Keresés

Részletes keresés

plimplin Creative Commons License 2001.09.11 0 0 18
DebilG! Nekem is kék szinű van, ill. kék-fehér, de van hullámos papagáj többféle szinben is. (Zöldet meg egyszinű sárgát láttam már élőben is.)
Olyan tipusa is van, amelyik egy kicsit nagyobb, és a feje gömbölyűbb, ezt tenyésztőknél hamarabb meg lehet találni, mint állatkereskedésekben.
Az én hullámos papagájom tojó (himnek vettem, de ő tojó akart lenni), de azért tudja mondani, hogy "Szia! Csicseri vagyok!" - pedig nem mondhatni, hogy egész nap csak vele foglalkozunk.
Most szót fogadok Bubikának, és megnézem a Nimfapapagájos topicot (habár nimfapapagájom nincs).
Előzmény: DebilGeza (15)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.11 0 0 17
Szia!
Az infóid helyesek. A hullámospipit cca. 1000.- Ft-ért árulják, megfelelő méretű kalitot hozzá már 3.000.- Ft-ért vásárolhatsz. Nagyon kedves madárka. Kb. egy hét alatt meg lehet szelidíteni, a legjobb hatás elérése érdekében érdemes minél fiatalabbat venni. Az első egynéhány napban nagyon félős - meg kell szoknia az új környezetét. Akkor hasznos, ha sokat beszélsz hozzá. A következő napokban szórj a kezedbe magokat és óvatosan közelíts. Előbb-utóbb elfogadja majd amivel kínálod, s a kajcival együtt téged is. A következő hetekben már ki is engedheted. Ha ügyes voltál hamar megtalálja a válladat, és onnan lehetelen lesz lekaparni...
Előzmény: DebilGeza (15)
zsuzsa Creative Commons License 2001.09.11 0 0 16
Minel fiatalabbat vegyel, az olyan szelid lesz, hogy alig gyozod levakarni magadrol.
Elballagsz tenyesztohoz / www.parrotland.hu oldalon is van roluk lista osztan egy kis penzert kezedbe nyomnak egy helyes kis pipit /
Előzmény: DebilGeza (15)
DebilGeza Creative Commons License 2001.09.10 0 0 15
Sziasztok!
Kedvesem szeretne egy olyan kék hasú papagájt, ami kb. 15 cm hosszú, farokkal együtt. Nekem régen gyerekkoromban volt egy olyanom, beszélt, önállóan ki-be röpdösött, este magától berepült a kalitkába aludni, ahogy neki tetszett, és családtag volt. 12 évig élt. Szeretnénk most is egy ilyet. Mik a tapasztalaitok, egyáltalán hogyan hívják ezt a fajta madarat (Gyurika, gyere ide - nem erre gondolok :-) (bár azt hiszem, hogy hullámos papagáj) szóval mennyibe kerül, és tényleg csak fiút szabad-e venni, állítólag a lány nem beszél (ellentétben az embereknél) vagy ez nem is igaz? És az, hogy mennyire válik szelíddé, mitől függ? Kérem hozzáértő hozzászólásaitokat, és előre is köszönöm.
DebilG.
bubika77 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 14
Szió!
Nézz be a nimfapapagájos topikba, ott sok újdonságot olvashatsz - leginkább a papagájok jellegzetes viselkedéséről (pl.: mit szeretnek enni, ami nem ehető és így tovább). Bár most nálam a központi téma a hullámos fiúmon van, akivel történt egy kis baleset. Ha érdekel, ott elolvashatod!
Üdv.: bubi
Előzmény: plimplin (13)
plimplin Creative Commons License 2001.09.07 0 0 13
Bubika, utánanéztem közben,és most, hogy az üzenetet elolvastam, a kettő egyezik. Mondjuk a könyvben (Én és a madaraim) a fehér nimfát nem láttam. Ez új info (mármint nekem).
Azért kár, ha nem lesznek kis nimfák.
Előzmény: bubika77 (12)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 12
Igen, a szürke nimfalányok farktollának fonákja keresztben zebracsíkos. Ez nem igaz a fehér-nimfákra, mert ott a lány és a fiú ugyanolyan. Picur (a szürke) egész biztos, hogy fiú, mert az ő farktolla egyöntetűen szürke, a pofája meg citromsárga. Hufi (fehér) szívesen ugrik a Picur hátára - ez fiúkra jellemző viselkedés...
Előzmény: plimplin (11)
plimplin Creative Commons License 2001.09.05 0 0 11
Szia, Bubika!
Valamelyik könyvben azt olvastam, hogy a szárnyának (vagy a farktollainak?) a fonákja eltérő szinű a fiuknál és a lányoknál. Majd megpróbálok utánanézni, és megirom. Bár ha a viselkedésük úgy mutatja... de azért mindenképpen megnézem.
Előzmény: bubika77 (10)
bubika77 Creative Commons License 2001.09.02 0 0 10
Szió!
Vannak arra utaló jelek, hogy mindkettő fiú. Például mindketten fölül akarnak lenni:)
De az is ezt mutatja, hogy szépen énekelnek és táncolnak.
/Bár volt egy lánypipim, aki megpróbálkozott az énekléssel, és elég jól is ment neki - csupán nem volt olyan harsány, mint a pasija/.
Előzmény: plimplin (9)
plimplin Creative Commons License 2001.08.30 0 0 9
Szia, Bubika!
Ez tényleg érdekes! Biztos, hogy mindkettő fiú? Én ugyanis fiunak vettem a hullámos papagájunkat, de sehogy sem akart kékülni a viaszhártyája, hanem rózsaszin maradt. Igy önkényesen úgy döntöttem, hogy lány. (Még ahhoz képest ügyes, mert egy pár szót beszél is.)
Előzmény: bubika77 (8)
bubika77 Creative Commons License 2001.08.04 0 0 8
Egy kalitban laktak korábban is a nimfák, csak a vadóc hullámos miatt kellett különraknom őket.
Amióta hazajöttünk a nyaralásból ismét együtt vannak, mindaddig, amíg nem kezdenek újra balhézni. Bár úgy látom, felállt a hierarchia náluk, a csúcson természetesen a pici Búbi foglal helyet...
Én örülnék a legjobban a kisnimfáknak, dehát a fiúk egymást szeretik. Hufi (a fehér nimfafiú) olvadozik, amikor fütyül neki Picur. Egész nap egymásnak udvarolnak, este viszont véres harc megy a jobb alvóhelyért, de valahogy mindig egymás mellett kötnek ki.
Előzmény: plimplin (7)
plimplin Creative Commons License 2001.08.01 0 0 7
Szia, Bubika 77!
Ez tényleg nagyon aranyos. Kár, hogy nem lesznek igy kis nimfák... vagy majd azért összehozod Gyönyörűt valamelyik nimfafiúval is?
Előzmény: bubika77 (6)
bubika77 Creative Commons License 2001.07.28 0 0 6
Szia Plimplin!
Az én Búbim kb fél éves hullámosfiú, és szerelmes a cca. 2 éves nimfacsajba, Gyönyörűbe. Rajtuk kívül van még két nimfafickóm, akik meg egymásba vannak habarodva, sőt, amíg nyaraltam, az utóbbi két csibész a barátnőm nimfafiújával kevert. Szép kis szerelmi háromszög, de Gyönyörű már foglalt, és Búbi a közelébe sem engedi a lehetséges udvarlókat (nagyon harcias egy törpe).
Előzmény: plimplin (5)
plimplin Creative Commons License 2001.07.25 0 0 5
Sziasztok!
Nekem egy fél éves tojó hullámos papagájom van. Csicserinek hivják. Kék szinű, de a homlokán van egy fehér folt.Sokat csicsereg, innen kapta a nevét is.
Ha benyújtjuk a kalitkába az ujjunkat, akkor rátelepedik, és közben bólogat a fejével, és kedvesen kotyog.
Mikor jönnek a képek?
Előzmény: Foxy Girl (-)
bubika77 Creative Commons License 2001.07.05 0 0 4
Szia Pingyi!
Azért légy nagyon óvatos, mert a csibék könnyen kisliccolhatnak!
Előzmény: PINGYI (3)
PINGYI Creative Commons License 2001.07.04 0 0 3
Szia bubika77!
Jaj, de jó ötleteket adtál! Még sosem kaptak salátalevelet sem szegénykéim. Már alig várom a reggelt, kiteszem őket a fűbe! Biztos vagyok benne, hogy remekül ellegelésznek majd! Majd tudosítok, hogy mi történt.
Mégegyszer köszi az ötleteket!
Előzmény: bubika77 (2)
bubika77 Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2
Szia Pingyi!
Az én pipikéim nyaranta imádnak füvet legelészni. Szerencsére kertes házban lakom, leveszem a kalit alját, és beültetem házastul őket a friss, harmatos fűbe. Egyszerűen imádják. Amúgy hatalmas salátaleveleket csipeszelek a kalitjukra, abba is szívesen belebújnak és kis ablakocskákat csócsálnak a közepére.
Előzmény: PINGYI (1)
PINGYI Creative Commons License 2001.06.18 0 0 1
Sziasztok!
Nekem három hullámospapagájom van. Az egyik nagyon szeret belebújni mindenféle zöld növénybe. Sajnos egyelőre kalitkában vannak (jó nagy) a macskáim miatt. Kaptak már macskafüvet és szoktam hozni a kertből tyúkhúrt. Így vettem észre, hogy az egyik kifejezetten szeret belebújni a zöldbe és ott randalírozni. Arra gondoltam, ültethetnék valami növényt a kalitkába, had bujkáljon. De nem tudom, mi lenne az, ami nem pusztul el, ha megrágják és nem mérgező rájuk nézve. Esetleg ugyanígy bújkálna egy művirágban is?
mbarbara Creative Commons License 2001.06.13 0 0 0
Szia!
Én kb. két éve tartok madarat, először egy beóm volt, igaz ő nem papagáj, de félelmetesen jól utánzott mindenféle hangot. Utána belebolondultam a nagypapagájokba, sok tenyésztőnél jártam, nézelődtem, míg végül három hete hoztam egy rózsáskakadut, akit Róbertnek hívnak.
Még kézből etetem, de a kölest már kezdi csipegetni, és repülni is próbál. (de még nagyon kölyök)
Barbara
Előzmény: Foxy Girl (-)
Foxy Girl Creative Commons License 2001.06.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Körülnéztem itt az Indexen, és láttam, hogy nincsen olyan topic, amelyik kifejezetten a papagájokkal (és közülük mindegyikkel) foglalkozna, pedig nagyon sokan tartanak otthon legalább hullámos papagájt.
Szóval, várok ide mindent, ami ezekkel a néhol szeszélyes, máskor tüneményes és ellenállhatatlan állatokkal kapcsolatos. Legyen az kérdés, probléma, érdekes történet, vagy bármi egyéb.
Egyébként nekem kiskoromban volt két hullámosom, sajnos az ő történetük elég szomorúan végződött... Most van egy fehér nimfám, Roxy, és egy rózsás törpepapagáj párom, Bubi és Dodó. A maguk nemében mindhárman nagyon édesek, és majd ha valakit érdekel, mutatok fotót is róluk.
Várom hozzászólásaitokat!

Foxy Girl

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!