Keresés

Részletes keresés

minimal Creative Commons License 2002.01.28 0 0 97
Úgy néz ki, hogy kb. 2 hónap múlva mi is visszalépünk a NagySanyis klubba. Artúr madarunk egy szerencsétlen eset folytán tűnt el szeptemberben, két évvel hozzánkkerülése után. Bár szerette az embereket,a kézzel és a gyerekekkel nem tudott megbarátkozni -valószínüleg rossz élmények hatására-. Eltűnését a mai napig nem tudtuk kiheverni. Ezért döntöttünk úgy, hogy örökbefogadunk ugyanazoktól a szülöktől egy picit.

Ezúton is szeretném megköszönni Bubika 77 bátorító szavait! :-)

Tud valaki arról, hogy van-e itthon papagájmenhely? Szükség lenne rá, mivel mostanság divat lett papagájt tartani...

papag-állj Creative Commons License 2002.01.24 0 0 96
A csorkurtitassal kapcsolatban en is inkabb tapasztalt allatorvos vagy tenyeszto segitseget ajanlom.A szakirodalom ugyan leirja a hogyan modjat, de nem javaslom senkinek, mert pengevel vagy szikevel ahogy vergodik a madarad a markodban tobb kart tehetsz mint hasznot. Probalj meg esetleg friss fuzfavesszoket vagy szaraz korokat betenni a madaradhoz.Valoszinu, hogy azokat szivesen ragogatja, igy koptatja is a csoret.
zsuzsa Creative Commons License 2002.01.24 0 0 95
Állatorvos talán ? Én nem merném magam csinálni.
Ráadásul meg is csipne.. inkabb csipje meg az állatorvost.
Előzmény: HUNTERKILLER (93)
bubika77 Creative Commons License 2002.01.23 0 0 94
Ez nagyon aranyos volt, Tutor!
Ha vannak jó sztoriaid, oszd meg velünk, kérlek, jókat derültem rajta most is!

Örülök, hogy végre fellendült a topik.

Nálunk minden O.K., csak keveset van időm foglalkozni velük:(

Előzmény: Tutor (86)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.01.23 0 0 93
Az én énekes tojóm is rak terméketlen tojásokat ha rájön.

Hogyan lehet az énekespapagáj csőrét visszakurtítani?A hímnek már nagyon legörbült,és nem koptatja.

Előzmény: papag-állj (90)
zsuzsa Creative Commons License 2002.01.23 0 0 92
Elfelejtettem irni a vakargatásról meg a fürdésrol:

Baromi nagyot csipnek a vakargatási szándékkal közeledü kezembe :-(
Viszont ha dio van a kezemben, akkor nem csipnek bele.
Talán ha majd vedleni fognak, maskepp viszonyulnak hozza. Egymast se nagyon vakargatjak, talan ez csak ivarerett kortol szokas ?

Zuhanyozni nem akanak. Nalunk az a szokás, hogy egy oriasi tepsit teszek be a kalitkájukba / foldre nem halandok lemenni, ezert a rudak vannak ugy beteve, hogy rajuk ferjen egy tepsi. A tepsiben van a viz, neha teszek bele sagarepazoldet is. Ezt annyira szeretik, hogy hanyatt-homlok rohannak be a kalitkába fürdeni és többször is belemásznak.

Előzmény: Tutor (86)
plimplin Creative Commons License 2002.01.23 0 0 91
Na, már kezdtem azt hinni, hogy én leszek az utolsó...
Tutor: Szerintem, ha a papagájod nem szeret zuhanyozni, akkor ne erőltesd. Meg az is lehet, hogy még álmos reggelente, azért morcos egy kicsit. Én is morcos vagyok egy kicsit, ha reggel ki akarnak verni az ágyból...
Papag-állj: teknősök szoktak tojni terméketlen tojást (mondjuk, mikor him a közelben sincs). A nimfánál nem fordulhat elő ilyesmi? Vagy esetleg még nagyon fiatalok, és még nem igazán érettek a családalapitásra? Hirtelen ez jutott az eszembe.
Előzmény: Tutor (86)
papag-állj Creative Commons License 2002.01.23 0 0 90
Szevasztok!
Eddig Hullamos papagajokkal foglalkoztam de nemreg beszereztem 2 Nimfa-part. Kozos ropdeben vannak.Egyik reggelre a ropde aljan talaltam 1 tojast, a meretebol itelve csak Nimfae lehet.Aztan 2 naponta egyet-egyet.De barhogy figyelem Oket, nem latom, hogy szokasos par osszebujast produkalnanak.Raadasul odut sem foglaltak.Talalkoztatok mar hasonlo "tojasszorassal"?
zsuzsa Creative Commons License 2002.01.22 0 0 89
Akor majdnem egyidos az enyeimmel. Ok aprilis elejen keltek ki.
ja : nezz bele a nimfapapagajos topicba is, az nagysanyitopic tulajdonkeppen, mert a nimfam utan vettem Totyit meg Matyit es tibi Alexét meg Lizajat is ott szoktuk megvbeszelni.
Előzmény: Tutor (88)
Tutor Creative Commons License 2002.01.22 0 0 88
Heya!

marciusban lesz 1 eves hogy kirepult.
Amikor vettem, fiut kertem.

UDv,

T.

Előzmény: zsuzsa (87)
zsuzsa Creative Commons License 2002.01.22 0 0 87
Szia !
vegre meg egy nagysanyis :-)))
Neha az en zöldjeim is bevágják a morcit. Szeszélyesek a drágák.
Nálunk is van vágódás pohárra, de ök a narancslét meg a tejet szeretik, bár ez utobbit nem adok nekik, miota azt olvastam, hogy nem tudják jól emészteni.

Mennyi idős a madarad? Fiu vagy lany?

Előzmény: Tutor (86)
Tutor Creative Commons License 2002.01.21 0 0 86
Haliho!

Udvozlok mindenkit!

26 eves vagyok, a madaram 1 eves.
En 185 centi vagyok, 85 kg, a madaram 55 centi
(farka vegetol a feje bubjaig) es sacc 0.5 kg.
Engem Tutornak hivhattok, a madaram meg Zsele'.
Hogy miert Zsele' ? Hat mert olyan zold...
Na jo komolyra forditva: Zsele egy nagy-sandor papagaj, akit imadok, magam acsoltam egy 80X80 centi alapteruletu, 1.3M magas kalitkat neki. Meg en is be tudok maszni az ajatajan, foleg ha elotte nem vacsizok :))
Orulok ennek a topicnak, majd meselek (van par mulatsagos sztorim) es kerdeseim is lennenek.
Lassuk ez utobbiakat eloszor (mert en egy onzo diszno vagyok :)).
Zsele'rol tobb dolgot elmondanek eloljaroban, espedig azt, hogy kicsit koffeinista (egyszer nem figyeltem es belepofatlankodott a teamba...azota ha kiengedem azonnal lerohanja a cseszeimet), es egy kicsit hisztis. De hatha rosszul itelem meg, ezert leirom mik a tunetek.
1. Imadja a kalitkajat. Hajmereszto miket muvel odabent es nem szeret kijonni. Ha kiszedem (szelid eroszakkal... mashogy nem is menne, tekintve hogy dupla borkesztyut lazan atharap) akkor jol elvan odakint (tesz tonkre mindent :)), es hagyja magat megfogni, vakargatni, es csak estefele repul vissza a helyere aludni.
2. Neha rajon az otperc es tamad. illetve: tamadast mimel. Merthogy nem harap meg igazan, de ugy viselkedik mint egy sziami harcoshal. Bezoomol a szemevel, elorehajol, kitatja a csoret (amivel egy mandulat lazan feltor...), szuszog meg horog es kapkod a kezed utan. Marhara felelmetes, ha nem ismered hogy ugyse bant, tuti nem nyulkaszl fele... Nem ertem miert csinalja. Foleg reggel amikor ki akarom venni egy kis zuhanyzasra, reptetesre melo elott. Lehet hogy mert meg nem tudott bezabalni?
3. Utalja ha vakargatjak. Pedig azt a legtobb madar szereti. O ugyan elturi, de nem elvezi igazan.

Kerdesem igen egyszeru: elrontok valamit?
Soha nem buntetem, mindig valtozatos es boseges kajat adok neki, rendszeresen foglalkozom vele, reptetem a lakasban, orakat ulhet mellettem a melohelyemen...szoval nem ertem.
El van kenyeztetve?

Valaszaitok, kerdeseitek varom.

udv,

t.

plimplin Creative Commons License 2002.01.09 0 0 85
Ennek nagyon örülök, Bubika! Ugyanis azt hittem, hogy ezentúl én leszek a gonosz gazdi, és nagyon utálni fog, hogy erőszakkal diktáltam bele a gyógyszert. Egy pár napig tényleg mérgesen csiripolt rám (biztos félt, hogy megint kezelés következik), de most már nagyon aranyos. Akkor biztos megérezte, hogy jót akarok neki.
Előzmény: bubika77 (82)
bubika77 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 84
egy rokonszenves nick-névrokonodra utalt.
Előzmény: HUNTERKILLER (77)
bubika77 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 83
Szia Krisz, neked is boldog új évet!

Amit leírtál akár egy kisgyerekre is ráillene, akinek a szülei mindent megengednek. Lehet, hogy ez történt vele is. Mindent szabad volt csinálnia, de ez sem volt elég. Követelte, hogy végre figyeljenek rá, foglalkozzanak vele. Az, ha megbünteted (nyilván nem testi fenyítéssel, mert abba akár bele is halhatna), de bizonyos szabadságkorlátozó intézkedésekkel (mondjuk, amit te is mondtál, bezárod a kalitkába). Volt egy akaratos papagájunk, aki mérgében torka szakadtából rikácsolt, és 10 perc alatt 20-szor "ürített". Mint az embereknél, nekik is lehetnek lelki problémái (sok madár tolltépkedéssel jelzi a magányát - úgy tűnik Rocco a fültépkedésre esküszik). Legyél vele nagyon következetes - ha rosszalkodik, büntetést kap - ne hagyd hogy egyfolytában "rágja a füledet". Te vagy a falkavezér - már csak a méretbeli különbségek miatt is - és ha jól csinálod, hamarosan tudomásul fogja venni.

Deák Jánosnál még nem voltam, de tervbe van véve. Talán egy papagájnézővel összekötött topiktalálkozó jó ötlet lenne, természetesen ha bevonnánk az ötletünkbe a tenyésztőt is (nem biztos, hogy jó szemmel nézné, ha egyszerre tíz-tizenöt embert kellene vendégül látnia). Mi a véleményetek?

Előzmény: krisz25 (80)
bubika77 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 82
Érdekes Plimplin, hogy mikor Gyönyörű beteg volt, és gondoskodtam róla sokkal inkább megszelídült. Gyurika (az első felnőttkori nimfám)egy egész hétig betegeskedett, gubbasztott (pont akkor, amikor én is beteg voltam)és a közös sors nagyon is összehozott minket. Az állatok érzik és meghálálják, ha jót teszünk nekik, gondoskodunk róluk. Nem a cseppek műve, ugyanolyan érző lények, mint mi.
Előzmény: plimplin (76)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.01.07 0 0 81
Nem! Garantáltan papagájról van szó!
Előzmény: zsuzsa (79)
krisz25 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 80
Sziasztok és utólag is buék!

Zsuzsi, Bubi, talán még emlékeztek rám Zsuzsi nimfás topikjából és a nimfámra Roccora, aki a Tequilát azóta remekül fütyüli.
Jó rég írtam már, de követem Ti+madaraitok mindennapjait. A nimfás topikba ritkán írtok, Tibit is régen láttam, arra gondoltam, talán privátban egymás közt kommunikáltok.
Egyszer Tibi emlegetett egy madaras találkozót, jó lenne összehozni, ha lenne kedvetek hozzá - de lehet, hogy én vagyok lemaradva és azóta össze is jött.
Szóval, igencsak szükségem lenne a Ti tapasztalatotokra. Egy-két hete furcsa dolgai vannak a madárnak. Mintha néha sérelmezne valamit, vagy csak esetleg át akarja venni a domináló szerepet a lakásban - ilyenrol már hallottam. Gyakorlatilag szabadon jár ki a kalitkából, bármikor, ha akar, éjjel a dunyhán alszik, vagy a karnison. Lehet, hogy ez a baj, mert a madár nagyon szelíd lett, de: ha néha rájön, repkedni kezd, nézegeti az árnyékát a falon, összevissza repül, mindenre ráül és MEGTÁMAD. Egyszer akkorát csípett a fülembe, hogy szinte lógott rajta, tegnapelott pedig szabályosan kizavart a saját szobámból. Egyszer adtam neki egy pofont a párnával de utána úgy megsajnáltam, hogy megfogadtam, inkább megvárom, míg megnyugszik. Ilyenkor visszaül a kalitkába s ha bezárom kicsit, utána, mintha mi sem történt volna, újra rajtam tölti a délutánt, és a tarkóját vakartatja meg megissza az üdítomet a poharamból.
Kíváncsian várom az ötleteiteket.
Bubika, egyszer írtál Deák Jánosról, én is ismerem a fazont, nagyon közel lakom Vecséshez és tole vettem Rocco kalitkáját. Nem tudom, voltatok-e nála azóta, nagyon szép madarai vannak, én egy sziklapapagájt ringattam nála a kezemben, kakadufiókát etettünk, és megmutatta, ahogyan az amazonja szól neki a telefoncsörgést hallva : "Apa, telefon!" - eloször nem hittem a fülemnek.

Krisz

zsuzsa Creative Commons License 2002.01.07 0 0 79
biztos,hogy papagajod van? nem lehet, hogy valami mutans foldonkivuli? :-)
a nyolcadik utas a halal harmadik reszeben volt,hogy egy kutyaba bujt bele, innen az asszociacio.
Előzmény: HUNTERKILLER (78)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.01.03 0 0 78
Az van: hogyha a papagáj meglátja,meghalja a kutyának még csak az árnyékát is, (a szobaajtó üvegezett) azonnal elkezd rohangálni a kalitka alján,öklendezik,szaporán bólogat,megváltozik a hangja stb.A kutyát nem bántja,odamegy a szájához és bologat.Ellenben a macskát megtámadja (kamikáze papagály?)

Álltalában úgy engedjük ki őket,hogy a kutya nincs bent.
Azért kösz hogy gondolkodtatok rajta.

Előzmény: plimplin (76)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.01.03 0 0 77
Nem tudom mire gondolsz.
Az az igazság hogy elfelejtettem megnézni a válaszokat.Bocsi!!

Mit jelent az hogy éjszakás?

Előzmény: bubika77 (64)
plimplin Creative Commons License 2002.01.03 0 0 76
BUÉK Mindenkinek!
A Csicseri már annyira jól van, hogy alig lehet vele birni. Komolyan. Egész nap azt akarja , hogy foglalkozzunk vele. Szóval nagyon aranyos, nem is olyan, mint régen, hanem még aranyosabb (ha ezt lehet fokozni). Lehet, hogy a vitamincseppek az okai? Mert most már csak azt kap.
Most láttam, hogy HUNTERKILLER-en még nem tudtunk segiteni. Szerintem - persze, lehet, hogy ez csak az én véleményem - hogy lehet, hogy nem kellene akkor röptetni, amikor a kutyu is ott van, nem? Vagy ha a madár mindig szabadon van, akkor abba a helyiségbe a kutyának tilos volna belépni vagy ilyesmi.
Előzmény: bubika77 (75)
bubika77 Creative Commons License 2001.12.26 0 0 75
Szia Zsuzsi! Nektek is!

Képzeld, a barátnőmnél három tojást hozott a Jézuska. Szépikéék eddig remek szülők, folyton vigyáznak rájuk. Nálunk is minden O.K., pipik korán kelnek, a verebek is követelik a mindennapi kölest. Kéne tanulni, január 4-én lesz két vizsgám.

Előzmény: zsuzsa (74)
zsuzsa Creative Commons License 2001.12.23 0 0 74
Sziasztok ! Főleg Bubika : Boldog Karacsonyt !
Nálunk holnap lesz felállitva a fa, remélem a zöldek félni fognak tőle :-(

Amugy jol vannak, csak a pókoknak nem tudtunk jó ajándékot kitalálni. Kis pulykamellel megkinaltam őket, de vedleni készülnek és ilyenkor nincs étvágyuk sem.
Én fogorvosi ügyeletekre rohangálok de amugy jól vagyunk....

Előzmény: bubika77 (73)
bubika77 Creative Commons License 2001.12.23 0 0 73
Szia Zak!
Úgy tűnik, nálatok ezek szerint nőuralom van. Még a legjobb családok között is előfordul az ilyesmi, nem kell megijedni! A kajáltatásról csak annyit, ha kezd már megbízni benned, felkeltheted az érdeklődését azáltal, hogy először te kóstolod meg a finom falatot. Ez a "mutogatós módszer" többek szerint bejött - párzásügyileg inkább hagyd az ösztöneikre:)
üdv: bubi
Előzmény: Zak Mc Kracken (72)
Zak Mc Kracken Creative Commons License 2001.12.20 0 0 72
Sziasztok!

A boltban azt mondtak fiu-lany, a jobb oldali feltetlen fiu, a masiknak a csore folott vilagoskek es rozsaszin kevereke, de azt mondtak o lany, viselkedese meg inkabb ezt mutatja, mert felenkebb, de ha egyszer felemeli a hangjat, akkor a masik elvonul a sarokba, es szolni nem mer.
Megvannak amugy, bar a madarfurdobe meg nem mentek be valamiert, es ami meg jobban zavar, hogy a magokon kivul semmi mast nem hajlandok megenni. Probaltam almat, banant, mandarint, salatat. Hogy tudnam oket ravenni, hogy egyenek mast is, van tippetek?

Zak

bubika77 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 71
Szia Plimplin, Zak és a többi papagájmániás!
Sajnos csak a két ünnep között leszek gépközelben, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

Ps. nekem is úgy tűnik, hogy mindkettő fiúmadár (legalábbis mintha a bal oldalinak is kék lenne a csőre fölött a bőr). Jól látom? Írj róluk Zak, hogy telnek a mindennapjaik?

Előzmény: plimplin (70)
plimplin Creative Commons License 2001.12.20 0 0 70
Nagyon aranyosak! Két him papagáj?
Az én Csicserim is pont úgy néz ki, mint a kék. A homloka is pont ilyen fehér. És már sokkal jobban van, de néha mégy egy kicsit rezegteti a szárnyát. Kár, hogy én nem tudok képet küldeni, milyen jól mutat itt az oldalon! Valóságos dekoráció.
Előzmény: Zak Mc Kracken (68)
bubika77 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 69
Zak, nagyon édes "gyerekeid" vannak!
A kiengedéstől ne féltsd őket, az én Búbikám is bátran visszaszáll a lakásába, tudja, hogy ott biztonságban van. (Amúgy teljesen úgy néz ki, mint a jobb oldali). A lényeg, hogy a másik bent maradjon a kalitkában, mert a párok szeretnek egymás közelében lenni, így nincs gond a visszarakással. Mivel Búbika sajnos nem kézhez szokott papagájfiú, ha nem megy be magától, egy másik kalikát rakok elé, melyet az ajtajához helyezek, ő pedig könnyed röppenéssel már bent is terem.
Az, hogy már volt a kezeden jó kezdet! Remélem, hamar megszeret majd téged.
üdv: bubi
Zak Mc Kracken Creative Commons License 2001.12.18 0 0 68
Sziasztok!

En most kaptam baratnomtol a szulinapomra 2 gyonyoru hullamos papagajt kalitkastul, mert megneszelte, hogy mar nagyon regota szeretnek madarakat, de sose szantam ra magam.
Kicsit idosek, haromnegyed evesek, ugyhogy elegge felnek, bar a fiu mar megmarad par masodpercig az ujjamon, azert nagyreszt meg menekulnek.
Amugy meg allandoan csinaljak a musort, hol puszilkodnak, hol veszekednek, vagy csipogoverseny, szoval nem lehet mellettuk unatkozni. Mar szeretnem oket kiengedni hadd repkedjenek, de amig nem maradnak meg a kezemen addig szo sem lehet rola. Nevuk meg nincs, nem akarom elkapkodni. :))
Ime a ket delikvens:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Zak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!