Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2008.02.26 0 0 244

Én az ilyesmit a 3666-666-on szoktam lemenedzselni. Én is reklamáltam egy januári kez. ktg. túlfizetés miatt febr. 1-jén vagy 2-án telefonon. Megnézték, mi van, és pár nap múlva, 8-án, azt hiszem, visszautalták.

 

Sok mindenkinek ez nem elég, azt követelik, hogy azonnal utalják vissza a pénzt, ha tévedés történt, ami a sokszor macerás a sok ellenőrzés miatt. Ezért megy az anyázás az OTP-nél.

Előzmény: tusi74 (243)
tusi74 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 243
Mivel az OTP-t csak szidni divat, ezért most megosztanám mai kellemes meglepetésemet. Magát az ügyet nem szeretném leírni, lényeg az, hogy egy bizonyos kezelési költséget megreklamáltam, mégpedig interneten keresztül e-mailben kezdeményeztem. Minden rendelkezésemre álló papírt beszkenneltem, mellékeltem, és udvarias, de tényszerű hangnemben leírtam a kifogásom, érveimet.

Hasonlóan udvarias válasz érkezett,
"Tisztelt ******!
Köszönettel vettük bankunkhoz küldött levelét.
Tájékoztatjuk, hogy bejelentését nyilvántartásba vettük, annak kivizsgálását megkezdtük. A kivizsgálás befejezéséig és a válaszadásig további szíves türelmét kérjük.
Az OTP Bank Nyrt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Tisztelettel:
*****
OTP Bank Nyrt.
Elektronikus Banki Igazgatóság
Ügyfélkapcsolatok Osztálya"


Ez volt múlt csütörtökön, na mondom, ez egy nesze semmi fogd meg jól válasz, biztos nem az én pár ezer forintomat fogják vizsgálgatni.

És kellemes meglepetésként ma (kedden), jött az SMS, és láttam, hogy a megreklamált összeget jóvá is írták a számlámon.
Még igazi válasz nem érkezett, de nagyon örültem, és kellemesen csalódtam. Rájöttem, ha legközelebb is fiókban nem sikerül zöld ágra vergődni, akkor inkább e-mailt írok. És az is tanulság, hogy a türelmes levél, jóváírást, vagy legalábbis foglalkozást teremt. Jól esett, hogy nekem adtak igazat. Mondjuk az nyilvánvaló volt, hogy igazam van, minden papírom megvolt, csak fiókban nem sikerült az ügyintézővel közös nevezőre jutni. Megpróbáltam ezt az utat és sikerült. Lehet várnom kellett pár napot, de nekem mindenképen megérte.
Híd Creative Commons License 2007.12.13 0 0 242

Más szempontból is helytelen az érvelésed, mert ahogy fogy a tartozásod, úgy csökken a kez. ktg. Vagyis a te érvrendszered alapján az utolsó években meg azok helyett fizetnek mások, akik az első években mások helyett fizettek. De ez szvsz nem így megy.

Előzmény: SzLajos2 (240)
Híd Creative Commons License 2007.12.13 0 0 241

Nem fizeted más hitelének a ktg-ét. Egyáltalán nem ugyanannyi a ktg-e egy kis hitelnek, mint egy nagynak. Egy 100 ezer forintos hitelre nem ugyanakkora céltartalékot kell képezni, mint egy 100 milliósra. A céltartalék tkp. sima költség, döglött pénz a banknál.

Előzmény: SzLajos2 (240)
SzLajos2 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 240

Miért nem? 

Ha egyszer ugyanannyi a költsége a kettőnek? (bocsánat, számoljanak bele egy kis több amortizációt, hiszen többet kopik a billentyűzet 0 gombja, és néha a nyomtató is egy-két nullával többet nyomtat.)

 

Az miért igazságos hogy valaki a másik kezelési költségét fizeti?

Igazitsák a kezelési költésget a valós költségekhez, vagy ha ez túl sok, akkor a piac által még megfizetetthez, de ebben az esetben a Bank nyelje le a különbséget.

 

 

 

Előzmény: Híd (239)
Híd Creative Commons License 2007.12.12 0 0 239

Nem vagyok bennfentes, de attól még van ktg-e egy hitelnek.

 

Ha a kezelési ktg-et nem a tartozáshoz igazítanák, akkor mihez igazítsák? Nem lenne igazságos, hogy ugyanannyit fizessen az is, aki 100 ezer forintot kér kölcsön, meg az is, aki 100 milliót.

Előzmény: SzLajos2 (238)
SzLajos2 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 238

De ha a hitel kezelésének költsége nem függ a hitel angyságától, akkor miért %-ban határozzák meg?

 

Amúgy nem vagyok hülye, néztem a THM-t is, de ha egyszer a szerződésben benne volt a max. 9000.- Kezelési költség, akor azt figyelembe kell venni (a THM-ben is benne van, tól-ig).  AZ OTP ezt megváltoztatta egyoldalúan, túlzott mértékben, stb.

 

 

Ne védd már a mundér becsületét feleslegesen, (biztos bennfenntes vagy),  ne szépítsd a BANK-okat magyarországon, ahol a bankok nyeresége az EU-ban a legjobb, és Mo.-i viszonylatban is a legnyereségesebb cégek között vannak.

 

 

 

 

 

Előzmény: Híd (233)
Híd Creative Commons License 2007.12.11 0 0 237

Sajnos az újabbnál újabb jogszabályok, a hekkerek meg egyebek miatt a szgépes rendszert is fejleszteni kell, ami sok pénzbe kerül.

Előzmény: Waratah (236)
Waratah Creative Commons License 2007.12.11 0 0 236
az a bajom a költségekkel, hogy az ügyintézők száma valamilyen szinten arányosan több kell legyen, ha több a szerződés, de az IT rendszer tuti nem lineárisan drágább. (nem morgok én úgy igazán, csak szeretném megérteni a dolgokat)
Előzmény: Híd (231)
Ginkas Creative Commons License 2007.12.11 0 0 235

Szia!

 

Jaja, én is erre gondoltam.

Majd szépen elfelejtjük az ügyet, visszakapjuk a 10-15 EFt-unkat és 1 szép nap kapunk 1 levelet, h 90 nap múlva változik a kezelési költség...

Ha nem tetszik lehet kiszállni és elhúzni 1 másik bankhoz, amire egyébként semmi esélyem.

Különben ez a Forrás hitel egyébként nem rossz konstrukció még a mai napig sem az évi 120 EFt állami támogatással.

Minden esetre ez vmi modern kori röghöz kötés :)

 

Üdv

Előzmény: Híd (220)
Waratah Creative Commons License 2007.12.10 0 0 234
az amúgy egyébkénti költségekre gondoltam (sima számlavezetés, ATM pénzfelvétel, effélék)
Előzmény: Híd (226)
Híd Creative Commons License 2007.12.10 0 0 233
Szóval sztem úgy tiszta, ha a betétkamathoz képest számolt kamatmarzs fedezi a hitel kockázatát. A kez. ktg. pedig a többi ktg-et.: beszámolók, fejlesztések, informatikai rendszer, fizetések stb., tehát azt, ami ktg. a hitel kezelésén van.
Előzmény: Híd (232)
Híd Creative Commons License 2007.12.10 0 0 232

Ezért mondja Mézga Aladár, hogy nézd a thm-et. Van kamat, kezelési ktg., devizamarzs - sok minden, amin keres a bank.

 

A díj- és jutalékbevételek és a kamatbevételek külön könyvelődnek a bankoknál. Szerintem érdemes külön is könyvelni és venni a két dolgot, mert így legalább lehet látni, mekkora a kamatmarzs.

Előzmény: SzLajos2 (230)
Híd Creative Commons License 2007.12.10 0 0 231

Ja, persze majd valami szgép elvégzi a kockázatkezelést, a céltartalékképzést Basel II. szerint meg még az informatikai rendszert is EU-kompatíbilissé fejleszti, és a telefont is felveszi, ha valami bajod van, és kérdezni szeretnél a hiteledről. Lehet, hogy a leveledet az elszámolásról szgép megírja, és kinyomtatja, meg egy auditált program könyveli a hiteledet, de azt is le kell cserélni szgépestől párszor a 20 év alatt. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a bankban nem olyan szgép meg program kell, amit akárki feltör, akármikor bekrepál, szóval biztos nem annyiba kerül a vas meg a szoftver, mint az otthoni freeware könyvelő programod.

Előzmény: Szisznyóka (229)
SzLajos2 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 230

Maga a%-s kezelési költség egy nagy humbug, merthogy a hitelösszegre vonatkozó járulékok a kamatban vannak benne.

A többi költség meg ugyan miért is függenének az összegtől.

Az OTP indirekt el is ismerte ezt, ezért volt maximálva 9000-ben a kezelési költség.

Én arra vagyok kiváncsi hogy kamatokat fizet-e a visszafizetendő összegek után?

 

Előzmény: Híd (228)
Szisznyóka Creative Commons License 2007.12.10 0 0 229
Nem gondoltam, hogy ripsz-ropsz megszűnik. Csak ne nevezze kezelési költségnek, mikor nem kezel. 30 Mancika munkáját pedig elvégzi egy egyszerű számítógép. Mert ugye abban egyetértünk, hogy nem a Mancika ül papírral, ceruzával és számológéppel az asztalnál és adja össze egyenként az általad említett dolgokat. De tudom, hogy én, aki érintett vagyok ebben a dologban csak keserű szájízzel tudok gondolkodni erről a dologról. Mert anno igazán kellemetlenül érintett, hogy több mint a duplája lett az a bizonyos kezelési költség. Gondolom még voltak ezzel így párezren. De bizakodva várom az értesítést, hogy kapom a visszajárót. Már csak az a kérdés, hogy ez mikor történik meg! :-))
Előzmény: Híd (228)
Híd Creative Commons License 2007.12.10 0 0 228

Hülye kérdés, ha 20 évre vettél fel hitelt, akkor 20 évig fenn kell tartani egy-két-ötven-száz Mancika íróasztalát, fizetni kell a fizuját, aki könyveli a dolgokat, adminisztrál jelenti a hitelállományt a PSZÁF-nak, MNB-nek, kiszámolja a céltartalékot, foglalkozik a portfólióval, kockázatkezeléssel stb. Vagy mit gondoltál, folyósít a bank, aztán ripsz-ropsz megszűnik?

 

Előzmény: Szisznyóka (227)
Szisznyóka Creative Commons License 2007.12.10 0 0 227
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a havi 9000 Ft. kezelési költség miért nem fedezi azt a semmit, amit a hitelemmel tesznek minden hónapban. Értem ezt úgy, hogy amikor felvettem a hitelt, beállították, hogy minden hónap hányadikán vonjanak le erről a számlaszámról, ennyi pénzt. Majd x év múlva mikor lejár csinálnak egy végelszámolást. Közben pedig csinálják a nagy semmit, nem 9000-ért, hanem 16-ért.
Előzmény: Híd (224)
Híd Creative Commons License 2007.12.10 0 0 226

Nem vezet, már miért vezetne? Egy csomó banknál van a lakáshiteleknél 2,5-3 százalékos kez. ktg. A 2 százalékos OTP-s még az alacsonyabbak között. Van.

A K&H-nál van 1 százalékos, ott viszont cselesek, mert 3 százalékos a devizamarzs (vs. OTP, ahol 1 százalékos), szóval nem olyan drága ám az OTP!

 

Ez a 3,6 százalékos végtörlesztés tényleg húzós, de a sima lakáskölcsönök (CHF meg ilyenek) 1,7 százalékos végtörlesztése megint csak piaci középár környékén van.

Előzmény: Waratah (225)
Waratah Creative Commons License 2007.12.10 0 0 225
tudom én ám, mi az a kartel:)))
A költségekről meg inkább ne beszéljünk, mert akkor visszakanyarodhatunk az alapokhoz, hogy ugyan már mért vezet az otp a felszámított költségekben (vagy lehet ezt csak az otpsek érzik így.) Meg én is csak pofázok, ha sokallom, mert mehetnék más bankhoz, de lusta vagyok az összes közüzemit átkötni, és élvezem, hogy több az ATMjük mint másoknak, de ettől még nem tudom, hogy egy netes utalás mért kerül annyiba amennyibe.
Előzmény: Híd (224)
Híd Creative Commons License 2007.12.09 0 0 224

A kartell más, ott megállapodnak piaci szereplők, hogy korlátozzák a versenyt, hogy nekik jó nagy hasznuk legyen. Itt nem állapodott meg több cég, csak az OTP emelt árat. Egy időben a kábeltévék, telkócégek áremelései landoltak így minden évben a GVH-nál.

 

Az áremelés amúgy részben jogos is lehet. Kimutatható, hogy van költsége az előtörlesztésnek, vagy hogy 9 ezer forint nem fedezi a kezelési ktg-et. A piacon a többi bank, és az OTP mostani kondijai, illetve a jelzáloglevelek természete alapján mindkét állítás simán védhető, és a szerződés szerint is emelhet az OTP díjat. Csak az a kérdés, hogy mennyit, illetve mennyire etikus az emelés, meg hát a sorrend (előbb a kiszállási díjat, aztán a kezelési ktg-et).

Előzmény: Waratah (223)
Waratah Creative Commons License 2007.12.09 0 0 223
nem tudom, eddig nem nagyon követtem a gvh döntéseit, vagy inkább csak hallottam őket. A kartel büntije is arról szól, hogy nem kóser eszközökkel tesznek szert nyereségre, és ennek van a retorziója.
Persze ebben az otp-s esetben szépen kimutatható az egyes ügyfeleket ért veszteség, ez a különbség a karteltől. (majd még egy kis IT fejlesztés is kell hozzá)
Előzmény: Híd (222)
Híd Creative Commons License 2007.12.09 0 0 222

Ez nem arról szólt, hanem arról, hogy Csányi inkább fizet az ügyfeleinek, mint a GVH-nak. Nem hinném, hogy a GVH többet fizettetne. Milliárdokat oszthat most vissza az OTP. Én kérdeztem anno a bankot, ez volt a válasz

 

A kezelési költség havi maximumának eltörlése a Jelzálogbank által kezelt közel 128 ezer Forrás hitel közül 96 ezer számla esetében egyetlen fillérrel sem emeli a havi törlesztőrészlet összegét.

További 26 ezer szerződésnél a törlesztőrészlet havonta 1000-7700 forinttal nő.

Kétezer körüli azon szerződések száma, amelyeknél a hitelösszeg 15-30 millió forint közötti, itt a havi törlesztőrészlet-növekmény meghaladja a 10 ezer forintot. (Ebben a körben a havi törlesztőrészlet  a változás előtt 140-270 ezer forint között mozgott.).

 

 

Csak a top 2 ezer ügyfél legalább félmilliárdos visszatérítést jelent. Ennyit nem szedne be a GVH, nem szokott. Csak kartellnél büntetett eddig milliárdokra.

Előzmény: Waratah (221)
Waratah Creative Commons License 2007.12.09 0 0 221
önző módon mondom:engem a végtörlesztés érint, mivel hogy végtörlesztettem a 3,6% vagy mi mellett.

Egyébként meg fogják lépni az emelést, minden fillér számít, kell a terjeszkedés finanszírozására.
És már ez a kötelezettségvállalás is arról szól(hat) hogy minél kisebb legyen a bank által kifizetendő összeg, mert ha a gvh számolgat, az jobban megnyomja a ceruzát.
Előzmény: Híd (220)
Híd Creative Commons License 2007.12.09 0 0 220

Hát úgy kellene neki, önként és dalolva. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy ugye 90 napja lesz kondíciót módosítani. Megteszi-e, miután fizetett, hogy mindenkit értesít, hogy 90 nap múlva felemeli a kez. ktg-et?

 

Mert megtehetné, bár elég magas labda volna a GVH-nak, valszeg kiállítaná a milliárdos csekket ízibe.

Előzmény: Waratah (219)
Waratah Creative Commons License 2007.12.09 0 0 219
Most nézem a honlapjukon.
A Bank által vállalt kötelezettségekkel, illetve a közleményben megjelentekkel kapcsolatban a Bank a GVH határozat kézhezvételét követően kívánja részletesen informálni ügyfeleit, ezt követően intézkedik a kötelezettségvállalás szerinti ügyfélkör részére vállalt visszafizetések teljesítéséről is.

Szóval önkéntdalolva. ha minden igaz.
Előzmény: Waratah (217)
Szisznyóka Creative Commons License 2007.12.09 0 0 218
Sziasztok!
Erre én is kíváncsi lennék!
Valahol azt olvastam, hogy júliusban a személyi kölcsönökkel kapcsolatban történt meg ugyan ez és akkor 60 napja volt a banknak, hogy felvegye az érintettekkel a kapcsolatot.
Előzmény: Waratah (217)
Waratah Creative Commons License 2007.12.09 0 0 217
Hali,
önként dalolva fog nekem visszafizetni az OTP (naív vagyok?) vagy jelentkeznem kell, és benyújtanom az igényemet? A végtörlesztési díj c. tétel vonatkozik rám.
W.
Előzmény: Híd (212)
Híd Creative Commons License 2007.12.09 0 0 216

Ez mind baromság, amit írsz.

 

1. A pénzügyi szolgáltatás szabadáras, minden bank annyi kezelési ktg-et számol fel, amennyit akar, nem kötelező szerződni velük, és nem kötelező kifizetni. Semmilyen törvény nem szabályozza a kezelési ktg-eket. Lehet drágállani, de nem nagyobb lehúzás, mint amikor egy pohár felvizezett sörért 1000 forintot számláznak valami puccos helyen, vagy amikor egy Levi's címke miatt 25 ezret kérnek egy szétkoptatott farmerért, ami címke nélkül 5 ezerbe kerülne. Ezeket sokan mégis boldogan kifizetik.

 

2. Nem hinném, hogy Csányi ellehetetlenítette volna családok tízezreit. Ha így lenne, nem lenne nyereséges a bankja. A bankok jó működésének a kulcsa a megfelelő kockázatkezelés, vagyis hogy mindenkinek csak annyi hitelt adnak, amennyit vissza is tudnak fizetni.

 

3. Small is beautiful. Az OTP nem small, ezért vannak vele kapcsolatban előítéletek, de nem a legutáltabb bank Mo-n, sőt.

 

4. Az OTP be lett vezetve a tőzsdére, tehát a részvényesek a tulajdonosai. A legtöbb részvénye a cégben valószínűleg Csányinak van, ő aligha rúgja ki saját magát. Ha valaki jó pénzért felvásárolná az OTP-t, sem valószínű, hogy kirúgná Csányit, mert jól dolgozik, sok pénzt hoz a tulajdonosnak.

Előzmény: elmond (215)
elmond Creative Commons License 2007.12.09 0 0 215

Az OTP havi 23000 Ft. kezelési költséget számolt fel törvénytelenül évekig azért, hogy egy OTP-s számláról átutalja a pénzt egy másik OTP-s számlára. Csányi családok tízezreit lehetetlenítette el, mert semmi sem elég neki.  Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon ezért még megfizet az OTP, mert már ma  is a legutáltabb bank Magyarországon, de addigra ő már rég nem lesz ott. Kíváncsi vagyok, a tulajdonosok mikor jönnek erre rá, és rúgják ki őt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!