális...
...mindkettőt a fővárosban veszem, nem tudom, hogy máshol kaphatók-e...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Természetesen lehet mindenhol,konyha,kamra,pince,tisztaszoba,fészer,tehát mindenhol,ahol a szükséges feltételek biztosíthatók.Tehát:15-25 fok hőmérséklet,jó szellőztethetőség,és nem fejeznek le érte.Néha nehéz megmagyarázni a családnak,hogy miért alszol a hordóid között szívesebben,mint a hitveseddel!(:-(:-