Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 2002.11.09 0 0 247
Graff, ha nem tudsz semmit a fajtáról ne kapkodd el. Egyébként én is a www.parrotland.hu-t javasolnam. Ott pl a Don nevü srácnak a fórumban van egy kb fél éves kakaduja. Azt én régi kalitkámat vette meg , mert a Nagy Sándorjaimnak nem igazán ilyen kellett. Tudom, hogy milyen sokáig készülődött a madárvásárlásra. Ha komolyan akarsz magadhoz szoktatott madarat ( egy kakadu ha akarná le tudná csipni az ujjadat, szóval nyilván nem akarsz vad madarat ) akkor NEM plázában vett tudjisten mennyi idős, menynire stresszelt madarat veszel, azok ott lehazudják a csillagot is az égről.
Parrotlandon találsz tenyésztőket, megtudhatod mikor kelnek ki kicsik, nevelnek-e kézzel stb
Valszeg olcsóbb is lenne igy és te sem akarsz kidobni az ablakon 150-200 ezer forintot ugy, hogy nem a lehető legjobb minőséget akarod érte.
A kalitkavásárlásra javaslom a www.diszmadarmagazin.hu -t mármint ott is vannak kalitkahirdetések, amin szintén spórolhatsz, merta Plázákban 100 ezernél kezdődnek a nagymadárnak való kalitkák.

Egyébként minden madártartási tapasztalat nélkül fejest ugrani egy kakaduba, hát az kicsit olyan, mintha első akváriumnak egy 650 literes tengeri akváriumot vennél majd belejövök valahogy felkiáltással:-) Ezek nagyon-nagyon okos állatok és hatalmas lelkük van és amennyire okosak akkora károkat tudnak okozni a lakásodban sőt lelki problémák esetén kitépkedhetik a tollaikat. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egész nap otthon legyenek, kerjük legyen, tágas volier stb ha középkategóriás madárból választanál 1 párt, akkor kisebb lenen a rizikó....

Előzmény: Graff (233)
Poroszlay Pálma Creative Commons License 2002.11.09 0 0 246
Kedves Plimplin!

Nekem is van egy hullámospapagájom, de nincs tükre, mert mikor egyszer betettem, úgy megijedt szegény, hogy össze-vissza röpködött a kalitkában.
Különben is minden új tárgytól megijed, amíg hozzá nem szokik. Engem viszont imád, és alig várja, hogy hazajöjjek a munkahelyről. Akkor aztán rámtelepszik, és egyfolytában rajtam van, amíg be nem megyek a nagyszobába tévézni. Amikor csörög a telefon, mindig azt hiszi, hogy én szólok haza anyukámnak. Állandóan szidja a SPAR-t, mert azt hiszi, hogy oda járok dolgozni. Azt mondja, hogy rohadjon meg a SPAR. Oda persze csak vásárolni járok. Egyébként Debrecenben lakom az INTERSPAR-ral szemben. Ezért szidja mindig a SPAR-t.
Ne haragudj ezért a sok szövegért.
Pálma

Előzmény: plimplin (242)
Graff Creative Commons License 2002.10.31 0 0 245
Valami jó papagájos könyv címet tudtok mondani?!
Graff Creative Commons License 2002.10.30 0 0 244
THX
Előzmény: legocska (243)
legocska Creative Commons License 2002.10.30 0 0 243
Graff,

Hát az én szürkém napközben egyedül van a játékaival. Minden nap kap valami szétrágni valót plusszba, amivel akár órákig eldolgozhat. Ez valamit segít, de természetesen egyáltalán nem ideális. Ha nem ajándékba kapjuk, azthiszem nem is vállaltam volna. Persze mostmár nem adnám vissza semmi pénzért.
Minden reggel együtt készítünk reggelit és délután is kint dolgozik a lakásban. De összességében ennyi foglalkozás mellett is kiegyensúlyozottnak mondom. Ez nem azt jelenti, hogy nem igényelne több együttlétet, csak azt, hogy nem lelkibeteg, nem tépkedi magát, stb.

A társítással kapcsolatban azthiszem meg kéne kérdezni a hozzáértőket ( pl. látogatás egy tenyésztőnél), illetve a Parrotland fórumába szokott írni egy Csilla nevű lány, aki Kanadában él és több nagytestű madara is van, Ő biztos használható tanáccsal tud szolgálni.

A szakértők szerint a párban tartott madarak helyigénye többszöröse az egyedül tartottakénak!
Erre azért érdemes odafigyelni.

gab

Előzmény: Graff (241)
plimplin Creative Commons License 2002.10.30 0 0 242
Graff: Én abszolút laikusként elképzelhetőnek tartom ezt a párositást, de lehet, hogy a parrotlandon is jó volna érdeklődni, hátha már valaki csinálta is. Én úgy csinálnám - de csak mint NEM szakértő - hogy egyszerre tenném a két madárkát a nagy kalitkába, hogy még egyik se érezze otthon magát, és ne akarja kitúrni a másikat stb.
A hullámos papagáj úgy van el egyedül napi nyolc órát, ha fiatal korától tükörhöz szokik, ilyenkor azt hiszi, hogy a tükörben másik madarat lát (ezt olyantól tudom, aki ért is hozzá, meg tapasztalta is). A miénknél ez azért nem működik, mert már felnőttként kapta a tükröt.
Előzmény: Graff (241)
Graff Creative Commons License 2002.10.30 0 0 241
Legocska:

A madarad mennyire van egyedül? Mármint napközben?

És olyasmi társítás elképzelhetô, hogy kakadu vs. nimfa? :) Mármint egymással egy kb. 100x80x100 kalitba?

Előzmény: legocska (220)
Graff Creative Commons License 2002.10.30 0 0 240
Ezek szerint aki nagy papagájt tart az egész nap otthon van? :I

Akkor melyik az a madár ami elviseli a 8 órás egyedüllétet?!

Előzmény: ercsibe (239)
ercsibe Creative Commons License 2002.10.29 0 0 239
Azt hiszem itt nincs senkinek kakaduja (nekem is nimfapár van- minikakadu :)) Olvastam, hogy egyből azzal akarsz kezdeni, és hogy próbáltak arról lebeszélni. Hát talán ez nem véletlen, a pénz egy dolog, mert ha van annyid, akkor miért ne, csak nagyon érzékeny, kegyetlenül nem bírja a magányt (írtad, h estefelé érsz haza), ha nem fiatalon veszed (= nem te neveled fel), akkor nehezen szokik meg téged, (ha van időd babakorától kézzel felnevelni, etetni naponta háromszor- vagy többször, akkor OK, de ez egész napos mulatság, és írtad, hogy erre nincs időd) Szóval ez csak kicseszés egy társaságfüggő madárral. (Már bocs, ez csak magánvélemény, de a többiek is ezt írták, én csak helyeslek, és összegzem)
De ha mindenképp sárgabóbitás kakadut akarsz (nem tudom mennyire tájékozódtál árakban, de meg lehet úszni 200-250 ezerből kalitkával együtt, persze ha azt is úgy csináltatod -a tenyésztő bizti tud ilyet javasolni), akkor a parrotland.hu-n vannak tenyésztők, és ott fel vannaksorolva a tenyésztett madárfajok. Fel kell őket hívni, és bejelentkezni hozzájuk, és minden kötelezettség nélkül mesélnek neked arról, hogy mit kell róluk tudni. (Meg ott vannak olyan emberkék is, akiknek van kakdujuk is, velük is felveheted a kapcsolatot (a kedvenceink rovatban egy csomó kakadus kép is van...) Csipeték tenyésztőjének bár nincs kakduja, de biztos ismer olyat, akinek van, ha karod, megadom a címét/telefonját, és beszélhetsz vele. Nagyon kedves és segítőkész ember. Budafokon lakik. Mi is voltunk nála csak úgy madárnézőben. Meg el is látott egy csomó jótanáccsal Csipeték vásárlásakor. Szóval így kéne szerintem infóhot jutnod. Sok sikert. Ha eszedbe jut valami még, írj.
Üdv: erika
Előzmény: Graff (238)
Graff Creative Commons License 2002.10.29 0 0 238
Az, de hát én valami nagyobb fajtára gondoltam és írtam is! :)
Szóval?
Előzmény: Hisztike (237)
Hisztike Creative Commons License 2002.10.29 0 0 237
Azt mondják, a nimfa is kakaduféle... :))
Előzmény: Graff (236)
Graff Creative Commons License 2002.10.25 0 0 236
Valakinek van kakaduja? Tapasztalataitokat elolvasnám! :)
Graff Creative Commons License 2002.10.25 0 0 235
Kis sárgabóbitásra.

Néztem még az Umbrella Kakadut is, de arról végképp nem tudok semmit. Szóval a plázákba be se akartam nézni, hisz ott vásárolni elég butaság...

Előzmény: legocska (234)
legocska Creative Commons License 2002.10.25 0 0 234
A plazákban 200e fölött vannak általában, de ez függ attól is, milyen fajta.
A parrotlandon találsz tenyésztőket elérhetőséggel, bizton állítom, nagyságrenddel olcsóbb úgy a dolog.
Mégis, milyen kakadura gondoltál?
Előzmény: Graff (233)
Graff Creative Commons License 2002.10.25 0 0 233
Sziasztok ismét!

Nézegetem a madarakat és talán egy kakadu lenne amit igazán szeretnék. Tudnátok esetleg árakat mondani, mert nem igazán találtam konkrét listát sehol róluk. Kinek van kakaduja? tapasztalatok? stb... thx

Előzmény: plimplin (232)
plimplin Creative Commons License 2002.10.22 0 0 232
Graff: Ebben a topicban a 189. hozzászólásban olvashatod néhány kalitkagyártó kisiparos cimét. A szigetcsépi emberkéről biztosan tudom, hogy méretre elkésziti és utánvéttel postán el is küldi. Kb. 1 m x 0,5 m x 0,5 m-es kalitka 12-13 ezer Ft körül volt tavaly. Persze, meg kell beszélni vele, hogy milyen kell (vagy irni neki?). De van, hogy a tenyésztő is tud adni kalitkát.
Nálunk hullámos papagáj van (ő Csicseri), sajnos egymaga, de apukám állandóan otthon van, mert már nyugdijas. Van neki betéve tükör, és a hullámos papagáj állitólag elhiszi, hogy az egy másik madár (a mienk sajnos nem, mert lehet, hogy túl későn tettük be neki a tükröt, egy éves már elmúlt akkor). Akartam venni másik madarat mellé, de apukám lefújta azzal, hogy ő sokat foglalkozik vele. Végülis tényleg nagyon ragaszkodik hozzá Csicseri, hiába én gondozom, ha apukám megjelenik, el vagyok felejtve!
Előzmény: Graff (228)
ercsibe Creative Commons License 2002.10.22 0 0 231
Sziasztok!
Nem írtam még ebbe a topicba, bár 6 hete boldog tulaja vagyok egy nimfapárnak (Csipet-csajszi &Para - a fiú). ktibor rendületlenül segített nekem mindenben (remélem nem a túlzott kérdések miatt nem írsz a nimfás topicba), és most megint lenne egy nagy aggályom, kérlek, aki tud segíteni, tapasztalat stb, írjon!

Most vettük észre Csipetnél, hogy míg a jobb orrnyílása egy kisebb bors nagyságú (nagyobb gombostűgomb) addig a bal egy kisebb gombostű feje maximum, azaz alig fele a másiknak. Ez mi? Beteg? Nátha, és majd elmúlik? Vagy mi lesz? El kell vinni orvoshoz? Hova? Hol van olyan állatorvos (esetleg XI-kerben, mert nincs kocsink, és azért már durva lenne buszon szállítani messze őket), aki madarakat is gyógyít? Uram-atyám! Most mi lesz?!

Alapos vizsgálat után azt is észrevettük, hogy olyan az orrluka fölött még szintén a bőr, mintha további mélyedés lenne benne. Párom szerint lehet, hogy Para csippentett ki véletlenül egy darabot, vagy belekapott Csipetbe, vagy valami ilyesmi lehetett, és azért olyan kicsi az orrnyílás, mert be van gyulladva. Ez lehetséges? Mit tegyek?

Előre is köszi a választ.
Erika

ktibor Creative Commons License 2002.10.21 0 0 230
Kedves Graff,

mi pl. páros madarat tartunk :o)
Mivel hétköznap min. 6 órát senki sincs itthon, feladtuk a beszélő madár esélyét, és pár hónap után vettük meg Alex mellé Lizát. Így is sokat odajönnek hozzánk, de az biztos, hogy nincs olyan bensőséges viszony, mint egy egyke madárral lehet. Hogy melyik madár mennyire bírja az egyedüllétet, az még egyénenként is változó.

Kalitka ügyben - ha jól emléxem - a Parrotland oldalain láttam egy gyártó listát. Biztos hogy ott a legolcsóbb. Az olasz aranyozott csodák drágák, de szépek.

Előzmény: Graff (228)
Graff Creative Commons License 2002.10.21 0 0 229
Üpsz, még egy kérdés... Kalitot kitôl érdemes venni?! Gyártók címeit hol találom?! És az árak milyenek?! stb... Díszállatkereskedésbe amiket láttam, azt hittem lehidalok... azért kicsit vicc, hogy 100e-t elkérnek egy kalitért... :(

Graff Creative Commons License 2002.10.21 0 0 228
Gondolom vannak köztetek akik nem otthon dolgoznak és csak délután érnek haza. nos akkor MILYEN MADARAT TARTOTOK?! :)
Előzmény: legocska (220)
plimplin Creative Commons License 2002.10.21 0 0 227
Graff: A kakadu meg a jákó biztos, hogy nem birja. Nagysándorban "ktibor" a profi, de a nimfapapagájos topikban irta, hogy nagyon kevés ideje van, ezért lehet, hogy hamarabb célt érsz, ha magánban próbálod meg felvenni vele a kapcsolatot. (Egyébként szerintem nagyon találóan fogalmaztál: "birja", nem "szereti". Sajnálom,és őszintén kivánom, hogy ami rosszat jósoltam, ne történjen meg.)
Előzmény: Graff (226)
Graff Creative Commons License 2002.10.21 0 0 226
Sziasztok!

Közeledik az idô... 1-2 hónap és szeretném megvenni a madarat! Szóval melyik madár lehet az amelyik napközben egyedül van és bírja ezt. Gondolkoztam Kakadu, Jákó, Nagy-Sándor. A kalit... 100x80x80 cm, mármint kb ekkorát szeretnék...

plimplin Creative Commons License 2002.10.10 0 0 225
Tibbe: Sajnos, nem voltam, mert pénteken délben - amikor még láttam - nagyon kevés madárka volt, főleg hullámos papagájok, meg vizimadarak (de volt egy gyönyörű fekete hattyú is). Hét végén nem tudtam kijönni, de akik voltak, azt mondták, nagyon jó volt, és rengeteg volt a madár. Szokott lenni vásárlási lehetőség is, de azt nem kérdeztem.
Előzmény: Tibbe (224)
Tibbe Creative Commons License 2002.10.09 0 0 224
Te voltál ott? Milyen volt? Ritkaságokat is láttál? voltak madárárusok is?, mesélj.......
Előzmény: plimplin (223)
plimplin Creative Commons License 2002.10.03 0 0 223
Sziasztok!
Most kaptam a hirt, hogy Debrecenben az Egyetem Agrártudományi Centrumában (Böszörményi út 138.) díszmadárkiállitás és verseny lesz. Aki a közelben lakik vagy arra jár, ne hagyja ki. Október 4-én 14.00- okt.6-án 16.00-ig tart. Persze csak nappal lehet bejönni. Belépődíj 100-200 Ft.
legocska Creative Commons License 2002.10.02 0 0 222
Emlékszem arra a dokumentumfilmre. Szerintem túl hamar feladták azzal, hogy elajándékozták a sárgahomlokút. Az amerikaiak egyébként is mindent túlspiráznak.
Nekünk hasonló gondunk volt, bár mi már együtt voltunk a párommal, amikor a madár megérkezett. Tény, hogy a mai napig nem fogadja el igazán a kedvesemet, sőt féltékeny is rá, de azért idővel megtanult alkalmazkodni, és ha a hasán keresztül is, de sikerült "kibékülniük"

Madarat vállalni tényleg komoly felelősség, de a szépségét is ez adja. Csak arra próbáltam célozni, hogy egy szürke, vagy egy mondjuk egy triton szellemi képességei és bonyolult lelkivilágának csodája kevésbé mutatkozik meg a párban tartott egyedeken.
Evvel az erővel gyereket vállalni és ragaszkodni hozzá is nagy felelősség, hiszen jó esetben ők is 70 évig élnek ;)

gab

Csak még annyit, hogy egyes kakadufajoknál megfigyelték, hogy ha emberi közegben, egyedüli madárként nevelkednek, többé nem képesek normális kapcsolatot kialakítani a fajtársaikkal, és párzásra sem képesek.

Előzmény: zsuzsa (221)
zsuzsa Creative Commons License 2002.09.27 0 0 221
En nem szeretném, hogy a madaram féltékeny legyen a családtagjaimra. Ha "igazi társ"-sá válik, csak hozzám kötődik és megjelenik egy emberi társ, megházasodsz, gyereked születik abba a madár belebetegszik.
Multkor adtak le egy filmet National Geograficon ( ha jol emlékszem ) Ott madárpszichológus próbált összebarátkoztatni egy amazont a gazdája vőlegényével. Egy másik családnál viszont el kellett ajándékozni a madarat, mert a kisbabájukra volt féltékeny.

A nagypapagájok 30-70 évig élnek. Ennyi időre nagy felelősség igazi társsá nevelni...

Előzmény: legocska (219)
legocska Creative Commons License 2002.09.27 0 0 220
Ja, egyébként jómagam is gondolkodom egy csupasszemű, vagy egy sárgabóbitás beszerzésén.
Ő majd a páromé lesz, hiszen a szürke nagy valószínűséggel belepusztulna a féltékenységbe, ha a konkurrenciát babusgatnám.
Mindenesetre az elején Isten őrizz összeköltöztetni őket. A későbbieket meg majd meghozza az élet, hogy elviselik-e egymást.
Előzmény: legocska (219)
legocska Creative Commons License 2002.09.27 0 0 219
Erre mondtam, hogy elfoglaltaknak nem ajánlják...
Viszont igazi TÁRS csak az egyedül tartott madárból lesz.
Előzmény: plimplin (218)
plimplin Creative Commons License 2002.09.27 0 0 218
Graff: Ne legyen egyedül a madár!!!! Azért irtam az egyéb madárkákkal való társitást, mert gondoltam, hogy két jákó nem kis pénz (még egy sem). Mivel a társitásban nincs tapasztalatom, ezért gondoltam, hogy ez ügyben hátha valaki még hozzászól (miként azt tevé Legocska, köszi szépen).
Egyedül nagyon rosszul fogja magát érezni, plusz még gondold hozzá, hogy télen csak kevés ideig van világos, és nagy átlagban jellemző, hogy a Nappal kelnek, és nyugszanak. Végül pont Te leszel az, aki a legjobban fogja sajnálni, hogy egyedül van a madarad. Továbbra is azt mondom, hogy ha a nappal nagy részében nem tudsz vele foglalkozni Te vagy vagy valamely családtagod (nem csak ott lenni, hanem foglalkozni vele), akkor ne tartsd egyedül. A papagájod érdekében!!!
Előzmény: Graff (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!