Keresés

Részletes keresés

plimplin Creative Commons License 2003.01.10 0 0 330
Ercsibe: Amikor előrehajol hozzá, az az agresszív viselkedés. Lehet, hogy mondani akarja a többieknek, hogy itt ő a főnök... (gondolom én).
Előzmény: ercsibe (327)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2003.01.09 0 0 329
Valaki nem tudja veletlenul, Floridaban elnek-e oshonos papagajok?
ercsibe Creative Commons License 2003.01.09 0 0 328
Ja, és az én okos nimfalányom (Csipet) pedig csak enni jár be a kalitba, egyébként a kalit teteje a menő hely... :)
ercsibe Creative Commons License 2003.01.09 0 0 327
Köszi a választ Plimplin! Nem is tudom eldönteni, hogy ez fej- vagy testbólogatás. Általában fej, de néha előrehajol, és úgy, de akkor is csak a fejével, csak akkor már úgy látszik, mintha az egész testével bólogatna. (Most nézem, a test elől, és nyaktól felfelé mozog.) Nem történt semmi a kalitban, mindenki eszik... csak ő rikácsol, valami hi-hhe-tet-len hangon. Néha ide-oda röpköd. De ki nem jön, pedig az ajtó is nyitva van. Nem értem a papagájlelket...
Előzmény: plimplin (326)
plimplin Creative Commons License 2003.01.09 0 0 326
Ercsibe: Köszi szépen, akkor jól sejtettem Paulie-t.
Nekem ugyan hullámosom van, de ő leányzó, és bólogatni (ha csak a feje mozog), akkor szokott, ha betesszük neki a kedvenc rudacskáját, hogy rágja. Bár nem kiabál ilyenkor, hanem csak halkan sutyorog hozzá. Én úgy gondolom, hogy ilyenkor örül.
Viszont azt olvastam valahol, hogy ha hajbókol (tehát nem csak a fejével, hanem az egész testével "bólogat"), az agressziót jelez. Vagyis mi ne bólogassunk a papagájnak, mert félreértheti - ez volt ama irodalomban, csak sajnos, már nem emlékszem, hogy hol. Én akkor úgy értelmeztem, hogy ez nem csak a hullámos papagájra, hanem mindegyikre érvényes.
Előzmény: ercsibe (325)
ercsibe Creative Commons License 2003.01.08 0 0 325
Most néztem meg a port.hu-t, képről nézve Paulie szerintem is kékhomlokú amazont akart utánozni. (több-kevesebb sikerrel)
Előzmény: ercsibe (324)
ercsibe Creative Commons License 2003.01.08 0 0 324
Szia Hisztike! Ezer éve nem hallottam felőletek! :) Nos, a fürdésnél nálunk is vannak fehér foltok. A berakott madárfürdőt nagy ívben elkerülik, de ha permetezem őket, akkor vigyorognak, sőt fejjel lefelé lógnak a rúdon, néha még meg is szólalnak. A hullámosok meg az ünnepeket a nimfák kalitkájában töltötték, és ugye ott nagy itató van, amibe ők rendszeresen bementek fürdőzni... :) Aztán egyik nap, mikor meredten nézte a hullámosfiúm és a nimfalányom a zuhanyfüggöny tartójáról, ahogy fürdök, gondoltam berakom őket kalitkástul a kádba, és zuhanyozzanak. Annyira édesek voltak! A hullámoslány annyira nem izgult rá a zuhanyra, de a maradék 3 papi nagyon!
Más: Akinek van hullámosa, árulja már el, hogy mi a fenét jelent az amikor a hulámosfiú teli torokból üvölt, és közben a fejével erőteljesen bólogat. (Nem tudom láttátok-e az Ace VEnturát. Nos abban bólogat úgy a papgáj.) Ez meg mi?
Előzmény: Hisztike (321)
patuha Creative Commons License 2003.01.08 0 0 323
NEkem egy új ébrsztőórám van.Rezső minden reggel pont 9-kor elkezd kvagázni!:-)Kár,hogy nem tudom beállítani.
plimplin Creative Commons License 2003.01.08 0 0 322
Hisztike: Nagyon aranyos a történet... lehet, hogy a papagájok szeretnek pancsolni, de az én Csicserim is kivétel. Bent van neki a vizes tálka, de csak iszik belőle. A nyáron meg lepermeteztem egy kis vizzel (Spray-szerűen), mert a nagykönyvben az volt, hogy ezt szeretik, de Csicseri nem olvas könyveket. Nagysándorról is hallottam már, hogy nem szeret fürdeni.
Más: karácsonykor vetitették a Paulie c. filmet. Látta valaki? Próbáltam beazonositani, hogy milyen papagáj volt Paulie, de nem vagyok benne biztos. Talán amazon? Tudja valaki?
Előzmény: Hisztike (321)
Hisztike Creative Commons License 2003.01.08 0 0 321
Sziasztok!
Boldog újévet minden papagájnak és gazdájának! Úgy vettem észre, a nimfák is átköltöztek ide, úgyhogy benneteket örvendeztetlek meg a legújabb Hisztike-sztorikkal. Szóval karácsonyra kaptam egy ezer darabos kirakóst, kartonpapírra kiterítve rakosgattam a szőnyegen. Hisztike (szenteste első dolga volt, hogy belerepüljön a frissen feldíszített fába)odasétált - többet gyalogol, mint repül, komolyan - nézegette ártatlan gombszemekkel, majd galádul elvigyorodott, lecsapott, kiragadott egy elemet a széléből, és elrepült vele!! Percekig kergettem, mire vissza bírtam szerezni! Meg a hanyagul visszacsavart tintatartó-tetőt is lepiszkálta, ha nem érek oda épp időben, talán bele is iszik. (Boldogság kék madara) A telefoncsöngés mellett megtanulta a hordozható telefonkagyló hangját is (sípol, ha keressük), de valahányszor előadja, olyan, mintha nagy fájdalmai lennének. Viszont irtózik a víztől, a múltkor pár csepp ráfröccsent, órákra megsértődött. Pedig állítólag a nimfák szeretnek pancsolni. Hogy is van ez?
ercsibe Creative Commons License 2003.01.07 0 0 320
Nagyon sajnálom én is. Lehet, hogy pont a karantén nem volt megfelelő, vagy tényleg hosszú volt neki a "repülés". semmi empátia, de még csak a hivatalos formulák betartása nincs meg az amcsikban. Részvétem.
Előzmény: keresztanya (318)
plimplin Creative Commons License 2003.01.07 0 0 319
Keresztanya: Nagyon sajnálom, és nem értem, mire fel történt ez. A karantént sem igazán értem (akkor minek az itthoni orvosi papir?), de az értelmetlen halál?... Lehet, hogy a stressz miatt halt meg szegény?
Előzmény: keresztanya (318)
keresztanya Creative Commons License 2003.01.07 0 0 318
akkor most ide panaszkdodm magam. ..
Athoztam Amcsiba a ket kis madaram es a barmok beraktak karantenba , szartak a magyar orvosi es hetpecsetes papiromra ... aztan miutan kerten a dokinot ugyanmar kuldjon fotot az en kis dragaimrol , felhivott masnap hogy sajnos az egyik megdoglott mert megnagyobbodott a maja.
Ettol a hirtol az enyem is megnagyobbodott , de foleg a fejem . Szegenykem az egyesult allamok hosi halottja lett. A megmaradt kapott ket baratot es most boldog.
Ja az itteni torpepapagalyok sokkal kisebbek .....
hörbi Creative Commons License 2003.01.05 0 0 317
Odut az állatkereskedésben vettünk (farostlemezből készült, kivűlről lehet ráakasztani a kalitkára).Ahogy elkezdték szeretni egymást felraktuk. Nem is tudom, hogy kb. mikorra tojta az első tojást), utána ha jól emlékszem kétnaponta tojta a többit. Annyire hirtelen történt a dolog. Ráadásul elég nagy felfordulás volt nálunk, mert nyaralni készültünk és egy kedves barátunkhoz vittük őket addig vendégségbe. Elutaztunk pénteken reggel és szombaton délután kelt ki a tojásból a pici. Szegény barátunk hirtelen azt se tudta mit csináljon, de mivel neki korábban voltak hullámospapagájai,(azok ugyan soha nem költöttek) volt szakirodalma, így gyorsan utána nézett. A répát általában reszelve, a főtt tojás sárgáját pedig picire összetörve külön kis etetőben szoktuk odaadni. Nálunk nagyon szeretik.
Előzmény: ercsibe (316)
ercsibe Creative Commons License 2003.01.05 0 0 316
:))))))) De édi! Nos, az első bibi talán itt lehet majd. Az enyémek csak magkeveréket esznek. Saláta, alma, tojás, ill minden ami egészséges kizárva. Még akkor is, ha galád módon belekeverem a magkeverékbe. Akkor inkább éheznek. De állati helyesek. Mekkora odu kell a nimfának? Hol szerezted be? Mikor tetted be? Mennyi idő után lettek tojások?
Előzmény: hörbi (315)
hörbi Creative Commons License 2003.01.05 0 0 315
Kedves Ercsibe! Az úgy volt, hogy mivel két fiú és egy lány van, megpróbáltuk összehozni először az egyik fiúval a lányt, de a lány nem igazán akarta őt elfogadni. Akkor egy idő után a másik fiút raktuk be hozzá, azt persze elfogadta, nagyon szerették egymást. Húúúú, miket műveltek.
Akkor felraktuk az odut és négy tojást tojt,amin felváltva ült a mama és a papa. Úgy őrizték, mint a dúvadok. Ők mindig változatosan kapnak enni. A különböző magkeverekeket, rudakat eszik.Gyarkan kapnak salátalevelet, főtt tojás sárgáját, sárgarépát. Amikor kikelt a kismadár (szegény milyen kis csúf volt először), felváltva etették, babusgatták. Igazi szülők voltak. Nagyon hamar papagáj formája lett a picinek és tiszta apja volt. (fehér, piros szemmel és ugyanolyan "talpraesett".)
Előzmény: ercsibe (311)
patuha Creative Commons License 2003.01.05 0 0 314
Az enyém nagyon félénk.Monjuk kölök még,de majd szeretnék neki párt,hogy neki is jó legyen.Rezső a becsületes neve!:-)))
Előzmény: ercsibe (313)
ercsibe Creative Commons License 2003.01.05 0 0 313
:) Dejó! mondjuk a két hullámos az elég. A csaj úgy let befogadva (+ kapott párt), nem is féltem tőle, mert az írták, hogy kezdők madara, semmi gond vele. Viszont azt nem említik, hogy ha max hangerőn hallgatom a TV-t, akkor is túlkiabálja, ill. kegyetlenül szemetel. A nimfáim azok nyugisak, nem nagyon lármáznak, nem szemetelnek, szóval állati jó fejek. El bírnék viselni egy "nimfatenyészetet" a lakásban...
Persze ebből ne azt vegyétek ki, hogy nem szeretem a hullámosaimat, nekem mind a 4 madaram egyforma... :)
Előzmény: patuha (312)
patuha Creative Commons License 2003.01.05 0 0 312
Van egy ismerősöm Ercsibe,akinél a hullámosok ezerrel költenek.Augusztusban születtek az elsők (még albínó is lett belőle),és azoknak a fiókáknak már születtek csemetéik.Többek közt az albínó jószág is költött(Vagy csak az nem tudom pontosan),ezek pedig állítólag nem szaporodnak.(ezt sem tudom pontosan).Nemrégen szereztek be egy Amazont is és az kurvajó fej.:-))
ercsibe Creative Commons License 2003.01.05 0 0 311
Dejó! Nálam is van (többek közt) 2 nimfa, és elhatároztuk, hogy tavasszal, vagy ha jobbra fordul az idő, rakunk be nekik odút, mert állandóan a kispapagáj-gyártáson munkálkodnak, szóval nagyon szeretném, ha lenne kisnimfa. Valami különöset csináltál (magkeverék?), hogy legyen, vagy csak hagytad, had legyenek egyedül, aztán odú, és hoppsz: kisnimfa. Bár mostanában egyre kevesebbet vannak együtt. Igaz betettem hozzájuk a két hullámost is, csak próbaképpen, de amióta ott van a két pici, azóta tök normálisak, a nimfáknak viszint megszűnt a magánélete. :(
Előzmény: hörbi (310)
hörbi Creative Commons License 2003.01.05 0 0 310
Nálunk három nimfapapagáj van. A nyáron a tojó tojásokat rakott és egyet sikeresen kiköltött. (Azt mondják ez elég ritkaság, mert lakásban nehezen szaporodnak.) Igaz nagyon jó dolguk van, mindent megkapnak.
patuha Creative Commons License 2003.01.02 0 0 309
Sziasztok!

Kb egy hónapja vettem egy Örvös papagájt(Kis Sándorpapagáj).Kölök még,állítólag kb hét hónapos lehet.Nos kissé paranoid a lelkem.A múltkor evett almát és mikor meglátta,hogy figyelem,elkezdett remegni a "keze" és kiejtette a kaját.Amúgy Rezsőnek hívjuk,de nem tudom milyen nemű.Ennyi idős korára kialakul a felnőttkori színe?Mert ha igen akkor nyőstén,de ha nem,akkor ez még kérdéses.Szeretnék majd neki egy párt,hogy ne csak nekem,hanem neki is jó legyen.Szép piros csőre van.Kicsit félénk,de úgy tűnik,mintha kezdene megszokni nálunk.Ha közeledünk felé,például kalitka takarítási céllal,akkor bolond módjára repked.

Amúgy boldog újévet!

plimplin Creative Commons License 2002.12.19 0 0 308
Ercsibe: Szerintem, ha annyira intenzivnek gondolod a tollhullást, akkor állatorvostól kellene megkérdezni. Én látatlanban úgy vélem, hogy ha nem kopaszodik és tud repülni rendesen, akkor utánanő a tolla, és nem tulajdonitanék neki jelentőséget. De persze Te látod. Azért adjál neki továbbra is almát, meg esetleg vitaminkészitményt (állatkereskedésben kapható, folyadék formájában, és a vizhez kell tenni, majd megtudom, mi a neve és megirom), meg figyeld a fentieket, és akkor szerintem nem lesz baj.
Honnan tudod, hogy csak az ő tolla hullik, és a párjáé nem? Annyira különböző szinűek? Lehet az is, hogy ezt a tollmennyiséget ketten produkálják, elvégre éjszaka nemigen látod, hogy éppen melyikből hullik ki.
Előzmény: ercsibe (307)
ercsibe Creative Commons License 2002.12.19 0 0 307
Sziasztok!

Írtam már a parrotland-be, de senki nem válaszolt, így bekopizom a hozzászólásomat, hátha... Az egyik papagájom (hullámos) elkezdte hullatni a tollát. Tudtommal nincs vedlési időszak, de tuti nem tépkedi a tollait, mert nem kopaszodik foltokban sem. Tulajdonképpen nem is látszik rajta, de a kalitka alján naponta kb 30-40 fedőtoll van. Ilyen erőteljesen csak pár napja hullik, előtte max 10 toll hullott el naponta(Szerintem ez is sok, mert a nimfáknak meg egy sem hullik, pedig azok állandóan tollászkodnak). A farktolla is pl kihullott már. A párja így vagy 5-10 centivel hosszabb nála. Vettem nekik vedlést elősegítő (?) magokat is, talán ettől lett intenzívebb a tollhullás, nem tudom, de esznek magokat is, almát is. Mit kéne tennem? (Ja, amúgy ez a papi pár hónapja került hozzánk, mert nem beszélt többé miután meghalt a párja, és miután nálunk kiheverte a depressziót, kapott párt, dúl a love, állandóan smaciznak, szóval imádják egymást.)
Mit tegyek? Ezzel is állatorvoshoz kell fordulni, vagy ez házilag is kezelhető más étrenddel/ vagy valamivel (nem tudom, mert ilyen probléma eddig még nem volt)?
Előre is köszi a válaszokat. üdv minden tollasnak és gazdijának.
Erika

plimplin Creative Commons License 2002.12.16 0 0 306
ManDark: Esetleg lehetne érdeklődni még a Természetvédelmi Hivatalnál, vagy valamiféle Vámügyi Hivatalnál esetleg. Vagy egy jogászt megkérdezni, hiszen erre biztos, hogy valamilyen jogszabály vonatkozik.
Előzmény: Brutalis Harmonia (303)
ercsibe Creative Commons License 2002.12.14 0 0 305
Húha...
Nem tudom biztosan ilyenkor mi a teendő. Csak a parrotlandon olvastam erről. (ezt az oldalt már bizonyára ismered, itt van egy "egyéb" fül, azon belül meg az "általános infó", ott meg a "CITES" menü alatt talász címet, tudnivalót stb. ) Szerintem hívd fel azt az embert aki ott meg van adva. Aztán írj hogy mi lett a kálváriád vége. Szegény Te, már elég régóta húzódik ez az ügy...
Előzmény: Brutalis Harmonia (303)
sz.margo Creative Commons License 2002.12.14 0 0 304
Sziasztok!
Pont ma egy hónapja mi is újra papagájtulajdonosok lettünk, egy szép kis kék Ricsi h.papagájt vettün, immár ez az 5-dik madarunk az elmúlt évek során. Volt régen egy Norbink, aki nagyon tündéri, szelid volt, folyton a vállunkon ült, puszilgatott bennünket stb. Még az erkélyen is ki mertem engedni, ott is a vállamon volt sokszor. Aztán egyszer, lehet hogy a túl szemtelensége lett a vége, ugyanis belecsuszott a főzelékes tányérba kicsit, lehet, hogy beleevett, nem tudom, de hamarosan elpusztult, meg is sirattuk és eltemettük szegényt. A másikakat egy idő után elajándékoztuk. Hogy ez meddig lesz meg a viselkedésétől függ, néha elég kibírhatatlanul sipákol, rikácsol, főleg ha folyik a vízcsap, azt nem csípi. A második héttől már ki-be röpköd a kalitkájából a konyhában megvan a röppályája, attól nem tér el, a kalitka tetején landol, néha meg ücsörög a nyitott ajtajában, mint egy kis házőrző kutyus, aranyos. Egyenlőre ennyit, majd néha benézek ide többször is, mi ujság, hátha hallok valami újat róluk.Üdv. Margó
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2002.12.12 0 0 303
Sziasztok
Vettem annak idején egy állatékereskedésben (hülye voltam) egy jákót. A pacák megesküdött, hogy nem befogott, kaptam egy papírt a minisztériumból, viszont nem kaptam eredet-papírt és CITES-t (nem tudtam, hogy van ilyen).
A madáron nincs gyűrű. Szerintetek mit jelenthet mindez? Azért fonots, mert külföldre utazom tanulni, és tisztáznm kell a madár származását, hogy engedélyt kapjak rá.
ercsibe Creative Commons License 2002.12.12 0 0 302
Szia!

Köszi kérdésedet, remekül! Most éppen azt tesztelik, mi az a határ, amit az emberi fül még kibír. Eszméletlen milyen hangosak. Amióta ketten vannak, egyszerűen ha beszélgetni akarok párommal, ki kell menni a szobából, mert akkora lárma van. Amúgy meg dúl a love, Állandóan megy a smacizás, ha nem esznek/alszanak, akkor smaci. Sőt, néha felébredve is az az első (néha még csukott szemmel), hogy nyújtogatják egymás felé a csőrüket, és aki kevésbé álmos (vagy aki jobban vágyik a csók után), odamegy és cuppp!!!
Szóval nagyon édik. De hamár itt vagy, lenne egy kérdésem. Eléggé hullik Pöttöm (Saci) tolla. Normálisan eszik, iszik, de ennek ellenére. Nálatok is hullott anno? Nincs rajta folt, szóval egyenletesen hullik, nem kopasztják egymást/magukat, de már egy pohár tullunk van mióta itt van nálunk, holott a nimfák eddig max 3 tollat ha kihullattak. Miért lehet ez? Ja, és az alma/tojás sem kell nekik.Kapott viszont most valami vedlésen átsegítő magot (szerintem ez ökörség, de hátha beválik-szerintem az ilyen marha fogyasztói magatartásra alapozva jelentetik meg az efféle magokat. Láttam már beszédet segítő magvakat is... :)))))

Dióhéjban ennyit. Ja van hintájuk, de egyenlőre még csak lökdödik. Viszont amióta van új etetőjük, azóta a kedvenc hely az etető teteje, és ha lehet egyszerre állnának fel rá. JA!!! És a legnagyobb újdonság! Pöttöm tud BUKFENCEZNI!!!!! Ez úgy zajlik, hogy egyik láb kalitka oldalán, másik a faágon (etető tetején), és a két lába közt hátradugja a fejét, majd megkapaszkodik a csőrével, már a teste mögött, és bukfenc!!! Naggyon állat!!!! Gondoltam ezzel be kéne nevezni valahova!
Még valami! Nálatok könnyen visszament a kalitkába? Mert itt valahogy nem nagyon. Állandóan ráül a kalit tetejére, amiről ugye csúszna le, aztán meg a nyitott ajtóra, de azt hiszem eddig még csak egyszer ment be magától. A nimfák nagy kalitkájába viszont egyből ki-bereppent. Néha már kézzel kell őket betennem, mert csak állnak kinn az etetőnél, és vadul rázzák, de nem tudnak bemenni pedig marha éhesek. Így aztán már félnek a kezemtől, (persze utána hálásan ropogtatják a magokat), sőt írtam, hogy kezdetben Pöti a fejemre is rászállt, meg a kezemet nyújtva átmászottrá, na szóval ez már mióta van pasija, nincs.
Szió: Erika

Előzmény: snejderfáni (299)
bout Creative Commons License 2002.12.12 0 0 301
OFF
Nemrég betévedtem egy állatkereskedésbe (asszem a Westend-ben volt). Ahogy ott sétálgattam a kalitkák között, megcsapott az a finom madárillat, keveredve a magok és a homok illatával, amit annyira szerettem otthon érezni. Egész elérzékenyültem. Csak álltam és szemezgettem a mindenféle papagájokkal.
Lassan új játszópajtásra lesz szükségem. :-)
ON

bout

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!